Film Metal Gear Solid.

Informacje o filmie

Moderator: GM

Postprzez Snake VR » Wt paź 31, 06 01:47

Ja jednak chce i oczekuje filmu MGS , zgadzam sie ze za scenariusz i rezyseri? odpowiedzialny powinien byc sam Hideo Kojima.Dobrze by by?o by ktos doswiadczony z branzy filmowej pomóg? mu w ekranizacji tego filmu.Wtedy szanse na to ze by sie dobrze zwroci? rosn?.Co do aktorów tu jest problem bo nie znam aktora który by?by podobny jakos np do Snake'a , w?tpie by do tej roli dali kogos nie podobnego jak np Leonardo Di Caprio bo wtedy sami skazywali by film na porazke
Snake VR
banan

Postprzez Old Snake » Wt paź 31, 06 03:09

Leonardo to chyba bardziej nadaje si? na Raidena. A co do podobie?stw aktora do bohatera to nigdy nic nie wiadomo, tak jak w przypadku zaanga?owania Vina "Dezela" do roli Hitmana :( Ja jestem za tym by zrobi? zamiast zwyk?ego filmu mange z graf? jak w Appleseed. Fani b?d? zadowoleni bo facjate bohatera mo?na dowolnie wymodelowa? i pod?o?y? g?os Hytera. No i wszyscy happy (chyba ?e kto? nie lubi mangi).
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Sage » Wt paź 31, 06 15:10

zomg, ANIME.

Leonarda jako? nie widz? w roli Raidena, nie wa?ne jak spojrz?. A pomys? MGS jako filmu cg by? wa?kowany tyle razy, ?e ju? chyba wszyscy si? zgodzili, ?e to najlepsze wyj?cie.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Old Snake » Pt lis 03, 06 03:08

Najwa?niejsze jest to ?eby Uwe Boll nie zosta? re?yserem MGSa, a najlepiej ?adnego filmu na podstawie gry. Sorry bollek ale robisz gnioty.
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Pt lis 03, 06 09:49

bollek ju? zrobi? kolejne 3 filmy od czasu bloodrayna, ale ju? ?adna wytwórnia nie chce ich wysy?ac do kin (nie wierze w hollywood zm?drzeli), wiec o niego nie trzeba si? martwi?.

BTW. wracajac do aktorów, Kojima zapoponowa? Aragorna (wypad?o mi imie, ale nazwisko chyba morgenstern?) w sumie aktor by pasowa?, zarost itp. w bl?d i w ciemnych w?osach nie?le móg?by zagrac solida i liquida
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Infernal Warrior » Pt lis 03, 06 11:03

Ten aktor to Viggo Mortensen. W sumie to nie g?upi pomys? z nim jako Sneak'iem i Liquid'em. :) :) :) :)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Bizon » Pt lis 03, 06 11:04

Viggo Mortensen, ale ja tam bym wola? Hugh Jackman'a :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Snake VR » Pt lis 03, 06 23:47

Patrz?c na zdjecia w necie obu panów , oraz ról w jakich do tej pory grali jestam za Hugh Jackman'em
Snake VR
banan

Postprzez Old Snake » N lis 05, 06 03:53

Vigo w ogóle mi nie pasuje, ma za ?agodny wyraz twarzy. Jackman w X-manach wypad? rewelacyjnie jako "nieokrzesany brutal" hehe. Jestem za nim
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » N lis 05, 06 22:19

no ale skoro liquid i solid to bli?niacy i powinien ich zagra? 1 aktor...

tez bym wola? Hugha, ale nie wiem jakby wygl?da? w w?osach blond (jasnych) a Viggo nawet dobrze sie w nich prezentuje (Hidalgo - Ocean ognia)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Pn lis 06, 06 00:07

Uwierz mi ?e charakteryzacja czyni cuda, a spece z hollywood dokonuj? takich ?eczy, ?e nawet pierwsza dama mia?aby wdzi?k Jessici Alby ;)
We? te? pod uwag? to ?e Solid i Liquid nie byli a? tak super podobni do siebie.
Old Snake
Vamp

Postprzez tomekd » Pt lut 09, 07 00:34

Przygotujcie się na wstrząs. Sony Pictures wyprodukuje film Metal Gear Solid:
http://www.gamespot.com/news/6165595.html

Fabuła MGS'a jest zbyt skomplikowana, żeby na jej podstawie stworzyć film trwający 2 godziny. Z tego filmu może conajwyżej wyjść dobry film akcji, nic więcej.
Niektóre gry, tak samo jak książki, niepowinny być ekranizowane.
tomekd
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt lut 09, 07 09:10

są powody za i przeciw, choć z tego co widziałem jakie filmy robiono na podstawie gier to efekt może być naprawde różny, są filmy dobre (Mortal Kombat, Silent Hill, Doom, Residen Evil) i filmy złe (Uwe Boll na pierwszej lini). Ale jakoś nie widziałem adaptacji gry która była by hitem.

Przyznaje, 2 godziny to mało by przedstawić fabule MGSa, wliczając to jeszcze sceny Akcji itd. Ale posklejanie wszystkich scenek z TTS razem dało jakieś 2,5 godziny filmu, a była tam i fabuła i akcja...
Więc jest możliwe żeby wszytsko zmiesciło się w tym filmie i jest nawet szansa zeby ten film został hitem, ale...

jakoś nie umiem uwierzyć żeby ktoś w Hollywood podszed do tego filmu z sercem, a nie chęcią zarobienia na tytule, którego samo wymuwienie sprawia ze w sklepach pojawiają się kolejki.

cóz czekamy czy projekt ruszy, czy upadnie i jak to bedzie wyglądać...
uci
Uber Big Boss

Postprzez tomekd » Pt lut 09, 07 18:15

"Wiadomo już, że Kojima będzie producentem wykonawczym ekranizacji, a film wyprodukuje Michael De Luca ("Godziny szczytu 2", "W paszczy szaleństwa"). "
http://www.filmweb.pl/Ruszaj%C4%85+prac ... s,id=33356
Hmmm, Kojima jako producent wykonawczy... W takim razie może jeszcze coś z tego będzie :)
tomekd
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt lut 09, 07 18:31

no naszczescie nie zostawi tego filmu sępom z holywoodu uff:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Anik » Pt lut 09, 07 18:45

Mam nadzieje Kojima uratuje ten film... ale tam nie będzie RAIDENA T_T
Jestem zawiedziona... a może to jednak lepiej bo by go jeszcze jakiś laluś zagrał...blech -_-

KOJIMA LICZE NA CIEBIE!!! BO INACZEJ SPOTKAMY SIĘ W PIEKLE!!! :twisted:

Edit
LOL ale Jackman ... "właśnie nieokrzesany brutal"... a Snake nie jest nie okrzesanym brutalem -_- A to chyba sami powinniście wiedzieć jaki jest Snake... no może jak mu zrobią inteligentniejszy wygląd to ok! XD
Anik
Crying Wolf

Postprzez kotlet_schabowy » Pt lut 09, 07 22:38

Myślę, że to kwestia charakteryzacji i gry aktorskiej, a grać to Hugh Jackman chyba umie nieźle, więc nie ma co "szufladkować".
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez uci » Pt lut 09, 07 22:45

ciągle jestem ciekaw jak silny będzie wpływ kojimy na ten film, wsumie pamiętam że on chciał znów aragorna na SS.

cóż mnie jednak ciekawi scenariusz, bo w sumie skoro to film MGS, to czy bedzie jakoś nawiązywał do MG1/2 czy zacznie się to jakoś na nowo od początku?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Pt lut 09, 07 23:06

Ja bym chciał żeby to było MG.

Big Boss, Gray Fox no i młody Snake :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez solidus grabczas » So lut 10, 07 11:29

ja osobiście bym wolał scenariusz nie połączony z grą bo mogą się znaleźć tacy co filmu się nauczą na pamięć i będę sądzić że tacy wielcy figo fago (podobnie jest z driftingiem naoglądali się F&F:Tokyo Drift i sądzą że umieją driftować -.-) a jeszcze nie daj panie boga będzie to mój jakiś znajomy to sądzę że bym go mimo wszystko zajeździł żeby dać mu do zrozumienia że gra oddaje wszystko a nie film (bo tak zapewne nie będzie bo jakim cudem chcą umieścić dajmy na to całą dokładną historię MGS1 w ciągu max 3 godzin? albo MGS2 gdzie gadaniny jest jeszcze więcej[jeśli ktoś zapyta czemu nie może być MGS3 to uprzedzam pytanie:jest wyznaczona rola dla SS] a na MGS4 nie ma co liczyć bo wątpie żeby Kojima miał tak wylane na fanów żeby robić film o grze na którą czekają po pare lat)
a co do tego że reżyser ma mieć 'zaplecze' w postaci Blade'a 1 i 2 to mnie tylko pocieszyło bo filmy są zrobione solidnie (:D) i mam nadzieję że Kojima będzie miał więcej do gadania niż scenarzysta i reżyser bo jak nie to zaczynam mieć złe przeczucia co może z tego wyjść (tak wiem jestem paranoikiem ale to mam akurat po Matce :D)
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez SaladinAI » So lut 10, 07 14:28

Co do Michael'a De Luca, to on jedynie wyprodukował te filmy co o nich wspominałem w newsie. Nie wiadomo kto będzie reżyserem.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So lut 10, 07 23:57

tez bym chcial by to bylo połaczenie BB ss i foxa + shadow moses, co jak co chcialbym żeby ten film różnił się od gry tak jak np. Residen Evil.

mam nadzieje ze do filmu dobierze sie jakiś ambitny rezyser...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Yorqus » N lut 11, 07 08:59

Film może być niezły, nie możemy odrazu skreślać go z listy. Mi np. ekranizacja Resident Evil bardzo przypadła do gustu :) ale kina to on nie podbije, to po prostu będzie dobry film (albo zły film) dla fanów i nic pozatym.
Yorqus
Inkarnacja VR

Postprzez Anik » Pn lut 12, 07 15:20

Ja bym wolała żeby wzieli do tej roli jakiegoś mało znanego aktora... ale za to podobnego do Sneka i dobrze grającego w filmach...

Bo jakoś Hollywood i wszystko z nim związane kojarzy mi się z kiczem

Byle z tego nie zobili bezmózgiej siekanki...
<klęczy na kolanch i wydziera się> KOIJMA PROSZĘ!!!!

Ja chce Raidena (zmieniłam zdanie)! :3 Tylko osoba go grająca będzie musiala załatwić sobie pożądne ubezpieczenie... znając tych ułomów

PS. Wiem wiem powtarzam się
Ostatnio edytowano Cz sie 02, 07 11:49 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » Pn lut 12, 07 19:09

cóz raiden pewnie pojawi się w MGS the Movie 2 pod warunkiem że MGS movie zarobi 3X tyle ile na niego wydali...
:P
uci
Uber Big Boss

Postprzez Anik » Pn lut 12, 07 20:33

No to w takim razie pójde 5 x do kina na MGS
Na was też licze

Hmm czytałam wpis z blogu Kojimy, wychwalał tam FF7:AC, może są szanse MGS to będzie film CG... nikłe jak cholera ale są :/
Ostatnio edytowano Cz sie 02, 07 11:49 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » Pn lut 12, 07 23:27

nie w hollywood...:(

choc napewno MG rex czy jaki tam MG bedzie, napewno zbudują go w CG
uci
Uber Big Boss

Postprzez Ferek » Wt lut 20, 07 20:15

oglądnijcie sobie trailer filmu ,który mnie rozczarował :x :x http://www.youtube.com/watch?v=GA4cMk1Mx1Q
Ferek
Inkarnacja VR

Postprzez Anik » Wt lut 20, 07 20:22

Nie wiem czy zauważyłeś opis:
It's fan-made, it's FAKE!
Więc? :/
Anik
Crying Wolf

Postprzez kul2 » Wt lut 20, 07 20:30

Added May 22, 2006

Tok temu zrobili trailer, nawet nie byli wtedy pewni ze zrobia film, ale zrobili trailer.
W dodatku dla zmylki napisali ze to dzielo fanow. A juz napis ze to fake to ewidentnie kolejna sztuczka Kojimy, ktory sie z nami bawi w kotka i myszke.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid Movie