Kino Azjatyckie

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Kino Azjatyckie

Postprzez noth_1 » Cz lut 02, 06 05:16

Skoro g?ównie b?de pisa? o tym kinie postanowi?em stworzy? nowy temat , je?eli to nie k?óci si? z ?adnymi zasadami...

Mo?e dzieki temu tematowi kto? zainteresuje si? jak?? produkcj? , albo dwiema ;)

W zwi?zku z czym przeklejam moje posty z dzia?u "Filmy" tak aby zachowa? po??dek , je?elii temat nie zostanie skasowany postaram si? go cz?sto uaktulania? w czym mo?ecie mi pomóc oczywi?cie...
Ostatnio edytowano Cz lut 02, 06 05:20 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Odp: Kino Azjatyckie

Postprzez noth_1 » Cz lut 02, 06 05:16

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Bittersweet Life"

Zdecydowanie jeden z najlepszych filmów poprzedniego roku , po trylogi
Chan-wook Park , to kolejny film o zemscie jak zwykle niebanalany i bedacy mistrzowskim polaczeniem obrazu,dzwieku

Zdecydowanie polecam
noth_1
Red Blaster

Postprzez noth_1 » Cz lut 02, 06 05:17

Obrazek

"The Uninvited"

Zdecydowanie trudno jest mi ten film polecic , widzia?em go ju? dobry rok temu a i tak prze?ycia z nim zwi?zane ci?gle tkwi? gdzie? g?eboko...

Su-yeon Lee - to jedna z tych osób dzi?ki którym nadal wierze ?e , m?ody cz?owiek z kilogramami storyboardów i pomy?sami jest w stanie si? zrealizowa? i s? ludzie ktorzy daj? mu szanse.(U nas niestety brakuje tych pierwszych i drugich)

Film okre?la si? cz?sto jako horro/thriller i jest to wielki b??d , fakt zadrzy?o mi si? osobi?cie podskoczy? na krze?le ale to bardziej z wra?enia ni? z przera?enia ;) Czego mo?na si? spodziewa? .... d?ugiego spektaklu kukie?ek kierownych przez ich w?asne paranoje
poprzedzone traumatycznymi prze?yciami w dzieci?stwie - to tak w du?ym skrócie.
Genialni aktorzy , Ji-hyun Jun to zupe?nie inna bajka ni?" My Sassy Gril" , "White Valentine"...itd Technicznie ta Fantasmagoria
jest przepi?kna , cudowne zdj?cia , niesamowicie klimatyczny OST cho? tak ubogi (Silent Hill Style)
Ogl?da?em ten film w bardzo trudnym okresie mojego ?ycia i mo?e dlatego by? dla mnie jak swojego rodzaju katharsis ,
ma niesamowity cie?ar emocjonalny i fabularny , a flegmatyzm z jakim kr?ci si? akcja przypomina monotonie ludzkiej egzystencji z perspektywy ludzi podatnych na depresje.Ca?o?? nabiera niesamowitego zabarwienia surealistycznego niekiedy poprzez sceny wype?nione halucynacjami.

W skrócie absolutne dzie?o sztuki , wsz?dzie czu? i s?ycha? jak d?ugo sie to wykluwa?o w umy?le Su-yeon Lee i jak doj?ewa?o,
film tak odleg?y a za razem tak osobisty, tak zimny i za razem tak ciep?y...

Polecam ale ostro?nie , osoby s?abe psychicznie.... bardzo ?atwo si? uto?sami? z dwójk? g?ownych bohaterów
Ostatnio edytowano Pn lut 06, 06 15:09 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez noth_1 » Cz lut 02, 06 05:18

Obrazek

Ki-duk Kim - i w sumie na tym moglbym zakonczyc opis filmu ;>

Film mówi?cy tak wiele i opowiadaj?cy o tak niewielu , nie sposób go podsumowa? , tak jest z ka?dym filmem Kim-a
przedstawia wydarzenia na pozór zwyk?e i powoli wykr?ca nasze poj?cie "zwyk?e"

Bardzo ogólnikowo:

- film opowiadaj?cy o powolnym upadku cz?owiecze?stwa w cz?owieku , czyli temat do?? ograny i przedstawiany
ju? wiele razy , jednak ale.... no w?a?nie z tego ca??go ALE powsta?a niesamowita produkcja.

Przez wielu nazywany czarn? owc? bo tak odmieny od reszty filmów Kim-a , przez wielbicieli uwa?any za jego najlepszy film...

To Troche Jak Kojima i MGS2 zrobi? go bardziej dla siebie ni? reszte serii i jedni mu to zarzucaj? a inny uwa?aj?za najlepsz? ods?on? do teraz...
noth_1
Red Blaster

Postprzez noth_1 » Cz lut 02, 06 05:18

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Crying Fist"

Film braci Ryoo , co tu duzo mówic absolutny rarytas zjadaj?cy "Za wszelk? cene" lub kultowego "Rocky" na ?niadanie (to dobre filmy i nie mam im nic do zarzucenia , ale.... no w?a?nie ale)

Opowie?? opustosza?a z setki Flashy , zwolnionych temp, ryków furii itp....

Udana próba pokazania dlaczego ludzie staj? na przeciwko siebie w ringu i co ich wewn?trznie motywuje przez pryzmat zawodników ?redniej klasy
i mo?e dlatego film tak mocno trafia do widza i wzmaga w cz?owieku ch?c przerwania ostatniego pojedynku daj?c w ten sposób upust silnym wra?eniom i emocjom , które od zawsze s? w nas samych.
Fenomenalne zdj?cia , cudowna muzyka , doskonali aktorzy w tym mo?e niektórym znany Min-sik Choi z roli w "Oldboy"
noth_1
Red Blaster

Postprzez Adamska » Cz lut 02, 06 15:32

Dobra fajnie, ale nie mog?es tego po prostu wrzucic do tematu FILMY ??
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Gac666x » Cz lut 02, 06 15:59

Móg? ale tak jest lepiej i dobrze zrobi?.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Cz lut 02, 06 16:30

Adamska do cholery jasnej Ty masz problemy z rozumieniem tekstu czytanego?
Od kilku dni piszesz jakies glupie posty, ze to by moglo byc tam, to gdzies indziej. Mam nadzieje ze czytales regulamin i wiesz ze cos takiego jest zabronione.
W dodatku kilka razy juz udowodniles ze najzwyczajniej w swiecie nie czytasz watkow i piszesz co Ci sie zywnie podoba.
Zastanow sie lepiej nad soba, bo powolutku zaczynasz mnie irytowac.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Dymek » Cz lut 02, 06 16:49

ja ostatnio ogl?da?em Widmo. My?la?em ?e to b?dzie kolejna lipa ala Kl?twa. Jednak po raz pierwszy w ?yciu sie wystraszy?em tyle razy! Co chwile w najmniej oczekiwanym momencie co? wyskakiwa?o. By?em naprawde pozytywnie zaskoczony tym filmem
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez borx » Cz lut 02, 06 23:32

pamietam jak swego czasu ostro jaralem sie tworczoscia Takashiego Miike. Mysle ze Nothowi przedstawiac nie trzeba. Mistrz bezkomprmisowej masakry ( Miike, nie Noth!:P ) Kultowe juz dzielo Ichi The Killer:
Obrazek
czy Gozu:
Obrazek
(ostro zalatujacy filmai Lincha )
jest oczywiscie cala masa filmów Miike do sprawdzenia ale te dwa polecam szczególnie. Dalej warto zobaczyc Audition i visitor Q.
Uprzedzam ze filmy przesiakniete sa bardzo okrutnym, obrzydliwym a co najwazniejsze nawet w polowie niezrozumialym dla nas poczuciem humoru. Filmy Miikiego pokazuja jak bardzo roznimy sie kulturowo od Azjatów.
Najbardziej jednak polecam film:
Obrazek

Trzy opowiadania ( w tym jedno Miikego a drugie rezysera Oldboya ) Opowiadania naprawde szokujace, mocne i zaskakujace.
Ostatnio edytowano Cz lut 02, 06 23:37 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez noth_1 » Pt lut 03, 06 12:23

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

" Musa the Warrior " lub tez poprostu " MUSA"

Hmm Kiedy dowiedzi?em si? o tym filmie z kinem azjatyckim by?o jeszcze krucho w sieci 2001 , wiec postanowi?em sobie go sprowadzi? z Koreii , ale po 30 minutach sp?dzonych w tym magicznym ?wieci nie ?a?owa?em ani dollara na t? p?yte DVD...

Co dostaniemy - obraz wyre?yserowany przez m?odego Sung-su Kim , Kosmiczne zdj?cia , Fenomenalna Muzyka historiia trzymaj?ca w napi?ciu przez 3h , Genialnie nakre?lone sylwetki bohaterów , które do z?udzenia przypominaj? bohaterów nie jednego Japan RPG ( a to postacie historyczne) w tym fenomenalny Woo-sung Jung - " Yeo-sol "

Film poza wykorzystaniem wszystkich nowatorskich technik (m?ody cz?owiek) w realizacji , nie jest niczym odkrywczym nie wytycza , ?adnych nowych granic... ale , Jest cudownie i sugestywnie opowiedzian? historii? , wype?nion? setkami poetyckich pojedynków jak to tylko azjaci potrafi? , niesamowitych scen po?wi?cenia które na d?ugo zapadaj? w sercu...

Gor?co polecam... wydaje mi si? ?e w raz z premier? w 2003 w USA na DVD w sieci g?o?niej o filmie
Ostatnio edytowano Pt lut 03, 06 13:43 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez borx » Pt lut 03, 06 12:37

Takeshi Kitano. Bardzo charakterystyczny aktor ale glownie ?wietny rezyser( po za tym malarz, architekt) S?owem czlowiek orkiestra jak David lynch. Kitano zrobil na mnie wielkie wrazenie filmem HANA BI:
Obrazek

to bardzo smutny i poetycko nakrecony dramat o detektywie ktorego zona jest smiertelnie chora, postrzelony podczas akcji partner musi spedzic reszte zycia na wozku... slowem nie wesolo a to dopiero poczatek. Dalej nie pisze by nie spoilowac ale film goraco polecam. glownie ze wzgledu na cudowny wrecz oniryczny klimat jakim film jest przesi?kniety.
Kitano oczywiscie stoi jeszce za wieloma kultowymi dzielami jak chocby BROTHER czy LALKI ( oba o dziwo dostepne niemal w kazdej polskiej wypozyczalni )

EDIT: A Musa the Warrior poprostu rzadzi. mega film
Ostatnio edytowano Pt lut 03, 06 12:43 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Gac666x » Pt lut 03, 06 13:29

"Kitano oczywiscie stoi jeszce za wieloma kultowymi dzielami jak chocby BROTHER czy LALKI "

Mo?e mniej kultowe ale równie udane to przecie? Zatoichi i Battle Royale :).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez noth_1 » Pt lut 03, 06 14:05

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

" My Sassy Girl"

Co tu du?o mówic absolutny fenomen , z tego co si? orientuje to japonczyc robi? z tego Seril TV ,
a Jankesi nosz? si? z zamiarem zrobienia remake-u.

Film w re?yseri Jae-young Kwak na podstwaie bloga internetowego Ho-sik Kim

Mo?na go okre?li? na wiele sposobów

- wszelkie zród?o ?miechu , wszelkie zród?o smutku i uczucia jak wielu kwesti w rozumieniu i spe?nianiu mi?o?ci nie rozumiemy w porównaniu
do sko?nokich.

Film który wykreowa? kultowych ju? aktorów - pi?kn? Jeon Ji-Hyeon i przekomicznego Cha Tae-Hyeon
Trudno t? produkcje z czymkolwiek porówna? , film który wywo?uje salwy ?miechu i zaraz potem p?aczu , opowie?? nieprzewidywalna jak ?ycie i
dlatego tak szokuj?ca...

Mówi si?, ?e najlepsze scenariusze pisze ?ycie , mo?e to i prawada tylko nasuwa sie pytanie dlaczego tak ?adko s?
tak udane .... ;)

Na ko?cu pozostaje stwierdzenie , to zbyt pi?kne aby mog?o wydarzy? si? naprawde .... ... A jednak!!!

Gor?co Polecam ;)
Ostatnio edytowano Pt lut 03, 06 16:39 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez kul2 » Pt lut 03, 06 16:48

Oj tak My Sassy Girl to film z pewnoscia warty polecania.
Niesamowicie smieszny, ale tez opowiadajacy fantastyczna historie.
No i pokazanie zupelnie innego swiata, to jest cos czego nie umiem opisac, najlepiej naprawde samemu obejrzec.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez noth_1 » So lut 04, 06 01:03

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

" Windstruck"

Hmmm... ludzie którzy widzieli ten film podobanie jak z MGS2 dziel? si? na dwa obozy
tych którzy uwa?aj? go za produkcje opart? na s?awie Jeon Ji-hyun oraz popularno?ci My Sassy Girl i na
takich którzy zobaczyli w tym co? wi?cej i wiedz? jak bardzo Gwak Jae-Yong(re?yser) si? ba? opowiadaj?c t? historiie
na troche podobnej zasadzie z wykorzystaniem tej samej aktorki (Ji-hyun Jeon)...

Film jest pos?dzany za swoj? niekonsekwencje i balansowanie na granicy wielu gatunków , a ja si? pytam co w
w tym z?ego? ?ycie jest równie niekonsekwentne i okrutne i tym bardziej nasz los nie jednokrotnie balansuje na granicy konwencji i gatunków... ;)

Drobna dygresja - osoby ktorym go poleci?em po 30-stce uwa?aj? go za niesamowity wiciskacz ?ez i magiczn? historie
osoby które mia?y do czynienia z podobna tragedi? doznaj? napewno swoistego katharsis - ja dozna?em....
i za to jestem temu filmowi bardzo wdzi?czny.

Scene z setk? papierowych wiatraczków , b?dziesz pami?ta? do ko?ca swoich dni gwarantuje ci to ja i ten film... ;)

Polecam zdecydowanie, ....ale najpierw radze zobaczy? My Sassy Girl , a spadnie wam na glowe gigantyczny g?az emocji kiedy dobrniecie do ko?cówki .. ;) "Niesamowity"
Ostatnio edytowano So lut 04, 06 03:37 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez noth_1 » N lut 05, 06 10:13

Obrazek

"Antarctic Journal "

Hmmmm... na pocz?tku nale?y podkre?li? , ?e zdecydowanie nie jest to film o ekspedycji polarnej, a zgrabnie
zmontowany thriller psychologiczny (gdzie niegdze wkrada sie horror)

Od kuchni - doskona?a obsada , wr?cz wy?mienita , genialny Kang-ho Song... ;) , do tego cudowna muzyka Kenji Kawaii

W Du?ym skrócie - je?eli jeste? ciekaw dlaczego 6 g?ównych bohaterów znajduje na ?rodku pustkowia
dziennik ekspedycji brytyjskiej z 1922 wypelniony przedziwnymi ilustracjami , dlaczego na fotografiach horyzontu pojawiaja
si? czarne Chor?gwie , dlaczego nieraz nasi bohaterowie pozostawiaja na ziemi 4 cienie.. ;)

Te odpowiedzi znajdziecie tutaj ... ;)

W ?adnym razie nie jest to film moralizatorski... ;) ale pokazuje jak ?atwo popa?? w paranoje kiedy zapada noc polarna
a w oddali s?ycha? kroki na ?niegu...

Polecam!!!
Ostatnio edytowano N lut 05, 06 10:16 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez borx » Wt lut 14, 06 03:15

Hohoho obejrza?em My sassy girl i jestem pod gigantycznym wrazeniem, Dwie godziny pe?ne emocji. Bardzo pozytywnych choc czasem smutnych. To zdecydowanie jeden z najlepszych filmów jakie widzialem. Cos niesamowitego. Az boje sie obejrzec Windstruck.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez noth_1 » Wt lut 14, 06 11:38

Milo mi , postaram sie uaktualnic ten dzial jak najszybciej , ostatnio nie mialem zbytnio czasu

Windstruck to jeszcze silniejsze dzielo pod tym wzgledem.. ;D

P.S Kul wie cos na ten temat ;) hlip hlip ;D
Ostatnio edytowano Wt lut 14, 06 16:18 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez borx » Śr lut 15, 06 01:52

Obejrza?em Windstruck i szok:) Ten film to totalny mix gatunków i konwencji. tylko ze wiele z tych konwencji parodiuje w barzo przejaskrawiony sposób co mnie troche na poczatku wkur..?o. Ale film jest niesamowity. Istne katharsis emocji. wydazenia zmieniaja sie jak w kalejdoskopie i w ogóle przez film sie poprostu p?ynie. dotego piekne zdjecia, zajebista muzyka a najlepsze jest to zeJae-young Kwak robiac taki mix gatunków ani na moment nie zajecha? jakims paskudnym efekciarstwem. te wszystkie wielkie sceny z romantyczna muzyka ani na moment nie sa kiczowate. Zawsze swietnie wywazone. Zajebisty film. zajebisty rezyser i genialny operator Han-cheol Jeong bez ktorego ten film nie moglby istniec.

A tak w ogole to juz drugi po: My sassy girl film Jae-young Kwaka w którym rezyser pokazuje zwiazek od strony czysto przyjacielskiej, czasem wrecz dziecinnej. Fajnie ale bohaterowie mogliby sie chociaz raz zlapac za tylek ze o sexie to nawet nie wspomne :-\

No i kobiety w jego filmach sa zdecydowanie silniejsze od facetów.
Ostatnio edytowano Śr lut 15, 06 03:31 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez noth_1 » Śr lut 15, 06 10:04

W wiekszosc koreanskich fimow nie ma sexu , pocalunkow i scen w jakim kolwiek stopniu perwersyjnych (uporaj sie z tym jak najszybicej), ich podejscie do tych tematow to druga strona medalu, Kwaka - nie jest tu wcale wyjatkiem
Zobaczymy jak sobie poradzi Z "Daisy" premiera juz za 2 tygodnie, oby jego skromny wklad byl znaczacy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śr lut 15, 06 10:27 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez borx » Śr lut 15, 06 16:57

Dzis obejrze ostatni film z niepowtarzaln? Jihyun Wang jakiego nie widzialem- Il Mare

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieje ze sie nie zawiode ale po dawno ogl?danym The Uninvited ( nie mam tego filmu eh ) i ostanio My Sassy girl oraz Windstruck to raczej nie ma szans by na Jihyun Wang mozna bylo sie zawie??.
Ostatnio edytowano Śr lut 15, 06 17:02 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez noth_1 » Śr lut 15, 06 17:14

Il Mare to taki delikatny pastiz...

"Ditto"

Obrazek

Ale polecam bo mily...

(Amerykanie robia remake) ;)
Obrazek

Ostrzegam w : Il Mare, Uninvited, White Valentine ... to juz nie ta pelna temperamentu osoba z My Sassy Girl lub Windstruck

Skoro ja tak lubisz to polecam serial "happy together" jest tam jej od groma i torche

I cudowny film "White Valentine"

Obrazek

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Śr lut 15, 06 17:17 przez noth_1, łącznie edytowano 1 raz
noth_1
Red Blaster

Postprzez borx » Śr lut 15, 06 19:36

Obejrza?em e?asnie Il Mare. Film ma niesamowite zdj?cia. Kurcze kazde jest idealnie przemyslane i wkomponowane w w ca?o?c razem z pieknymi miejscówkami, wn?trzami i efektami pogodowymi (deszcz, snieg) To poprsotu trzeba zobaczy?. Zdjecia i monta? tego filmu to genialna robata. naprawde zadko sie cos takiego widzi. Razem z naprawde ciekawie poprowadzona histori? tworzy to kawa? ?wietnego filmu. Nie powiedzia?bym zeby to byl pastisz. Raczej wzorowo zrealizowany melodramat krec?cy sie wokó? w?tku komunikowania sie postaci z ró?nych czasów. Tu za pomoc? pewnej skrzynki na listy a np: w takim filmie: " Cz?stotliwo??" za pomoc? radia. Oba filmy sa zreszt? warte polecenia.
Il Mare jest w pewnym sensie filmem takim bardzo "delikatnym" Ale nawet jesli ktos ma awersje do ckliwych historyjek mi?osnych to warto film obejrzec, bo pod pozornie prost? historia starconej mi?osci kryje sie ca?a kupa naprwade warto?ciowego przekazu. Film nie jest poprostu pusty. Powoduje ch?? zastanowienia sie nad nim na dlugo po obejrzeniu i to jest jego wielka zaleta. :)

PS: Noth spojrza?em na ta skrzynke na listy na zdjeciu z remaka Il Mare w twoim poscie i juz mi sie odechcia?o oglada?. Porównaj do tej w oryginale. Ehh

EDIT: Ditto nie widzialem ale z tego co czytam to podobny bardzo w?tek. Musze obejrzec.
Ostatnio edytowano Śr lut 15, 06 19:41 przez borx, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Zombie_Snake » N mar 19, 06 21:50

Có?, czas i ja wypowiedzia? moje zdanie.
Najbardziej lubie stare chi?skie filmy z Jackie Chanem. Zw?aszcza podoba?a mi si? chi?sko - japo?ska ekranizacja anime "City Hunter". Powiem tyle:
WY***ANE W KOSMOS!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jackie Chan daje rade! Zw?aszcza jako Chun Li ze Street Fightera!
Normalnie prawie sie udusi?em ze ?miechu w niektórych momentach!
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Gac666x » N mar 19, 06 22:19

Jackie Chan rz?dzi, a szczególnie w Drunken Master :).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » N mar 19, 06 22:21

W?a?nie zauwa?y?e, ?e na drugim screenie jest E. Honda (zawsze mnie ciekawi?o, co znaczy to "E", Edward?) :).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez borx » N mar 19, 06 22:46

Jak chcecie horrorek azjatycki inny troche od Ringów i z niexle pokrecona fabu?a to polecam: Tale of Two Sisters. Amerykanie juz robia remake:/
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Mr_Zombie » Pn mar 20, 06 11:00

Czy mi si? tylko wydaje, czy po?owa ostatnich ameryka?skich horrorów to remaki azjatyckich straszyde? :/. Czy?by nadszed? okres, w którym hollywood straci?o wen? twórcz?, i beirze si? za odgrzewanie kotletów...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez barth » Pn mar 20, 06 12:19

raczej nie, po prostu zauwa?yli, ?e s? ludzie, którzy robi? filmy lepiej od nich, staraj? sie to na?ladowac na swój sposób i zbi? na tym kase
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Następna strona

Powrót do Pierdolnik