przez Gillian » N sty 20, 08 14:18
No ale dlaczego prawdziwa Rosemary nie mogłaby sobie żyć obok tej z AI? Raiden mógłby przez codec rozmaiwiać wciąż z nieprawdziwą Rose - stąd niejako jego zdziwienie, gdy zobaczył ją naprawdę i gdy dała mu do zrozumienia, że na serio jest w ciąży. Bo on sam miał wątpliwości, czy sobie jej nie wyobraził.
I jest jeszcze jedna dziwna rzecz, która mnie nurtuje, ale nie wiem czy dobrze robie tu pisząc (offtopy...), a która ma niejako związek z AI.
Otóż nie wiem, czy to ja się gdzieś pogubiłem, czy rzeczywiście coś takiego miało miejsce (i jesteście tego świadomi), ale mam wrażenie, że Raiden przypomniał sobie wcześniej, co wydarzyło się 30 kwietnia. Tzn Rose mu niejako przypomniała, jeśli dobrze pamiętam, przed pierwszym wejściem do Strut E. Była wtedy jakaś rozmowa - już nie pamiętam dokładnie jaka (czy to ta dotycząca King Konga i Godzilli? czy to ona była później?), ale (o ile się nie mylę), padły w niej słowa, że wtedy właśnie po raz pierwszy się spotkali. Później znów Raiden niejako 'zapomniał' co wydarzyło się tego dnia.
Dawno nie grałem w MGS2, pamięc mnie może mylić, ale czy też to zauważyliście, czy tylko mi pomieszały się pewne fakty?
Może ktoś potrafi to znaleźc w dialogach?