Na jakim TV pracuje wasza konsola?

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Gac666 » Cz lip 29, 10 13:24

To tymbardziej jak kawałek kabla coś takiego potrafi? Nie jest to jakieś złudzenie czasem?

Wydaje mi się jednak, że VGA box jest najlepszym rozwiązaniem (owszem jest uniwersalne, GC, N64 tak podłączysz itp itd), bo polecają go wszyscy.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz lip 29, 10 13:43

No ale uniwersalny vga box to taki sam konwerter jak w kazdym tv z tunerem. Tez wszystko podlaczysz i podpinajac konsole zwyklym kompozytem rowniez otrzymasz shitowaty obraz bo zaklocen kabla nie oszukasz;). Vga box to relikt poprzedniej ery kiedy ludzie do zwyklych monitorow crt podpinali konsole. Co innego takie detykowany podpinany bezposrednio do wyjscia av konsoli. Ale to samo zrobi kabel komponentowy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » Cz lip 29, 10 14:16

Dobra, wracam do dyskusji z nowym orężem, znalazłem filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=mJj1E0FWXMc

Co ciekawe, "Mega-Cool" jest handlową częścią nazwy, huh. Co sądzicie o tym bajeru?
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez Gac666 » Cz lip 29, 10 15:20

No fuck me wolałbym takie coś :D. Tylko z drugiej strony mam tylko ps2 ;P.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Osvelot » Cz lip 29, 10 16:36

Problem polega na tym, że upolować ten pierdolniQ w naszym kochanym Polandzie jest zgoła trudno. Raportuję od razu też z Belgii, że tu także gówno.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez SALADYN » Cz lip 29, 10 22:45

No może i to funkcjonalne jest ale bardziej od gównianego obrazu nie cierpię pałętających się kabli a tych przy tej przejściówce od groma jest.

Twilite niby mam telewizor ale jednak tamten kupiłem dla PS3 plus ewentualnie X360 , w drugim pokoju mam stareńkiego CRT do pod którym leży PS2 i okazjonalnie GC i właśnie ten telewizor chciałbym zmienić na choćby coś takiego.
W sumie to właśnie ten model by się nadał , ma tuner i wejście component a do tego sporo funkcji mojego dużego LCD dla PS2 jak znalazł tylko troszkę większy mógłby być.
Jak myślicie dobry wybór ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gac666 » Pt lip 30, 10 03:12

Ja mam LG W2286L i pod PS3 spisywał się bardzo dobrze, ale jest w technologii podświetlania LED i czas reakcji 2ms, a nie jak w tym 5ms.

Niestety średnio mi się widzi to co pokazałeś, do grania moim zdaniem to sie nie nadaje.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt lip 30, 10 10:46

Pamiętaj że telewizor ma służyć do grania na PS2 i nie jestem jakimś wideofilem.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Pt lip 30, 10 12:24

No a o czym ja mówie? Mój monitor jest do grania jak najbardziej, przy 5ms będziesz miał ghosting, który mnie osobiście wkurza.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt lip 30, 10 13:11

I tak bedzie mial ghosting powodowany np przez przeplot;). Zreszta 5ms wystarcza dla 50/60Hz.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Śr sty 05, 11 13:03

A taki.
Obrazek

40' LED Sharp Aqos. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jeśli ktokolwiek się zastanawia nad jego kupnem, niech bierze w ciemno. Jakość obrazu, jak i -co szalenie istotne- samo wykonanie, pierwsza klasa. Do 4k ciężko kupić coś lepszego.
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Re: Na jakim TV pracuje wasza konsola?

Postprzez Wombat » So wrz 13, 14 10:31

W przyszłym roku prawdopodobnie będę miał zamiar wymienić TV, ale powiem szczerze, że o ile lubię grać w gry to na TV(specyfikacjach i innych tego typu rzeczach się nie znam). No i na Skąpiec.pl upatrzyłem sobie 2 modele:
http://www.skapiec.pl/site/cat/3319/comp/10378090 oraz http://www.skapiec.pl/site/cat/3319/comp/10567318. Marki dobre, telewizory nie są mega drogie wiec raczej ok. No i teraz pytanie do speców- który byłby lepszy? Chodzi mi o to który ma lepsze specyfikacje, którym się raczej lepiej nacieszę. Może lepsza będzie plazma bądź inny model TV? Jak coś to dawać własne opinie, przemyślenia. Piszę z poziomu totalnego laika więc proszę się nie śmiać :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » So wrz 13, 14 10:54

Jeśli masz miejsce i nie przeszkadza Ci, że będziesz płacił paręnaście zł więcej za prąd to bierz dobrą plazmę. To ostatni czas na kupno PDP. Kolory, czerń, czas reakcji itp odstawiają LEDy jeśli mówimy o podobnym przedziale cenowym.

Poza tym jeśli chodzi o gierki najważniejszy jest input lag. Pytaj, szukaj, czytaj i dowiedz się, jaki lag w jakim trybie (standard / gra / pc) ma interesujący Cię TV.

Panasonic już chyba przestał robić plazmy, więc może gdzieś złapiesz taniej. LG już też przestaje, nie wiem jak Szajsung.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » So wrz 13, 14 11:00

Z miejscem może być mały problem, ale jakoś spróbuję upchnąć TV :D Co do plazmy to właśnie słyszałem opinię, że jest lepsza niż LED więc zastanowię się jeszcze, mam czas. TV będzie przeważnie do gier bo telewizji raczej mało oglądam. Dzięki za szybką odpowiedź, jak będę miał jakieś wątpliwości to będę pytał :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez ArecaS » So wrz 13, 14 11:12

A ja się spytam z ciekawości czystej, jak to jest z wypalaniem się plazm? Nadal to taki duży problem jak kiedyś?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » So wrz 13, 14 17:34

Plazmy wypalaly sie w 2006 roku ;). Teraz sa zabezpieczenia do tego.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So wrz 13, 14 18:48

Plazmy dostały w czapę, w tym roku wszystkie firmy całkowicie przerzuciły się na LCD także to co jest w sklepach to ostatnie partie tej technologi.
SALADYN

Postprzez Gillian » So wrz 13, 14 22:30

No niestety do mas prędzej przemawiają argumenty typu "jaki on cienki, jak obraz na ścianie" i "mniejsze rachunki za prąd" (o parę zeta) niż sama jakość wyświetlanego obrazu, intensywność kolorów czy kontrast.

Sam chciałbym załapać się jeszcze na jakąś ponad 50 calową plazmę, póki można je kupić, ale nie mam żywcem gdzie tego postawić... Może kupię w przyszłym roku i schowam w domu rodzinnym do momentu, aż kupię sobie jakieś mieszkanie :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N wrz 14, 14 08:31

To raczej producenci doprowadzili do zgonu tej technologii, klient brał co dawali. Anyway, Wombat kup sobie aktualny numer PSX Extreme, jest tam akurat test telewizorów pod nową generację.
SALADYN

Poprzednia strona

Powrót do Pierdolnik