Killzone 2

Moderator: GM

Postprzez uci » N mar 08, 09 22:08

to chyba dobrze, od dawna nie widziałem dobrego ostatniego bossa w FPPkach...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SincoderFX » Wt mar 10, 09 00:42

Aaa i jeszcze jedna wiadomość dla potencjalnych nabywców Killzone'a 2 z Krakowa - kupując wydanie specjalne tej gry w Empiku za 209 zł (na allegro po 170-189 plus przesyłka), mogłem sobie jedną grę Platinum na PS3 wziąć za... GROSZ. Więc polecam. W Media Markt z kolei dodają za darmo film Helikopter w ogniu na Blu-Ray.
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez PROvano » Pn mar 16, 09 01:42

Jak dla mnie gra jest warta 189 zł :D bo dostajemy na prawdę zacną gierke. A multi tylko wydłuża jej żywotność o lata świetlne! A Polski dubbling to dno i bąbelki jak można przetłumaczyć "what the fuck?!(...)" na "Cholera co tam!?(...)" no po prostu Boże chroń tą Polskę !
PROvano
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pn mar 16, 09 09:26

http://img11.imageshack.us/my.php?image=aws.jpg
To już chyba 2 tygodnie ma, ale powiedziałem, że wrzuce to wrzucam :P - pozostawiam to bez komentarza i Wam do oceny.

Blady co Ty gadasz ? Symulatorem żołnierza to był Operation Flashpoint. K2 to strzelanka, która ma wiele aspetów symulatora ;). Czuć, że biegniemy żołnierzem z żelastwem. Skok też im wyszedł ładnie. Ta gra nie jest zła. Gdybym miał oceniać to wysoko w moim rankigu FPS.
Dzięki temu tytułowi też zrozumiałem, że FPS mnie już nie kręci. Przecież w tej kwesti nic nowego nie ma od 7 lat. Sama grafika się zmienia i tyle. :/ To jakby stworzyć jedną grę FPS i zmieniać jej tekstury map i postaci i patchować ją co 6 miesięcy by dodać jeden, może dwa efekty. Zawsze jest to samo. Jeśli jeden z najlepszych FPSów ostatnich czasów mnie nie przekonał to raczej nic mnie już nie przekona, póki nie będzie prawdziwej zmiany, nie wiem jakiej. Toż to już Stranglehold jest lepszy od X FPSa na rynku. W miejsce X wstaw swojego najlepszego FPSa ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Kazuun » Śr mar 18, 09 18:58

Biję się z myślami odnośnie kupna Killzone 2 w najbliższych dniach (może weekend) i miałbym takie pytanie odnośnie MUTLI do tych co grę mają.

Jak wygląda rozgrywka multi? Ile jest klas do wyboru? Ponoć jest tez system "budowania" własnej klasy poczynając od wyboru broni, na perkach końćząc. Coś na wzór Call of Duty 4. Mógłby ktoś to dokładniej opisać? Ile tych perków jest itp?

Z góry wielkie dzięki
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez SincoderFX » Śr mar 18, 09 19:54

Budowanie własnej klasy... hmm. Mam już 10 h on-line za sobą i jakoś nawet nie zwróciłem na to uwagi. Multi jest cholernie wciągający za sprawą doświadczenia, które zdobywasz po każdym rozegranym meczu. Zdobyte doświadczenie pozwala Ci np. na rozmieszczanie własnych botów (czujników ruchu) na mapie, możesz z czasem leczyć innych, być zwiadowcą, dostajesz więcej ammo na starcie etc. Dostajesz też całą masę przeróżnych odznaczeń, medali. Jak awansujesz, cieszysz się jak dziecko;)
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez oranjefan » Śr mar 18, 09 23:57

Mam juz ponad 40h wiec moge sie wypowidziec. Jak dla mnie multi po czesci jest lepsze, a po czesci gorsze od tego z CoD 4. Po pierwsze nie ma mozliwosci customizacji broni, ani zabawy w tworzenie klasy. Jest po prostu do wyboru kilka klas (na poczatku mamy tylko zwyklego zolnieza, a z czasem odkrywamy nastepnych). I np. odkrywajac sanitariusza mamy okreslone zadania: podczas jednej rundy reanimujemy 5 towarzyszy i zdobywamy wstege. 10 wsteg to medal i nowa zdolnosc, w tym wypadku rzucanie apteczek. Mam tylko w klasie zwiadowcy zdobyte 2 medale i moge laczyc zdolnosci np. znikanie (podstawowa zdolnosc + rzucanie apteczek, lub wzywanie nalotu itd). Do najwyzszej rangi generala dochodzi sie bardzo szybko, duzo szybciej niz w CoD, ale pomniejsze zadania sprawiaja, ze gra sie nie nudzi, przynajmniej mi. Do tego mamy jeszcze do zodbycia medale za inne zadania np. 10 headshotow na runde, rozbrojenie dwoch ladunkow itd. 10, 6 i 3 % najlepszych graczy tygodnia zdobywa takze medal (podejrzewam, ze trzeba lapac sie w pierwszych 20tys graczy, dzis mialem nawet 8tys. miejsce ;]). Wracajac do klas. Kazda klasa ma przypisana konkretna bron. Np. zwiadowca snajperke, a sanitariusz podstawowy karabin. Wkurzajacy sa godscie grajacy szturmowcami, strzelajacy ciagle z granatnikow lub z wyrzutni rakiet.
Obrazek
oranjefan
Arnold

Postprzez Adamska » Cz mar 19, 09 01:27

oranjefan napisał(a):Do najwyzszej rangi generala dochodzi sie bardzo szybko..

dokladnie. ja do tej pory usiadlem doslownie pare razy, a juz wbilem kapitana i mam na koncie pare medali. czekam na jakies mapki nowe, bo pare tych dostepnych teraz naprawde daje rade, ale czesc jest lipna ;p
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez SincoderFX » Cz mar 19, 09 12:31

Właśnie nie wiem jak działa ten system odznak przyznawanych procentowo. Mam w klanie dwóch kumpli dużo gorszych ode mnie (mniej wykonanych zadań, więcej zgonów niż zabójstw, mniej headshotów, mniej punktów itp. itd.) i obaj dostali odznaczenia specjalne, a ja nadal nic. A dodam jeszcze, że w średnio co drugim meczu jestem pierwszy a moja frakcja wygrywa - oni ledwo łapią się do pierwszej piątki.
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez Sylvan Wielki » Wt mar 24, 09 13:51

http://img4.imageshack.us/my.php?image=abcd0001hyp.jpg

Na dzień kobiet, dałem "Radowi" uroczy prezent. Obraził się, lub mu się nie spodobał upominek i strzelił sobie w głowę. Co ciekawe, ten jeden strzał wyssał zeń życie, natomiast kilka moich w głowę, parę ze strzelby z odległości 1.4 m, oraz co najmniej pół magazynku z karabinu maszynowego na nim wrażenia uprzednio nie zrobiły.

Najwidoczniej należało w bok głowy celować.

Wiem, że już szmat czasu po premierze, ale może są osoby, które czekały aż Kz2 nieco zrzuci z barku cenowego, lub teraz dostały swoją wersję, stąd mała podpowiedź jak ubić bezstresowo, ostatniego przeciwnika na naszej drodze.

Po wyjściu na pierwsze piętro, mamy do dyspozycji sporo broni. Zaopatrujemy się w karabin snajperski i wyruszamy wzdłuż kolumn po lewej stronie usytuowanych, aż do przeszkody. Z tego miejsca eliminujemy pierwszą falę przeciwników. Jest to dzięki takiej kombinacji bardzo łatwe. My praktycznie razów nie zbieramy, a przeciwników eliminujemy, chciałoby się rzec "po łebkach". Dajemy się również Rico wykazać. Stąd proponuję uważnie pilnować jego stanu zdrowia. Tak bawimy się do ostatniej fali.

Tu przeciwnicy pragną niezwykle gorąco zapoznać nas z tym co mają najpotężniejszego, mianowicie RPG. Dobrze przy przedostatniej fali zostawić jednego, dwóch przeciwników dla Rico, niech się nimi zajmie a my udajemy się po miotacz granatów i wracamy do miejsca docelowego. Stąd ostrzeliwujemy miejsca, z których przeciwnicy wychodzą. Przy dobrym trafie, możemy kilku zlikwidować.

Gdy już zostanie ich garstka a parter jest wyczyszczony, możemy udać się po strzelbę i wyruszamy na spotkanie z Higami piętro wyżej. Podczas walki w zwarciu, nie mają szans a po co mają nas ostrzeliwać z daleka tak potężną bronią?

Gdy wyeliminujemy podstawowych oprawców, pozostanie tylko Radec. Tu sprawa wygląda następująco. Udajemy się na parter, gdyż walka na pierwszym piętrze z tytułu wąskich pomieszczeń, może być trudna. Będąc na parterze, zaopatrujemy się w strzelbę.
Jest to najlepsza broń w tej sytuacji. Poruszamy się od środka pomieszczenia wzdłuż jego, nasłuchując, oraz obserwując co dzieje się naokoło nas. Jest to o tyle istotne, iż kombinezon Radec'a zbytnio subtelny nie jest i powoduje sporo hałasu , jak i wyładowań.

Jeśli coś takiego zobaczymy/usłyszymy przed nami, to cofamy się a gdy tylko Radec się zmaterializuje oddajemy strzał. Będzie blisko nas , stąd wybór pada na strzelbę, tym bardziej , że po jednym strzale odpuszcza. Jeśli będzie chciał zaskoczyć nas pojawiając się po prawej/lewej stronie , to manewr jest nieco trudniejszy, jednak schemat taki sam.
Najgorzej jest gdy zrobi to za naszymi plecami, ale i tu jakoś sobie poradzimy mając pierwszą kategorię słuchu.

Uważnym należy być, bowiem jeden cios przeciwnika, równoznaczny z naszym zgonem jest. Czasami Radec oddala się na półpiętro, ale wtedy ostrzeliwujemy go z pistoletu (szkoda tracić czasu na zmianę strzelby na karabin). Rico nam pomaga, stąd należy baczyć na jego stan zdrowotny, jednak nie pomagać mu jeśli boss ma się właśnie materializować - może nam podczas naszego "O" dla Rico, wbić nóż w plecy.

Takim oto sposobem w okolicach do pół godziny , bez większego problemu powinniśmy pokonać ostatniego przeciwnika w grze, który co cieszy , jest przy tym jak przystało, najbardziej wymagającym przeciwnikiem w grze.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Adamska » N mar 29, 09 04:04

ej uwaga bo pytanie jest!
rangi honorowe przyznawane sa w niedziele?

EDIT:
juz nieaktualne ;) wlepili mi general of the army woohoooo! ;d
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez Sylvan Wielki » Pn paź 05, 09 10:43

Ja już mam rangę wyżej. Swoją drogą, dali by jakiś nowy zestaw map i może jakiegoś nowego ludzika.... Szkoda, że bolt gun jest tylko jeden.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole