Moje prace graficzne.

Pytanka dotyczące muzyki i grafiki z gier MGS

Moderatorzy: Bizon, GM

Moje prace graficzne.

Postprzez Rafał » Cz sie 23, 07 21:07

Witam w tym temacie, chciałbym przedstawić wam, moje prace, które wykonałem w programie AdobePhotoshop. Motywem przewodnim jest MGS.
1.
Obrazek
2.
Obrazek
3.
Obrazek
Oraz kilka avków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oczywiście możecie komentować :).
Obrazek
"Ktokolwiek wygra, ta walka się nie skończy. Przegrany zostanie uwolniony od pola walki, jednak zwycięzca na nim pozostanie. Będzie musiał żyć jak wojownik, aż do swojej śmierci..."
Rafał
Coward Duck

Postprzez kul2 » Cz sie 23, 07 21:10

Zly dzial, przenioslem.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez wredny » Cz sie 23, 07 22:32

Prace spoko , szczegolnie pierwsza. Ale... na drugiej fotce to jest Big Boss , a podpisales Solid ^^ hm.. to bylo zamierzone?
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Rafał » Pt sie 24, 07 11:31

na drugiej fotce to jest Big Boss , a podpisales Solid ^^ hm.. to bylo zamierzone?
Przyznam się, że tą pracę robiłem jakiś czas temu i z rozpędu napisałem Solid Snake, nie grałem jeszcze w MGS3, dopiero później zorientowałem się że to Big Boss :).
BTW. Bardzo fajna sygnaturka :P.

EDIT:
Dorzucam sygnę znalezioną na dysku ;)
Obrazek
Obrazek
"Ktokolwiek wygra, ta walka się nie skończy. Przegrany zostanie uwolniony od pola walki, jednak zwycięzca na nim pozostanie. Będzie musiał żyć jak wojownik, aż do swojej śmierci..."
Rafał
Coward Duck

Postprzez wojnar » Pt sie 24, 07 21:28

Zacznę od avków:
Nie podobają mi się :P
Samo "Pixel Strech" i motion blur na renderze...
A teraz Sygny :)
1. "Coś niewyraźnie dziś wyglądasz" xD Do tego tło jakieś takie niesmaczne :P
2. Eeee... czemu on wystaje z tła?^^ Do tego render Big Bossa a napis Solid Snake :P
3. To samo co w avkach ;] Pixel Strech i Motion Blur ;]

Jak na początkującego jest nawet znośnie :P Poczytaj tutki a będzie z ciebie dobry grafik ;)
Pozdrawiam :)
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Sage » Pt sie 24, 07 21:48

wojnar napisał(a):Zacznę od avków:
Nie podobają mi się :P
Samo "Pixel Strech" i motion blur na renderze...
A teraz Sygny :)
1. "Coś niewyraźnie dziś wyglądasz" xD Do tego tło jakieś takie niesmaczne :P
2. Eeee... czemu on wystaje z tła?^^ Do tego render Big Bossa a napis Solid Snake :P
3. To samo co w avkach ;] Pixel Strech i Motion Blur ;]

Jak na początkującego jest nawet znośnie :P Poczytaj tutki a będzie z ciebie dobry grafik ;)
Pozdrawiam :)

szczerze, to bardziej brzmi nie jak opinia a próba pokazania 'i see what you did there' i pochwalenia się że wiesz jak on to zrobił. reszta punktów jakby wepchana na siłę.

pierwszy post zresztą podobnie, 'patrzcie co zrobiłem'. Wiem że od tego jest ten dział etc, ale to takie jakby zbyt bezpośrednie.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Rafał » Pt sie 24, 07 21:53

Nie no spoko, można komentować oraz krytykować :). Hmm...Wojnar czy ja Cię nie znam z forum o Mugenie ( ale mogło mi się pomylić, tyle ludzi w necie już poznałem :) ) ?
Ostatnio edytowano So sie 25, 07 12:17 przez Rafał, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Rafał
Coward Duck

Postprzez uci » Pt sie 24, 07 22:24

mała rzecz
MG to nie rex tylko Metal Gear Chaioth Ha Qadesh z MG ac!d2 :)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez wojnar » So sie 25, 07 09:02

Rafał napisał(a):Wojnar czy ja Cię nie znam z forum o Mugenie

Kiedyś tam byłem ;) Też Cię pamiętam :]

Sage napisał(a):szczerze, to bardziej brzmi nie jak opinia a próba pokazania 'i see what you did there' i pochwalenia się że wiesz jak on to zrobił.

Przepraszam więc ocenię to bardziej po mojemu :]

1. Snake ma zbyt niewyraźną twarz, dziwnie to wygląda, render nie wtopiony, nie podobają mi się patterny na tle, psują sygnaturkę, tło powinno być podobne kolorystycznie do rendera. Polecam pobawić się Gradient Mapami :]
2. Już troszke lepiej, ale przydałoby się wtopić troche rendera w tło, do tego kilka gradient map, może jakiś smudge, tylko ta biała ramka i wystająca postać poza tło brzydko wygląda.
3. Praca na swój sposób jest ładna, ale tak jak w reszcie, przydały by się jakieś GM, smudge i dla polepszenia tła jakieś brushe, do tego grubsza ramka.
4. Za jasno jest na renderze, lewa strona pusta, jeśli już zrobiłeś tzw "neg space" po prawej stronie to mogłeś też zrobić po lewej, do tego światło, jakieś gm i byłoby dobrze. Ładny smudge i bardzo dobra ramka :]

No myślę że troszke lepiej to oceniłem :P
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Sage » So sie 25, 07 09:42

może wciąż miejscami czepianie się na siłę, ale dużo lepiej i cieszę się że wziąłeś to sobie do serca ;d
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Rafał » Pt sie 31, 07 22:00

Mały prezencik od Rafała:
http://i15.tinypic.com/5x730gx.jpg

EDIT: Może nie najlepsza, ale zawsze coś xD.
Obrazek
Rafał
Coward Duck

Postprzez Snake_VR4 » Pn wrz 03, 07 21:23

Ładnie ładnie , naprawde fajnie ci to wszyło. Mam nadzieje ze z innymi bossami z MGS4 rozniwez zrobisz podobne tapety. A moze tak cos z Meryl ?? :iconbiggrin:
Snake_VR4
banan

Postprzez Rafał » Pn wrz 03, 07 21:37

Dziękuje za miły komentarz ;). Dzięki temu mam ochotę zrobić coś jeszcze. Jeszcze dzisiaj obiecuję kolejną tapetkę :).
EDIT: Nie pokarze, bo nie wyszła ;).
Obrazek
Rafał
Coward Duck

Powrót do Soundtracki i Grafiki