Moderatorzy: Snake., Bizon, GM
Mimo upływu lat i premier kolejnych bardzo dobrych odsłon, to właśnie MGS1 pozostaje produkcją z najlepszym scenariuszem, najbardziej spójną koncepcją (od konwencji, przez design, muzykę i klimat - wszystko idealnie do siebie pasuje). Była to pierwsza gra, która mogla się pochwalić przekozackimi bossami (z których każdy jeden to istna perełka), prawdziwie poruszającymi momentami (śmierć Fox'a i Wolf) czy kozackim twistem z Liquidem/Millerem. Gra-legenda, Metal-ideał. 10/10kALWa888 napisał(a):Jest ponadczasowy, wyznaczył nowe ścieżki.
MGS1 jest tylko, no właśnie, jeden.Raiden napisał(a):wchodzimy na grząski grunt tematu ''Mityczny ideał''
LLThug napisał(a):Jeśli chcemy rozwalić helikopter, najlepszy do tego będzie stinger.
Jeżeli pojedynek - Socom
Jeśli zaś sprzęt elektroniczny - specjalnie do tego przystosowane Chaff Grenade.
Przywiązanie Snake'a do Meryl (no comment....)
LLThug napisał(a):Przywiązanie Snake'a do Meryl (no comment....)
To jest skradanka. Pasek życia powinien mieć zastosowanie jedynie przy okazji walki z bossami. Poza tym nie powinno się nawet wchodzić w interakcję ze strażnikami.LLThug napisał(a): Gra jest trudna na początku, kiedy mamy mało życia. Później mamy zapasy rationów i 20 centymentrowy pasek HP.
kALWa888 napisał(a):Swoją drogą trochę denerwuje mnie te przesadzone drganie mięśni. I fajki zbyt szybko zaniżają poziom zdrowia.
LLThug napisał(a):Wczoraj przeszedłem MGS1. Muszę powiedzieć, że jestem zawiedziony końcówką.
LLThug napisał(a):Lecz zawiodłem się dopiero na końcu (szczególnie między scenkami).
To nie są dziwne teksty tylko wyraz troski, kolejny przejaw rodzącego się uczucia.LLThug napisał(a):dziwne teksty typu "Snake ubierz się bo na zewnątrz może być zimno"
Bo było bara bara? Bo wątek miłosny w MGS3 opierał się przede wszystkim na pożądaniu?LLThug napisał(a):Wręcz przeciwnie do opini wielu forumowiczów w MGS 3 wątek miłosny został przedstawiony o wiele lepiej.
LLThug napisał(a):lecz nie wsłuchiwałem się w tekst

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość