Mgs na PSP

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Mgs na PSP

Postprzez Socom » So kwi 11, 09 23:55

Na początku zaznaczam, że jeśli mój temat łamie regulamin forum to przepraszam i proszę o zamknięcie oraz nie karanie mnie zbyt mocno :P Chodzi o to, że mam MGS na PSX (oryginalne oczywiście...) i chciałbym sobie grać na PSP. Gra odpalana oczywiście z karty na sofcie m33 (5.0 m33-6). Z tego co wiem z MGS jest problem bo zajmuje 2 płyty. Zna ktoś jakiś sposób jak to uruchomić? Ewentualnie prosiłbym o linka.
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." -Voltaire
Socom
Zaczątek Eksperymentu

Postprzez Crusher » N kwi 12, 09 09:27

A Ty chcesz płytowego MGS z PSX wrzucić na PSP tak? Bo nie rozumiem o co ci chodzi... Jeśli tak to ściągasz z PS Store i wrzucasz na PSP przez kabel USB lub czytnik kart pamięci ;) nic trudnego. A jeśli chodzi o dwie płyty to ten problem został już rozwiązany i po prostu w czasie gry kiedy jest napis zmień płytę, naciskasz przycisk Home/PS i w menu XMB wybierasz "Switch Discs"(zmieniasz płytę w czasie gry z menu PSP). And that's all.
Crusher
Vamp

Postprzez ArecaS » N kwi 12, 09 09:42

MGS jest tylko na japońskim PSS. Poza tym po co 2 razy płacić za to samo? Pamiętam, że dawno temu czytałem jak ludzie męczyli się z tym i mimo, że gra działała, to dźwięk się sypał na potęgę i na to nie było rady, więc nie wiem czy jest sens się z tym męczyć. Ale czytałem to z pół roku temu. Więcej nie pomogę, bo nawet nie pamiętam gdzie to czytałem (chyba na PEB niechcący trafiłem i tam był ten temat).
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez gromar » N kwi 12, 09 13:19

Ostatnio przerobiłem swojego MGS'a z PSX właśnie na PSP i powiem jedno działa idealnie, aby zrobić jeden obraz użyłem do tego programu PSX2PSP v.1.4.2 (program ma możliwość utworzenia jednego obrazu *.pbp przy grach wielopłytowych). Dźwięk działa prawidłowo nie ma żadnego trzeszczenia. Jeżeli miałbyś jeszcze jakieś pytania odnośnie jak przerobić MGS daj znać. ;)
gromar
Inkarnacja VR

Postprzez Socom » Pn kwi 13, 09 18:33

Dzięki. Właśnie o coś takiego mi chodziło ;) Gromar- wysłałem ci PW.
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." -Voltaire
Socom
Zaczątek Eksperymentu

Powrót do Metal Gear Solid