Mały pierdolnik Gac'a.

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Uzion » Wt lis 27, 07 17:42

Gra wyglada na bardzo interesujaca, szczegolnie ze pociagaja mnie takie cyberpunkowe fabuly. Bardzo mi przypomina Deus Ex'a. Jeny, kiedy ja w to gralem i ile przy tym przesiedzialem...
Uzion
The Fury

Postprzez Bizon » Wt lis 27, 07 17:48

Prawdę mówiąc, to obsługa SS2 wygląda podobnie jak Deus Ex'a. Interface nawet jest dość podobny (ale czy to nie są gry tych samych twórców?).

Moja przygoda z SS2 była dśc krótka, ale rzeczywiście szło przy gierce się ostro przestraszyć...
Teraz trochę żałuję, że nie pograłem dłużej. Może kiedyś...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » Wt lis 27, 07 19:05

Deus Ex jest grą do dupy niestety. Zrąbany system celowania, zrąbane AI wrogów, wtórność i głupota.

Gra niby kultowa, ale moim zdaniem nie bardzo, szczególnie jeśli porównać do System Shocka.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Wt lis 27, 07 22:36

Deus Ex jest grą do dupy niestety. Zrąbany system celowania, zrąbane AI wrogów, wtórność i głupota.

Przyznaję rację. Zakupiłem Deus Ex'a za 50zł w sklepie wysyłkowym (jeszcze netu nie miałem...), bo miałem nadzieję na super grę. Zawiodłem się nieco...
Ale są gusta i guściki...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » Śr lis 28, 07 00:45

Ja rozumiem, że gra może się podobać pod względem fabularnym, bo przyznaje, że było ok. Jednakże samo założenie rozgrywki, które wyżej wymieniłem przekreśla tę grę. Za mało poświęcono czasu na jej testowanie, a bardzo łatwo można było poprawić kilka rzeczy... BA! To nawet w patchach się dało.

Przykładem jest tu celowanie. Mamy broń i mamy celownik. Celownik "centruje" się im dłużej stoimi i mierzymy w jedno miejsce. Gdy włączymy lunetę wtedy zamiast celownika mamy chwianie obrazu. Gdzie tu spójność? Dlaczego tu tak, a tu śmak? Gdyby w normalnym trybie było chwianie się celownika to im wyższy poziom umiejętności tym te drgania mniejsze. Wtedy celowało by się super.

Zaś druga niespójność. Jak tylko dołączymy do pistoletu celownik laserowy to nie musimy już zwracać uwagi na celownik, po prostu walimy po czerwonej kropce. Jak tylko w moim przypadku tak się stało to z pistoletu robiłem strzały w głowę z odległości 200-300 metrów, a snajperkę po prostu wyrzuciłem. Gdzie tu sens?

Trzecia sprawa. Skoro mój wywiadowca mówi mi, że jeden strzał w głowę to śmierć to dlaczego gdy strzelam ze snajperki w głowę to przeciwnik przeżywa? Mówię tu o najprostszym przeciwniku, którego spotykamy po 5ciu minutach gry.
Nic się niestety kupy nie trzyma.

Tak samo bronie i inne rzeczy. Lubię jak jest dużo przedmiotów w tej grze. Gaz łzawiący, paralizatory, noże, pałki itp lecz dlaczego pistolet jednostrzałowy (ten świerszcz plazmowy) jest tak bezużyteczny skoro pisze, że jest idealny do bliskich starć?

To i kupa innych baboli sprawia, że gra jest dla mnie skreślona. Nie mogę się też zgodzić z recenzjami gry i ogólnym statusem gry kultowej, po prostu nie mogę.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt lis 30, 07 02:49

Z innej beczki.

Preview Orange Box na PS3

Minusy:

Portal, but mostly Episode Two, have framerate problems; EA's test servers for TF2 aren't up yet.

Portal, ale głównie Epizod dwa, mają problemy z płynnością; Testowe Servery EA do Team Fortress 2 nadal offline.

Anyway. Myślałem, że tylko konwersje z konsol na PC chrzanią developerzy. Jak widać działa to też w drugą stronę. Może dowodzić to dwóch rzeczy (czysta teoria, nie jeździjcie po mnie).

1) Konsola PS3 nie wyrabia sprzętowo.
2) Źle napisana konwersja, vide ulga dla PCtowców, bo wszyscy narzekają, że tak trudno się na PCty konwersje pisze, a tu pomimo że tylko jeden hardware i tak są problemy.

Nie mogę się doczekać aż zobaczę recenzję na PS3, bo jestem ciekaw jak sobie poradzą.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Lost » Pt lis 30, 07 16:31

Gac666 napisał(a):1) Konsola PS3 nie wyrabia sprzętowo.

Wyrabia, tylko że jest strasznie trudna w programowaniu w przeciwieństwie do X'a 360(jeżeli o to Tobie chodziło, to sorry). Historia się po prostu powtarza, ponieważ Ken Kutaragi nakazał wypełnić Ps2 także jakimś przedziwnym(czyt. trudnym w programowaniu) sprzętem.
Gac666 napisał(a):Nie mogę się doczekać aż zobaczę recenzję na PS3, bo jestem ciekaw jak sobie poradzą.

W PSX Extreme wersję na nowego X'a oceniono na 9+, więc przypuśćmy, że wersja na Chlebaka otrzyma 9- :P
Lost
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Pt lis 30, 07 18:18

Z tego co słyszałem, to właśnie Portal z całego Orange Box'u na PS3 wypada bardzo dobrze (żadnych wad). Za to Episode Two momentami zamienia się w pokaz slajdów...

I nie jest to wina tego, że PS3 nie wyrabia sprzętowo (patrz Uncharted - jak na razie jedna z piękniejszych gier, jakie widziałem). Po prostu PS3 ma zupełnie inną architekturę niż X360/PC, jest cholernie trudna w programowaniu (głównie przez swą "inność") itp itd. Gdzieś była blogowa wypowiedź jednego z ludzi, z jakiejś firmy, który pisał, dlaczego większość (niemalże wszystkie, z kilkoma wyjątkami) porty na PS3 są słabsze technicznie.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666xx » Pn gru 10, 07 14:39

Hehehehe...

Wystawiłem na swojej aukcji Kunai'a replike z anime Naruto jako aukcja grzecznościowa. Patrzcie jaki mail doszedł:

Ohaio gouzaimasu
mam pyrtanko ^____^ zcy ten kunaiek jets pardziwyi zjaiej epoki
povhodzii (chodzi oczasy) jezscze hccialmłabym sei dowiezdziecczy mugł
by pan usunonć njadrorzsze oferty pozz mojąmo nie mamkaski zhciclabym
kupictaki nozy oswjemu chlpcowi kturyjest Sasuke )ja jedtem Sakura ^^)a
nie mamkasy teraz ale chialaby mkupicnaprawde bo ontrneuje nindzitsu
ipotzrebuje nei toco inni.

causki Saku-chan :***********************

Zaś wracając do System Shocka.

Ludzie na forum nie byli w stanie odpowiedzieć na to pytanie i tak naprawdę nikt nie wie jaki jest maksymalny poziom. Wiem, że ktoś osiągnął 31 grając na 3 2 3 3, ale jaki jest maksymalny to chyba nigdy się nie dowiemy.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Pn gru 10, 07 17:06

Bosh... czy ludzie w ogóle czytają swoje wypociny przed kliknięciem "Wyślij" o_O. Przecież cały ten mail to jedna, wielka, literówka.
Nawet "dzień dobry" nie potrafi napisać...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez solidus grabczas » Pn gru 10, 07 17:55

Chryste panie ludzie to jednak naprawdę jak się nudzą mają tak durne pomysły że się we łbie nie mieści...
Ostatnio edytowano Wt gru 11, 07 20:07 przez solidus grabczas, łącznie edytowano 1 raz
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666xx » Pn gru 10, 07 18:23

Dalsza część:

Dzieńdobry
Ja sei chciaalm dowiedzić dlaczego z inego emaila dostaje odiwpiedz niż
z tego naktury pisze i mojepytania o epoke zostją ignorowane .Może
panwogle mi nic nie wyśle jak kupie .

I moja odpowiedź

Witam.

Jest to aukcja grzecznościowa dlatego też przekazałem maila osobie, która najlepiej byłaby w stanie odpowiedzieć. Nie wiem ile masz lat, ale za pewne 18tu jeszcze nie skończyłaś i nie jesteś świadoma, iż na Allegro mogą kupować i sprzedawać tylko osoby dorosłe. W każdym bądź razie odpowiem na pytanie. Ten Kunai został wystawiony w dziale "komiksy i zabawki", tak więc jest to zabawka, dokładnie zrobiona z prasowanego drewna. Jest to inaczej mówiąc replika i powinno to być oczywiste skoro jest sygnowane taką marką jaką jest manga i anime "Naruto". Nie jest to więc prawdziwy Kunai. Twój chłopak zaś nie wiem ile ma lat jednakże skoro jest fanem Naruto to napewno nie jest na tyle poważny, by ćwiczyć prawdziwe Ninjutsu, zresztą jest to bardzo droga inwestycja i w polsce jest tylko jedna szkoła Ninjutsu. Tak, więc Kunai jest z epoki "wyszło z fabryki w chinach jak każda zabawka" i nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej. Gdyby to był prawdziwy kunai to w aukcji zostałoby to napisane i napewno znalazłoby się to w innym odpowiednim dziale.
Odpowiadając na drugie pytanie w sprawie wycofania najdroższych ofert. Czemu miałbym to robić? Ludzie chcą kupić to dadzą tyle ile myślą, że warto nie jesteś pępkiem świata i powinnaś to zrozumieć. Zresztą myślę iż wpierw powinnaś się nauczyć języka polskiego, ponieważ kaleczysz go strasznie i niestety nie potrafię cię w ten sposób traktować poważnie. Tak, więc jeśli chcesz bawić się w Allegro to proszę rób to z rodzicami, ponieważ w tym momencie łamiesz prawo i jest to zaznaczone w regulaminie.

Pozdrawiam
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pn gru 10, 07 18:29

Mr_Zombie napisał(a):Przecież cały ten mail to jedna, wielka, literówka.

Nieprawda!
Takie slowa jak:
mam, epoki, chodzi, by, pan, oferty, nie, nozy, ja, nie, teraz, ale, chialaby, bo, inni
napisala poprawnie!
Cala reszta jest jedynie tlem dla tych slow.
Zreszta mozliwe, ze przeprowadzala ona eksperyment potwierdzajacy teze iz wystarczy napisac poczatkowe i koncowe litery znanego wyrazu by go odczytac.

mieście

Mieści. Blad.
Teraz mam powod by dac Ci tego, obiecanego na zlocie, bana.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Pn gru 10, 07 18:37

kul napisał(a):
Mr_Zombie napisał(a):Przecież cały ten mail to jedna, wielka, literówka.

Nieprawda!
Takie slowa jak:
mam, epoki, chodzi, by, pan, oferty, nie, nozy, ja, nie, teraz, ale, chialaby, bo, inni
napisala poprawnie!
Cala reszta jest jedynie tlem dla tych slow.
Zreszta mozliwe, ze przeprowadzala ona eksperyment potwierdzajacy teze iz wystarczy napisac poczatkowe i koncowe litery znanego wyrazu by go odczytac.

mieście

Mieści. Blad.
Teraz mam powod by dac Ci tego, obiecanego na zlocie, bana.

Ahahahaha.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Pn gru 10, 07 19:06

Fiu Fiu...
Kul ma bardzo dobry humor :P

List... a raczej mail... tragedia.
Czemu Gacu Ty akurat trafiasz na takich ludzi? xD
Też trzeba mieć tupet zeby prosic o wycofanie drozszych ofert (przeciez to strata pieniazkow...)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez uci » Pn gru 10, 07 19:38

znajac zycie Gacu dostaje kilkanascie róznych maili, a to są wyjatki;)

Posluchałbyś czasem co ludzie mi gadają w pracy, to byś padł;/

Ale swoją droga przeraża mnie poziom pisania tej młodzierzy obecnej...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Pn gru 10, 07 19:42

Co się dziwić... osoba, która to pisała miała góra 14 lat.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Pn gru 10, 07 20:03

Ludu... Tylko, ze nawet na forum Tibii, ktore niedawno odwiedzilem, takich literowek nie robia ;-)
Uzion
The Fury

Postprzez Pabian01 » Pn gru 10, 07 20:54

WOW
przeciez to jest nierealne ze ktos tak moze pisac :I Do mnie to naprawde nie dociera.
Brak slow po prostu.
Gac666 napisał(a):, więc Kunai jest z epoki "wyszło z fabryki w chinach jak każda zabawka"

To bylo dobre :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gac666xx » Pn gru 10, 07 21:14

Czekam aż ta osoba mi odpisze.

Taa starałem się być dowciapny.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt gru 14, 07 15:32

Obrazek

Kumple na forum Aliena mi dziś to pokazali.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » Pt gru 14, 07 15:38

Gacu... Twój predator obiegł świat xD

A jakas odpowiedz na ten list z kilku postow wyzej jest?
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Pt gru 14, 07 15:39

Hehehe no.

Odpowiedzi były, jakieś bluzgi. Groził mi zablokowaniem mojego konta allegro, ale to dziecko więc dałem mu spokój i sam go nie zgłosiłem.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » N gru 16, 07 21:01

Niedawno wkleiłem jak fotka Predatora pojawiła się na stronie sieci Kin w polsce.

Ostatnio zaś pojawiły się jakieś sketche do kart kolekcjonerskich z filmu AvP 2

Obrazek

przypatrzcie się tej na dole po środku....
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N gru 16, 07 21:41

Gac twojego predatora już w widze w AvP3 na plakacie...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N gru 16, 07 21:44

Hehehe
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N gru 16, 07 22:08

byłem blisko

Google
Hasło: Alien vs. Predator Requiem

wynik

na pierwszej stronie 2 razy fotka Gaca :]
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N gru 16, 07 23:01

Co nie ? :P
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn gru 31, 07 17:03

Miałem napisać na temat AvP: R

Dodam iż jestem pierwszą osobą na świecie, która dała recenzję, fanowską, która znalazła się na angielskim forum avpgalaxy.
Ludzie na poczatku mi nie wierzyli, ale potem się przekonali. Niestety film jest straszny.

Tak więc wszystko znajdziecie w tym temacie:

http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=1265&start=0

Uwaga spojlery.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr sty 02, 08 13:52

Hmm jak pisałem tego posta to chyba byłem pod wpływem Pepsi, bo jakies nie wiadomo co napisałem xD.
Gac666xx
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik