O miłości to i owo

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Czy Infernal Warrior zaliczył czwartą bazę?

Ankieta wygasła N cze 21, 09 19:37

Tak
4
40%
To co wyżej.
5
50%
Bo IW chciał by ankieta była obiektywna. A i to co wyżej.
1
10%

Liczba głosów : 10

Postprzez whymaster » Pn sty 29, 07 19:57

Uzion napisał(a): Ale w tych sprawach jestesmy odpowiedzialni, a ja predzej bym sobie jaja odstrzelil niz zdradzil ja dla jakies #&@^!*, ktora by zdjela podkoszulek. Rowniez brzydze sie zdrada i nie potrafilbym tego zniesc. Moim zdaniem miec dziewczyne to zaden problem. Przyjemnosc sprawia pocieszenie jej, zobaczenie jej usmiechu na twarzy kiedy dostaje prezent, wspieranie jej i pomaganie. Ale musi byc jeden warunek: odzwajemniona milosc. Dziekuje.

Ja Ci powiem, jeżeli zacznie sie sypać, czego nie wróże, stracicie widok na przyszłość, lub poznasz kogoś kogo będziesz lubił i pokłócicie się z Marta, to nie mówie, że będziesz zdradzał. Jednak będziesz chciał wsparcia i po prostu więź emocjonalna...

Co do miłości tylko dla seksu... Ludzie spotykają się, nie znają się, kochają się jak dziki i są zadowoleni. Ich wybór. Można i tak. Są osoby, które wolą być samotne, ale lubią pociupciać. Dla mnie seks jest tym do czego sie dąży w miłości. Kocha się kogoś, by mieć rodzinę i co za tym idzie kochać się jak najczęściej. Ludzie podchodzą do seksu jakby to było nie wiadomo co. Seks to normalna sprawa. Jak się to robi z osobą, którą się kocha, nie ma nic lepszego według mnie w związku.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Uzion » Pn sty 29, 07 21:26

Zaraz za miloscia ida takie rzeczy jak np. pozadanie. A seks jest wynikiem tego pozadania. Potem jest jeszcze odpowiedzialnosc, pomoc, itp. itd. Czy (my ludzie) kochamy sie po to by dazyc do seksu??? I don't think so. Pewnie sa ludzie ktorzy tak do tego podchodza, ale gdy prawdziwie sie zakochujemy to nie myslimy o tym "kiedy bede mial z nia swoj pierwszy stosunek" bo nie to jest najwazniejsze w milosci.
Uzion
The Fury

Postprzez whymaster » Pn sty 29, 07 21:34

Słuchaj, żaden związek nie będzie udany, jeżeli obydwie osoby nie będą w jakikolwiek sposób nieszczęśliwe w łóżku. Tak jest. Na początku, gdy chcesz z kims byc, bo jest fajny, ma fajny charakter, jest ładna itp. można nazwać zauroczeniem. Jeżeli się zaangażujesz i będziesz dawał dowody miłości w postaci pomocy, odpowiedzialności i oczywiście bliskości (czyli najbardziej bycia przy drugiej osobie i tak SEXU). Kochanie się jest po prostu niezbędne w jakiejkolwiek miłości. Jaki sens ma miłość, jak nie bycie z kimś by mieć rodzinę?
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez b_gieroba » Pn sty 29, 07 21:38

Jak to mowi whymaster Sex to nie ma byc zabawa tylko cud tworzenia rodziny.A nawet jesli zabawa to nie gwaut tylko jak obie strony chca . I on i ona ma byc szczesliwy/a
MGS is my life
b_gieroba
Coward Duck

Postprzez whymaster » Pn sty 29, 07 21:42

Lepiej bym tego nie ujął ;d
whymaster
Semper Fi

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 29, 07 22:02

Isc do kina czy po chleb mozna isc z sasiadem, przytulic jak placze mozna kolezanke albo kolege, a kochac sie powinno tylko z osoba ktora sie kocha i z ktora chce sie zalozyc rodzine. Poped kieruje naszym zyciem itd itp, roznimy sie od zwierzat tylko tym, ze nad tym panujemy. Reszta schematow jest identyczna.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez whymaster » Pn sty 29, 07 22:05

I o to chodzi Johny.
whymaster
Semper Fi

Postprzez Boras » Pn sty 29, 07 22:13

ja jestem zwiezak ;D :twisted: :D
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Uzion » Pn sty 29, 07 22:14

Sorry mowiac slowo sex mialem na mysli troche odmienne rzeczy niz zakladanie rodziny. Zakladanie rodziny z ukochana osoba jest na pewno najpiekniejsza rzecza jaka sie moze czlowiekowi przytrafic.
Ostatnio edytowano Pn sty 29, 07 22:27 przez Uzion, łącznie edytowano 1 raz
Uzion
The Fury

Postprzez Boras » Pn sty 29, 07 22:16

Z tym sie zgodze i to jest moje marzenie ale jak skoncze 30 lat:D
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Anik » Pn sty 29, 07 22:28

I w tym czasie możesz zdążyć złapać HIV i zarazić pół globu XD
Anik
Crying Wolf

Postprzez Boras » Pn sty 29, 07 22:35

w przeciwienstwie do innych mojego pokroju chyba stosuje jakies srodki zapobiegawcze czasem:)
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 29, 07 22:39

ale wiesz o tym ze wirus przenika przez prezerwatywe nie?
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Boras » Pn sty 29, 07 22:59

no to trudno sie mowi:)
Boras
Dostanie bana!

Postprzez b_gieroba » Pn sty 29, 07 23:06

Snoopy ile ty masz wogle lat ???
MGS is my life
b_gieroba
Coward Duck

Postprzez Boras » Pn sty 29, 07 23:07

Boras
Dostanie bana!

Postprzez b_gieroba » Pn sty 29, 07 23:15

Ja to jeszcze malolat 13 skonczone niedlugo 14 :D
MGS is my life
b_gieroba
Coward Duck

Postprzez kul2 » Pn sty 29, 07 23:25

Ostrzezenie #3 - ban do 6 II 2007
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Marta_agentka006 » Wt sty 30, 07 17:43

No i jak ładnie Kubuś napisał :)
Ja się niedawno zastanawiałam po co mi chłopak. Ciągle mi to ktoś powtarzał... "W tym wieku to sie nie powinno..., nie wyjdzie, zaprząta głowę... i takie tam sraty taty"
Mój chłopak jest dla mnie chłopakiem, ale też przyjacielem i dobrym kumplem. Myślę, że tak powinno być. Mówienie sobie o wszystkim, nie zatajanie niczego, zaufanie, rozmowy na KAŻDY temat, pocieszanie, troska, pomoc. Niegdy nie miałam przyjaciół, z koleżankami nie wiąże się w jakies stałe paczki, a fajnie jest mieć kogoś takiego, kto odwzajemni twoje uczucia, zawsze zostanie z tobą, jest dla ciebie gotowy do poświęceń, oczywiście poświęcenia dla tej osoby to sama przyjemność;] I ogólnie wiedzieć, że mozesz polegac na tej osobie. Do tego wszstkiego dochodzi jeszcze kochanie "mimo wszystko". Uwielbianie zalet a przede wszystkim wad patrnera lub cierpliwe ich znoszenie... ;) W końcu nie ma ludzi idealnych. Uwielbiam spędzać z nim czas, rozśmieszać, kiedy widzę, że nie ma humoru i podnosić na duchu jak znowu zaczyna mieć te swoje pesymistyczne myśli typu: "Potem mnie zostawisz i zostanę sam..." Ale to jest właśnie miłość i ja nie zamierzam zostawiać kogoś tak wspaniałego i wyjątkowego. Zupełnie nie wiem czym on się przejmuje.
Na początku nie było super, bo byłam tylko zauroczona. Teraz wiem, że to coś więcej. To naprawdę sztuka odróżnić zauroczenie od prawdziwej miłości. A chyba jeszcze trudniej powiedzieć o tym drugiej osobie.
Seks jest zupełnie odmienną dla mnie sprawą. Po pierwsze, nie w tym wieku, a po drugie za krótko ze sobą jesteśmy, żeby podejmowac takie decyzje. Jeśli komuś się z tym spieszy to ok, ale potem popyla taka małolata z wózkiem po ulicy i nie za dobrze się o niej mówi. Różne przypadki chodza po ludziach. Jak dla mnie wszystko w w swoim czasie.
Najważniejsza jest miłość i nierozłączne z nią szczęście. Swój związek uważam za udany i głeboko wierzę, że wszystko przetrwa.
Pozdrawiam.
No really, I'm fine.
Marta_agentka006
Machinegun Kid

Postprzez whymaster » Wt sty 30, 07 20:01

Marta_agentka006 napisał(a): Po pierwsze, nie w tym wieku, a po drugie za krótko ze sobą jesteśmy, żeby podejmowac takie decyzje. Jeśli komuś się z tym spieszy to ok, ale potem popyla taka małolata z wózkiem po ulicy i nie za dobrze się o niej mówi. Różne przypadki chodza po ludziach. Jak dla mnie wszystko w w swoim czasie.
Najważniejsza jest miłość i nierozłączne z nią szczęście. Swój związek uważam za udany i głeboko wierzę, że wszystko przetrwa.
Pozdrawiam.

Zgadzam się, że nie w tym wieku. Jednak wy raczej się uczycie miłości, poznajecie jej pierwsze tajniki i nie chce być niemiły, ale do prawdziwego uczucia to daaaleeeko jeszcze.
whymaster
Semper Fi

Postprzez Uzion » Wt sty 30, 07 20:36

"Zgadzam się, że nie w tym wieku. Jednak wy raczej się uczycie miłości, poznajecie jej pierwsze tajniki i nie chce być niemiły, ale do prawdziwego uczucia to daaaleeeko jeszcze."

"Co Ty wiesz o zabijaniu?" ;) Nawet jesli daleko, to idzie to w dobrym kierunku. Ale nie mowmy tu o sobie nawzajem bo ten temat nie sluzy do pouczania innych tylko do mowienia o milosci, wiec prosze , zachowajcie takie komenty dla siebie. Kazdy wie najlepiej co czuje.
Uzion
The Fury

Postprzez whymaster » Wt sty 30, 07 20:48

Dlatego uważam, że miłość w gimnazjum nie jest miłością, czasami w liceum to jest dla mnie śmieszne, a co dopiero w młodszych. Dla mnie jest to po prostu uczenie się do prawdziwej miłości.
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666x » Wt sty 30, 07 21:04

"Seks jest zupełnie odmienną dla mnie sprawą. Po pierwsze, nie w tym wieku, a po drugie za krótko ze sobą jesteśmy, żeby podejmowac takie decyzje. Jeśli komuś się z tym spieszy to ok, ale potem popyla taka małolata z wózkiem po ulicy i nie za dobrze się o niej mówi. Różne przypadki chodza po ludziach. Jak dla mnie wszystko w w swoim czasie.
Pozdrawiam."

Nie wierzę... na tym świecie są jeszcze normalni nastolatkowie ^^. Gratuluje, nie ma się co śpieszyć. Żeby tylko inni brali przykład z ludzi jak wy.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » Wt sty 30, 07 21:19

Jak ktoś się pyka przed 17 rokiem życia dla mnie to jest szurnięty. Ale to tylko moje zdanie.
whymaster
Semper Fi

Postprzez Adamska » Wt sty 30, 07 21:51

Hmm.. zależy z kim i po co sie "pyka" :roll:
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Uzion » Wt sty 30, 07 21:52

A ja uwazam ze po 16 roku zycia mozna podejmowac wspolnie takie decyzje ;) Najwazniejsze to byc odpowiedzialnym, a wszystko bedzie dobrze.
Uzion
The Fury

Postprzez Adamska » Wt sty 30, 07 22:01

Uzion napisał(a):Najwazniejsze to byc odpowiedzialnym, a wszystko bedzie dobrze.

Dooooooookładnie !! :)
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez whymaster » Wt sty 30, 07 22:03

To tak sie gada tylko ;d. I tak wazne z kim się pyka i po co ;].
whymaster
Semper Fi

Postprzez kotlet_schabowy » Wt sty 30, 07 23:17

Przyznam, że młodzież w wieku gimazjalnym i licealnym to może nie najlepszy materiał na rodziców, ale dlaczego znowu zakładać od razu, że "seks w młodym wieku = ciąża" ? Równie dobrze niechcący może "wpaść" para w wieku powiedzmy 25 lat jak 16 latkowie, choć różni się na pewno ich sytuacja i możliwoci "rozwiązania problemu" (mam na mysli to, że starsza para stworzy już rodzinkę, choć może wcześniej niż chciała, a młodsza nadal się uczy, jest na utrzymaniu rodziców i tak dalej). W każdym razie twierdzę, że jeżeli nie jest to robione pod wpływem przymusu / "bo nie wypada odmówić" / pod wpływem jakichś dziwnych środków :), to jest to tak samo piękne w wieku 16 lat jak w wieku powiedzmy 20 lat. Liczy się odpowiedzialność, a tej, pomimo panującej opinii, niektórym nastolatkom nie brakuje.
Spójrzmy na to też inaczej : kiedys nie było to żadne tabu, pary tworzyły się, gdy dziewczyna miała po 14, 15 lat. Nie wiadomo, czy za 500 lat nie będzie uznawane za gorszące bycie w ciąży w wieku na przykład 20, 22 lat.
Może trochę pierdzielę, ale wiadomo o co mi chodzi chyba :). Jakiegoś posta na temat miłości napiszę kiedy indziej.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez whymaster » Wt sty 30, 07 23:37

Kotlet masz racje, że wtedy nie było takiego tabu, ale np. przypalano kobietom łechtaczki, bo "za bardzo" się unosiły. Z tego powodu wcale nie można powiedzieć, że kiedyś coś było dobre, a teraz jest gorze. Sądze, że jeżeli człowiek jakiśtam czas dojrzewa, to ma czas na takie rzeczy. Dlatego 16 lat to jeszcze na chama ujdzie, ale nie wiek gimnazjalny. To moja opinia ofkorz. Nie wierze w prawdziwą miłość, jeżeli nie mieszka sie z daną osobą, nie pomaga jej się zawsze, nie rozumie się w każdej chwili i nie dzieli się z nią całym życiem. Dla mnie coś takiego przed 17-18 rokiem życia nie istnieje po prostu.
whymaster
Semper Fi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierdolnik