VAMP!!!

Pytania dotyczące Sons of Liberty i dodatku Substance

Moderatorzy: Snake., GM

VAMP!!!

Postprzez Snake » So mar 04, 06 00:24

mam pytanie. Jak mo?na zabi? VAMPA na poziomie extreme i europen extreme ? dla mnie jest to czarna magia niedosc ze niemam rationow to po jednym uderzeniu mnie KILL!!! Prosze o pomoc i rade w walce z tym przebrzydlym Dracula :)
Snake
Inkarnacja VR

Postprzez PiotrB » So mar 04, 06 02:17

Rozwal wszystkie ?wiat?a w pomieszczeniu to nie b?dzie móg? z?apa? twojego cienia (dos?ownie).
PiotrB
The Fear

Postprzez Mr_Zombie » So mar 04, 06 12:12

Mo?esz do niego strzela? z Nikity b?d? Stingera - przed tymi pociskami nie b?dzie móg? si? obroni?. Podobnie ma si? rzecz z podstawianiem min, granatami i innymi wybuchowymi bro?mi.

W przypadku gdy chcesz pokona? go zabieraj?c mu stunt, wrzucaj mu granaty b?d? strzelaj ze stingera gdy Vamp jest w wodzie.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Snake » So mar 04, 06 14:43

Dobra doszedlem do momentu kied on skacze jakby co w dupe gryzlo za przeproszeniem i wtedy to sie robi maniana gdyz on tak szybki ze nie moge go z niczego trafac. w koncowce wystarczy ze bym go oplol i by go zabil ale jak?
On jest tak szybki ze nienadazam jak w tej koncowce go mam KILL?
Snake
Inkarnacja VR

Postprzez PiotrB » So mar 04, 06 16:25

Snake napisał(a):Dobra doszedlem do momentu kied on skacze jakby co w dupe gryzlo za przeproszeniem i wtedy to sie robi maniana gdyz on tak szybki ze nie moge go z niczego trafac. w koncowce wystarczy ze bym go oplol i by go zabil ale jak?
On jest tak szybki ze nienadazam jak w tej koncowce go mam KILL?

W ko?cówce najlepiej wali? ze Stingera.
PiotrB
The Fear

Postprzez Young Boss » So mar 04, 06 17:08

ja go atakowalem tylko ze Stingera :D
Tactical Espionage Action
METAL GEAR SOLID 3
SNAKE EATER
Young Boss
Inkarnacja VR

Postprzez Snake » So mar 04, 06 17:58

Young Boss napisał(a):ja go atakowalem tylko ze Stingera :D

to ciekawe a na jakim pozionie grales bo do poziomu hard mozna bylo tak gracale na extreme po jednym gora dwuuderzeniach gryziesz ziemie a do stingera jest ciezko zdobyc amunicje... ma moze ktos lepszy sposob na pokonanie go? chodzi mi tylko o moment gdzie on skacze po calym pomieszczeniu.
The world need only one Big Boss and one Snake...
Snake
Inkarnacja VR

Postprzez Young Boss » So mar 04, 06 18:19

max. gralem na Hard :D
EX nie ruszalem ,zbyt kozacko dla mnie :)
Tactical Espionage Action
METAL GEAR SOLID 3
SNAKE EATER
Young Boss
Inkarnacja VR

Postprzez Frog Master » Cz cze 08, 06 10:29

Dobry jest te? granatnik. Strzela si? nim do wody kiedy to Vamp zanurza si? , a nast?pnie czekamy ju? z automatem na niego. Kiedy si? wynurzy strzelamy ponownie poniewa? w tym momencie mo?na zabra? mu sporo ?ycia...
What a thrill
With darkness and silence through the night
what a thrill
I'm searching and I'll melt into you
What a fear in my heart
But you're so supreme !
I give my life
Not for honor, but for you...
Frog Master
Inkarnacja VR

Postprzez SaladinAI » Cz cze 08, 06 11:57

Na samym pocz?tku przed zanurzeniem Vampa w wodzie trzeba szybko do niego podbiedz i wpakowa? w niego ca?? amunicje ze Stingera.To najlepszy sposób jaki znam.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez liquid kaczor » Wt cze 13, 06 16:30

Jak sie mu strzela w g?owe (tam gdzie ma "blizne", srodek czo?a) to mozna mu zabra? du?o Life'a
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Fox » Pt cze 16, 06 00:58

La la la...a ja le?? przy drzwiach...(przynajmniej na extreme...) a jak Vamp podchodzi ...to go z granatnika.....d?ugo to trwa,ale skuteczne....
Fox
Inkarnacja VR

Postprzez ginek » N lip 16, 06 17:24

Jeszcze z nim nie walczylem, ale wydaje mi sie, ze z granatnika i stingera najlatwiej go pokonac. Na Extreme pewnie z 4 naboje masz. Najpierw rozwal wszystkie lampy, a jak dojdziesz do tego jak szybko sie porusza, too chyba musisz zastosowac technike FOXa ;]
ginek
Inkarnacja VR

Postprzez odin » Wt sie 22, 06 01:07

Jest taki sposób aby poka? go bardzo szybciutko i to nawet na eex, jednak o tym ju? bylo, i wystarczy tylko poszuka?. Nie wiem nawet czy nie odpowiada?em ju? na takie pytanie kiedy?.
A samo eex nie jest trudne a? do czasu duszenia, to staje si? najwi?kszym problemem, bo na pc nie dzia?a trik z ps2 wi?c trzeba si? m?czy?, a zaufajcie mi ?e jest cholernie ci?zko.
Pozatym, osobiste spostrze?enie, eex jest czasem banalniejszy od Hard, lub zwyk?ego Extreme.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Snake » Wt sie 22, 06 10:39

odin napisał(a):Jest taki sposób aby poka? go bardzo szybciutko i to nawet na eex, jednak o tym ju? bylo, i wystarczy tylko poszuka?. Nie wiem nawet czy nie odpowiada?em ju? na takie pytanie kiedy?.
A samo eex nie jest trudne a? do czasu duszenia, to staje si? najwi?kszym problemem, bo na pc nie dzia?a trik z ps2 wi?c trzeba si? m?czy?, a zaufajcie mi ?e jest cholernie ci?zko.
Pozatym, osobiste spostrze?enie, eex jest czasem banalniejszy od Hard, lub zwyk?ego Extreme.

co jak co ale tej wypowiedzi niemoge znalesc... bede wdzieczny jak przedstawisz swoja strategie...
The world need only one Big Boss and one Snake...
Snake
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » N wrz 10, 06 12:07

W przypadku wersji japonskiej Sub wyciagasz stingera i walisz w niego az padnie, czyli przy szybkim klikaniu 4-5 sekundy.
W innym przypadku jest fantastyczny blad, pokazany na dostepnym swego czasu bonus cd, walisz w niego 2-3 strzaly z czegokolwiek, biegniesz w strone basenu, ale oczywiscie nie wpadasz, tylko chwytasz sie krawedzi, gdy sie wynurzy i podchodzi z prawej strony ekranu, przesuwasz sie maksymalnie w jego strone, zanim sie zamachnie wychodzisz i go lejesz, a vamp biedny sie zacina ;) Wykorzystywanie bledow to nic zlego ;) Najlepiej po prostu rozwal swiatla i stosuj normalna strategie, a z pewnoscia sobie poradzisz.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » N paź 08, 06 23:08

ja mam problem z wampem na NORMALU poniewa? nie wiem w jakich momentach ze stinger do niego strzela? a mam xkloca wi?c mam wi?kszy problem bo substance ma mniej bugów zepwne (nie sprawdza?em) i jakim cudem z nikity chcecie w niego wali? skoro on doskakuje tak szybko ?e to nie sposób rakiety odpali? i naprowadzi? na czas :(
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Uzion » So gru 16, 06 20:58

Czy historia Vampa nie wydaje sie wam absurdalna? "Pil krew w wieku dzieciecym" .Przeciez przez to nie mozna dostac takich umiejetnosci. Oczywiscie ludy starozytne wierzyly w takie bajeczki ale to moim zdaniem totalny bezsens. Kojima sie po tym troche przejechal. Mogl zrobic cos w stylu ze Vamp np. genetycznie ewoluowal albo ze jest sztucznie wychodowanym krolikiem doswiaiczalnym itp. itd.
Uzion
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » So gru 16, 06 21:05

Co do ograniczonej amunicji do Stingera - to Ty nie masz Infinite Wig? O.O Ja polecam zajrzec do tematu speedrunow, tam jest conieco o Vampie tez...
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez pliskin2 » N lut 11, 07 16:17

Jak zacznie skakać, pod koniec swojego życia, zacznie rzucać w Twoim kierunku pomarańczowy, świecący nóz. Gdy upadnie, nie będziesz mógł się poruszać.
Z zakładki wybierz M4a1,Ak,lun SOCOM Mk23 i celuj w Vampa z Fierst Person. Możesz też trzymać dodatkowo przycisk L1(PS2), a Raiden automatycznie będzie kierował się w stronę "skoczka"
Gdy Vamp przystanie i rzuci w twoim kierunku kilka noży, kucnij momentalnie, gdy znajdą się one dosłownie kilka centymetrów przed tobą.
pliskin2
Arnold

Postprzez uci » N lut 11, 07 23:04

uzion, a co w histori wampa jest absurdalne? z tego co pamietam przebił go krzyż, no i jak sam mówi umarł już raz.

A jak się przyjżec legendom o wampirach, to:

picie krwi jest oznaką przekleństwa, a kiedyś wierzono by stac się wampirem trzeba było być przeklętym(pijac krew) lub takim się urodzić (np. w jakąś konkretną datę).

Po śmierci taka osoba ożywala własnie jako nieumarły upiór i żywiła się ludzką krwią.

Co więcej wampiry w starych legendach nie bały się słońca, lecz tylko unikaly go bo w tym słońcu widać było że są trupio bladzi. A ponieważ też musieli spac, spali za dnia i chadzali noca.

Natomiast nadnaturalne moce posiada od Chinse Mana, którego ostatecznie nie wprowadzono do MGSa.

jestem tylko ciekaw czy vampa w 4 bedziemy ganiać z kołkiem?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

VAMP

Postprzez ocelot » So mar 03, 07 12:07

jego się nieda zabić to jakiś wampir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ocelot
Inkarnacja VR

Re: VAMP

Postprzez kul2 » So mar 03, 07 12:13

ocelot napisał(a):jego się nieda zabić to jakiś wampir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Nie krzycz
2. Uspokoj sie
3. Mysl zanim cos napiszesz
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez piemaker » Pn lip 07, 08 16:58

Równie dobrze można tak:

1. ustaw się przed basenem
2. jak Vamp nurkuje to rzucaj granatami do wody (z pierwszej osoby najlepiej bo masz gwarancję, że trafisz)
3. rozwal światła
4. jak wyjdzie wyjmij Nikitę (unikaj jego strzałów też)
5. jak podejdzie do ciebie to wal w przycisk punch
6. Vamp powinien warknąć 'Arghhh' i skryć się do wody
7. powtarzaj punkty 1 - 7 do skutku
piemaker

Postprzez Miraz123 » Wt lip 15, 08 11:24

Dobry jest sposób, który napisał piemaker, ale można też po wrzuceniu granatu do wody, szybko podejść do barierek i zwiesić się po ich drugiej stronie i uważać na Vampa. Gdy podejdzie to szybko wskakujecie koło niego i nawalacie z "boksa":D:D:D Tak mu schodzi stamina...
Metal Gear Solid 3: Snake Eater - European Extreme
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Śr lip 16, 08 10:52

Niech mi ktoś powie jak można skutecznie uniknąć rakiet w walce z Harrierem na poziomie extreme (te które wystrzeliwuje zawisając w pobliżu pomostu) ??? Potrafie uniknąć wszystkie jego ataki poza tym jednym.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez piemaker » Śr lip 16, 08 11:37

Spróbuj chować się poniżej (zbiec po schodach) a później na nich zostań (biegając od góry do dołu) [wypaliło na hardzie, nie sprawdzałem tego na extreme]
piemaker

Postprzez Johny Sasaki » Śr lip 16, 08 12:11

Johny Sasaki, w artykule dostepnym pod adresem: http://mgs.gram.pl/readarticle.php?article_id=395 , ktory napisal, bo wkurzyl go opis Miela napisał(a):
"W normalnych warunkach katastrofa, przeokrutnie trudna sprawa..." hehe... Zabierz Stinger Missile Launcher. Nad dachem strutu do którego zmierzałeś z Sediment Poolu, tam gdzie wcześniej łatał Cypher z kontrolka SEMTEXu zawisnął odrzutowiec. Wystrzel w niego szybko 3 naboje. Teraz ustaw się przy barierce tak, aby naprzeciwko Ciebie, nieco niżej była wielka rura i namierzaj samolot.
Gdy go zobaczysz, szybko strzel, wyłącz wyrzutnie Stingera i zawiśnij na rękach za barierka o której wcześniej pisałem, atak przeżyjesz bez straty życia.
Teraz biegnij na przeciwko barierki po której właśnie wspiąłeś się na gore (mam nadzieje:). Samolot zrobi kółeczko, w czasie którego Ty musisz wystrzelać w niego 5 rakiet. Po wystrzeleniu 5 rakiety, stan tak, aby przed sobą mieć barierkę na której wisiałeś. Samolot przeleci w stronę w którą patrzysz, a Ty możesz w niego strzelić.
Odwróć się. Widzisz kwadratowa "dziurę" otoczona barierkami na których możesz zawisnąć rękami? Stan przy nich i namierzaj samolot. Gdy będziesz mógł strzel w niego, szybko wyłącz bron i zawiśnij na wspomnianej barierce otaczającej wspomniana "dziurę". Szybko podciągnij się i kieruj się naprzeciw barierki z której zawisnąłeś pierwszy raz (tej obok rury). Samolot znowu zacznie robić kółeczko. Traf go 2 razy po czym z którejś z barierek otaczających dziurę puść się na dol. Kamera powinna ustawić się w ten sposób, ze po lewej widzisz schody a na przeciwko siebie dużą skrzynie. Widzisz dużą skrzynie na dolnym poziomie mostku na którym walczysz? Stan tak, aby być jak najbliżej jej końca z lewej strony. Atak rakietami nic Ci nie zrobi jeśli dobrze mnie zrozumiałeś/as. Karton się rozleci a Ty biegnij po schodach i stan przy barierkach otaczających dziurę.
Zawiśnij, wejdź na gore, stan przy barierce przy której wisiałeś po raz pierwszy i pruj w samolot 1 nabojem, po czym biegnij na drugi koniec mostku na który prowadza małe schody (tzn. tam gdzie chciałeś się dostać z Sediment Pool). Jak widzisz, są tam masywne ścianki po bokach. Kucnij w prawym rogu miedzy ściankami i przeczekaj atak. Gdy wszystkie rakiety nie trafia wstań, i szybko poślij 4 rakiety w samolot. Biegnij obok wystającego owalnego słupa i stan na przeciwko schodów.
Strzel w samolot i znowu szybko wyłącz bron aby zawisnąć nad dziura. Zejdź na dół (najlepiej zeskocz) i schowaj się w kartonie za skrzynia przy której chowałeś się przed atakiem rakiet, jednak tym razem chowaj się za bokiem naprzeciw schodów. Samolot będzie Cię ostrzeliwywał, musisz biegać na około skrzyni aby zawsze być osłoniętym przed nabojami. Po ataku biegnij po schodach, stan obok barierek otaczających sławetna "dziurę" i patrząc w stronę schodów namierzaj Harriera. Gdy strzelisz, biegnij ZA SIEBIE do długiej barierki obok rury poniżej i na niej zawiśnij, po czym wejdź i szybko chowaj się w rogu obok strut G - znowu zostaniesz zaatakowany rakietami. Po ataku znowu strzel 4 razy w samolocik, po czym biegnij obok słupa naprzeciwko schodów i zawiśnij na barierkach otaczających "dziurę". Po ataku puść się na dół i patrząc w stronę przeciwna do schodów czekaj na samolot. Gdy się pojawi, szybko strzel, po czym załóż karton i chowaj się przed ogniem karabinku. Po wszystkim biegnij po schodach na gore.
Samolot będzie leciał na Ciebie od strony barierki którą jest obok wielkiej rury. Strzel raz i zawiśnij. Po ataku wejdź na gore i szybko biegnij schować się w kąciku obok STRUT G. Po ataku zniszcz samolot. Dalej uważasz, ze ta walka jest ciężka?:)

ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Śr lip 16, 08 15:54

ŁEE ja tylko chciałem sposób na uniknięcie tych nieszczęsnych rakiet a tu cała walka opisana , czyli przed tymi rakietami mam się schować w pobliżu wejścia do Strut G ? Przed resztą ataków można się bez problemu schować na dole pomostu za tą pierwszą wielką skrzynią i w rogu tej mapki , trzeba tylko wiedzieć skąd nadlatuje Harrier. Zapomniałem napisać że nie interesuje mnie żadna specjalna ranga tylko żeby skończyć tego extreme i mieć wszystkie blachy , za euro extreme nawet się nie biore za słabe nerwy mam na to i za starego pada.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Johny Sasaki » Śr lip 16, 08 22:04

Schowaj sie tam w kaciku przy Strucie nad ktorym na poczatku stal Harrier, tak zeby miec z dwoch stron blachy mowiac inaczej. Stoj w kaciku tak, zeby plecami byc prostopadle do wejscia do Struta.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 2 i Substance