FILMY

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Re: FILMY

Postprzez uci » Pn wrz 30, 13 19:50

A może w końcu trzeba nam trochę takich filmów? kiczowatych skierowanych na resztę świata pokazujących że jako naród czegoś dokonaliśmy a nie że tylko kłótnie, niesnaski, pokłosie i inne tereski?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Wombat » Cz gru 19, 13 23:50

Django
Tarantino to jednak Tarantino. Świetny klimat, masa świetnych aktorów,(Waltz mistrz!) plus masa całkowicie niewiarygodnych i nierealnych scen, i mamy świetne kino rozrywkowe.
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Pabian01 » Wt lut 18, 14 23:55

Szkoda, że nie uświadczymy takich hitów w naszych kinach :D

https://www.youtube.com/watch?v=7onFrBK_hKE
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Śr lut 19, 14 00:37

Nie no, to wygląda prawie jak pełnometrażowa wersja intra z Resident Evila! :D
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Śr lut 19, 14 22:22

Zapowiada się na fajną gorekomedyjkę. Chyba sobie kiedyś obejrzę :).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » Wt mar 04, 14 16:00

Strasznie nastawiam się na nową Godzillę

http://www.youtube.com/watch?v=vIu85WQTPRc

Powodem ekscytacji jest, że podobnie jak u Batmanów Nolana, film nie zapowiada się na kino generyczne a raczej sięga do współczesnych motywów jak terroryzm (miejska "rozbiórka") lub przynajmniej do nich nawiązuje w estetyce.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Faja » Wt mar 04, 14 16:20

Miniserial "Mistrz i Małgorzata" z 2005 roku produkcji a jakże rosyjskiej.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt mar 04, 14 16:34

Ja tam nie wiem... jarają się tą Godzillą wszyscy a wygląda na kolejnego pełnego efektów blockbustera, przy którym dłoń na czole ląduje co 10 minut.

A propo facepalmów. Widziałem Prometeusza. Matkobosko co za chała! Ciekawy pomysł zepsuty przez durną realizację. Nie wiem jak nasza cywilizacja miałaby przetrwać do 209x skoro niby naukowcy mają być takimi debilami. Obca planeta, jakaś antyczna budowla, ale da się oddychać, więc kij wszystko inne - skażenia nie skażenia, obce substancje itp, zdejmujmy hełmy! Dramat...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt mar 07, 14 09:23

Czekam jak ostatni skurwysyn :)

https://www.youtube.com/watch?v=6aLUkcN50K4

Obrazek
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt mar 07, 14 10:02

+1
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez windomearl » Pt mar 07, 14 10:22

Muszę w końcu jedynkę nadrobić.
Obrazek
windomearl
Shlasher Hawk

Postprzez kALWa888 » So mar 08, 14 17:11

Czyżby Sin City 2? Jedynka jest wyśmienita, jak dwójka się pojawi we wrocławskich kinach to od razu tam lecę :).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Faja » Wt kwi 22, 14 08:19

Hobbit: Pustkowie Smauga

Kolejny nudny, przegadany, sztucznie wydłużony film, zupełnie jak jedynka. Chyba wiem jaka będzie trójka.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt kwi 22, 14 09:38

Ta... ten Hobbit to mega szmira. Warto to zobaczyć tylko i wyłącznie dla 3D HFR.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr kwi 23, 14 08:48

Naprawdę jest aż tak źle? Mówicie w porównaniu do książki (ogólnie uniwersum, bo jeden krótki "Hobbit" w trzech długich filmach to za dużo) czy w porównaniu do adaptacji Władcy pierścieni czy jeszcze jako film ogólnie? Nie widziałem jeszcze żadnej części, z jednej strony polecają, z drugiej narzekają jak Wy :).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gac666 » Śr kwi 23, 14 09:04

Ja tam przy hobbitach bawiłem się bardzo dobrze, oglądałem raz w kinie, a potem kolejny raz w domu. Nie jest aż tak epicki jak LOTR ale oglądało się bardzo przyjemnie.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Solidny » Śr kwi 23, 14 15:38

Pierwszy film mnie trochę znużył, ale drugi nabrał tempa i wydawał się mieć znacznie mniej bezcelowych scen.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Zancudo » Pt maja 02, 14 23:22

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 18:17 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez ldsix » So maja 03, 14 08:28

SaladinAI napisał(a):Strasznie nastawiam się na nową Godzillę.

Podobne Japonce smieja sie z otylosci Amerykanskiej Godzilly :)

Zancudo napisał(a):Ujawniono obsadę Epizodu VII. Wśród powracających aktorów znajdą się: Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew i Kenny Baker; natomiast nowe twarze to: John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson i Max von Sydow.

Max von Sydow, staly aktor Bergmana. Oscar Isaac, swietna rola w Inside Llewyn Davis (Adam Driver tak samo w nim wystapil, ale chyba bardziej znany jest/byl z serialu Girls). Gleeson tez ciekawy wybor, czekam na film Frank, w ktorym wystepuje m.in. u boku Fassbendera.
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez uci » Wt maja 06, 14 14:16

Jeżeli to nie jest wymuszona reklama, to wychodzi że trzeba będzie obejrzeć SW:Rebels bo coś z tego serialu (wątki, postacie, cokolwiek) ma się pojawić w Ep.7
Reboot uniwersum, wyrzucenie kanonu do kosza, tak sobie myślę, naczytałem się i nasłuchałem ile to jest chłamu w EU (gier, komiksów, książek) i tylko kilka perełek, że aż dziwię się że teraz tak wszyscy się o to burzą.
Wszystkim przeszkadzał Starkiller sciągający z orbity Stardestroyera, teraz jest źle że tego nie będzie.

Wracając do filmu i reboota, chętnie zobaczę co z nim zrobią, nowy kanon ma szanse być też bardziej ułożony i bez ratowania wszechświata co kilka m-cy.

A nową godzilla się jaram, mam nadzieję że film pójdzie w kierunku pacific rimu i skupi się na potworach, zniszczeniach i walkach a mniej na ludziach i ich problemach z samymi sobą
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Wt maja 06, 14 16:40

uci napisał(a):Jeżeli to nie jest wymuszona reklama, to wychodzi że trzeba będzie obejrzeć SW:Rebels bo coś z tego serialu (wątki, postacie, cokolwiek) ma się pojawić w Ep.7
Reboot uniwersum, wyrzucenie kanonu do kosza, tak sobie myślę, naczytałem się i nasłuchałem ile to jest chłamu w EU (gier, komiksów, książek) i tylko kilka perełek, że aż dziwię się że teraz tak wszyscy się o to burzą.
Wszystkim przeszkadzał Starkiller sciągający z orbity Stardestroyera, teraz jest źle że tego nie będzie.

Wracając do filmu i reboota, chętnie zobaczę co z nim zrobią, nowy kanon ma szanse być też bardziej ułożony i bez ratowania wszechświata co kilka m-cy.

A nową godzilla się jaram, mam nadzieję że film pójdzie w kierunku pacific rimu i skupi się na potworach, zniszczeniach i walkach a mniej na ludziach i ich problemach z samymi sobą

Z tym Star Wars EU to dziwna sprawa. Podobno nie tyle idzie do kosza, co jest zmieniany na potrzeby nowych filmów. Czyli tak jak z MGSami - jeśli nie ma sprzeczności z nowymi tytułami, to dany wątek może łaskawie zostać w kanonie. Przynajmniej tak pisali na IGN, nie trzymałbym się ich kurczowo jako wiarygodnego źródła (linka nie podaję, bo internet mi dzisiaj chodzi jak modem 56kb).

Z drugiej strony, jak zaglądałem ostatnio do książek , to dojechali tam do jakichś 40 lat po Nowej nadziei - czyli niewiele ponad tyle ile minęło od premiery filmu (ze 37 lat). Spokojnie mogliby zrobić film w tym okresie. Teraz i tak panuje szał na epokę Old Republic mającą miejsce prawie 4 tysiące lat wcześniej, więc kontynuowanie przygód Luke'a chwilowo jest w zastoju (na szczęście dla filmu). Problem polega na tym, że i tak chcą wyczyścić wszystko pomiędzy żeby zmaksymalizować twórczą wolność. Ciężko się nie zgodzić z takim argumentem, Kojimie na przykład wychodzi to nawet na dobre. W MGS4 fabuła to jedno wielkie nawiązanie do kanonu i czuć jak duszno jest od ilości wątków.

Gdyby jednak zamiast gadania o wydarzeniach z książek i gier skupili się na własnej historii, dając tylko kilka aluzji do kanonu, nie byłoby chyba problemu. Zachęciliby tylko ludzi do przejrzenia książek, komiksów i gier żeby dowiedzieć się więcej o postaciach, miejscach i wydarzeniach.

MovieBob z kolei powiedział, że EU to nic innego jak gloryfikowane fan fiction - zabawne, bo to samo mógłbym powiedzieć o tej nowej trylogii :D. Mamy wielkiego fana SW jako reżysera, który chce zrobić film o staruchach wspominających jak to kiedyś fajnie było śmigać Sokołem Millenium. Podobno dlatego wykopali pierwszego scenarzystę. Ten chciał nowych bohaterów, ze starą ekipą (Luke, HAn, Leia) na drugim planie, a Abrams dokładnie odwrotnie. Protagoniści przyszłych filmów (ep 8 i 9), jeśli będą nowi (a ma być nowa plejada), to nie dostaną głównej roli w ep 7. Szkoda, bo to brzmi jak powrót do stylu opowiadania z Mrocznego widma.

A nowa Godzilla, bazując na zwiastunach, wygląda jak remake oryginału, czyli z Pacific Rim wiele nie będzie mieć wspólnego, poza jakością efektów oczywiście. Nie od dziś jednak wiemy jak mylące mogą być zwiastuny.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Śr maja 07, 14 04:25

chewbacka żyję - więc już wojnę z Vongami możesz uznać za nieaktualną. Zaś całe EU wedle kilku stron Star Warsowych całe leci do śmieci bo Disney chce poprawić Kanon - wszystko napisane między Ep. 3 a 4 znika bo np. książki o Hanie Solo zastąpi Off-spinowy film. TFU zastapi SW:Rebels etc. W miarę trzymać się ma jeszcze Stara Republika (bo EA itp) ale też na 100% nie wiadomo.

Co do Godzilli - pokazali drugiego potwora, a to już o jednego wiecej niż w pierwowzorze amerykańskim, dzięki czemu mam nadzieje że nie dostaniemy znów dzielnych amerykańskich komandosów vs. ogromna jaszczura
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr maja 07, 14 10:33

uci napisał(a):chewbacka żyję - więc już wojnę z Vongami możesz uznać za nieaktualną. Zaś całe EU wedle kilku stron Star Warsowych całe leci do śmieci bo Disney chce poprawić Kanon - wszystko napisane między Ep. 3 a 4 znika bo np. książki o Hanie Solo zastąpi Off-spinowy film. TFU zastapi SW:Rebels etc. W miarę trzymać się ma jeszcze Stara Republika (bo EA itp) ale też na 100% nie wiadomo.

Co do Godzilli - pokazali drugiego potwora, a to już o jednego wiecej niż w pierwowzorze amerykańskim, dzięki czemu mam nadzieje że nie dostaniemy znów dzielnych amerykańskich komandosów vs. ogromna jaszczura

A fakt, Chewie żyje. To sru leci EU :D. Z tego co czytałem w kanonie zostają filmy, animacja Wojny Klonów, no i oczywiście Rebels.
To teraz będziemy mieli EU i DU (Disney Universe). Ciekawe co fani zrobią ze sprzecznościami na Wookiepedii. Część pewnie rzuci to w cholerę :D
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Śr maja 07, 14 17:55

Wiesz tak po prawdziwe całe EU to były fanficki tylko pod patronatem Lucasa, choć on sam nigdy ich nie uznawał (np. Bane i Revan zostali wykasowani z TCW).
Disney w przeciwieństwie do Lucasa nie chce oddzielać filmów od książek i nawiązywać do nich w serialu czy nowych epkach.

A Clone Wars jest też pół kanoniczny - jak długo w Rebels nie pojawią się bohaterowie/nawiązania z TCW tak długo serial na razie wisi zawieszony w limbo :P
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr maja 07, 14 19:38

Nie oglądałem TCW, będę się musiał nadrobić, bo nie wiem jak to się ma do Starej Republiki.
Nie mamy Star Warsowego tematu? Bo już wiocha tak spamować :P
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Cz maja 08, 14 16:20

Bane i Revan mieli pojawić się w odcinku jak Obi i Anankin spotykają pewną rodzinę "mocy" - mieli oni być jego "sumieniem" podczas wizji tego kim się może stać. Ale Lucas powiedział nie dla EU i postacie wyleciały.

Teraz jak np. EA zrobi SW 1313 z nowym originsem dla Boby fetta - to może on też się pojawić w rebels itp.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz maja 08, 14 18:47

Aż się zainteresowałem i sprawdziłem.

http://clonewars.wikia.com/wiki/Darth_Bane
The scene was created, however George Lucas chose to delete it because it conflicted with his idea of the Force. Bane made an appearance later on in the series finale, "Sacrifice".

Czyli chodziło bardziej o scenę i przedstawienie mocy niż kwestię EU. No i Bane się pojawia :)
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Cz maja 08, 14 19:10

Ale to w sezonie 6tym - tym "odpadkowym" zrobionym z odcinków przy których Lucas już nie majstrował ;)

Opcje zostają dwie - TCW zostaje lub wypada z kanonu, co pewnie potwierdzi Rebels
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Wt maja 13, 14 19:35

http://uk.ign.com/articles/2014/05/13/n ... e-revealed

Jest moc. Mówcie co chcecie o Snyderze, ja tam bardzo lubię jego 300 i Watchmen. Chociaż z Man of Steel było trochę słabiej, to i tak dobrze się bawiłem.
Solidny
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pn maja 19, 14 15:13

Ja tam chcę nowego Conana tak jak to miało wyglądać od początku:

Obrazek
SaladinAI
Cipher watches all

Poprzednia stronaNastępna strona