Wojsko!

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Wojsko!

Postprzez SaladinAI » Śr wrz 13, 06 19:29

Kto z Was by? w woju? Kto tam si? wybiera? Kto przed nim ucieka? Co o nim my?licie? Zapraszam do wyra?enia swoich opinii.

Mnie przera?a w woju wspólne k?piele pod prysznicem, wczesne wstawanie:P ogólne buractwo brud i syf, tu i ówdzie pija?stwo. Wogóle co to za ?ycie w tym kraju, roboty ni ma wi?c zasuwaj do woja albo na studia. Wal? to.
Ostatnio edytowano Cz wrz 14, 06 10:37 przez SaladinAI, łącznie edytowano 1 raz
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Śr wrz 13, 06 19:36

Ucieczka poprzez studia.
Osobiscie optuje za tym, azeby zlikwidowac wszystkie armia, a pieniadze w ten sposob zaoszczedzone przeznaczyc na dofinansowanie krajow 3-go swiata. W ludzkiej naturze nie lezy mord, mimo iz od poczatku w ten sposob rozwiazywano problemy, jednakze dla mnie jest to rozwiazywanie problemow w sposob strasznie prymitywny i dla wspolczesnego czlowieka powinno byc nie do zaakceptowania.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Śr wrz 13, 06 19:46

Mój ojciec zawsze mówi:
W wojsku naucz? ci? ?ycia

W obecnej sytuacji dobrze by by?o ?eby w polsce by?o wielu wykwalifikowanych wojskowych.
Przyznam si? ?e je?eli mnie wezm? do wojska (bo mog? mnie nie wzi?? z powodu operacji klatki piersiowej) to je?eli oczywi?cie mi si? spodoba, chcia?bym zosta? wojskowym z zawodu...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kotlet_schabowy » Śr wrz 13, 06 21:09

Jeszcze mam troch? czasu, ale raczej wybior? nauk? (studia, studium) a jak je ju? sko?cz?, to jest spora szansa, ?e s?u?ba wojskowa zostanie ograniczona albo do 6 miesi?cy, ale b?dzie ju? tylko dla osób "id?cych na zawodowego". Szczerze mówi?c poszed?bym dobrowolnie, ale jednak jaka? obawa przed fal? mnie zatrzymuje : wiem, ?e nie zniós?bym plucia sobie w twarz, natomiast za postawienie si? te? bym mia? przeyebane, sam motyw ?wicze?, harmonogramu dnia itp mnie nie przera?a.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Śr wrz 13, 06 21:42

W tej chwili studiuj? (ale nie by?a to ucieczka lecz... powo?anie ^^), jednak je?eli b?dzie mo?liwo?? odbycia np. wakacyjnej s?u?by wojskowej + jaki? kurs PO w czasie roku akademickiego, to si? na to pisz?. S?u?ba wojskowa mi si? wprawdzie nie u?miecha (nie jestem osob? lubi?c? wysi?ek fizyczny, ani by na mnie kto? si? dar?, ?ebym szorowa? kibel szczoteczk? :P), jednak wol? mie? zwalone wakacje, ani?eli potem zwalone pó? roku w wojsku, b?d? do którego? tam roku ucieka? przed nim.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666x » Cz wrz 14, 06 01:59

Ja jestem zwolniony ze s?u?by z powodu kategorii D (aczkolwiek obawiam sie, ?e w kaczogrodzie uznaj? i? D jest zdolne ... :x ). Ja osobi?cie nie chcia?em i?? do wojska dlatego, ze nasze wojsko to syf, w którym i tak sie nic nie naucz?.

Osobi?cie chcia?bym pój?? do ameryka?skiego wojska, gdzie przydzieliliby mnie do s?u?by wymagaj?cej mniejszego wysi?ku fizycznego, a wi?kszego my?lenia (s?u?ba komunikacyjna itp). Tam nie ma fali, nie ma chamstwa i pija?stwa. Móg?bym zosta? snajperem z racji tego, ?e mam wprawne oko i dobr? koordynacj? ruchowo-wzrokow?. Jednak aleria i lekka astma raczej skre?la mnie z jakiejkolwiek pozycji polowej z wiadomych przyczyn.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » Cz wrz 14, 06 02:55

Ja bym chcial isc do akademii oficerskiej ale obawiam sie ze z powodu mojego skrzywienia kregoslupa moga mnie nie wziac, a zreszta cholera wie pozyjemy zobaczymy tym bardziej ze ta wada nie skresla mnie z wykonywania wszelkich polecen.
Uzion
The Fury

Postprzez solidus grabczas » Cz wrz 14, 06 08:15

ja raczej do woja nie pójd? bo jakby si? jaki? prze?o?ony rozdar? o byle gówno to bym mu zaraz odpowiedzia? pi?knym za nadobne
ale problem mam taki ?e na studia jako? specjalnie mi si? nie chce có? pa?yjum uwidzim
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Bizon » N wrz 17, 06 18:33

grabczas napisał(a):ja raczej do woja nie pójd? bo jakby si? jaki? prze?o?ony rozdar? o byle gówno to bym mu zaraz odpowiedzia? pi?knym za nadobne
ale problem mam taki ?e na studia jako? specjalnie mi si? nie chce có? pa?yjum uwidzim

Ciekawe masz podej?cie, typowe dla trzeciej gimnazjum...
Szefowi w robocie te? by? odpowedzia? "pi?knym za nadobne"?
Bizon

Postprzez solidus grabczas » N wrz 17, 06 20:11

w robocie mi p?ac? w woju ?ycie marnuj? :P
solidus grabczas
Fatman

Postprzez kotlet_schabowy » N wrz 17, 06 22:13

Bizon Snake napisał(a):
grabczas napisał(a):ja raczej do woja nie pójd? bo jakby si? jaki? prze?o?ony rozdar? o byle gówno to bym mu zaraz odpowiedzia? pi?knym za nadobne

Ciekawe masz podej?cie, typowe dla trzeciej gimnazjum...
Szefowi w robocie te? by? odpowedzia? "pi?knym za nadobne"?

No nie wiem Bizon, te? mam takie podej?cie i jako? nie mam z tym ?le, na pewno lepsze to ni? znoszenie poni?ania z wzrokiem w pod?odze, tak by?o w szkole, tak jest na podwórku i tak jest gdzie indziej (ja w szkole nigdy nie da?em sob? pomiata? nauczycielom, kiedy wiedzia?em, ?e mam racj?, a oni mi wmawiali jakie? farmazony, oczywi?cie kultura to podstawa, nigdy nie by?em chamski, cho? dopatrywali si? tego na si??, zachowuj?c si? odpowiednio unika si? wi?kszego problemu, jednocze?nie nie daj?c sobie "w kasz? dmucha?". Polecam film "Samowolka".
Musia?em to napisa? :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Bizon » N wrz 17, 06 22:17

Tylko ?e grabczas napisa?
jakby si? jaki? prze?o?ony rozdar? o byle gówno

Nie ma tu nic o poni?aniu itp.

Oczywi?cie tzw. "Fal?" trzeba niszczy?, i nie ma nawet o czym dyskutowa?...
Bizon

Postprzez FOX HUND » Pn wrz 18, 06 21:23

Ja naprzyk?ad nie chcia?bym isc do woja. Mozna tylko stracic cenny czas.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Snake VR » N paź 01, 06 12:33

Oczywiscie ze nie chce isc do woja jakos mnie to nie kreci poza tym jestem pacyfist? :). Zgadzam sie ze to strata czasu , w Polsce powinni byc tak kto chce isc niech idzie.
Snake VR
banan

Postprzez Snake » N paź 01, 06 13:38

Ja wybieram sie do woja i nawet na zawodowego.... kreci mnie bro? ró?nego typu .... my?le o kierunku na spadochroniarza lub do piechoty...sadze iz niema nic lepszego jak przyjaciele z okopu.... a pozatym na wypadek jakiej kolwiek wojny to woje isc walczyc niz siedziec domu i czekac jak namnie jakas bombka spadnie.... tak wlasnie sadze
The world need only one Big Boss and one Snake...
Snake
Inkarnacja VR

Postprzez liquid kaczor » N paź 01, 06 14:04

Je?li np. jestem pacyfist? lub buddyst? albo wojsko k?óci si? z moimi przekonaniami to gdzie mo?na odby? s?u?b? zast?pcz??
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez kul2 » N paź 01, 06 14:11

'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Snake » N paź 01, 06 14:13

tam chyba jest slzba zastepcza jako pracownik ochrony, ochrony cywilnej, jako pieleniarz w szpitalach, itd itp.. jesli cos takiego zaistnieje to udajesz sie do miejsca gdzie jest adres biletu na wstawke informujesz ich kim jestes i ze sluzba wojskowa kloci sie z twoimi przekonaniami i wiara to wtedy zostajesz przydzielony do sluzby zastepczej....
Snake
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » N paź 01, 06 14:16

Jak dostaniesz bilet, to juz dosc ciezko sie wygrzebac, dlatego lepiej to zalatwic za wczasu. A juz pojscie z biletem do jednostki w ktorej ma sie odbyc sluzbe jest conajmniej ryzykowne ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Snake » N paź 01, 06 14:19

Bez ryzyka niema zabawy!
Snake
Inkarnacja VR

Postprzez Bizon » N paź 01, 06 15:53

Ja znam cz?owieka który po wojsku, ma teraz uraz psychiczny.
Je?eli powiesz mu komend? baczno?c, on zrywa si? odrazu na równe nogi, tak samo z pdnij, albo spocznij...

Biedny z niego cz?owiek, ale nikt nigdy nie mia? odwagi zapytac go co si? mu tam sta?o...
Bizon

Postprzez Old Snake » Wt lis 14, 06 22:57

Mnie zabieraj? na wiosn? bo na zime to mi si? nie u?miecha?o marzn?? na warcie ;) . Nie jestem nieukiem i z w?asnej woli wybra?em tak? drog?, a na studia mam jeszcze czas. My?le o pój?ciu na zawodowego ale chce najpierw zobaczy? na w?asne oczy jak tam jest (zreszt? i tak najpierw trzeba zasadnicz? odb?bni?). Najgorsze jest to, ?e wszyscy (no prawie) mnie pot?piaj? za ten wybór, a przecie? to moje ?ycie. Ja od dziecka marzy?em o zostaniu ?o?nierzem, przed wojskiem uczy?em si? wszystkiego co mo?e mi by? potrzebne: chodzi?em na strzelnice, trenowa?em sztuki walki (g?ównie judo i aikido ale i troche jujitsu), regularnie trenowa?em (g?ównie pompki i podci?ganie), sporo biega?em teraz niestety mniej. My?le, ?e nawet ASG zwi?kszy?o moj? przydatno?? bojow?.

a wybieram sie do woja i nawet na zawodowego.... kreci mnie bro? ró?nego typu .... my?le o kierunku na spadochroniarza lub do piechoty...sadze iz niema nic lepszego jak przyjaciele z okopu.... a pozatym na wypadek jakiej kolwiek wojny to woje isc walczyc niz siedziec domu i czekac jak namnie jakas bombka spadnie.... tak wlasnie sadze

Snake, mam dla ciebie z?? wiadomo??, bo w Wojsku Polskim du?o si? nie nastrzelasz, a i za du?o broni ró?nego typu nie ma.
Ja my?la?em o aeromobilnych, wiesz kawaleria powietrzna. A co do spadochroniarza to ju? zacznij duuuu?o biega? bo to co robi? u "zielonych" to piku? w porównaniu ile musz? biega? spadochroniarze.
Jedno wiem: wojsko to ci??ki kawa?ek chleba ale wiem ?e dam rade i innym przysz?ym trepom ?ycze powodzenia.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez solidus grabczas » Wt lis 14, 06 23:12

solidus grabczas napisał(a):ja raczej do woja nie pójd? bo jakby si? jaki? prze?o?ony rozdar? o byle gówno to bym mu zaraz odpowiedzia? pi?knym za nadobne

pisa?em to niedawno a ostatnio taki si? moje ?ycie ptoczy?o ?e sam my?l? ?eby i?? na zawodowego wojaka... ale jakby mi si? uda?o bym najch?tniej wyjecha? do U.S.A. a marzeniem by?o by zako?czy? karier? w rangersach :oops: ale jak b?dzie to si? zobaczy ale co by nie by?o jak nie pójd? to akademii wojskowej to si? zaci?gn? od tak ale jakby nie by?o w wojsku chc? zako??zy? ?ycie najlepiej na polu walki.... (?eby by?o jasne nie chodzi tu o to ?e za duzo w MGSa si? nagra?em czy co? po prostu wychodz? z za?o?enia ?e godniej umrze? wykonuj?c swój zawód niz w ?ó?ku ze staro?ci....)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Infernal Warrior » Śr lis 15, 06 06:51

Ja mam dopiero 15 lat wi?c jeszcze sporo wodu up?ynie zanim dostan? wezwanie. Nawi?zuj?c do wojska. Mam zamiar kupi? sobi? nie?miertelnik i wygrawerowa? na nim Solid Snake i jego dane a na drugiej blaszcze moje w?asne( to taka dygresja tylko )
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Sage » Śr lis 15, 06 08:53

Z jednej strony mnie pociaga, bo nie widz? si?za biurkiem czy gdziekolwiek w tym stylu, ale z drugiej jestem tragiczny jesli chodzi o bycie podw?adnym (zwyczaj przemy?lania i kwestionowania wszelkich polece? =.=). Nie wspominaj?c ju? o wspólnych k?pielach czy konieczno?ci obci?cia w?osów, to mnie dopiero dobija. No i patrz?c na to, ?e 60latki maj? wej?? do czynnej s?u?by...to b?dzie parodia a nie wojsko.

edit:
omg, nie pami?tam, ?ebym to pisa? O_O
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Solid_Raziel » Pt lis 17, 06 14:33

Ja do wojska raczej si? nie nadaj? (bardzo s?aby wzrok i nie za dobra kondycja). W wojsku zjedli by mnie ?ywcem. Ale wojskiem ogólnie si? interesuj?, szczególnie lubi? czyta? o snajperach i ich robocie. Postrzela? z wiatrówki nie pogardz?, mia?em nawet sobie kupi? ASG ale nie wysz?o bo kasy nie ma, a i maski ochronne nie pozwalaj? nosi? bryli, cho? mój kole? poleci? mi gogle, w których mo?na lata? z "usprawniaczem" wzroku. Swoj? drog? mo?e i wojsko kszta?ci w jaki? sposób, ale ?ycie w koszarach niektórych mo?e zdeprawowa? (afery z pija?stwem i narkotykami w polskiej armii <sic!>).
BTW, czy rz?d wprowadza program obowi?zkowej s?u?by wojskowej (6 miesi?cy), z której nawet studia nie ratuj?? Kiedy? o czym? takim s?ysza?em, ale nie wiem czy programu tego nie zaniechali.
Solid_Raziel
Arnold

Postprzez liquid kaczor » Pt lis 17, 06 17:17

Soczewy kup, ja nosze od poczatku roku i jest mi duuzo lepiej niz w okularach.

IMO wojsko powinno by? ca?kowicie dobrowolne i niezle p?atne wtedy nawet be si? ch?tni znalezli. Jednak jak na polskie warunki co? taiego jest chyba nei mo?liwe :/
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez Uzion » So lis 18, 06 23:08

Jaki trzeba miec stan zdrowotny zeby moc sie dostac do woja???
Uzion
The Fury

Postprzez Old Snake » So lis 18, 06 23:55

Jak najlepszy. Nie mo?esz mie? ?adnych chorób wrodzonych, astma,cukrzyca, epilepsja, niektóre alergie wykluczaj? cie. W miare dobry wzrok i s?uch. Po prostu zaliczy? badanie na kategorie A
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Kazuun » N lis 19, 06 01:11

Old Snake napisał(a):Jak najlepszy. Nie mo?esz mie? ?adnych chorób wrodzonych...

Old Snake, ?e tak powiem... bullshit !! Oczywi?cie 'no offence, man :)'
Ale bullshit i to ogromne.
Ja ju? jestem po komisji poborowej... ju? ponad rok i wiem jak to wygl?da. Przynajmniej u mnie w mie?cie - w ?odzi.
Mam wielu kolegów u których badania by?y istn? parodi?.

Pierwszy, waga 120 kg, 180 wzrostu, s?aby fizycznie.. ot grubasek troch? - kateogria A.
Drugi, -6 w ka?dym oku (nie wiem jakim cudem prawo jazdy dosta? - pono? za?atwi? sobie papier, ?e ma -2 :P) - kategoria A.

Móg?bym jeszcze kilka takich przyk?adów poda? ale po co.
Prawda jest taka, ?e musisz by? chyba inwalid? na wózku sparali?owanym od stóp po szyj?, zeby D dosta?.
Z drugiej strony... mam koleg?, okaz zdrowia, a dosta? kategori? B (i ja si? przyznam, ?e naprawd? kuffa nie wiem jak oni te kategorie przydzielaj?, ?e pierdo?y maj? A a jacy? normalni np B.

?yjemy w chorym kraju, przyznajmy si? otwarcie. Ech...
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Następna strona

Powrót do Pierdolnik