Flint Westwood

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Bizon » Pn wrz 03, 07 16:14

No i wreszcie pojawił się pierwszy trailer "Flinta Westwood'a".
Wszystkich zainteresowanych odsyłam do oglądania na YT - FLINT WESTWOOD Trailer .

Proszę o komentowane w tym temacie, ale również jeżeli możecie, oceńcie ten urywek filmu w skali od 1 do 6, w następujących kryteriach:

- Klimat (czy poczuliście Dziki Zachód itp.)
- Wykonanie (Ujęcia kamery i montaż)
- Dźwięki (oceńcie, czy wszystko dobrze słychać i czy muzyka pasuje)
- Aktorstwo (chyba wiadomo)

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jeżeli będą jakieś uwagi krytyczne postaramy się to zmienić.
Na koniec dodam, że być może niedługo wrzucę ten trailer na Rapidshare, byście mogli zobaczyć go w wysokiej rozdzielczości...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Pn wrz 03, 07 17:30

nie no usmiałem się ;)

Na początek powiem że fajną macie stodo... to znaczy Saloon ;)

A więc tak

Klimat - to akurat wam się udało :] (6) jedyne że ciagle wydaje mi się że z efektem starego obrazu by było lepiej, ale to takie moje zdanie.
Wykonanie - (4) czasami za bardzo kamera idzie pod słońce i obraz sie robi niewyraźny(no chyba ze tak miało być), no i ten EB tak łądnie wam się złapal w kadr;)
Dźwięki - (5) muzyka i klimat Saloonu bardzo :P ale dźwiek wystrzałów troche mi nie pasował, brzmial jak rykoszet kuli no i każdy strzał brzmial całkowicie inaczej niż poprzedni, powinniscie miec jeden dźwięk wystrzalu do jednej broni.
Aktorstwo - (4) troche niewyraźnie mówicie, lub za cicho.

Usmiałem się, ale jedna rzecz, jak łądowałeś rewolwer, to wyglądało to troche dziwnie, jakbyś upychał papier a nie wkładał naboje.
tyle :] czekam na download z rapida.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Blady » Pn wrz 03, 07 17:47

Bizonie, również jestem reżyserem dlatego postanowiłem rzetelnie ocenić trailer filmu Flint Westwood

Klimat-

Cały klimat na dzień dobry zepsuł napis Condon- czy to jest potrzebne?

Westernowatość jest dość sztampowa- staruszek spada z krzesła, wszyscy zamierają- ale to chyba miało być zamierzone. Niezamierzone jednak chyba były naprawdę średnie wypowiedzi barowników nt. Flinta- skoro to taka legenda, to czemu nie mówić o nim z szacunkiem, strachem? Klimat dodatkowo psują tzw. tanie trupy- skoro robicie spaghetti western, to po co tyle zwłok? Na co to komu? lepiej, gdyby Flint np. zestrzelił wszystkim kapelusze z głów- to by było z klasą i zabawne, a tak jest to nijakie.
No i stawianie konia...STAWIANIE KONIA...ja wiem, że dorastanie to trudny okres, ale nie musicie kawałów w stylu Poranek Kojota wprowadzać do Westernu...

Aktorstwo- Za bardzo nie ma o czym mówić. Flint za bardzo się marszczy, mówicie nieprzekonująco, cicho i bez westernowego akcentowania yuupeedeeduda

Dźwięk- strzały z Colta to żart, jakim prawem osobno słychać wystrzały zabawki a osobno foley? Powinniście wyciszyć całe ujęcie i tylko podłożyć na kompie ścieżkę.

Ujęcia- jak wspomniano- za jasne, za ciemne, za bliskie- przy "ladzie" za dalekie- gość od konia, a "przejście przez belkę" oraz "klimatyczne przejście na gościa przy drzwiach" to katastrofa...

Czy coś mi się podobało? Plan zdjęciowy macie super, jak na produkcję amatorską i zerowy budżet naprawdę spoko saloon, ale mogliście robić ujęcia "z góry", coby ukryć szopowatość szopy. No i wycięcie saloonowych drzwi też by mogło pomóc, a nie powinno być trudne.

Weźcie moje uwagi sobie do serc, bo wierzę w was chłopaki, chce coś dobrego w końcu na tubie obejrzeć, a nie tylko blady to, blady tamto...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Pn wrz 03, 07 19:49

Blady napisał(a):Westernowatość jest dość sztampowa- staruszek spada z krzesła, wszyscy zamierają- ale to chyba miało być zamierzone. Niezamierzone jednak chyba były naprawdę średnie wypowiedzi barowników nt. Flinta- skoro to taka legenda, to czemu nie mówić o nim z szacunkiem, strachem? Klimat dodatkowo psują tzw. tanie trupy- skoro robicie spaghetti western, to po co tyle zwłok? Na co to komu? lepiej, gdyby Flint np. zestrzelił wszystkim kapelusze z głów- to by było z klasą i zabawne, a tak jest to nijakie.
No i stawianie konia...STAWIANIE KONIA...ja wiem, że dorastanie to trudny okres, ale nie musicie kawałów w stylu Poranek Kojota wprowadzać do Westernu...

Ta Westernowatość miała być sztampowa, bo o to chodzi.
Stawianie konia nie ma żadnego podtekstu. Flint jest legendą, jak widać. Dlatego ludzie wymyślają niestworzone historie na temat jego utraty wzroku. Do tego, to nie jest poważny western, a komedia.
I nie jest to "Spagetti...", a "Bigos Western", proszę rozróżniać :p

Co do strzałów, to postaramy się naprawić...
Bizon

Postprzez Blady » Pn wrz 03, 07 19:54

Skoro to taki bigos, to konia można było parkować :D
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pn wrz 03, 07 19:56

no ale z tym koniem, to chyba głodnemu chleb na myśli ;)
Żart był dobry i pamietam że w jakimś westernie się zaczynała od tego solidna jatka.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Wt wrz 04, 07 00:00

Jako że uwielbiam różnego rodzaju amatorskie produkcje, a szczególnie te od Bizona. Pierwsze skojarzenie z ślepym "wojownikiem" to "Ślepa furia" i "Zatoichi", czyżby inspiracja?

Klimat na 5, dziki zachód czuć, szczególnie mi się podoba muzyka Ennio Morricone i to połowa sukcesu ale popracowałbym jeszcze nad filtrem. Myślę że ten z pierwszego zwiastuna był dobry.
Wykonanie na 4, nie jest bardzo dobrze ale też nie jest tragicznie. Zmiana kamery wam posłużyła, lepszy jest obraz i możliwości. Podoba mi się to że w końcu zaczęliście eksperymentować z innymi ciekawymi ujęciami, montażem itd.
Muza na 6 ale udźwiękowienie tradycyjnie jest słabe i otrzymuje ode mnie 2, warto zainwestować w dodatkowy mikrofon ale w porównaniu z przygodami wonsza jest o niebo lepiej.

Aktorstwo, hm... tutaj sprawa jest ciekawa bo od ostatnich filmów poprawiliście formę ale można by było jeszcze bardziej popracować nad graniem. Mateusz, jakoś tak mało groźnie wyglądasz, za mało groźnie jak na zawadiakę ale na szczęście to komedia więc ogólnie nie jest źle tylko popracuj nad strzelaniem z colta bo wygląda to koszmarnie :(, a ruchy ładowanie nabojów ściągnąłeś chyba od Ocelota. Zwracajcie uwagę na błędy merytoryczne, colt ma bębenek na 6 naboi, a załadowujesz go co 4 strzały (nie rozładowując go przedtem) na dodatek w saloonie siedzi 3 gości, a całkowicie oddajesz 8 strzałów. Ja rozumiem że Flint jest ślepy ale chyba niebyłby legendą gdyby nie potrafił dobrze strzelać.

Za całokształt (trailer oczywiście) daję na razie 4 ale myślę że po obejrzeniu całości ocena będzie wyższa bo humor mi się podobał już w trailerze (ślepy co spadł z krzesła wymiata i żart z koniem) i mam nadzieje że będzie dużo nawet absurdalnego dowcipu (monty się kłania).
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » N wrz 30, 07 10:51

No bizonku :P
Obiecałeś wrzucić ten fragment na Rapidshare i ???
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » N wrz 30, 07 11:01

O shit! Całkiem zapomniałem.
Właśnie to nadrabiam ;)

[ Dodano: Nie Wrz 30, 07 13:30 ]
Oto teaser i trailer w wysokiej rozdzielczości, do pobrania z Rapidshare:

Teaser (15 MB)
Trailer (30 MB)

Mam nadzieję, że dostrzeżecie teraz więcej ;)
Bizon

Postprzez Infernal Warrior » So lis 17, 07 15:25

Bizek, mów mi tutaj!

Kręcicie coś? Czy zima Wam przerwala?
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Bizon » So lis 17, 07 16:16

Zima nam nie przerywa, a brak czasu niestety. Chcielibyśmy to skończyć jak najszybciej, ale jest za dużo innych, ważniejszych rzeczy do zrobienia.
Trudno jest powiedzieć kiedy znów ruszymy z kręceniem, więc o dacie premiery będziemy gadać w przyszłym roku ;)
Bizon

Poprzednia strona

Powrót do Pierdolnik