Scott Dolph

Pytania dotyczące Sons of Liberty i dodatku Substance

Moderatorzy: Snake., GM

Scott Dolph

Postprzez Pabian01 » Śr gru 03, 08 11:50

Myślałem, że jest o tym napisane w pewnym blogaskowym temaciku[tak przy okazji to może jakieś 2 tyg. temu zauważłem, że tam nie pisze "błogosławiony":D ], ale nie znalazłem tego tam, więc postanowiłem sobie założyć temat. A co!

Pewnie wiele osób to już wie, ale co dla innych jest oczywiste dla innych może byc nie wyjaśnione.

Imię dowódcy Marines nie jest wzięte ot tak, czy wymyślone tak żeby tylko postać w grze miała imię i nazwisko. Hideo ofiarował mu imię i nazwisko po rzeczywistej postaci, która notabene jest związana z seria MGS. Podkładał on także parę głosów w MGS i MGS2 Wspierając się creditsami z MGS3:

Translations INTAC LTD.
International Coordination Scott Dolph

A na wikipedi znalazłem jeszcze coś takiego: "He is also Kojima's bodyguard and his interpretor during interviews because Hideo Kojima does not speak one word of English"

To taki temacik czysto informacyjny ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Śr gru 03, 08 13:17

Cóż...myślałem że to informacja powszechnie znana. Koleś występuje nawet na płycie Making of, dołączanej do europejskiego wydania dwójki.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Śr gru 03, 08 14:26

Byl takze koordynatorem przy tlumaczeniu i nagrywaniu glosow w MGS1, gdzie sobie pochrapywal.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Socom » Śr gru 03, 08 18:39

Hideo Kojima does not speak one word of English
:O To mnie zatkało.... Nie wiedziałem. A żeby nie robić pełnego offa to fajna ciekawostka z tym Scottem.
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." -Voltaire
Socom
Zaczątek Eksperymentu

Postprzez Słonio » Śr gru 03, 08 19:07

Socom napisał(a):
:O To mnie zatkało.... Nie wiedziałem.
I tak to już nieaktualne ;)
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Pabian01 » Śr gru 03, 08 22:10

Słonio napisał(a):Socom napisał/a:
Cytat:

To mnie zatkało.... Nie wiedziałem.

I tak to już nieaktualne

No racja. Dowodem jest choćby filmik z tej imprezy co nagrodę dostał.

Saladin01 napisał(a):Cóż...myślałem że to informacja powszechnie znana. Koleś występuje nawet na płycie Making of, dołączanej do europejskiego wydania dwójki.

No wiesz nie kazdy posiada tą płytkę.
Ja np. nie widziałem nic z Making of czy tam ***Saga [Nawet na youtube].
Jadę tylko na samych grach ;)

Znana czy nie znana ja wczoraj się dowiedziałem, więc pomyślałem, że nie tylko ja tkwiłem w tej niewiedzy :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Ray » Śr gru 03, 08 22:46

temacik pożyteczny i przydatny
wnioskując z tego można nawet by było zrobić wątek o każdej postać z gry np. o Fatmanie
że jego imie pochodzi od nazwy bomby atomowej itd...
Ray
Pyro Bison

Postprzez Gillian » Śr gru 03, 08 23:49

Z Japończykami to jest chyba tak, że w teorii po angielsku potrafią mówić, ale się wstydzą generalnie. Czytałem gdzieś nawet, że większość zna angielski bardzo dobrze, ale potrafi tylko czytać czy rozumie ze słuchu. Ale nie znam się na tyle, by to jakoś potwierdzić.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Cz gru 04, 08 09:54

Kojima sie nauczyl przez te kilka lat, pierwsze przemowienie na E3 wyglaszal po wykuciu go na pamiec w samolocie.

Pabian, jak nie masz bonusowych plyt to przynajmniej Zanzibar moglbys czytac ;) Ot chociazby ten artykul - http://mgs.gram.pl/readarticle.php?article_id=120
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Metal Gear Solid 2 i Substance