Mały pierdolnik Gac'a.

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez uci » Wt mar 11, 08 01:02

cóz DoW pozwala zaznajomic się ze światem W40K troche przyjemniej niż ksiązki, kiedy czlowiek złapie klimat, sam zaczyna szukac, czytac itd.
jak to np. było ze mną.
A co do kalkomani, na płaskich powierzchniach zawsze kalki wychodza łatwiej.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Wt mar 11, 08 01:25

Ja z Warhem zacząłem jeszcze za czasów Space Hulka :) zresztą mam nawet pierwszą edycję, kupiłem jakieś 8 lat temu. Mam także Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels, czyli genialne przełożenie planszówki na PCta. Potem był W40K: Chaos Gate, więc jako miłośnik turówek musiałem w niego zatopić kły. No a potem DoW i mniej wiecej od tego czasu myślałem nad zebraniem małej armii Marinesów :).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Wt mar 11, 08 01:47

no kiedy ja dostalem PCta, to najwyżej w Warhammer Dark Omen na PSx moglem pograć.

Dopiero DoW pokazał mi co tkwi w 40 tysięczniaku, potem chyba przez miesiąc mieliłem wszytskie Codexy i mitologie świata.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt mar 11, 08 02:59

No Dark Omen był świetnym tytułem... ale na PSXa ? Eeww. ;P
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz mar 13, 08 00:02

Obrazek

:) Ech jak dobrze, że mamy CD i DVD.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Cz mar 13, 08 15:04

Buaha ha ha ha!
To się nadaje do tematu "humor" :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » Pt mar 14, 08 19:30

Obrazek

Maluje drugiego Marines'a. Tym razem był podkład w sprayu więc od razu gładszy :).

Edyta:

Obrazek
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pt mar 14, 08 23:59

no oczywiscie że wygląda dużo lepiej, jeszcze teraz wykończenie.
Ale tak jedziesz tych marinsów, mógłbyś zabrac się za sierżanta...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So mar 15, 08 00:28

Jak skilla podciągne to i force commander pojedzie :).

Obrazek

Z tego jestem bardzo zadowolony.

Edyta:

Obrazek

Prawie finish :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bushiken » N mar 16, 08 01:20

Bardzo ładnie Gac, daj znać na priv jak będziesz gotowy na ustawkę, chociażby patrol na 400pkt.

AbayO!
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666xx » N mar 16, 08 01:45

Moja armia w sumie liczy teraz 747 punktów. Ale jak liczyć moich terminatorów z Space Hulka to będzie koło 1200.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bushiken » N mar 16, 08 02:54

O to będzie można nawet na większe punkty zagrać, kiedy masz czas i chęć??

AbayO!
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666xx » N mar 16, 08 03:19

Chęci mam z czasem gorzej, ale po świętach się pomyśli. Można by się ustawić na grę w Cytadeli np. tylko nei wiem czy mam ochotę na porażkę przy tylu ludziach xD. Poza tym potrzebowałbym kilku rozgrywek by nauczyć się dobrze zasad i ogólnej rozgrywki. Ewentualnie kiedyś u mnie, bo mam stół mniej więcej 66" na 52".
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bushiken » N mar 16, 08 10:01

Nie ma problemu, mogę wpaść z lajtową rozpiska i pod katem nauki i tyle. Cytka ok, ewentualnie Stary Świat bardzo dobre i zaciszne miejsce.

AbayO!
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez uci » N mar 16, 08 13:54

może lamerskie pytanie, ale w figurkowego W40K nie grałem, a z ksiązek to bardziej wczytuje się w Legendy, historie itp.

Objasni mi ktos o co chodzi z tymi pkt. za armie?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N mar 16, 08 17:06

Spójrz sobie na jakikolwiek Codex, najlepiej na Space Marines bo jest czytelny. Od 28 stron y bodajże masz rozpiskę armii. Tam są tabelki i na przykład taki jeden marines z tactical squad kosztuje 15. Tak więc decydujesz, że chcesz mieć 10 luda w składzie. Jako, że chcesz mieć tam jeden heavy weapon i support weapon (bo masz możliwość) to jednemu podmieniasz bolter na plasma gun za 10 pkt oraz drugiemu Heavy bolter za 10 pkt. Sierżantowi wymieniasz bolter na bolt pistol i chainsword za darmo. Tak więc masz 10 x 15pkt + 10pkt + 10pkt = 170 pkt. Jeśli chciałbyś dać sierżantowi terminator honours to mógłbyś go odziać w zbroję terminator oraz inne bronie (np. power fist i storm bolter lub banner) za odpowiednią ilość punktów.

No i tak po kolei. Commanderowi dajesz to co ma na sobie figurka. Mój ma Storm bolter (dodatkowo jest master crafted), power sword, artificier armour, iron halo, adamantite mantle (moge mu przeznaczyć maks 100 pkt z armoury) i kosztuje mnie to 180 pkt. (70pkt na 100pkt wykorzystanych z armoury, reszta to wargear).

Aha takk podliczając moje punkty jeszcze raz chyba jednak będzie więcej, bo postanowiłem zmienić troche. Niedługo wrzuce rozpiske co i jak :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt maja 27, 08 17:15

Indiana Jones and the Temple of Crystal Skull.

Byłem w tamten czwartek, więc napiszę kilka słów od siebie.

Hmm mnie się bardzo Indiana 4 podobał. Jest kilka głupich rzeczy, aczkolwiek patrząc na Temple of Doom spokojnie można je wybaczyć.

Mnie się podobał także dlatego iż jestem wielkim miłośnikiem starusieńkiej przygodówki LucasArts a mianowicie Indiana Jones and the Fate of Atlantis, który troche mnie przygotował na spotkanie z ostatnią filmową odsłoną :D.

Uwaga spojlery:

Jedna z głupich rzeczy, która mi się nie podobała to chowanie w lodówce, ale w sumie Jones miał zawsze farta, więc niech mu będzie ;).

Bardzo podobało mi się wprowadzenie Mutt'a, moim zdaniem LaBeouf spisał się tu doskonale :). Miły klimat jak w każdym filmie, humor, dialogi oraz wprowadzenie innego wroga a w tym poszerzanie historii Jones'a, że był szpiegiem tym bardziej pogłębia klimat.

Niektórzy mogą twierdzić, że Obcy na końcu to wielka przesada. Każda część Indiany to była wielka przesada, bo jak nie instrumenty Boga, to wyrywanie serc i tym podobne ;)
, a jeśli ktoś grał w Fate of Atlantis to tam natomiast mamy wymarłą cywilizacje Atlantydów i ich maszynę do tworzenia Bogów, polecam zagrać jeśli kogoś ominęło.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Wt maja 27, 08 18:35

no a ja miałem dylemat czy isc na to do kina ;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt maja 27, 08 18:41

Idź moim zdaniem na prawde dorównuje trylogii i będę dumny dodać czwartą część do kolekcji
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bushiken » Śr maja 28, 08 17:40

Także byłem na premierze w zeszły czwartek i jako starej daty fan Indiany spokojnie polecam.
Podobał mi sie klimat "4", zimna wojna, area 51 oraz Rosjanie.
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666xx » Wt cze 10, 08 23:38

Ja zaś powoli maluje sobie Dreada. Dziś byłem kupić nowe pędzle i tym razem już ich tak szybko nie zajadę więc myślę iż malowanie pójdzie szybciej.

Na razie to głównie ultramarine tylko pokryty oraz boltgun, ręka jest skonczona ale bede ją poprawiał. No i podstawką się bawiłem i myśle, że fajny efekt, jest w 80% skończona.

Obrazek

Update:

Drybrush na praktycznie całym modelu:

Obrazek

Kolejny update (3:40 rano..):

Obrazek

Dooobranoooc...
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz cze 12, 08 12:29

Update:

Obrazek
Gac666xx
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Cz cze 12, 08 15:37

Człowieku nie szalej aż tak xP wygląda to zajebiście ale nie przemęczaj się xD ja chcę więcej twoich dzieł obejrzeć :D

PS Fajna ta laska ;)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666xx » Cz cze 12, 08 23:07

Praktycznie koniec:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeszcze bede musiał pokryć transfery bo brzydko przeźroczyste wystają oraz zastanawiam się nad odpryskami po kulach itp.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pt cze 13, 08 06:51

no przydało by się tez kilka macek wychodzacych tu i ówdzie ;)

Ale szczeże swietna robota, widac wielki postęp od czasu tamtego Marines
uci
Uber Big Boss

Postprzez Hamstakillah » Cz lip 03, 08 02:12

Przydałoby się odświeżyć ten temat.
Przypomniało mi się kiedyś o zestawie Lego-podobnym, o nazwie Meccano (http://en.wikipedia.org/wiki/Meccano). Właściwie to było to samo co Lego, z tym że tutaj elementy się skręcało. Kiedyś miałem taki zestawik, niestety ponad połowa części pogubionych :( więc za bardzo nie mam się jak nim bawić. Za pomocą tego możesz zbudować naprawdę wykręcone konstrukcje (jak np. ta lokomotywa parowa z wiki, chociaż nie wydaje mi się że to jest złożone z jednego zestawu). Nie wiem, czy dorwiesz to w sklepie zabawkowym czy gdzieś, ale naprawdę warto kupić. Jeśli masz więcej pytań - pisz, a postaram Ci się odpowiedzieć.
Hamstakillah
Arnold

Postprzez Gac666xx » Cz lip 03, 08 03:04

Właśnie żeś mi przypomniał, że jakieś 8 lat temu wrzuciłem do piwnicy ze 3 kg Meccano ;).

Dostał to mój brat jakieś 20 lat temu i nawet nie wiem skąd i z jakiego zestawu.

Nie wiem czy to jeszcze tam jest, bo od 5 lat nie mieszkam z rodzicami, możliwe, że już wyrzucili. Fakt to było dużo bardziej kreatywne niż Lego. Pamiętam z bratem zbudowałem dźwig (jakieś 1 metr wysokości jak nie lepiej) napędzany dwoma silnikami z elektromagnesem, a sam budowałem dość skomplikowane pojazdy.

Niestety był też jeden problem. Części były z metalu i były bardzo cienkie przez co łatwo sie gieły, co w sumie z jednej strony można było nieźle wykorzystać, ale z drugiej strony dość łatwo zniszczyć.

Drugim mniejszym problemem było to, że to wszystko rdzewieje niestety.

Ale tak poza tym to świetna rzecz i dość elastyczna, ponieważ wszystko było na nakrętki i śrubki, więc z odrobiną innowacyjności można było przykręcić wszystko ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz lip 03, 08 05:59

o ile dobrze pamiętam to do produkcji tej animacji poklatkowej z owadami robotami chcieliśmy własnie wykorzystać Meccano, ale jak na e-bayu zobaczyliśmy cene za kilo to zwątpilismy i zaczeliśmy sami ciąć stal na odpowiednie elementy.

a tak swoją drogą to było bardziej wcągajace i pozwalało na więcej klocki pokroju lego czy może takie skręcane pokroju meccano?

Ja jednak stawiam na lego:]
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz lip 03, 08 11:25

Moim zdaniem Meccano pozwala na więcej z racji tego, że jest bardziej szczegółowe i można znacznie większe konstrukcje budować. Meccano jeśli chciałeś to mogłeś doczepić wszystko, więc jeśli ktoś się uprze to mógł konstrukcje drewniane dodać.

No ale z drugiej strony Lego jest bardziej children friendly i nie było problemów z tym, że klocki lądują w ustach czy co ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz lip 03, 08 15:09

no tak:P

na upartego mekkano można było wiertarką potraktowac i troche przerobić;)

choc moze ja wolałem lego gdyż mialem zapędy bardziej architektoniczne
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik