Zarcie w MGS3

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Zarcie w MGS3

Postprzez KowalPL » N gru 16, 07 21:26

No wiec poszukuje poradnika do MGS3 dotyczacego zarcia. Chodzi mi o taki aby powiedzial mi krok po kroku, o zdobyciu kazdego rodzaju jedzenia w grze (na jakas tam rage specjalna i chyba EZ Gun)

Wydaje mi sie ze kiedys widzialem taki na Zanzibarze ale nie moge znalesc teraz.

I nie chodzi mi o taki jaki jest w sekscji "MGS3 -> Co jeść?"

Tamten opis jest cos w te strone co chce lecz mi chodzi zeby te informacje byly pozbierane do kupy i ulozone po kolei jak lapac czyli np.

"Na poczatku gry idz w lewo i popatrz w dol. Uzywajac noza zlap Green Tree Python. Kolo drzewa znajduje sie Flying Squirel..." Itd. Itp.

Zeby mi powiedzial gdzie wszystko jest aby zdobyc ta range.
Z gory dzieki i mam nadzieje ze sie zrozumielismy

PS: Tak szukalem w google
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Bizon » N gru 16, 07 21:45

Możesz sobie zamówić poradnik piggyback, w którym masz mapy, a na nich zaznaczone są gdzie zwierzątka, itemy itd.

Tutaj masz darmowe sample tego poradnika: http://www.authorisedcollection.com/en/guides/downloads/index.php?id_guide=27
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » N gru 16, 07 21:48

What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez KowalPL » N gru 16, 07 21:50

Ok znalazlem juz na Zanzibarze ale musialem przeczytac calutkie 'Kody I Tipsy'
Link jest tu:

http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... icle_id=83

Rada na przyszlosc: Zrobcie to lepiej dostepne

Temat do zamkniecia
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez kul2 » Pn gru 17, 07 08:34

Czlowieku, masz opcje szukaj na stronie.
A jak nie to wchodzisz do dzialu MGS3 i szukasz.

Nie usprawiedliwiaj lenistwa trudnym dostepem do tekstow.
Artykul Kody i tipsy nie ma tu nic do rzeczy.

Moze i pewne rzeczy trzeba zmienic, ale akurat ten art byl dobrze opisany i w dobrym miejscu. Trzeba jedynie wiedziec czego sie szuka.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez KowalPL » Śr gru 19, 07 23:38

No dobra to co wy na to:

Według waszego poradnika, według mnie napisanego bardzo dobrze bo wszystko znalazłem tam gdzie pisało, próbowałem zdobyć EZ Gun. Zjadłem te nieszczęśliwe 47 typów posiłków i ciesząc się na myśl on moim nowy EZ Gunie, niecierpliwie czkeam aż te creditsy poraz tysięczny sie skończą. Patrze no mój ranking i widzę Kinds of meals eaten: 47 kinds.
Dostałem range 'Jaguar' co mi ie za bardzo pasowało bo byłem pewien że za zjedzenie całego żarcia dostanę jakąś specjalną. Naciskam kółko i tyle. Żadnych New Items Obtained, nic po prostu. Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego EZ Guna nie dostałem?

Z góry dzięki

PS: Gram na European Extreme
PS2: Używałem wtedy 'Stealth Suit' i 'Infinity Facepaint' ale nie sądzę aby te miały coś do rzeczy.
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez kul2 » Cz gru 20, 07 09:48

Hmm...ciekawe.
Mozliwe ze nie zebrales wszystkich medykamentow?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez KowalPL » Cz gru 20, 07 15:18

Nie szukalem medicinow chociaz zapewne wzilemwszystkie. Pozatym to trzeba zjesc i w poradniku jest 47 rodzaju zwierzat/roslin i na moim rankingu bylo napisane 47. Moze dorzuce pozinej zdjecie jak bede na chacie i bede mial jakies baterie w apracie.
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez kul2 » Cz gru 20, 07 15:49

Ten poradnik zasadniczo jest kompletny, aczkolwiek sa osoby ktore twierdza ze trzeba zbierac medykamenty.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez KowalPL » N gru 23, 07 13:57

No i właśnie przeglądając Zanzibar (znowu), weszłem sobie w rangi i widzę range Markhor. Wymagania : Złapanie wszystkich 44 rodzajów zwierząt i roślin (Food).
Poradnik mówi o 47. Także znalazłem rangę Jaguar którą otrzymałem mimo złapania każdego jedzenia.
Wymagania: |Włączonych alarmów | Liczba kontynuacji | Ilość zabitych wrogów|
| 21 - 50 | 0 - 40 | 1 - 100|

PS: Czy moje statystyki jak np. mieć więcej niż 21 alarmów, pomiędzy 0-40 kontynuacji a 1-100 zabitych wrogów mogło zapobiec dawaniu mi EZ gun?
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez kul2 » N gru 23, 07 14:15

Kiedys spotkalem sie z twierdzeniem, ze potrzeba wiecej niz 2, wiecej niz jeden alarm.
Sprawdzilem wlasnie kilka innych poradnikow i zasadniczo wszystko sie pokrywa z Zanzibarowym, za wyjatkiem tych nieszczesnych medykamentow, ale one pojawiaja sie tylko w jednym opisie.
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Pierdolnik