Trofea/Achievmenty

Moderator: GM

Postprzez Gillian » So paź 15, 11 00:33

Mam dobry sposób na głupie acziwy/trofea. Olewać je i grać po swojemu. Działa.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So paź 15, 11 06:49

a własnie Dead island jest już zaptachowany? bo z początku były problemy że trofea nie wpadały i sejvy się kasowały
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » So paź 15, 11 12:51

Jeden patch zassał się od razu po uruchomieniu gry więc pewno tak.

twilite kid napisał(a):Mam dobry sposób na głupie acziwy/trofea. Olewać je i grać po swojemu. Działa.

Próbowałem ale nie potrafię przy okazji próbować zdobyć poszczególnych pucharów i o ile gra nie zmusza mnie do ślęczenia jeszcze dwa miechy nad resztą w online to zazwyczaj próbuje zdobyć komplet.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Sylvan Wielki » So paź 15, 11 22:16

SALADYN napisał(a):Killzone 2 i platyna to porażka na całej linii bo zmusza ona do aktywnego udziału w potyczkach multi co przy tych cyborgach po drugiej stronie kabla (tudzież Koreańczyków :D) staje sie prawie niemożliwe, odpuściłem sobie już na wstępie gdy tylko zobaczyłem co trzeba zrobić do zdobycia kompletu.

Za to w końcu wziąłem się za trofea w pierwszym Uncharted, szkoda tylko że wszystko muszę od nowa zrobić.

Tak, jest jedną z najtrudniejszych - bite 9/10. Swego czasu bycie w 1% nie było aż takie HC.
Mowa o samym początku, jak i czasie późniejszym (gdy wielu topowych graczy odpuściło grę).

Ja specjalnie w dzbany w tym tytule się nie bawiłem, ale w każdym z doń DLC mam już po 100%.

Wczoraj wpadła platyna w kolejnym Sly. Platyna banalna (notabena, jak w pierwszej cz.) tyle, że gra jest .... całkiem cięzka (wg mnie trudniejsza od Demon's Souls).
Nie ginie się na potęgę jak w Sly 1, ale swoje trzeba odcierpieć, no i walki z bossami powtarzać po kilka razy (nie licząc pajęczycy).

Jutro zabieram się za eu. ver. Demon's Souls.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » N paź 16, 11 12:33

Sylvan Wielki napisał(a):
Jutro zabieram się za eu. ver. Demon's Souls.

że się tak zapytam na cholerę skoro skończyłeś amerykańską?
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Operator » N paź 16, 11 13:10

że się tak zapytam na cholerę skoro skończyłeś amerykańską?

Żeby dzbanów nastukać w jednej i drugiej
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Sylvan Wielki » Pn paź 17, 11 11:44

O expienie tu nie chodzi. Grę zalicza się w ok 40 godz. i mamy z tego tytułu jedynie jedno złoto, kilka brązów i sreber.

Kupiłem drugą wersję, ponieważ to jedna z najwspanialszych gier w jakie grałem, miałem ochotę zaliczyć ją kolejny raz, a dwa DS na półce i w profilu tak uroczo się prezentują.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez SALADYN » Pn paź 24, 11 12:37

Jakby ktoś chciał zdobyć komplet pucharków z dodatku do Deus Ex to niech czyta ale lojalnie ostrzegam przed spoilerami.

Spoiler:

Dwa pozostałe pucharki są jawne i przejście gry bez użycia punktów praxis i sprzętu nie powinno nastręczyć trudności o ile za pierwszym razem rozejrzycie sie za drogami które pozwolą wyminąć większość zagrożeń.
Ostatnio edytowano Wt kwi 09, 13 12:10 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN

Re: Trofea/Achievmenty

Postprzez SALADYN » Wt kwi 09, 13 12:10

Ding "Zobaczyłeś Meryl w samych gaciach", ding "Uwolniłeś Sniper Wolf", ding "Me dear brother", pomysł jak dla mnie spoko o ile taki system nie każe nam zaliczać pierwszego MGS'a na najwyższym poziomie jednocześnie zdobywając emblemat Big Boss.

http://www.ppe.pl/news-21401-Wsparcie_trofeow_dla_starszych_gier_z_PS3.html
SALADYN

Postprzez Gillian » Wt kwi 09, 13 12:20

SALADYN napisał(a):(...) ding "Uwolniłeś Sniper Wolfa" (...)

Fixed :)

BTW grałem sobie wczoraj w MGS2 HD. I tak się wciągnąłem, że w sumie zapomniałem, że na PS3 gram. Jakie było moje zdziwienie, kiedy wyskoczyło osiągnięcie. W ogóle przedziwne jest to, jaka jest siła przyzwyczajeń. Grałem w tę grę dziesiątki razy na PC i PS2. I od razu wyłapałem, że np rozmowy przez Codec wczytują się sekundę czy dwie dłużej. Od razu wybiło mnie to z rytmu - byłem przyzwyczajony, że szybciej Otacon się odezwie.

Także ciekaw jestem, jakby to było gdyby właśnie w takim MGS1 doszły osiągnięcia. Grę przeoraną dziesiątki razy mógłby taki zabieg odmienić. Ja sam już się nie dziwię, jak starwarsowi fanatycy nie mogli się przyzwyczaić do wznowień kolejnych części starej sagi, które różnią się detalami.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt kwi 09, 13 12:22

Jakby to ruszyło - rynek PSXowy ruszyłby znów z kopyta :P

Tak mnie natchneło jak przeczytałem jak to ma działać, raczej nie będzie pucharków jak opisał to SAL, system raczej zrobi tak:

- gra zostanie sprawdzona (np. po względem tytułu, gatunku etc. w jakieś bazie głównej) w tym wypadku MGS1 podpadnie np. pod Stealth/Action/TPP
- Baza główna wydzieli dla gry jakieś gotowce pod względem trofeów (np. przejdź gre na easy/med/hard, zabij tylu a tylu używając tego a tego + jakieś złote za np. przejście gry bez smierci/wykrycia etc.)
- Trofea implantują się do konsoli i gotowe

Bo robienie indywidualnych pucharków pod każdy tytuł z PSX/PS2/PSN/Mini etc. to by musieli jakiś osobny oddział firmy machnąć
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Simon » Śr kwi 10, 13 07:53

SALADYN napisał(a):Ding "Zobaczyłeś Meryl w samych gaciach", ding "Uwolniłeś Sniper Wolf", ding "Me dear brother", pomysł jak dla mnie spoko o ile taki system nie każe nam zaliczać pierwszego MGS'a na najwyższym poziomie jednocześnie zdobywając emblemat Big Boss.

http://www.ppe.pl/news-21401-Wsparcie_trofeow_dla_starszych_gier_z_PS3.html

Ooo taaak, trofki dla Nariko jak najbardziej:)
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole