Sny odnosnie sagi

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Sny odnosnie sagi

Postprzez Uzion » So lis 03, 07 14:56

Ostatnio rozmawialem z Pabianem o snach, ktore nas nawiedzaja. Oczywiscie mowa tu o snach zwiazanych z seria ;-) Myslalem, ze tylko ja tak mam, ale widze ze nie jestem sam. Oto co mi sie snilo i co zdolalem zapamietac (bo z tym jest niestety najwiekszy problem).

1. Masakryczny koszmar - Jack lezy na jakims stole operacyjnym, za nim krzyczy Rose, ktora zabieraja korytarzen jacys ludzie. Na niej dokonuja aborcje po czym ginie, a Jack zostaje przerobiony na cyborga. Obudzilem sie w srodku nocy i balem sie zasnac...

2. Big Boss zostaje ozywiony tak samo jak Vamp, po czym spotykaja sie i walcza ze soba...

Ogolnie snily mi sie jeszcze rozne rzeczy typu: co sie stanie w MGS 4 i takie tam, lecz nie pamietam ich dobrze. Snilo mi sie jeszcze kiedys ze gralem w MGS 3 (az do czasu kiedy w to w koncu nie zagralem) albo w MGS 4 (az szkoda mi bylo ze musialem sie obudzic, ale mam nadzieje ze sie sprawdzi).
Uzion
The Fury

Postprzez Pabian01 » So lis 03, 07 15:44

Ja piewrszy sen mialem o tym jak gram w MGS3 (chyba 2 albo 3 razy go mialem).
A taki proroczy mialem dzis... Wiem ze to co napisze nie bedzie mialo sensu, ale nie dziwcie sie wkoncu to sen. Rzecz wygladala jakby dziala sie po Shadow Moses, Snake[jeszcze nie Old, wyglal jakby poimedzy 2 a 4 czescia] jedzie na czyms co przypomina skuter sniezny z Otaconem z tylu. W tle widac zasniezone gory[cos jak koncowka MGS]. Obraz widzialem tak jak w normalnych cutscenkach dobrze wyrezyserowany. Posatcie o czyms rozmawialy, nie dokonca pamietam o czym dokladnie. Nagle Snake zatrzymuje pojazd, odwraca sie do towarzysza, ja widze obraz juz z oczy Snake`a, a jego mysli sa jakby moimi myslami(ja jestem nim od teraz, widze to co on i "widze" rowniez jego mysli). Teraz slowa ktore najbardziej pamietam Otacon: Snake, I am Big Boss. W glowie Snake`a widze wszystkie elementy z jego zycia w ktorych BB bral udzial. Nagle Wąż mysli o prawym oku BB. Otacon dodaje jeszcze ze on caly czas byl BB[w domysle od czasu poznania na SM]. Noi wtedy sie obudzilem :P Takze nie wiem co z tym Otaconem. Czy BB byl jakby w jego ciele odtworzoy i uspiony czy cos innego.
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez plastus » So lis 03, 07 19:34

a ja miałem coś dziwnego.Rzadko mam sny,ale jak już są,to okropnie dziwne...
Szłem przez moje miasto krwawiąc,i ledwo nogi mnie niosły.Ludzie na ulicy nie zwracali na to uwagi,i wtedy wśród nich zauważyłem Snake.Potem padłem na ziemię,i obudziłem się.
.Zawsze jak mam jakieś sny,to są w nich krew,oraz rany...
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Rafik PL » N lis 25, 07 16:39

Jak pokonałem Ravena w MGS1 i obejrzalem pare odcinków Naruto to w nocy mi sie śniło że byłem Naruto i uciekałem po szpitalu przed Ravenem :P to trwało długo - uciekałem schodami, szybami wentylacyjnymi itp. xD ale to co najbardziej pamietam z tego snu to to jak przskakiwałem przed poręcze schodow zeby szybciej schodzic :D
TIBIA!!!
"-czemi mama mnie nie karmi?! nakarm mnie!!"
po czym w piekny sposob dostal z mort hura :)
Rafik PL
banan

Postprzez ColonelAI » N lis 25, 07 22:33

To ja jestem normalny.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » N lis 25, 07 22:48

ColonelAI dostaje ostrzeżenie:

Za pisanie nie na temat oraz posądzanie ludzi o bycie nienormalnymi, ponieważ mają takie a nie inne sny.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Loc » Śr lut 06, 08 22:52

moze sie to Wam wyda dziwne, ale... no coz... powiem Wam dosc dlugie historie... mialem ze cztery sny zwiazanymi z MGS, jeden byl dziwny:
1.
Snilo mi sie, ze ja jestem Solid Snake'iem (z MGS4) i mam sie cofnac w czasie do XV wieku. No i zagialem czasoprzestrzen, a potem Campbell mi mowil szczegoly misji (ciekawe jak wtedy "istnial), mialem tam kogos zabic itp. I widzialem tam dokladnie miejsca takie same jak w grze Soulcalibur III i takie postacie jak Yun-Seong czy tam inny Maxi. I ja mialem zabic lysego faceta rasy czarnej (rano sie domyslilem, ze to mial byc Zasalamel). No i tak walcze sobie Snake'iem, ale na drodze staje mu 60-paroletni Raikov na "Walce Przeznaczenia" (ktoras tam walka w Story Mode, destined battle). No i potem Raikov, jak Raikov :) robi zamach abym dostal we... wrazliwe miejsce :P, ale zanim mi to zrobil, to sie wystraszylem i sie obudzilem.

2. Snilo mi sie, ze Snake mial przyjechac do Ferdka Kiepskiego (nie smiejcie sie!) bo tam mial znowu jakas misje. Przyjechal, no i byl tam przez moment, pil "Mocnego Fulla" z Ferdusiem, az potem Ferdek przez okno wylatuje na chmure (tak z kilka metrow nad ziemia byla). No i Sneju sie pyta, jak to zrobil, a Ferdek na to "no kurde! A co! ja inteligentny jestem, to se moge, patalachu!".

3. Snil mi sie Johnny Sasaki (nie redaktor ZL, tylko ten J.S. z MGSa). I tam robil, z czego slynie (jak ktos nie wie, robil kupke :P). No i zrobil sobie kupke, a ja (prawdziwy ja, nikt inny) poszedlem tam do kibla i zrobilem siku, a potem sie obudzilem, bo jakos mi ulzylo (potem sie przekonalem, ze sie zsikalem we wlasne lozko! Ale to juz jawa, nie sen...)

4. Ide sobie po ulicy, i tam lazi ranny przechodzien. Nikt na niego nie zwracal uwagi. I potem przyjezdza karetka po kolesia, i policja. I policja sie pyta, kto go tak okaleczyl, a on mowi ze jakis super ninja, ktory sie przedstawil mu jako Raiden (myslicie to samo co ja?)

troche glupie, nie?
Loc
Red Blaster

Gram: O cholera xDDD
Czytam: RationalWiki

Postprzez Bizon » Cz lut 07, 08 16:25

Ciekawe jest to, że ja gram w MGS od 6 lat i śniło mi się tylko raz (jeszcze jak nie miałem konsoli), że gram w MGS3.
I to wszystko. W moje życie nie wszedł Snake, ani nic. Po prostu śniłem, że gram.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Nevar » Cz lut 07, 08 16:45

Ja też miałem taki sen, jeszcze zanim wyszło MGS3.
Nevar
banan

Postprzez Bizon » Cz lut 07, 08 20:16

Ja nie pamiętam w jakim to było okresie.
Gdzieś chyba, gdy odkryłem Gamespot i ściągnąłem na dysk trailery MGS3 i się zakochałem w tej grze przed zagraniem ;) (te trailery były cudowne).
Bizon

Postprzez raven_raven » So lut 09, 08 23:07

Nie miewam takich snów, może takie właśnie z trailerów MGS3, które naprawdę są cudowne. Upust emocjom dałem w temacie o tych trailerach.
There is place for only one Snake, and one Big Boss!
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez Nevar » N maja 11, 08 21:20

Ja niedawno miałem bardzo dziwny sen. Oglądałem w nim jakiś nowy trailer MGS4, który trwał ponad 10 minut... Na początku było pokazane, jak jakiś brazylijski piłkarz robi salta w różnych meczach - był to jeden z przeciwników w grze; później Kuma z Tekkena wrzucił Fatmana do wulkanu... Pamiętam też, że Fatman miał na kołnierzu swojego kostiumu coś, co wyglądało jak szczęki.
Nevar
banan

Postprzez Zalew » Śr maja 14, 08 00:38

Mi się ostatnio śniło tak poprostu, że grałem sobie w MGS3 na PSP. Pamiętam dokładnie jeden fragment jak wyszedłem Snejkiem z wody i ogłuszyłem strażnika. Co by nie mówić w moim śnie AI przeciwników stało na bardzo niskim poziomie. Strażnik jakby nie mógł mnie zauważyć ale... to tylko sen :P
Zalew
Night Sight

Postprzez Nevar » N maja 25, 08 19:44

Dzisiaj mi się śniło, że byłem na jakiejś arenie, na której były różne postacie z MGS (chyba też redaktorzy Z), i walczyłem na parówki z Decoy Octopusem, a dyrektorka mojej dawnej szkoły mi kibicowała...
Nevar
banan

Postprzez kul2 » N maja 25, 08 19:54

Ale my sie dopiero pojawiamy w MGS4.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Anti » N maja 25, 08 22:52

A ja zawsze myślałem że żabki w MGS3 to wasze podobizny...
Jam jest Anti La Kaniballus II największy Spamer jakiego widziało to forum!<demoniczny śmiech>
Anti
banan

Postprzez kul2 » Pn maja 26, 08 06:28

Przeciez ich jest 64.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Pn maja 26, 08 13:11

A tak na prawde to nie są żabki tylko przebrany mały Mario.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pn maja 26, 08 21:41

ja kiedys po calym dniu polowania na zabki i prawie 4 godzinach ustrzelenia jednej na motorze, w snie kontynuowalem ta próbe, ale zawsze cos mi przeszkadzalo.
A to spadlem, a to karabin odskoczyl w bok, itd.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Bizon » N cze 08, 08 14:14

Ja po ostatnim szumie z edycja kolekcjonerską MGS4, miałem dość dziwny sen.
Koło sklepu w mojej miejscowości zatrzymał się mały bus. Podszedłem do niego z kumplem, a wtedy kierowca wysiadł, otworzył tył i wyjął karton z edycjami kolekcjonerskimi MGS4 :D. Wzięliśmy sobie po jednej i wróciliśmy do domu. Co ciekawe pudełko było kartonowe i widniał na nim art w kolorze srebrnym. Gdy rozpakowałem go w domu okazało się, że oprócz gry w skład tej edycji wchodził - Dualshock 2 (czarny), Memory Card i parę innych badziewi do konsoli. Ciekawe...
Może tu chodzi o to, że mając ps2 kupiłem grę na PS3 i nie mogę w nią pograć?
Sam nie wiem... :)
Bizon

Postprzez Half » Śr cze 11, 08 07:03

Ja dzisiaj miałem dziwny sen...

W nim Big Boss musi przejśc z jednego końca dżungli. Jest tylko mały problem: boi się węży
a droga jest nimi naszprycowana i za każdym razem gdy jakiegoś widział niczym członek rodu Emmerich'ów dziarsko zlewał się w gacie...

To może jakiś znak żebym nie kupował PS2 i MGS3?
Glut napisał(a):Bo gdyby nie istniały wersje pirackie, ludzie nie kupowaliby oryginałów.
Half
Achievementor

Postprzez Johny Sasaki » Śr cze 11, 08 09:02

Mi sie kiedys snilo, ze walczylem na snowfield z M1 Tankiem a jak juz go wysadzilem to zolnierz fajnie wylecial i caly sie palil i tarzal po sniegu zeby sie ugasic. Potem jeszcze zyl to go zastrzelilem z SOCOMa i PAN Card Level 3 mu zabralem. Az sie boje myslec co to moglo znaczyc...
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Bizon » Śr cze 11, 08 12:51

Half napisał(a):To może jakiś znak żebym nie kupował PS2 i MGS3?

Albo oglądałeś za dużo Indiany Jonesa :)
Bizon

Postprzez Pabian01 » Śr wrz 03, 08 09:10

Heh nawet nie wiem czy to był sen czy nie bo takie realistyczne to było :P.
Oglądam MTV a tu nagle trailer filmu MGS ;)
Akcji z filmu nie było żadnej. Po prostu takie "pasiaste zielone tło szybko lecące na lewo lub prawo" a nim pojawiały się postacie/aktorzy z podpisami kto to. Lektor miał dość poważny głos wypowiadając je.

I tak byli tam na 100% Meryl, Sniper Wolf, - nieznane mi aktorki[swoją drogą umysł ciekawe narzędzie że potrafi coś takiego wykreować]Vamp - aktor mi znany ale nie przypomne go tutaj sobie :/ Nie jestem pewny czy byli tam też Campbell, Ocelot oraz Vulcan Raven. Zaś jeden ostani obrazek mam cały czas w głowie. Chodzi o postać Snake`a. Czekałem na niego zniecierpliwony, aż wkońcu pokazała się jego postać. Kamera jechała od dołu coś jak przy pokazaniu Raidena w Skull Suit w MGS2[o właśnie tło było podobne do tego :) ] Nagle gdy z cienia miała wyjść twarz kamera się zatrzymała, napięcie wzrosło, lektor: "Solid Snake..." Nagle cała twarz jest oświetlona odrazu i widze Vala Kilmera którego imię i nazwisko wypowiada również lektor. Włosy miał rozpuszczone, blond, sięgały mu troszkę poza ramiona [Możliwe że był to Liquid gdyż mial taki charakterystyczny płaszcz]
No to tyle :P
Jeszcze raz zaznaczam, iż wyglądało to tak realistycznie że dziś już szukałem tego trailera na necie :P
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pt wrz 19, 08 16:49

Dobra mi się kiedyś śniło się jak Snake szukał w Shadow Moses ciała The Boss - gdy już je znalazł stwierdził że było to kolejne fałszywe ciało The Boss. Najlepsze w tym to że podobny motyw był w MGS 4 a ja sen swój miałem przed premierą gry....

Teraz jednak będzie dobre - dwa dni temu śniło mi się jak Snake, Vamp, Fortune i sam nie wiem kto jeszcze, walczyli w gigantycznym laboratorium z którego środka wydobywały się potężne czerwie rodem z Diuny Herberta. Czerwie owe były odziane w mechaniczne zbroje. Dwa dni po śnie dowiaduje się o nowym projekcie MGS. Są więc tylko dwa wyjścia - mianujecie mnie oficjalną wtyczką w głowie Kojimy albo kul daje mi obleśnie długi urlop.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt wrz 19, 08 16:54

Dobra mi się kiedyś śniło się jak Snake szukał w Shadow Moses ciała The Boss - gdy już je znalazł stwierdził że było to kolejne fałszywe ciało The Boss.

A mi to brzmi jak motyw z The X-Files ; ).

Jedyne co sobie przypominam z moich snów, a co może mieć jakis związek z sagą to Grey Fox-Ninja duszący ludzi mocą niczym Vader w SW.
Gillian
Uber Big Boss

Re: Sny odnosnie sagi

Postprzez Zancudo » Wt lut 25, 14 17:01

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 17:59 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Re: Sny odnosnie sagi

Postprzez BANNED » Cz kwi 10, 14 20:53

Ja miałem naprawdę psychodeliczny sen kiedyś. Była noc, nie wiedziec czemu poszedłem do samochodu i jadąc na wstecznym przeganiałem jakiś dresiarzy, nagle jakiś Metal Gear wywalił mój samochód do góry nogami, z niego wyciągnął mnie ksiądz z dubeltówką i powiedział żebym mu pomógł.
BANNED
Machinegun Kid

Powrót do Pierdolnik