Jednak ja osobi?cie jestem ?wi?cie przekonany, ?e to nie bin laden za tym zamachem stoi a sami amerykanie. Tyle jest dowodów na to, wystarczy poogl?da? "9/11 in a planes sight" czy te? drugi film "Loose Change" naprawde daje du?o do my?lenia.
Najbardziej oczywistym dowodem na to jest to, co stało się z budynkiem WTC7 -- trzecim budynkiem, który zawalił się tamtego dnia (choć nie trafił go żaden samolot). Oficjalna wersja mówi, że budynek został uszkodzony przez spadające odłamki Bliźniaczy Wież i zapadł się wskutek pożaru (co ciekawe, ponoć żaden stalowy budynek nigdy wcześniej nie zawalił się od pożaru). No dobrze, ale dla porównania budynki WTC3-6, które były bliżej Bliźniaczych Wież, zostały znacznie bardziej uszkodzone niż WTC7, a jednak się nie zawaliły. Oto dla przykładu zdjęcie WTC6 po ataku:
A oto zapadające się WTC7:
Tak naprawdę został on zniszczony przy pomocy ładunków wybuchowych.
Oto lista 10 symptomów kontrolowanego zniszczeniu budynku, które dostrzeżono w przypadku WTC7 (ze strony www.ae911truth.org zrzeszającej architektów i inżynierów, którzy domagają się nowego śledztwa w sprawie ataków):
1. Szybkie "zapadnięcie się"
2. Odgłosy wybuchów na poziomie ulicy -- pełną sekundę przed zawaleniem
3. Symetryczne "zapadnięcie się" -- poprzez tor największego oporu -- z przyspieszeniem grawitacyjnym
4. Zawalony budynek wylądował niemal wyłącznie na obszarze jego fundamentów
5. Wielkie ilości rozszerzającego się pyłu piroklastycznego
6. Kilka ton roztopionego metalu widziana przez licznych wysoko kwalifikowanych świadków
7. Ślady chemiczne termitu (zaawansowanego materiał zapalającego) znalezione w zestalonym stopionym metalu, oraz próbkach prochów profesora fizyki Stevena Jonesa (PhD).
8. FEMA odkryła szybie utlenianie i "intergranularne" (nie wiem, co to znaczy) topnięcie na próbkach stali ze szkieletu budynku
9. Eksperckie potwierdzenie tej tezy przez najlepszego europejskiego znawcę od kontrolowanego wysadzania budynków
10. Uprzednia wiedza o "zapadnięciu się" mediów, oraz nowojorskiej policji i straży pożarnej [tu możecie zobaczyć, jak BBC raportuje o zawaleniu się WTC7 23 minuty przed samym jego faktem: http://www.youtube.com/watch?v=QpPeD3dVqyU]
Polecam też film Loose Change Final Cut (polskie napisy):
http://www.youtube.com/watch?v=AaNkSvNiCIc