9/11 teoria spiskowa?

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

9/11 teoria spiskowa?

Postprzez Wysłannik » Wt wrz 29, 09 14:41

Jednak ja osobi?cie jestem ?wi?cie przekonany, ?e to nie bin laden za tym zamachem stoi a sami amerykanie. Tyle jest dowodów na to, wystarczy poogl?da? "9/11 in a planes sight" czy te? drugi film "Loose Change" naprawde daje du?o do my?lenia.

Najbardziej oczywistym dowodem na to jest to, co stało się z budynkiem WTC7 -- trzecim budynkiem, który zawalił się tamtego dnia (choć nie trafił go żaden samolot). Oficjalna wersja mówi, że budynek został uszkodzony przez spadające odłamki Bliźniaczy Wież i zapadł się wskutek pożaru (co ciekawe, ponoć żaden stalowy budynek nigdy wcześniej nie zawalił się od pożaru). No dobrze, ale dla porównania budynki WTC3-6, które były bliżej Bliźniaczych Wież, zostały znacznie bardziej uszkodzone niż WTC7, a jednak się nie zawaliły. Oto dla przykładu zdjęcie WTC6 po ataku:
Obrazek
A oto zapadające się WTC7:
Obrazek
Tak naprawdę został on zniszczony przy pomocy ładunków wybuchowych.
Oto lista 10 symptomów kontrolowanego zniszczeniu budynku, które dostrzeżono w przypadku WTC7 (ze strony www.ae911truth.org zrzeszającej architektów i inżynierów, którzy domagają się nowego śledztwa w sprawie ataków):

1. Szybkie "zapadnięcie się"
2. Odgłosy wybuchów na poziomie ulicy -- pełną sekundę przed zawaleniem
3. Symetryczne "zapadnięcie się" -- poprzez tor największego oporu -- z przyspieszeniem grawitacyjnym
4. Zawalony budynek wylądował niemal wyłącznie na obszarze jego fundamentów
5. Wielkie ilości rozszerzającego się pyłu piroklastycznego
6. Kilka ton roztopionego metalu widziana przez licznych wysoko kwalifikowanych świadków
7. Ślady chemiczne termitu (zaawansowanego materiał zapalającego) znalezione w zestalonym stopionym metalu, oraz próbkach prochów profesora fizyki Stevena Jonesa (PhD).
8. FEMA odkryła szybie utlenianie i "intergranularne" (nie wiem, co to znaczy) topnięcie na próbkach stali ze szkieletu budynku
9. Eksperckie potwierdzenie tej tezy przez najlepszego europejskiego znawcę od kontrolowanego wysadzania budynków
10. Uprzednia wiedza o "zapadnięciu się" mediów, oraz nowojorskiej policji i straży pożarnej [tu możecie zobaczyć, jak BBC raportuje o zawaleniu się WTC7 23 minuty przed samym jego faktem: http://www.youtube.com/watch?v=QpPeD3dVqyU]

Polecam też film Loose Change Final Cut (polskie napisy):
http://www.youtube.com/watch?v=AaNkSvNiCIc
Ostatnio edytowano Cz paź 01, 09 15:53 przez Wysłannik, łącznie edytowano 1 raz
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez Gac666 » Wt wrz 29, 09 23:31

Taaa to mi nigdy nie dało spokoju. No ale ludzie wolą twierdzić, że to nieprawda i sobie darowałem głębsze szukanie prawdy.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt wrz 29, 09 23:53

A widzieliście odcinek South Parku o teorii spiskowej tamtych wydarzeń ???
Polecam obejrzeć , świetny mimo iż porusza kontrowersyjny temat.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Śr wrz 30, 09 02:13

Wysłannik napisał(a):Tak naprawdę został on zniszczony przy pomocy ładunków wybuchowych.
Tak naprawde to przyleciało UFO i przywaliło z działka laserowego.

Luuuudzie.... :roll:

kul2 napisał(a):rotkie i proste, co robiliscie gdy po raz pierwszy uslyszeliscie o ataku.

Btw, po raz pierwszy przechodziłem MGS1, tego samego dnia zaczałem ; ). Byłem akurat po Ocelocie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wysłannik » Śr wrz 30, 09 02:38

twilite kid napisał(a):
Wysłannik napisał(a):Tak naprawdę został on zniszczony przy pomocy ładunków wybuchowych.
Tak naprawde to przyleciało UFO i przywaliło z działka laserowego.

Już to brzmi bardziej sensownie niż żeby 46-piętrowy budynek zapadł się sam w siebie od jakiegoś pożaru.

Zresztą byli świadkowie, którzy słyszeli w środku eksplozje:
http://www.youtube.com/watch?v=kRaKHq2dfCI

Inna rzecz, że naukowcy znaleźli ślady nanotermitu w prochach Bliźniaczych Wież:
http://www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez Gac666 » Śr wrz 30, 09 03:56

Nieno oczywiście Twilite budynek zawalił się, bo stwierdził, że jak rodzina idzie na dno to on nie będzie gorszy =='.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Śr wrz 30, 09 09:27

A widzieliście odcinek South Parku o teorii spiskowej tamtych wydarzeń ???
Polecam obejrzeć , świetny mimo iż porusza kontrowersyjny temat.

Widziałem, całkiem udany przekaz ;)

Gac666 napisał(a):że jak rodzina idzie na dno to on nie będzie gorszy =='.

xD

Hmmm ja nie pamiętam co robiłem. Możliwe, że oglądałem X-menów albo Spider-mana na Fox Kids ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Śr wrz 30, 09 10:11

Gac666 napisał(a):Nieno oczywiście Twilite budynek zawalił się, bo stwierdził, że jak rodzina idzie na dno to on nie będzie gorszy =='.
Nie o to chodzi. Tylko niektórzy już tak daleko zaszli w swoich domysłach, że głoszą tego typu teorie jakby sami byli na miejscu zdarzenia i badali te ruiny. Bo to się stało naprawdę...

Nie twierdzę, że te budynki nie mogły być wysadzone (akcja terrorystyczna mogła być zakrojona na o większą skalę niż sam atak lotniczy), ale też nie widzę sensu budowania największej teorii spiskowej w historii...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wysłannik » Śr wrz 30, 09 11:28

A ja nie widzę sensu nazywania tego "teorią", jeśli znaleziono ślady zaawansowanych ładunków wybuchowych w prochach Wież... No przecież chyba nie bin Laden je tam umieścił?

A zobaczcie to:

Amerykański dziennikarz przewiduje ataki z 11 września
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez Gac666 » Śr wrz 30, 09 14:45

No przecież chyba nie bin Laden je tam umieścił?

Jedyne co taki laden potrafił zrobić to w 92 zorganizować ciężarówkę wypchaną materiałami wybuchowymi, które pod WTC w garażach wybuchło i narobiło tylko huku.

Osobiście mam do tej całej sprawy wielki sentyment, ponieważ 3 lata wcześniej tam byłem.
Poza tym mój wujek architekt swego czasu zaprojektował nowy system zraszaczy do wież WTC i troche mi naopowiadał o tym budynku.
Opowiadał mi także co było w WTC 7, a mianowicie wszelkie papiery z Giełdy sięgające lat 50tych. Były tam dowody różnych przekrętów giełdowych, które miały miejsce w latach 50-70tych. Oczywiście po demolce można było o nich zapomnieć.

Moim zdaniem wszystko układa się w całość, a wszystko rozchodzi się o ropę. Nie mieli amerykanie powodu by zaatakować afganistan i irak, to sobie go stworzyli.

Wyjaśnij mi Twilite dlaczego tego samego dnia były szkolenia pilotów praktycznie po drugiej stronie USA, gdzie wysłano większość jak nie wszystkie myśliwce przechwytujące? Owszem takie szkolenia są codziennie, ale wysyłana jest maksymalnie połowa, tego dnia rano nie było żadnego, który mógłby zestrzelić taki samolot.

Tak samo podejrzane jest to, że ludzie dzwonili z własnych komórek do rodzin. Próbował ktoś dzwonić w takich warunkach? No właśnie, bez specjalnie zaprojektowanego pasma dzwonić się nie da, a wtedy dało się dzwonić tylko i wyłącznie za pozwoleniem pilota.

Kolejna rzecz to fakt (którego potwierdził znajomy mojego wujka, który pracował w WTC) to dziwne wyłączanie prądu w WTC na kilka dni przed atakiem (znajomy przeżył, bo akurat brał sobie urlop).

Jest kupa niedomówień, kupa świadków, wśród nich policjanci, strażacy i inne organy.

Z tym wszystkim także związana jest akcja pentagon. Na prawde wierzysz, że tam spadł samolot?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr wrz 30, 09 15:55

Gac666 napisał(a):Moim zdaniem wszystko układa się w całość, a wszystko rozchodzi się o ropę. Nie mieli amerykanie powodu by zaatakować afganistan i irak, to sobie go stworzyli.
Dla mnie niezrozumiałe jest to, by jako cel takiego ustawionego ataku obierać taki kompleks budynków. Może mój umysł tego nie ogarnia, ale to tak jakbyśmy np my sami sobie celowo Warszawę zbombardowali żeby ściągnąć pomoc aliantów podczas IIWŚ.
Zbyt wielka ofiara, zły jej wybór. Ale jak mówię - mi się to w głowie nie mieści po prostu, może nie zdaję sobie sprawy z tego, do czego ci amerykanie zdołaliby się posunąć żeby tę ropę zdobyć. Bo jednak powodów, by rozpocząć na całego wojnę z Afganistanem i Irakiem było już wtedy wiele.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wysłannik » Śr wrz 30, 09 16:14

No właśnie ONI chcą, żebyś tak myślał. To dzięki temu, że sama myśl, żeby to rząd amerykański stał za tymi atakami, wydaje się z początku tak niewiarygodna, ich kłamstwo tak długo działa.
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez Gac666 » Cz paź 01, 09 15:57

twilite kid napisał(a):
Gac666 napisał(a):Moim zdaniem wszystko układa się w całość, a wszystko rozchodzi się o ropę. Nie mieli amerykanie powodu by zaatakować afganistan i irak, to sobie go stworzyli.
Dla mnie niezrozumiałe jest to, by jako cel takiego ustawionego ataku obierać taki kompleks budynków. Może mój umysł tego nie ogarnia, ale to tak jakbyśmy np my sami sobie celowo Warszawę zbombardowali żeby ściągnąć pomoc aliantów podczas IIWŚ.
Zbyt wielka ofiara, zły jej wybór. Ale jak mówię - mi się to w głowie nie mieści po prostu, może nie zdaję sobie sprawy z tego, do czego ci amerykanie zdołaliby się posunąć żeby tę ropę zdobyć. Bo jednak powodów, by rozpocząć na całego wojnę z Afganistanem i Irakiem było już wtedy wiele.

Tak twilite, ale te powody, o których wspominasz nie dają amerykanom czystego sumienia.
Popatrz jaki impakt miał atak na amerykanów. Całe południe gdyby mogło wcisnęłoby przycisk i zamieniło afganistan i okolice w jeden wielki szklany krater...

Wracając do pentagonu. Wokół tego kompleksu jest multum kamer (przemysłowych w sklepach wokół itp itd). Dlaczego (bodajze FBI juz nie pamietam) zarekwirowało nagranie z kamery przemysłowej ze sklepu skoro niby to był samolot? Nikt nie zarekwirował ani nie cenzurował filmów jak samoloty uderzały w WTC. Dlatego też twierdzę, że w Pentagon walnęło co innego. Wszyscy świadkowie zgodnie twierdzili, że to była jakaś rakieta, a nawet amator po przeglądnięciu zdjęć po wypadkowych stwierdzi, że był to jakiś niszczyciel bunkrów.

A żeby nie było jakichś wielkich strat w ludziach (nie wiem ile osób tam ucierpiało) to "fortunnie" to coś walnęło akurat w remontowaną część pentagonu.
Gac666
Big Boss

Postprzez Snake. » So paź 17, 09 16:10

Gadamy o teoriach, faktach, etc, etc., ale zapominamy o jednym. Przecież Amerykanie nie skłonili by Bin Ladena do przyznania się do ataku...?
Chyba że by go opłacili, jak to teraz planuje zrobić Obama wobec Talibów.
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez Gac666 » So paź 17, 09 17:19

Snake. napisał(a):Gadamy o teoriach, faktach, etc, etc., ale zapominamy o jednym. Przecież Amerykanie nie skłonili by Bin Ladena do przyznania się do ataku...?
Chyba że by go opłacili, jak to teraz planuje zrobić Obama wobec Talibów.

Dlaczego nie? Fidela Castro nie mieli skrupułów postawić jako głowa Kuby.

Śmieszny jest fakt, że Bin Laden na samym początku zaprzeczył żeby miał cokolwiek z tym atakiem wspólnego, ale potem na innym filmie się przyznał i gadał o tym, że to swietny pomysł. Dziwne jednak było to, że nie był w ogóle do siebie podobny i miał pierścionek na innym palcu
Gac666
Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Śr maja 05, 10 18:59

Fahrenheit 9.11 to film bez wątpienia kontrowersyjny który zmusza do głębszych przemyśleń i analizy tego co się stało.W filmie reżyser Moore przedstawia związki biznesowe Busha z wpływowymi Saudyjczykami, w tym rodziną Osamy bin Ladena.Przedstawia też kwestie okłamywania amerykanów przez rząd/administracje Busha, czyli strażnika Teksasu. Sam film polecam obejrzeć tym którzy są zainteresowani ową tematyką, lubią teorie spiskowe. Dla mnie jakoś mało przekonywające, oczywiście zgadzam się że wydarzenie to miało wpływ na cały świat w tym i na gospodarkę świata ale czy warto od razu doszukiwać się spisku ???. Tworzyć najróżniejsze teorie spiskowe ???, oczywiście jest wiele niedomówień i niejasności. Zapewne zwykłemu cywilowi nie uda się dojść do prawdy i tego kto, jak i dlaczego. Pozostają więc sugestie wynikające z niedomówień i niejasności i tak ta cała spirala tworzenia teorii spiskowych się nakręca. Można zakładać że wojna w Iraku i jej cel czyli walka USA z terroryzmem to przykrywka i mydlenie oczu, a tak na prawdę chodzi o ropę. Można, ale czy czasem coś oczywistego nie jest czasem zbyt oczywiste ?

Z innej strony jednak

Gac666 napisał(a):dziwne wyłączanie prądu w WTC na kilka dni przed atakiem

Przypadek? nie sądzę. Czyli co zaangażowanie w atak na WTC amerykańskich służb specjalnych ?, tylko pytanie po co ? By wywołać i dobrze uargumentować kontr reakcję USA, całą tą wojną z terroryzmem zamydlić nam oczy. Zmienić punkt patrzenia opinii publicznej i mediów, by ta skupiła się na wojnie w Iraku i Afganistanie. Bez wątpienia jedno wydaje mi się pewne, w planach ataku na WTC brały udział osoby trzecie.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Powrót do Pierdolnik