Jaki cqc uzywa snake?

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Sixers » So sty 26, 08 19:08

Zapiszcie się do komandosów ;]

Ja trenuję od niedawna (jakieś 4 miechy) coś co się zwie Capoeira - brazylijska sztuka walki z elementami taneczno-akrobatycznymi :D. Na ulicy raczej mało przydatne, chociaż uczymy się też chwytów, dźwigni i podcięć. Za to świetne jeśli chodzi o rozwijanie kondycji, koordynacji, rozciąganie, itp. No i to jeden z najbardziej efektownych stylów walki (również przez te elementy akrobatyczne). Mi się podoba, polecam wam ;-)
- You too..? Immortal...
- No. I just don't fear death.
Sixers
Arnold

Postprzez Loc » So sty 26, 08 19:44

Infernal - naucz sie czytac ze zrozumieniem. Ja mowilem - nie chce robic innym krzywdy, chce tylko sie obronic przed atakiem. Nie piore nikomu po "mordzie", jak Ty to nazywasz, tylko obezwladniam osobe (np. jak mnie ktos dusi [a to sie juz zdarzylo], to wale w wewnetrzna czesc zgiecia lokciowego reka w pozycji niczym karate), ktora mnie zaczepia fizycznie. Ot, i jesli tamten niezrownowazony emocjonalnie dzieciak nie chce sie bic, to odchodze i ew. mowie o tym nauczycielowi, bo moze zaczepiac innych tamten delikwent. I tyle, cala filozofia...

a jesli ktos mi przyjdzie na obrone, i uwazasz ze to nieladnie, to powiedz, pod jakim wzgledem? Honorowym? Honor to ja mam w (_!_)... i tak wielu zapomni po jakiejs chwili. Ja tylko prosze innych o pomoc, kiedy czuje, ze jej potrzebuje, i takie osoby nie musza sie mieszac w to co sie ze mna dzieje . To tak samo, jak na ulicy napadnie Cie bandyta. Od razu bys zaczal sie drzec "ratunku, bandyta!" itp. I nie mow mi, ze nie...

bez obrazy dla Ciebie Infernal, byc moze nie zdajesz sobie z tego sprawy, moze zyjesz w innym swiecie itp. Ale sprobuj sobie to chociaz wyobrazic. Bojka to nie jest wcale "przywal w czule miejsce i wiej!". Oponent moze blokowac czule miejsce, i trzeba szybko szukac innego czulego miejsca... a to takie latwe nie jest, zwlaszcza SZYBKIE szukanie tego miejsca... i do tego obrona (mam na mysli parowanie ciosow) podczas obmyslan...

jesli juz szukacie czulych miejsc, to podam kilka przykladow:

mozesz nadepnac na stope, tuz przy kostce
mozesz zrobic "nieczyste zagranie na narzadach plciowych" (pewnie wszyscy to znaja)
mozesz przywalic w zoladek, pomiedzy zebrami na brzuchu jest takie miejsce (mozesz posprawdzac na wlasnym ciele)
mozesz, jak juz wspominalem, uderzyc w wewnetrzna czesc stawu lokciowego reka a'la karate
mozesz zlamac nos przeciwnikow uderzajac go kolanem (uwaga, taki cios moze sie skonczyc nawet spiaczka!)
mozesz czasowo obezwladnic wroga lapiac go za wlosy (o ile nie ma fryzury a'la Agent 47 ;) ) i wykorzystac to do uderzenia w inne czule miejsce

ale jesli chcecie sie naprawde dobrze bronic, polecam lekture odpowiedniej ksiazki (np. Samoobrona Stanislawa Skuta, choc raczej juz jej nie kupicie, bo jestg dosc stara). Wszystko musisz stosowac z rozwaga. Staraj sie robic jak najmniej krzywdy wrogowi. Jesli juz sie podda, mozesz uznac pojedynek za skonczony i pojsc sobie. Jednak nieraz sie zdarza, ze wrog tylko udaje...
Loc
Red Blaster

Gram: O cholera xDDD
Czytam: RationalWiki

Postprzez Infernal Warrior » So sty 26, 08 20:11

Hmm... tak zyje tylko w swiecie internetu.

Tylko Ciekawi mnie to:
"Bojka to nie jest wcale "przywal w czule miejsce i wiej!"

Dziwne ze ja jakos sobie poradzilem z rok starszym i pol glowy wyzszym kolesiem (chcial papierosa - nie palę, chciał kasę - nie miałem a i tak bym mu nie dał) uderzając go w splot słoneczny i odmaszerowując baaaardzo szybkim krokiem do szkoły. Nie ma czasu na zadne blokowanie czulych czy nieczulych miejsc jesli ma zamiar wyprowadzic cios (przypominam ze to on jest napastnikiem wiec on atakuje) wiec nie gadaj o blokadach bo ten koles nie zaslania sie rekami ani nie rzuca sie na ziemie. Geez.

A powiedz mi gdzie ja napisalem ze bronienie sie w kilka osob przed napastnikiem to jakis dyshonor czy cos?
Napisalem ze jesli juz Cie tak energia rozpiera i koniecznie chcesz sie bic (to nie jest kierowane do Ciebie Lodzik, tylko do ogolu) to przynajmniej zrob to sam, a nie cwaniakuj w grupie (jak ja tego nie nawidze!). To jest właśnie dyshonor.
Ty tez czytaj ze zrozumieniem, zanim uwage innym zwrocisz ;]
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Loc » So sty 26, 08 20:31

ok, ale mi nie chodzi wcale o cwaniakowanie sie. Aj zreszta... przyjedz do Warszawy, odnajdz mnie, pogadaj ze mna, chodz ze mna do szkoly, to dopiero skumasz, czemu ja sie bronie bijac... (bez obrazy). Chce, aby zrozumial, o co mi chodzi...

a czy ja pisalem, ze daje rade z chlopakiam z 3gimnazjum? (pisalem) Napisalem, ze przed osoba w Twoim wieku (nie mowie o Tobie, bo wierze, ze dobry jestes, jesli jestes juz troche rozwiniety, wiesz, rozwoj mlodziezowy itp.) to bym na 300% nie dal rady obronic. Bo np. moj brat ma 23 lata, i bardzo watpie ze sie z nim potluke, to jednak jak by tak bylo, to nie mialbym szans. Wiec od tego jest pomoc osob trzecich... to tak jak wlasnie zolnierz wyslany z kompanami... ma kompanow, aby mu pomogli wykonac zadanie, i chodzi tu tez o ochrone wlasna! Np. zolnierz zostaje ranny w czasie bitwy (ktora tez jest swego rodzaju potyczka), to drugi mu pomaga i go oslania... mam nadzieje, ze teraz zrozumiales, o co mi chodzilo...

ale nie robmy juz offtopa...
Loc
Red Blaster

Postprzez Blady » So sty 26, 08 23:13

No to w końcu jakie cqc używa Snake????!!!!111one
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez wredny » N sty 27, 08 02:02

Fajnego.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Loc » N sty 27, 08 08:16

ktory Snake? Naked, Solid, a moze Liquid? :|

myslisz, ze my znamy wszystkie rodzaje CQC??? Czlowieku, nie nas sie o to pytaj, tylko Hideo albo jakichs specjalistow... mnie sie wydaje, ze TEN rodzaj CQC jest fikcyjny... bo CQC wyglada w realu jak cos glosnego, dynamicznego, natomiast gra to skradanka, wiec...
Loc
Red Blaster

Postprzez Bizon » N sty 27, 08 10:42

Lodzik, nie emocjonuj się tak.
Jak widać, nie jest to jeden typ CQC, a połączenie wielu stylów, specjalnie na potrzeby gry.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Loc » N sty 27, 08 11:13

sory, jesli post zabrzmial nerwowo i gwaltownie, nie chcialem tak.
Loc
Red Blaster

Postprzez Old Snake » Pn sty 28, 08 17:43

Old Snake używa czegoś co przypomina skrzyżowanie Krav Magi z MAC (Modern Army Combatives), czyli zmodyfikowanej wersji brazylijskiego ju-jitsu.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Loc » Pn sty 28, 08 17:57

skad to wiesz Old?
Loc
Red Blaster

Postprzez Old Snake » Pn sty 28, 08 17:59

Bo Payton mi to powiedział, a ja wierzę we wszystko co on mówi.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Poprzednia strona

Powrót do Pierdolnik