Nasze zwierzaki

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Hal » Cz mar 24, 11 03:20

Raiden to imię, jakie Box zdecydowała się nadać swojemu chomiczkowi, którego to otrzymała w charakterze prezentu urodzinowego w czerwcu roku ubiegłego. Box wspomniała o tym fakcie kilka postów wcześniej.

Niestety, w wyniku nieszczęśliwego splotu zdarzeń, młody gryzoń został poważnie raniony w trakcie konfrontacji z kotem, także należącym do Box. Chomik nie doczekał swych pierwszych urodzin.

By odwieść czytelników od smutych myśli, jakie mogła wzbudzić przytoczona historia o tragicznie zmarłym chomiku, Box postanowiła uraczyć forumowiczów linkiem do filmiku, na którym można spostrzec Jej kolejne zwierzątko. Tym razem jest to pies.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gillian » Cz mar 24, 11 08:43

A box dostaje ostrzeżenie za niechlujne i niezrozumiałe postowanie nie tylko w tym temacie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez box » Cz mar 24, 11 12:26

już się poprawiam
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Re: Nasze zwierzaki

Postprzez SALADYN » N sty 20, 13 22:02

Nie dajcie sobie wcisnąć fretki pod opiekę, to tornado z słodkim pyszczkiem pół mieszkania roznosi .
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kALWa888 » Pn sty 21, 13 17:44

Słyszałem o tym, na szczęście nigdy nie miałem okazji zaprosić na jakiś czas do domu, ale niepotrzebny mi zwierzak grożący mojej skromnej jeszcze kolekcji.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Wombat » So maja 04, 13 11:40

Moja mama, będąc na spacerze 3 dni temu została zaczepiona przez pewna kobietę. Ów kobieta miała małego pieska. Nie miała go z kim zostawić, więc moja mama go przygarnęła.

Obrazek
Pieska-razem z bratem- nazwaliśmy Bobby. Szczeniak jest przezabawny, cały czas lata po całym domu i nie sposób się z nim nudzić :)

Mam jeszcze pytanie do kogoś kto ma psa. Co zrobić, żeby pieska jak najszybciej oduczyć sikania po domu ?
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez kul » So maja 04, 13 11:47

Ów kobieta miała małego pieska.

A nie widziałeś ostatnio Sniper Wolfa?

Wyprowadzać, jak widzisz że pies chce się wysikać, a to z reguły widać to go bierzesz pod pachę i idzisz na dwór. Wysika się na dworze głaszczesz i chwalisz jaki to jest z niego bystrzacha.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Gac666 » So maja 04, 13 11:50

Jak mieszkasz w bloku to możesz mieć z tą metodą problem, ale najskuteczniej jest gdy widzisz, że sie zabiera za sikanie to podnieść go szybko i na dwór. Trzeba to robić systematycznie i też równie często usuwać zapach moczu z domu, by się psu nie kojarzyło (u weterynarza kupisz specjalny środek eliminujący zapach).
Zwierzaka karać nie wolno (klepanie, krzyczenie itp) bo i tak nie zrozumie. Jednakże po każdym sikaniu na dworze możesz go nagradzać łakociami (oczywiście takimi dla psa ;) ), zakoduje sobie wtedy, że jak szcza na dworzu to dostanie nagrode.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Wombat » So maja 04, 13 11:54

kul napisał(a):
Ów kobieta miała małego pieska.

A nie widziałeś ostatnio Sniper Wolfa?

:D
A co do sikania to tylko raz zapiszczał, ze chce na dwór. Tak to znienacka leje na podłogę(przeważnie staje na środku przedpokoju), ciężko się zorientować kiedy mu się chce.

Gac666
Mieszkam w bloku. Dzięki chłopaki za dobre rady :) A do weterynarza mam zamiar iść niedługo żeby pieska zaszczepić, to przy okazji kupię ten środek.
Wombat
The Sorrow

Postprzez Hal » So maja 04, 13 22:43

Pieska-razem z bratem- nazwaliśmy Bobby.

Brat nie tęskni za dawnym imieniem?

;)
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Wombat » So maja 04, 13 23:11

Hal Emmerich napisał(a):
Pieska-razem z bratem- nazwaliśmy Bobby.

Brat nie tęskni za dawnym imieniem?

;)

Ha ha :)
Brachol powoli przyzwyczaja się do nowego imienia :D
Wombat
The Sorrow

Poprzednia strona

Powrót do Pierdolnik