Demolition Crew Productions

O wszystkich projektach Polskich (i nie tylko) fanów.

Moderatorzy: Bizon, Operator, GM

Demolition Crew Productions

Postprzez Old Snake » So lis 18, 06 20:27

Wraz z moim air softowym teamem zamierzam nakr?ci? film na motywach MGS. Scenariusz jest narazie w fazie produkcji i b?dzie powstawa? (mam nadzieje) do ko?ca tego miesi?ca. Mam wzwi?zku z tym pare pyta? do osób znaj?cych si? na efektach, monta?u itd.
1. Mam kamere kasetow? Panasonic VX33, czy du?ym problemem b?dzie przerzucenie zawarto?ci kasety na kompa? Czy mo?e lepiej zaopatrzy? si? w kamere cyfrow?.
2. Jakiego programu u?y? do monta?u, efektów i po??czenia tego z podk?adem d?wi?kowym bior?c pod uwage to, ?e mam Windowsa 2000.
3. Jak zrobi? efekty wystrza?ów, wybuchów itd.

Scenariusz nie b?dzie zwi?zany bezpo?rednio z ?adn? cz??ci? MGSa ale b?dzie du?o nawi?za? do ró?nych cz??ci i b?dzie w bardzo Kojimowskim stylu. Czas zdj?? przewidziany jest od grudnia do marca/kwietnia przysz?ego roku. Zdj?cia próbne b?d? robione mniejwi?cej pod koniec listopada. Wszystkie post?py nad filmem postaram si? umieszcza? na forum.
Poni?ej umieszczam charakterystyk? 2 bossów, którzy by? mo?e znajd? si? w filmie. Prosz? o konstruktywn? krytyk? co zmieni?, a co doda?.

Bossowie

1.The Wolf (Wilk)
Aka Samotny Wilk aka ?owca aka Lone Wolf

Bio:
Urodzony w 1951r. w ZSRR. By?y Major Specnazu od pocz?tku s?u?by wykazywa? spore umiej?tno?ci w walce w terenie zalesionym. Umiej?tno?ci pos?ugiwania si? broni? d?ug? i kamufla?u opanowa? do perfekcji. Jest mistrzem survivalu, potrafi przebywa? bardzo d?ugo w samotno?ci na ?onie natury ?ywi?c si? upolowanymi zwierz?tami. Jest starym znajomym Ocelota gdy s?u?yli razem w Specnazie. Ocelot wtedy by? jego dowódc? i to on go wyszkoli?. Wilk jest wi?c bardzo gro?nym przeciwnikiem.

Pe?ne imi?: Wiktor Sergiejewicz Sewczenko

Przebieg s?u?by: nie wiele wiadomo o jego s?u?bie. Wiadomo, ?e s?u?y? w Afganistanie i w Czeczeni gdzie zosta? odznaczony za swoje zas?ugi. Ju? jako 25 latek dorobi? si? stopnia podporucznika i w?asnego oddzia?u Spacnazu.
Po wojnie w Afganistanie awansowa? na majora. Ostatecznie z karier? po?egna? si? po wojnie w Czeczeni, kiedy to s?uch po nim zagin??. Podobno (niepotwierdzone) swoje umiej?tno?ci wykorzystywa? jako p?atny zabójca i najemnik. Po raz ostatni widziano go w Zanzibarze.

Charakterystyka : To rodzaj samotnika, nie lubi rozg?osu. Bardzo zrównowa?ony ale jest brutalny i szybko si? niecierpliwi.

Umiej?tno?ci: Pos?ugiwanie si? broni? d?ug?, g?ównie typu AK. Mistrz kamufla?u, taktyki zielonej i survivalu. S?aby w pos?ugiwaniu si? broni? krótk? i walk? wr?cz.

2. The Shadow (Shadow)
Aka Cie? aka Assassin

Bio:
Urodzony w 1970r. w Nicei we Francji. Ojciec by? pu?kownikiem w legii cudzoziemskiej i marzy? by syn zosta? wojskowym. Plany zepsu? rozwód pa?stwa DuBois, kiedy m?ody Jaques mia? 13 lat matka zabra?a go ze sob? do USA gdzie wysz?a za m?? po raz 2 i przybra?a nazwisko Forrest. Aby Jaques nie mia? problemów w?ród rówie?ników matka zmieni?a mu imi? na Jack. Chocia? ojciec Jacka zmar? na raka p?uc 5 lat po rozwodzie ten nigdy nie zapomina? o warto?ciach, które mu wpoi? jego staruszek.

Pe?ne imi?: Jaques DuBois/ Jack Forrest

Przebieg s?u?by: W wieku 18 lat na przekór ojczymowi i matce postanowi? si? zaci?gn?? do korpusu piechoty morskiej (US Marine Corps). B?d?c w Liberii wykonywa? dzia?ania zwi?zane z ewakuacj? ludno?ci. Po wojnie w zatoce perskiej (gdzie tak?e s?u?y?) wcielono go do US SOCOM (Special Operations Command), tam nauczy? si? wielu sztuk walki wr?cz, a tak?e nowych taktyk. Po kilkudziesi?ciu tajnych misjach w Ameryce Po?udniowej i na bliskim wschodzie dla US SOCOM uda?o mu si? wst?pi? do Fox-Houndu. XXXXXXXXXXXXXXXXXX zatajoneXXXXXXXXXXXXXXXXXXXzatajoneXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXzatajoneXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX. Z pewnych ?róde? wynika, ?e mia? powa?ny wypadek podczas jednej z misji po którym musia? odej?? z Fox-Houndu. (Niepotwierdzone) Ma jakie? powi?zania z legendarnym Solid Snake’em.

Charakterystyka: Nie wiele wiadomo o jego charakterze, poniewa? po wypadku za?ama?a si? jego psychika, wi?c mo?e by? ca?kowicie nieprzewidywalny.

Umiej?tno?ci: Jest naprawde dobrze wyszkolony zarówno walce wr?cz jak i w wykorzystywaniu ró?nych rodzajów uzbrojenia. Lata s?u?by w Marines i Socom’ie da?y dobre rezultaty.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » So lis 18, 06 21:36

No to ja chetnie pomage:)

Kamera - je?eli masz kasetówk? to do zrzutu obrazu na komputer potrzebujesz tuner TV z okablowaniem pasujacym do kamery (najcz?sciej czincz audio i video). Wi?c jak masz kogo? z tunerem to nie musisz si? martwi? o przerzut obrazu.

2 - najlepszy i w miare inticyjny program do montarzu to Adobe Premiere, mozesz tam ci??, obrabia?, dodawa? muze i d?wi?ki itp.

3 - Do tego najlepszy jest program o naziwe AlamDV2, w dzia?aniu pdoobny do Macromedia Flash, wrzucasz do niego pluginy z wybuchami i etc, i wklejasz je do filmu.

Swietnie opracowane postacie - powodzenia!
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Old Snake » So lis 18, 06 23:49

No to si? zacze?y problemy z aktorami. Tylko dwie osoby oprócz mnie gra?y w MGSa a reszta nie wie o co chodzi. Teraz musze traci? czas na t?umaczenie fabu?y gry. Eh jak pech to pech.
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » N lis 19, 06 00:11

nom, to juz jest problem...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Pn lis 20, 06 19:22

Kolejny boss do kolekcji

3. Poison Ivy
aka Truj?cy Bluszcz aka Rosiczka

Bio:
Nie daj si? zwie?? jej niewinnemu wygl?dowi, tak naprawd? to niebezpieczna zabójczyni. Ivy urodzi?a si? w Czechach (dawna Czechos?owacja) w miasteczku Davle. Jej rodzina by?a bardzo uboga, matka chcia?a aby córka zosta?a modelk? ze wzgl?du na jej urod?, jednak ojciec nalega? by sko?czy?a wy?sz? uczelnie i zosta?a prawnikiem jak jej starszy brat. Gdy mia?a 14 lat matka zgin??a w wypadku samochodowym (potr?ci? j? pijany kierowca), ojciec nie maj?c pieni?dzy na utrzymanie córki okrada miejscowy supermarket za co zostaje skazany. Gdy nie ma kto si? zaj?? nastoletni? Ivon? jej starszy brat Milos przylatuje z Sycylii aby si? ni? zaopiekowa?. We W?oszech okazuje si?, ?e Milos pracuje jako adwokat sycylijskiego bossa mafii.

Pe?ne Imi?: Ivona Dubrovka/ Daniele Ivy Manzoni (alias)

Przebieg s?u?by: ?yj?c z bratem p?awi?a si? w luksusie jakiego nigdy nie zazna?a mieszkaj?c w Czechach. Sielank? przerwa?a ?mier? Milosa, który zgin?? w wybuchu samochodu pu?apki. Siedemnastoletnia Ivona przyzwyczajona do luksusu i ca?kowicie nieprzystosowana do pracy nie wiedzia?a co ze sob? zrobi?. Po raz kolejny kto? poda? jej pomocn? d?o?, by? to szef Milosa, który przygarn?? Ivone i wyszkoli? do wykonywania zlece? dla „rodziny”. Bardzo szybko nauczy?a si? wykorzystywa? swój wdzi?k dla w?asnych celów. Nie bardzo wiadomo w jaki sposób uda?o jej si? odej?? z mafii.

Charakterystyka: Niezwykle przebieg?a, potrafi uwie?? prawie ka?dego m??czyzn?. Jest bardzo cierpliwa.

Umiej?tno?ci: Jako p?atny zabójca musia?a si? nauczy? obchodzi? z wieloma typami uzbrojenia. Jednak jej ulubione metody to u?ywanie trucizn oraz ciche eliminowanie celu z bardzo bliska.
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Pn lis 20, 06 21:06

wybacz ?e sie wtr?ce ale Poison Ivy to ju? by?a w Batmanie...
uci
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Pn lis 20, 06 21:22

po mojemu zmiana nazw wystarczy bo opisy jej jest ?wietny ;)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Old Snake » Wt lis 21, 06 02:40

Wiem, ?e Pison Ivy by?a ju? w Batmanie, by? tak?e film pod tym tytu?em. Nazwanie tak postaci by?o celowym zabiegiem, pasuje do charakteru, no i w ko?cu ma na imi? Ivona. Jak macie jakie? propozycje to czekam.
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Wt lis 21, 06 09:47

to w?asnie jest wasz film, wi?c mo?e nazywac si? tka jak wy chcecie, a ja poprostu powiedzia?em ?e skojarzy?o mi sie z batmanem, ale przyznam ?e charakter i imie doskonale pasuje do pseudonimu.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solid_Raziel » Wt lis 21, 06 14:00

Ciekawe pomys?y. Nawet nawet, tylko czy móg?by? przedstawi? co? oprócz BIOSów postaci, np. krótki opis fabu?y, lub jego zarys je?li nie jest jeszcze przemy?lany.
A tak na marginesie to ile osób b?dzie pracowa? nad filmem i jakim sprz?tem dysponujecie?
Solid_Raziel
Arnold

Postprzez Old Snake » Wt lis 21, 06 21:36

Niestety nawet zarysu fabu?y nie mog? zdradzi?, chcialbym aby to by?a tajemnica ;) Co do ekipy: co raz wi?cej ludzi pracuje przy nim ale kto, co i jak to zostanie w sekrecie a? do wydania filmu. Zdecydowa?em si? ostatecznie na kamere cyfrow?. Chcia?bym aby?cie na snuli spekulacje na forum na temat trailera (wyjdzie za jaki? czas).
Old Snake
Vamp

Postprzez Bizon » Wt lis 21, 06 22:01

No to nie pozostaje nam nic innego jak zacz?? snu? spekulacje :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Solidny » N mar 04, 07 00:24

Niech tylko pojawi się trailer, to też się dołączę do spekulacji ;)

Jak w ogóle idzie robota?
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Bizon » N mar 04, 07 00:28

I czy w ogóle idzie :wink:
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Old Snake » Wt mar 06, 07 01:46

Musze przyznać że troche porwałem się z motyką na słońce i nie wszystko co chciałem na początku umieścić w filmie jest możliwe. Głupio zrobiłem że najpierw napisałem scenariusz a dopiero później myślałem jak z tego zrobić film i teraz musze troche namieszać w scenariuszu aby móc nakręcić film. Z aktorami też jest problem bo oni mają też swoje życie (większość z nich pisze w tym roku mature) i ciężko jest zgrać 6 osób w tym samym miejscu w jednym czasie. Ja także nie mam czasu pod dostatkiem ponieważ pracuje, a jest to specyficzna praca gdzie nie mam stałych godzin pracy i czasami musze harować po 20h, a jak już wracam do domu to nie mam siły na nic, więc prosze bądźcie cierpliwi bo postępy idą w ślimaczym tempie.
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Wt mar 06, 07 08:30

ważne że jednak praca idzie;)
no to czekamy
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Cz kwi 19, 07 21:46

Jak już pisałem wcześniej, nie wszystko ze scenariusza uda mi się umieścić w filmie (problemy natury technicznej), więc aby nie rezygnować ze swoich pomysłów wpadła mi genialna myśl: napiszę fanfica w którym będzie zawarty pierwotny koncept pierwszego scenariusza i połącze to zgrabnie z obecnym scenariuszem filmu. Będzie to wyglądać tak, że fanfic byłby wprowadzeniem do filmu jednak niebyłby potrzebny do zrozumienia treści zawartych w samym filmie (będą retrospekcje wyjaśniające to i owo) jednak dobrze jest się z nim zaznajomić by lepiej wczuć się klimat. To tak jak z MG1 i MG2- nie musieliśmy w nie zagrać by zrozumieć fabułe MGS1 ale i tak Pan Kojima wyjaśnił nam w samej grze co się działo w poprzednich częściach. Fanfic przy odrobinie szczęścia trafi do was na początku maja albo i wcześniej (zobaczymy jak dużo czasu będe miał). Za film zabiore się pewnie jakoś w wakacje (wezmę sobie wreszcie urlop i może coś podziałam). Stay tuned ;)
Old Snake
Vamp

Powrót do Fan Works