blogaskowy temacik kula

Czyli powrót blogów na forum.

Moderatorzy: Wilczyca, Zanzibar

Postprzez Infernal Warrior » Śr kwi 18, 07 19:52

Wady:
-konwersja

Niby z czego na co to jest konwertowane? xD

Zalety:
+klimat
+muzyka
+możliwości

Możliwości czego niby?? xD

Ja myślałem, że moje artykuły to totalne pierdoły... ale nie! Nawet w tym ktoś musi mi odebrać pierwsze miejsce :(
Kurde nawet nie wiem kiedy przegapiłem premierę na PC a na dodatek nie wiem czy pojdzie na moim piecu :/

Kul! Jak Ty znalazłeś tą recenzję?!
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez kul2 » Śr kwi 18, 07 20:08

Szukalem obrazkow MG MK2 ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Śr kwi 18, 07 21:26

lol... na IGN taki tekst

Stealth espionage action takes to the jungles in Metal Gear Solid 3: Snake Eater for PlayStation 2 and PC.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Johny Sasaki » Śr kwi 18, 07 21:53

IGN to w ogole jest zajebisty. Mam IGNowskie pdfy poradnika do MGS3 i Chrono Crossa. O ile MGS3 jest pozbawiony bledow merytorycznych to Chrono Crossowski poradnik jest w kilku miejscach potwarzem dla osob, ktore go zakupily.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez kul2 » So kwi 21, 07 09:05

Project S

Potwierdzony, wiecej info w Innych grach Kojimy. Istotny jest fakt, ze koles ktory odpowiada za kilka tlumaczen z japonskiego, poprawione dialogi z trailera z E3, czy tez Drama CD, obiecal przetlumaczyc ten show na jezyk ludzki. Czyli <jupi> bedziemy go miec po polsku.

Co ciekawe, malo kto z japonskich graczy w MGSa zna Policenauts, czy tez Snatchera. Gdy Kojima wspomnial o tym pierwszym tytule, jakis Japonczyk stwierdzil ze pomylil sie w pisowni przy Policenauts, dopiero ktos inny uswiadomil go ze to gra Kojimy. Ze Snatcherem niestety jest podobnie. Tym bardziej ciekawi mnie jak zostanie odebrany ten projekt w KKW.

Metal Gear ASCII

http://pya.cc/pyaimg/pimg.php?imgid=38179

Swietne, naprawde swietne.

Metal Gear?

Obrazek

Nie, to wbrew pozorom nie jest pistolet zapakowany w pudelko z Metal Geara. To japonski poradnik do MG1 z MSX'a. Bardzo 1987.

Obrazek

A to z kolei oficjalny poradnik, w formie zapisu przejscia gry, umieszczoy na kasecie wideo, tym razem dla wersji z NESa.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Johny Sasaki » Cz kwi 26, 07 11:52

Kul w swoim internetowym dziedzictwie napisał(a):Bardzo 1987.

A to jakas moda byla na nagrywanie speedrunow juz 20 lat temu?

Ten koles, to ten co dawales mi kiedys namiary na jego strone?

A, ze japonczycy nie znaja gier swojego idola, to smutne wg mnie. Kojima wie o tym, ze ruscy wycieli w pien polskich oficerow o czym sie glosno zbytnio nie mowi i co jest przeklamywane na kazdym kroku, a jego rodacy nie wiedza jakie gry zrobil ich guru z tego samego kraju... ehhh, co za ludzie.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez kul2 » Cz kwi 26, 07 17:11

A to jakas moda byla na nagrywanie speedrunow juz 20 lat temu?

Poradnik jak przejsc gre, nie jak przejsc ja szybko ;)

Ten koles, to ten co dawales mi kiedys namiary na jego strone?

Nie, inny.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kul2 » Cz maja 17, 07 16:23

Informacje

Long time no see ;)
Nie mam za bardzo czasu na jakies regularne notki, co jest straszne, ale nic na to nie poradze. A moze tylko sie tlumacze, a tak naprawde mi sie nie chce?;)
Mam kilka projektow na boku, wkrotce sie przekonacie jakich, na razie wiedza o nich tylko niektorzy, lub tylko ja, wiec nawet nie pytajcie co to bo i tak sie nie dowiecie.
Co przypomina o czyms...

Zrodla

Pojawiaja sie ostatnio pytania o tym skad bierzemy informacje, o ktorych nie kazdy wie. No coz, ciezko powiedziec dokladnie, bo to sa przerozne zrodla. Znajomi japonczycy znajacy angielski, anglicy znajacy japonski, oczywiscie dotyczy to jedynie informacji ktorych nikt nie tlumaczy na angielski.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kul2 » N maja 20, 07 10:43

Kojima Report

Obrazek
Yoshiko Okamoto

Jakis malo znany japonski seiyuu, albo bardzo znany a google nic o nim wie. Pojawil sie w raporcie tydzien temu, razem z Otsuka, Yumi Kikuchi [ktora pojawia sie w kazdym raporcie i ktora jest jedna z tych postaci ze swiata realnego ktore pojawia sie w MGS4], oraz z ta pania:

Obrazek

o ktorej nic nie potrafie znalezc, ale ktora zapewne tez jest seiyuu.

Hideo lubi kaczki?

Obrazek

Obrazek

I to chyba bardzo...

Kojima w Japonii

Obrazek

Kolejny artykul w jakims znanym japonskim magazynie, ciekawe co o nim napisali. Bardzo dobrze ze seria zyskuje slawe w Japonii. Widac ze kroki podjete w MGS2 i MGS3, a przede wszystkim w MPO nie ida na marne.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Anik » Pn maja 21, 07 15:20

Kaaaaaaczkaaa
a nawet dwie @_@
Śmiesznie to wygląda (powinien przylecieć do Polski zrobić sobie fote z naszymi, mialby do kolekcji)
Anik
Crying Wolf

Postprzez Old Snake » Wt maja 22, 07 21:49

Czyżby Pan Kojima miał pociąg do naszych polityków?
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez kul2 » Śr maja 23, 07 09:29

Kojima w filmach?!

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7Dtq-PBlolE"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7Dtq-PBlolE" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Film to Azumi, rezyser to pan Kitamura. Ten sam ktory wprowadzil Matrixa do MGSa

Policenauts cosplay

Jonathan Ingram plus kilka postaci z MGSow - http://images.cosplay.com/showphoto.php?photo=814339
Luuudzie grajcie w Snatchera, Policenauts mozna sobie darowac dopoki nie wyjdzie po angielsku.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666x » Śr maja 23, 07 13:13

Najlepsza jest ta smakowita czarna =='. I Raiden w klapkach.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Śr maja 23, 07 15:12

Banda wariatów :D

Ale Pliskin niezły...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kul2 » So maja 26, 07 13:09

Cowboy Bebop

Obrazek

Polowa sezonu za mna, jedno z lepszych anime z jakim mialem stycznosc. Klimat wbija w fotel, muzyka Cie w nim utrzymuje. Trzeba obejrzec, zakochac sie i ogladac ponownie. Manga juz zakupiona, wkrotce krotka recenzja ;)

Kojima Report

Obrazek

Kojima zaprosil Masahiro Sakurai, pana wspoltworzacego Super Smash Bros. Brawl na Wii. O czym mowili? Kto ich tam wie.

Zlot

Domek zarezerwowany, teraz pora na Was! Doprowadzimy ten zlot do skutku!
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kul2 » Wt maja 29, 07 17:53

Jeremy Blaustein

No coz, angielska wersja MGS1 byla do pupy, glownie z powodu braku rozmow z numerem 140.07, ale jakichs powaznych wypaczajacych fabule bledow nie bylo, wiec mozna uznac ze jeden czlowiek sprawdzil sie lepiej niz cala firma o_O. Moze dlatego, ze Jeremy mial doswiadczenie juz w innych grach, a potem nie pozostawil tego sposobu na zycie, tylko dalej tlumaczyl. Z pewnoscia jest to ciekawa postac, fan zarowno Snatchera jak i Policenauts (ktore to podobno swego czasu przetlumaczyl, ale projekt zostal anulowany), no i sadzac po wywiadach bardzo sympatyczny. Tak czy siak TUSowcy planuja przeprowadzic z nim wywiad, zachecaja do podsylania wlasnych pytan, wszystkie szczegoly tutaj - http://www.metalgearsolid.org/show_news.php?id=1148
Ja swoje wyslalem, wysylajcie i Wy!

Maile
Czy mógłbym przy okazji otzymać, za stosowną dopłatą, kopię płyty "The Document of Metal Gear Solid 2".

Ludzie, zlitujcie sie. Nie, nie nagram Wam MGS1/2/3/4/1546892. Nigdy. Szukajcie na allegro oryginalu, piszcie na targowisku, cokolwiek tylko nie wyskakujcie z takimi haslami.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Wt maja 29, 07 21:22

Kul to ty masz MGS 4 i 1546892 0_o wow...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Wt maja 29, 07 21:35

kul ma też takie MGS, że nawet sam Kojima o nim nie wie ;)
Bizon

Postprzez Infernal Warrior » Wt maja 29, 07 22:13

Weź podrzuć jakieś info o MGS 1546892 ?? W tej części gramy babcią Snake'a czy kim? Wiesz co? Z kolegami sie nawet nie podzieliles wiadomoscia ze masz takie MGS!!
A o czym mozna bylo gadac z numerem 140.07 i dlaczego to pominęli?

EDIT:
Chcąc uniknąć ostrzeżenia zadałem pytanie odnośnie numeru, liczę na odpowiedź ;) Jak by nie patrzeć ma to związek z tematem ;)
Ostatnio edytowano Wt maja 29, 07 22:30 przez Infernal Warrior, łącznie edytowano 1 raz
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Gac666x » Wt maja 29, 07 22:16

Myśle, że panowie powinni sobie dać po ostrzeżeniu za rozmywaniu tematu ^^.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt maja 29, 07 23:07

A o czym mozna bylo gadac z numerem 140.07 i dlaczego to pominęli?

...
Byl o tym artykul raptem kilka miesiecy temu.
http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... cle_id=449

Dlaczego to pomineli...Przypuszczalnie Konami uznalo ze reszcie swiata na nic sie to nie przyda. Zreszta podobno jeszcze cos nam wycieto, ale to musze sprawdzic.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Wt maja 29, 07 23:25

no szkoda, takie ciekawostki aż proszą się o to by je sprawdzić, a tak dowiadujemy się o nich dopiero od kula.
jak dobrze pamiętam wycięto także motyw w ktorym mial być wspominany gwalt na meryl? chyba tez o tym był artykul czy jakies info.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Śr maja 30, 07 00:08

Nie tyle wycięty, ile inaczej to przetłumaczono.
W wersji angielskiej mamy jedynie, że Meryl musiała przeżyć nie tylko tortury, ale i "rzeczy dużo gorsze niż to...".

("Meryl : It wasn't that bad. I didn't give in to the torture.
Snake : Torture?
Meryl : ...And things even worse than that... (...)
)

Nie wiem, jak dokładnie wygląda japoński odpowiednik tego dialogu (kul, czekamy na Ciebie :P), ale z tego co czytałem, to tam też nie ma tego powiedzianego wprost, a jedynie silnie zasugerowane.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kul2 » Śr maja 30, 07 06:59

Niestety nie jestem w posiadaniu bardziej ludzkiej wersji tego dialogu. Tyle ludzi o tym mowi, a nikt nie dal konkretnego dialogu. Jest tak jak mowi Mr_Zombie, tam takze nie ma tego powiedzianego wprost, jest bardzo silna sugestia, wiec prawdopodobnie w japonskim wystepuje zwrot silnie sugerujacy cos takiego (maslo maslane, ale chyba rozumiecie).
Inna sprawa, ze gdy Ocelot mowi 'I'll have my fun wit her', a ona potem 'Things even wose than that' to jednak pewna sugestia jest ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez solidus grabczas » Śr maja 30, 07 08:28

powiedział "i'll have my fun with her until a kill her" (mogłem się pomylić ale to szło w teń deseń) dla mnie to wystarczająca sugestia ;)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666x » Śr maja 30, 07 11:14

To zdanie wcale nie musi sugerować gwałtu, a właśnie tortury. Niektóry czerpią z tego ogromną przyjemność.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Śr maja 30, 07 11:37

szczególnie Ocelot, który od czasu obserwowania jak torturuje Volgin, uważa to za ostateczną formę autoekspresji/spełnienia się
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Bizon » Śr maja 30, 07 11:59

No właśnie.
Jak wiemy Ocelot lubił torturować ludzi i czerpał z nich przyjemność, wiec wg. mnie wtej "zabawie" chodziło o pomęczenie jej mniejszymi wstrząsami nim wreszcie ją zabił.

Takie moje zdanie...

BTW Ocelot nie był na tyle dupkiem by ją zgwałcić... Chyba...
Bizon

Postprzez kul2 » Śr maja 30, 07 13:12

To zdanie wcale nie musi sugerować gwałtu, a właśnie tortury. Niektóry czerpią z tego ogromną przyjemność.

To nie, ale gdy Meryl mowi ze byly rzeczy gorsze od tortur to sie jednak cos narzuca ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Śr maja 30, 07 13:18

Ja zawsze myślałem że chodziło o to że nie było przy niej Snake'a, ale to chyba naciągana teoria...
Bizon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przemyślenia Redaktorów