Zarzucony koncept #2?

Pytania dotyczące Sons of Liberty i dodatku Substance

Moderatorzy: Snake., GM

Zarzucony koncept #2?

Postprzez SaladinAI » Wt wrz 30, 08 20:35

Pisałem o tym nie raz na forum, tekst ukazał się nawet w Projekcie MGS. Sprawa dotyczy końcówki MGS 2, w której to poinformowano nas o wspomożycielu Snake'a i Otacona który okazał się być zarazem członkiem Patriotów. Ten jeden z niewątpliwe ciekawszych wątków do dziś pozostał niewyjaśniony (MGS 4 nie daje odpowiedzi w tej kwestii), lub po prostu został zarzucony.

Możemy jednak sami sobie odpowiedzieć na pytanie, kim była ta osoba. Z pomocą przychodzi Baza Danych, która informuje iż Nastasha Romanenko nie dość że była współzałożycielką The Philantropy, to poza tym aktem wciąż finansowała organizację prawdopodobnie z pieniędzy zarobionych na swojej książce. Nastasha mogła być Patriotą. Jej mąż, Richard Ames był agentem Patriotów. Co jeśli rozkazy odbierał od żony? Wprawdzie jej marginesowa rola jak też relacje z mężem opisane w książce mogłyby temu przeczyć, to przecież seria już raz pokazała że postacie mało znaczące, będące w cieniu mogą okazać się najpotężniejszymi graczami.

Problem w tym że gra już o tym nie mówi, mimo to uważam że mógł być to wczesny koncept dalszych losów tej postaci który ostatecznie został zarzucony - Nastasha nie pojawia się w dalszych kontynuacjach.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pn paź 13, 08 11:47

Cisza. Teoria została uznana poprzez aklamację.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Słonio » Pn paź 13, 08 13:49

Ciężko cokolwiek więcej na ten temat powiedzieć, raczej spodziewałbym się że gdyby Nastasha finansowała Philanthropy nie robiłaby tego anonimowo. Nie zdziwiłbym się wcale gdyby tym wspomożycielem był Ocelot :P
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez SaladinAI » Pn paź 13, 08 17:09

No, nie robiła tego anonimowo ;) Z Ocelotem to nigdy nie wiadomo - jako agent Patriotów mógł finansować ekipę Snake'a i Otacona tylko po to by ci mogli się okazać użyteczni w czasie przyszłym. Coś na wzór roli Big Bossa w MPO jako ubezpieczenie.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Johny Sasaki » Śr paź 15, 08 12:23

Mi sie nie wydaje, zeby Ames odbieral cokolwiek od Nastashy - ja bym 'przelozonej' nie grozil (patrz - jej ksiazka). No chyba, ze to kolejny naciagniety fuckt... Moze o Gray Foxa z MGS1 chodzi? W koncu MGS4 pokazuje kim byl(a) dr. Clark, ktora byla jednym z Patriotow (BB tez nim byl, a GF byl jego 'moust trasted lutenet')? No i jakby nie patrzec sporo im pomogl na SM:)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez SaladinAI » Śr paź 15, 08 12:34

Gray Fox padł przed założeniem organizacji Snake'a i Otacona. Co do gróźb Amesa to Nastasha zawsze mogła na ściemniać w swojej książce - ot, kolejna zasłona dymna a la aresztowanie Zero w MPO.
SaladinAI
Cipher watches all

Powrót do Metal Gear Solid 2 i Substance