PlayStation 3

Moderator: GM

Re: PlayStation 3

Postprzez Gillian » So paź 04, 14 12:03

A to nie jest tak ze czesc sejwow ma zablokowane kopiowanie, ale przeniesc (kopiuj+usun stary) je juz mozna?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » So paź 04, 14 13:41

Jeszcze jedno pytanko. Czy da się dezaktywować konto (i gry do niego przypisane) z przeglądarki? Czy tylko z konsoli?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Faja » So paź 04, 14 15:04

Da się z przeglądary
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Pabian01 » N paź 05, 14 18:52

Pierwsza próba ożywienia konsoli nieudana. Prawdopodobnie przez to, że zbytnio bałem się o jej przegrzanie. Może w tygodniu spróbuję ją trochę dłużej "podsuszyć"
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » N paź 05, 14 20:17

A nie można po prostu wyjąć dysku i zgrać dane jakimś softem na pc?

Btw to w sumie przypomniało mi o regularnym backupie sejwow :). Dawno nie robiłem...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Wt paź 07, 14 14:52

Jeśli sejwy są zablokowane (a chyba niestety większość najlepszych gier ma je poblokowane, np DX:HR czy Heavy Rain) to niestety jedynie plusowa chmura pozwoli ci je skopiować.
Nie wiem jak to jest z wymontowaniem HDD i podłączeniem go do PC ale zdaje mi sie, że marne szanse....Poza tym jaką przejściówką można to połączyć?
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Solidny » Wt paź 07, 14 15:02

Simon napisał(a):Jeśli sejwy są zablokowane (a chyba niestety większość najlepszych gier ma je poblokowane, np DX:HR czy Heavy Rain) to niestety jedynie plusowa chmura pozwoli ci je skopiować.
Nie wiem jak to jest z wymontowaniem HDD i podłączeniem go do PC ale zdaje mi sie, że marne szanse....Poza tym jaką przejściówką można to połączyć?

U mnie nie działa kopiowanie przy Demon's Souls, Beyond Two Souls i DBZ Burst Limit :P. Czyli niewiele tego.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gillian » Wt paź 07, 14 15:06

Simon napisał(a):Poza tym jaką przejściówką można to połączyć?

Tak samo jak każdy dysk, czyli SATA
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Wt paź 07, 14 15:15

Solidny napisał(a):
Simon napisał(a):Jeśli sejwy są zablokowane (a chyba niestety większość najlepszych gier ma je poblokowane, np DX:HR czy Heavy Rain) to niestety jedynie plusowa chmura pozwoli ci je skopiować.

U mnie nie działa kopiowanie przy Demon's Souls, Beyond Two Souls i DBZ Burst Limit :P. Czyli niewiele tego.

No dobra, trochę przesadziłem z tą większością ale u mnie jest tego sporo, m.in.: DX:HR, Heavy Rain, BEYOND, Spec Ops The Line, Metro Last Light, TWD, ACII, BF3, Wolf Among Us, DBZ Raging Blast, Dead Island, Sly Trylogia, Sleeping Dogs, Crysis, Crysis 2 a jeszcze nie wszystko odpalałem.
Ostatnio edytowano Wt paź 07, 14 17:03 przez Simon, łącznie edytowano 2 razy

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Simon » Wt paź 07, 14 15:16

Gillian napisał(a):
Simon napisał(a):Poza tym jaką przejściówką można to połączyć?

Tak samo jak każdy dysk, czyli SATA

Nawet nie wiedzialem, ze to zwykle SATA...No ale ktos juz probowal kopiowac tak sejwy?

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Pabian01 » Wt paź 07, 14 20:26

Tutaj lista gier z poblokowanymi savami. Najbardziej będzie mi szkoda ACII, na szczęście gra dobra, więc z chęcią jeszcze się ją przejdzie.
http://community.us.playstation.com/t5/ ... p/40460363

Podłączyć dysk chyba się da, ale nic dzięki temu się nie osiągnie :/
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt paź 07, 14 21:14

to mi przypomniało jak moje 90H w bayonecie poszło się gonić swego czasu...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Simon » So paź 18, 14 17:14

Nie ma sensu chyba zakładać oddzielnego tematu więc piszę tutaj.

Mianowicie muszę wymienić bluray w mojej PS3 CECH-2504B, ktoś już kiedyś wymieniał i może pomóc?
Mój wymontowany laser to KEM-450DAA (a raczej mechanizm bo numeru lasera nigdzie nie widzę ale ps3devwiki.com podaje, że musi to być KES-450D)
Upatrzyłem na allegro dwie fajne oferty ale żadna z nich to 450DAA ino 450AAA oraz 450EAA...

Czy mogę zamontować którykolwiek z nich? Jeśli tak to który lepiej brać?
Cały napęd z mechanizmem 450AAA http://allegro.pl/naped-blu-ray-i-laser-do-playstation-ps3-slim-i4681908393.html
Mechanizm 450EAA http://allegro.pl/laser-z-mechanizmem-ps3-slim-kem-450eaa-i4705706724.html

http://www.psdevwiki.com/ps3/KEM-450EAA
PS3devwiki podaje, że 450EAA jest montowany w CECH-30xx więc chyba odpada?

http://allegro.pl/laser-ps3-kes-450d-ke ... 34618.html Tutaj jest chyba idealny do mojej czarnuli ale kurde nie chce mi się dodatkowo przekładać lasera z mechanizmu do mechanizmu. A właśnie, jeśli tego nie zrobię to czeka mnie re-marry?

Please help.
Ostatnio edytowano Wt paź 21, 14 15:05 przez Simon, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Simon » Wt paź 21, 14 15:04

Nikt nic nie wie?

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Wt paź 21, 14 23:23

Zbyt specjalistyczna wiedza jak dla mnie i chyba reszty forum. Atakuj inny serwis.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Pabian01 » So lut 21, 15 17:45

Mam dobre wieści :)
Wczoraj przysiadłem ponownie do mojej PS3 z YLOD.
Szybkie rozebranie i pierwszy problem - płyta główna nie chce się wyciągnąć. Sprawdzam kilkukrotnie wszystkie śrubki, każda odkręcona. Nie mam pojęcia co ją może trzymać. Przecież już to robiłem. Okazało się że Arctic Silver przykleiła RSXa i CELLa do radiatorów. I to naprawdę mocno.
No więc izopropanol w rękę i czyścimy. Potem opalarka 375 stopni i z odległości ok. 3cm grzeję RSXa i CELLa przez jakieś16 sekund. Później to samo z drugiej strony płyty. Nakładam pastę, składam całość, podłączam i co? Pyk konsola się załącza :) Niestety po około minucie zaś YLOD :/
No nic - ważne, że wiem, że coś pomogło, więc jeszcze raz ją rozbieram, zmywam paste i tym razem grzeję przez ok. 25 sekund RSXa, CELLa i dodatkowo 4 mikroprocesory obok każdego z nich. Ponownie nakładam paste, składam wszystko, podłączam i co? Konsola się załącza :) Pierwsza minuta nerwowa, ale wszystko działa poprawnie. Wykorzystałem więc okazję i zgrałem sobie na pendrive savy.
Kilku nie dało się skopiować, na szczęście nie były to jakieś super extra tytuły. Jedynie szkoda mi Assassin's Creed 2 i może trochę Killzone 2.
Po zgraniu savów odpalam Ground Zeroes. Pograłem może z 3h i konsola dalej ładnie śmiga :)

Dziś pograłem sporo w SC:Blacklist i też bez zarzutów :) Mam nadzieje, że po takim gruntownym czyszczeniu jakie jej zafundowałem kiedy rozbierałem ją ostatnio będzie działać przynajmniej z rok.

Uwaga, gdyby ktoś chciał robić coś podobnego u siebie to niech da znać, to opiszę bardziej szczegółowo cały proces bo pominąłem kilka ważnych kwestii.

Poniżej zdjęcie z przeprowadzonej operacji ;)
Obrazek

Na koniec pytanko. Jest sens bym robił kopię zapasową dysku (czy jak to tam się nazywa) jak mam już swoje savy?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » So lut 21, 15 19:11

Co do Assassin's Creed 2, to mam dobrą wiadomość. Jeżeli mnie pamięć nie myli, to za sprawą uPlay gra i tak trzyma save'y w chmurze. Na konsolach też. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole