Nintendo 3DS

Moderator: GM

Postprzez Gillian » Pt lip 09, 10 19:16

Coldman napisał(a):Ta gra powstaje po to, aby 3DS miał dobry tytuł startowy dla bardziej świadomych Graczy.
Bardziej świadomi gracze już cieszą się taką Zeldą czy tam Kid Icarus.

Myślę, że to może przyciągnąć nowe osoby do Nintendo. Bo MGS nie kojarzy się z ich konsolami.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Coldman » So lip 10, 10 04:11

Może i tak, ale na 3DS nowej Zeldy jeszcze nie zapowiedzieli, chyba że coś przeoczyłem. A ten Icarus to chyba jakaś popierdółka...
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez Gillian » So lip 10, 10 08:58

Coldman napisał(a):A ten Icarus to chyba jakaś popierdółka...
fail.

Zapowiedzieli remake Ocarina of Time - najlepiej ocenianej gry wszech czasów. To wystarczy, by oczy całego świata odwróciły się m.in. od jakiegoś tam nienajlepszego MGS3.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » So lip 10, 10 13:05

:O WOW
Serio remake OoT ? No to ostro Nintendo uderzy.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Coldman » So lip 10, 10 13:19

Serio z tym OoT? Możesz zapodać jakiegoś linka do oficjalnej informacji?

PS. Ten "Icarus" to przecież ewidentnie żaden głęboki tytuł.
Coldman
banan

Postprzez Gillian » So lip 10, 10 13:23

Coldman napisał(a):PS. Ten "Icarus" to przecież ewidentnie żaden głęboki tytuł.
A który platformer jest głęboki?
Zresztą nie rzucaj "ewidentami", bo jeszcze nie grałeś i dowodów nie masz na poparcie swej tezy.

Coldman napisał(a):Serio z tym OoT? Możesz zapodać jakiegoś linka do oficjalnej informacji?
http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=ocarina+of+time+3ds

2 sekundy mi to zajęło.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Coldman » So lip 10, 10 13:32

Widzę, widzę. Nie ma co, konsolka zapowiada się naprawdę dobrze, na poparcie swojej tezy proponuję Ci zajrzeć na zapowiedziane tytuły ;) Choć martwi po pierwsze jedno - na razie to spin-off'y (RE, Ninja Gaiden), czy remake'i (OoT, MGS3). Ale z czasem pewnie się konkretne nowości pojawią, w końcu to Nintendo. A po drugie, to jestem mimo wszystko trochę rozczarowany możliwościami graficznymi, porównując specyfikację i pierwsze gry z taką PSP, to łba nie urywa, tym bardziej, że PS Portable to już ponad pięcioletnia technologia. Pewnie im dalej w las, tym gry będą na 3DS ładniejsze, bo się z nią programiści "oswoją", ale tego nie wiemy na pewno ;)
Coldman
banan

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » So lip 10, 10 13:44

twilite kid napisał(a):A który platformer jest głęboki?

Np. Conker's Bad Fur Day. Mówię to całkiem poważnie.

Nowy Kid Icarus = nintendo przypomniało sobie po 1X latach żeby wskrzesić wymarłą serię. Co nie oznacza że gra nie może być dobra lub bardzo dobra.

twilite kid napisał(a):To wystarczy, by oczy całego świata odwróciły się m.in. od jakiegoś tam nienajlepszego MGS3.

Remake OoT jakoś nie przyćmiewia mojego zainteresowania remakiem MGS3. Obydwie gry będą odgrzewane, ale na pewno będą dobrze przyprawione. Tylko ten pretekst Kojimy o wydaniu MGS3D był wręcz niedorzeczny. Noi przecież MGS3 był średniakiem i nie zasługuje już na remake: http://metalgearscholar.blogspot.com/20 ... me-in.html
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez uci » So lip 10, 10 16:14

w sumie powoli 3ds zaczyna mi wyglądać na konsolkę wartą kupna na zastępstwo PSP, mimo remaków i odgrzewanych kotletów, chetnie poczekam aż się to wszystko rozwinie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Coldman » So lip 10, 10 19:25

Możemy być też pewni, że flagowe serie z DS-a, jak Ace Attorney, Mario & Luigi czy Dragon Quest-y trafią też w nowych szatach na 3DS. Plus nieustający support DS-a, który potrwa a potrwa, biorąc pod uwagę, że to najpopularniejsza konsola na planecie. Z taką biblioteką (nowe tytuły + gry z DS) Nintendo może "przeskoczyć skocznię" ;)
Coldman
banan

Postprzez Sylvan Wielki » Cz lip 15, 10 17:41

Zobaczymy tylko, jak to z oprawą będzie. Bardzo nie chciałbym aby taka Castlevania z tytułu mocy konsoli przeszła w trzy de.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Coldman » Cz sie 26, 10 11:12

Oprawa mocniejsza niż ta na Wii. Źródło: tekst Kila z PSX Extreme.
Jeśli konsola będzie miała szybko rozsądną cenę, to przy tych zapowiedziach gier, Nintendo może wypchnąć wszelką konkurencję z tego segmentu rynku.
Coldman
banan

Postprzez Operator » Śr wrz 29, 10 17:42

Co tak cicho w tym temacie? Dziś była konferencja Nintendo, i w sieci krążą już shitload'y informacji na temat 3DSa i gier na niego.
Aby było wam łatwiej rzucam tutaj wszystko co znalazłem dziś na Kotaku (Dużo lektury, zdjęć, gameplay'ów etc.)
http://kotaku.com/5650944/3ds-gets-pric ... es-details (Zbiorczy, zawiera mnóstwo linków odnośnie 3DSa i ogólnie o konferencji)
http://kotaku.com/5650639/this-is-a-lis ... w-most-old
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666 » Śr wrz 29, 10 18:51

No ja już osobiście wiem, że Nintendo 3DS'a kupuje na bank. Zapowiada się tak wypaśnia konsolka, że ciężko będzie ją ominąć szerokim łukiem.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gac666 » Cz paź 14, 10 22:12

http://www.ndstuff.pl/news-1687.html

W komplecie znajdziemy:

Nintendo 3DS System
Nintendo 3DS Exclusive Charging Stand
Nintendo 3DS AC Adapter
Nintendo 3DS Exclusive Touch Pen (4 cale)
SD Memory Card (2 GB )
6 AR Cards (papierowe karty do zabaw aparatem)
Simple Starter Guide
Instrukcje
Gwarancja

Tytuły startowe:

prezentacja video: http://www.nintendo.co.jp/n10/conferenc ... vHigh.html

Oficjalne dane systemu

Rozmiar: 134x74x21 mm
Waga: 230g
Górny ekran: 3.53'', widescreen 3D support ("gołym okiem"), rozdzielczość 800×240
Dolny ekran: 3.02'', rozdz. 320×240
Kamera: jedna wewnątrz, dwie na zewnątrz, każda 0.3 megapix (640×480)
Wi-Fi: 2.4GHz. wymiana danych z innymi 3DS poprzez Tag Mode. Dostęp do Netu przez wireless LAN access points (kompatybilne z WPA/WPA2 IEEE802.11).
Przyciski i funkcje: A/B/X/Y, D-pad, L/R, Start/Select, Slide Pad (analogowy, 360 stopni), touch screen, mikrofon, aparat, Motion Sensor, Gyro Sensor
Inne funkcje: 3D Volume (kontrola efektu 3D), Home Button (szybki dostęp do głównego menu), Wireless Switch (wyłączanie Wi-Fi nawet podczas gr), Power Button
Sloty: Game Card Slot, SD Memory Card Slot, AC Adapter Connection, Charge Connection, Headphone Connection
Dźwięk: głośniki stereo po bokach górnego ekranu
Touch Pen: rozkładany, max. 10 cm
Bateria: Lithium Ion
Game Card: Nintendo 3DS exclusive cards - ten sam rozmiar co karty DS. Max pojemność 2 GB (na starcie systemu).

http://www.ndstuff.pl/news-1685.html

To będzie mega konsola... Będę oszczędzać i kupuje wraz z moją lubą 2 na start... RE: Mercenaries w handeldzie :3
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Pt paź 15, 10 11:05

ja myślę że poczekam jeszcze do info o PSP2. Albo przynajmniej do jakies obniżki ceny, ta konsolka w premierę to będzie headshot dla portfela.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So paź 16, 10 20:07

http://www.youtube.com/watch?v=Hr3bvrvJYyo&feature=player_embedded

Powinno trafić do wyczekiwanych czy bardziej tematycznego topica ale co mi tam.
Trailer dość stary ale widać że warto czekać na tą konsolkę , wcześniej pisałem że biorę w ciemno ten sprzęt ale teraz się waham z powodu dość kosmicznej ceny startowej.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez ArecaS » So paź 16, 10 20:45

No a Portable'a wcięło. :P Mnie natomiast zastanawia jak wypadnie ten Mercenaries. Kwestia grafiki to akurat pół biedy - jeżeli konsolka takie coś wyciągnie, to wyciągnie - to znaczy tylko, że potem możemy spodziewać się jeszcze ładniejszych tytułów czy to na 3DS czy PSP2. Chodzi mi raczej o sterowanie. Jak to chcą przenieść - dla mnie zagadka. Niby przycisków starczy, ale taki gameplay na pocketcie to koszmar ze względu na precyzję.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » So paź 16, 10 22:51

od tego jest auto aim, lub inne wspomaganie celowania
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » So paź 16, 10 23:02

Wiesz... nie zapominaj ze jest screen dotykowy i o dziwo bardzo dobrze się celuje w fpsach na DSce.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez ArecaS » So paź 16, 10 23:57

Nie zapominam, ale jednak... Nie wiem, wydaje mi się, że RE4/5 miały bardziej poryte sterowanie od przeciętnego FPSa i nie wyobrażam sobie odrywania palców od klawiszy by stylusem wycelować. No ale zobaczymy - jak to wyjdzie. Zwłaszcza, że pewnie i tak nie będzie mi dane zagrać. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » N paź 17, 10 10:03

Grałeś w Metroid Prime: Hunters? Nie odrywasz żadnych klawiszy.

Pamiętaj, że niektóre opcje jak np. przeładowanie czy inventory na bank będzie dostępne z poziomu ekranu, więc skupiasz się tylko na przycelowaniu, nożowaniu (przyciski akcji będą dotykowe założę się) i bieganiu.
Bardzo możliwe też, że D-pad w tym momencie będzie nam służył jako quick inventory.

Szkoda tylko jednak ze nie zdecydowali się na dwa analogi. Dlaczego o tym wspominam? Dwa powody. Pierwszy najważniejszy... no to drugi analog, tych nigdy za wiele. Drugi powód to fakt, że NDS zawsze był oburęczny, teraz faworyzowani są prawo ręczni i lewo ręczni mogą psioczyć.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Operator » Śr paź 27, 10 17:32

http://kotaku.com/5674250/lots-of-foota ... 3ds-games/
Gameplaye! W znośnej jakości, chociaż czasami jest za duży blur >_<
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez SALADYN » Śr paź 27, 10 17:35

Jak zauważył jeden z komentujących sprzęt strasznie sie błyszczy , będą widoczne odciski palców i inne smugi , niby szczegół ale jednak podobny problem bardzo mnie irytuje przy PSP.

Swoja drogą to jak ma sie 3DS do DS w rozmiarach ???
Wydaje się znacznie większy.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Śr paź 27, 10 19:17

N3ds jest niewiele większy od DSlite.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » So kwi 16, 11 20:33

http://streetpass.com.pl/

Fajna inicjatywa trzeba przyznać, jesli posiadacie 3DS'a to warto sie zapisać na stronce.
SALADYN

Re: Nintendo 3DS

Postprzez Wombat » So sty 26, 13 10:57

Dzisiaj poszperałem trochę po allegro i chyba posłucham rady Twilite'a- kupie sobie 3ds xl.
Nie chcialem go kupowac gdyż nie mam obecnie tyle kasy(790-850 zł za konsolke to przegiecie), ale znalazłem ceny na prawdę ok(550 zł to dobra cena).Znajac zycie xl pewno troszke stanieje(mam taka nadzieję).
Jedynie co mi sie nie podoba w duzym 3DSie to obudowa(jak to ktoś dobrze napisał "wyglada jak jakaś pudernica").Wiem, ze generalnie powinna mnie g#wno obchodzić,ale ,że lubie jak konsola dobrze wyglada to zwróciłem na to uwagę :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » Śr kwi 17, 13 22:47

A mnie kusi cholera ten 3DS. Nawet zwykły. XL wydaje się lekko za duży... A cenowo o wiele lepiej dorwać takiego zwykłego 3DSa.

Ostatnio 3DS daje do pieca, a w taka Ocarinę chętnie zagrałbym przed Zeldami z Wii. Niby mam oryginał w wersji na GCN z limitki Wind Wakera, ale jednak wygląda to bardzo słabo i nie chciałbym się zrazić do (jeszcze do niedawna) najlepiej ocenianej gry ever. A remake w 3D wypadł niby rewelacyjnie i poprawił parę archaizmów z oryginału.

Poza tym Fire Emblem, który kosi recenzjami. Przyjemny Luigi's Mansion 2, Mario 3D, Zero Escape, Paper Mario... Zapowiedziana dziś nowa-stara Zelda ALTTP, świetnie zapowiadający się Batman. Robi się potężna biblioteczka. Co prawda na DS mam spore zaległości, ale 3DS jest kompatybilny...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr kwi 17, 13 23:01

Mnie też bardzo kusiło, jednak ostatecznie zdecydowałem się na DSi XL. Mimo rozmiaru, który początkowo wydawał mi się za duży, to jednak moje zadowolenie osiąga punkt krytyczny jak porównuję małego DS Lite do DSi XL. Lepsza jakość obrazu, który jest prawie dwa razy większy, aparat,dostęp do DSiWare, przeglądarka internetowa.

No, ale z tą kompatybilnością to ogólnie takim rzeczom nie ufam, dlatego nie czekając dłużej zdecydowałem się nie na 3DSa (którego swoją drogą można dość tanio zakupić), bo podobno gry z DSa na 3DSie trochę gorzej wyglądają, poza tym jako kolekcjoner lubię mieć jak najwięcej wersji. Co prawda, odnośnie DSi XL jeśli grać tylko w domu to rozmiar raczej nie przeszkadza, choć przez to jest ogólnie mniej poręczny od Lite, ale XL gdzieś w podróż to mi się nie widzi. Nom i jak już przyzwyczaiłem się do XL do Lite wrócić nie mogę, zbyt mały, ekraniki nie mają takich żywych kolorów no i Lite'a musze bliżej twarzy trzymać :). Więc ja osobiście wybrałbym 3DS w wersji XL.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Śr kwi 17, 13 23:23

Gry z DS wyglądają źle jak się odpali je na full screen. Ale można też mieć normalnie odwzorowanie piksel-piksel. Tak jak z GBA na DS.
Gillian
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole