MGS1 - Broń Cyborg Ninja

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

MGS1 - Broń Cyborg Ninja

Postprzez Crusher » N sie 24, 08 23:04

Wiele razy dowiadywałem się na tym forum o różnych rzeczach "sciense-fiction", chciałbym się tym razem dowiedzieć coś o broni laserowej Grey Foxa, szukałem trochę w googlach ale nie znalazłem nic ciekawego. Ogólnie chodzi mi o ten efekt że laser nie jest ciągły tylko taki "impulsowy" strzela nim takimi laserkami jak w Star Warsach. Czy jest takie coś możliwe? Założyłem się z kumplem że jest możliwe stworzenie takiej broni i nie chce tego przegrać.... Proszę o Waszą pomoc! ;)
Crusher
Vamp

Postprzez Gac666xx » N sie 24, 08 23:19

Toeretycznie jest to pistolet strzelający wiązką plazmy. Plazma według niektórych naukowców to 4 stopień skupienia materii, jonizowany gaz bodajże (nie pamiętam dokładnie), wytwarzający ogromną ilość ciepła i bardzo niestabilny. Jak dotąd ów gaz można osiągnąć tylko w laboratoryjnych warunkach, ponieważ nie udało się skondensować to w wiązkę, która mogłaby się przemieszczać. Praktycznie jest to niemożliwe, ale nie teoretycznie.

Myślę, że i przyjdzie czas na to, że taki wynalazek będzie możliwy w realizowaniu.

PS. Jeśli chodzi o "laserki" Szturmowców w Star Warsach to też mowimy o wiązkach plazmy, bo jak wiadomo laser to wiązka światła i co z tego wynika porusza się z prędkością światła.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Crusher » Pn sie 25, 08 09:33

aha rozumiem dzieki za odpoiwedz ;)
Crusher
Vamp

Powrót do Metal Gear Solid