Nowa generacja.

Moderator: GM

Uważasz , że Wii to konsola nowej generacji ?

Tak
16
41%
Nie
23
59%

Liczba głosów : 39

Re: Nowa generacja.

Postprzez Gillian » Cz lut 07, 13 12:20

No. Mowi sie o 40000¥ za PS4 czyli ponad 400$. U nas trzeba doliczyć podatek, wiec przełoży sie to na 400€. Czyli jak mówiłem, ponad 2000 nie bedzie. Strzelam 1699 albo 1799. 500 dolcow i wiecej zabiloby konsole na starcie w dobie kryzysu.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz lut 07, 13 16:41

Problem z tym że ceny nie są zawyżone, nowe konsole na starcie są zazwyczaj sprzedawane mocno poniżej kosztów produkcji.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gac666 » Cz lut 07, 13 21:52

W nowej generacji nie zawsze liczy się grafika. WiiU znów będzie słabsze od konkurencji, ale jednak jest to nowa konsola :).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Wombat » Cz lut 07, 13 21:57

Gac666 napisał(a):W nowej generacji nie zawsze liczy się grafika. WiiU znów będzie słabsze od konkurencji, ale jednak jest to nowa konsola :).

Dokładnie.
3DS także jest słabszy do PS Vity a nikt nie powie, ze konsolka Nintendo to stara generacja :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez SaladinAI » Śr lut 20, 13 17:31

Po północy zestarzejemy się o jedna generację.

Żeby tylko przebiegły Japończyk nie działał za kulisami, jak to on (i tak wiem że coś szykujesz draniu).
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Wombat » Śr lut 20, 13 17:39

Ano właśnie,dzisiaj Sony coś zaprezentuje ;)Jestem mega ciekawy co tam pokażą!!!
Wombat
The Sorrow

Postprzez Solidny » Śr lut 20, 13 17:41

Prawie na pewno PS4. Inaczej nie robiliby tyle szumu. Nie mogę się doczekać :)
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Wombat » Śr lut 20, 13 17:44

Solidny napisał(a):Prawie na pewno PS4. Inaczej nie robiliby tyle szumu. Nie mogę się doczekać :)

Mnie najbardziej dizajn nowej maszynki ciekawi,jak to bedzie wygladać
Wombat
The Sorrow

Postprzez Solidny » Śr lut 20, 13 17:48

Aha. A mnie gry (strzelam, że Sucker Punch robi coś tłustego) i trochę ostateczny pad oraz jakie nowe możliwości dla niego wymyślą. Oby nie zostali przy tym samym kształcie, bo już dłonie mam powyginane :P
Solidny
Zanzibar

Postprzez Wombat » Śr lut 20, 13 17:53

Solidny napisał(a):Aha. A mnie gry (strzelam, że Sucker Punch robi coś tłustego) i trochę ostateczny pad oraz jakie nowe możliwości dla niego wymyślą. Oby nie zostali przy tym samym kształcie, bo już dłonie mam powyginane :P

Wiadomo,ze gry też mnie interesują :)
A "prototypy" pada Sony śmigaja po necie(ten z dotykowym ekranikiem,ale to raczej na razie fejk).Zreszta przed premierą PS3 śmigały zdjecia pada Sony-że niby bedzie nowy,że inny...a w koncu zostali przy starym :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » Śr lut 20, 13 18:29

Wombat, nie fejk a niby potwierdzony pad z devkita.

Mnie ciekawią tylko kwestie używek i online. Bo jeśli zrobią z konsol już całkiem PC to ja te konsole olewam.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Śr lut 20, 13 19:18

twilite kid napisał(a):Wombat, nie fejk a niby potwierdzony pad z devkita.

Mnie ciekawią tylko kwestie używek i online. Bo jeśli zrobią z konsol już całkiem PC to ja te konsole olewam.

Nie fejk?W takim razie my bad :)
A co do używek,onlineów.Jeśli pójdą w te strone to ja tak jak Ty-oleję je ciepłym moczem.
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » Cz lut 21, 13 10:12

Chciałem sobie dać łeb urwać że to jeszcze za wcześnie na nową konsolę sony, ..... i bym teraz kuwa łba nie miał.
Jak dla mnie za wcześnie, co prawda to tylko zapowiedź lub bardziej pierwsze konkrety i może jeszcze sporo czasu upłynąć zanim nowa generacja wyląduje na półkach sklepowych ale ja wciąż mam wrażenie że trochę niepotrzebnie przyspieszyli nadejście kolejnej generacji (mój typ to najwcześniej E3 2013) skoro obecna wciąż jest "na chodzie" i tylko marudy jęczą że chcą nowości.
Teraz skoro PS4 stało się faktem mam nadzieję że developerzy nie zaczną uciekać na nowy sprzęt z swoimi grami jak to miało miejsce przy przejściu PSX -PS2 co w praktyce było egzekucją biednego szaraczka.

PS
O Ground Zeroes na PS3 to już chyba możemy zapomnieć.

PS2
Teraz czekamy na odpowiedź M$.
SALADYN

Postprzez Gillian » Cz lut 21, 13 10:22

Jak byk stało holiday 2013, wiec tak jak wszyscy sie spodziewali i jak plotkowano.

I raczej nikt nie bedzie uciekał na PS4. Moze takie gry-widma jak Versus i Last Guardian. Nikomu nie bedie sie opłacało porzucac zaczetego projektu. Prędzej beda to wersje PS3+PS4 jak Diabolo albo Watch Dogs.

Yoshida potwierdził tez po konfie, ze PS4 nie bedzie blokowalo używek.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz lut 21, 13 10:26

No przecież przy przejściu z ps2 na ps3 dali radę, bo support dla czarnuli tej starszej trwał dość długo (chyba w 2009 jeszcze gry sportowe wychodziły).
Sony mnie zaskoczyło z tym nowym programem, wsparciem dla devów i funkcjonalnością. Nie będzie jaj jak poprzednio, że amerykańskie studia dostawały do devkitów ps3 instrukcję o wymiarach 30-centymetrowego kwadratu TYLKO PO JAPOŃSKU.
Ground Zeroes bym nie skreślał, tylko się cieszył, bo musi wyjść niedługo :D. Nie zrezygnują z tej wersji, skoro:
1) już pracują nad nią
2) ps3 i x360 jest w domach znacznie więcej niż ps4 będzie przez długi czas.

God of War 2 z tych powodów wyszedł na ps2 zamiast ps3, mimo że Santa Monica napaliła się na nową generację.

Yoshida potwierdził tez po konfie, ze PS4 nie bedzie blokowalo używek.

Ojej, ominęło mnie to, chyba przez lagi albo podły akcent :>. Najs :D
Ostatnio edytowano Cz lut 21, 13 10:27 przez Solidny, łącznie edytowano 1 raz
Solidny
Zanzibar

Postprzez Tidus93x » Cz lut 21, 13 10:27

twilite kid napisał(a):Yoshida potwierdził tez po konfie, ze PS4 nie bedzie blokowalo używek.

Dobre nowiny.
A tak poza tym to też się nie spodziewałem tej zapowiedzi, a już tym bardziej, że wyjdzie w tym roku jeszcze. Kurde, tak się czaiłem na to GZ... A z zapowiedzianych tytułów jest nawet nowa część InFamousa, czy chociażby tradycyjnie Final Fantasy od SE. Ciekawe czy XV, czy inny gniot. Anyway zanim ja na tą konsolę sobie pozwolę to wieki miną. Sad but true story.

Solidny, obyś miał rację z GZ.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Cz lut 21, 13 10:28

twilite kid napisał(a):Jak byk stało holiday 2013, wiec tak jak wszyscy sie spodziewali i jak plotkowano.

Plotki plotkami a terminy terminami, nie zawsze muszą być zgodne, inna sprawa że debiut nowej konsoli to zazwyczaj domena okresu świątecznego a teraz jakoś nie widzę żeby to mogły być święta 2014.

twilite kid napisał(a):Yoshida potwierdził tez po konfie, ze PS4 nie bedzie blokowalo używek.

Ta mityczna blokada z czasem okazała sie juz tylko wymysłem chciwych developerów i kaczka dziennikarską a nie realna opcją.

Solidny napisał(a):Ground Zeroes bym nie skreślał, tylko się cieszył, bo musi wyjść niedługo :D. Nie zrezygnują z tej wersji, skoro:
1) już pracują nad nią
2) ps3 i x360 jest w domach znacznie więcej niż ps4 będzie przez długi czas.

Pamiętaj że to gra KojiPro a oni jak dotąd nigdy nie wydali gry w pierwszym zapowiadanym terminie, olanie obecnych konsol to rzeczywiście finansowa klapa dla danej gry ale z drugiej strony kto chciałby się pakować w jednoczesny developnig gry na dwóch sprzętach starej i nowej generacji, tak wiec obstawiam premierę tylko na obecnej generacji i ewentualny port bez większych zmian na nowej, chyba że tak to zawalą terminy że PS3 już będzie gryzło piach.

Solidny napisał(a):No przecież przy przejściu z ps2 na ps3 dali radę, bo support dla czarnuli tej starszej trwał dość długo (chyba w 2009 jeszcze gry sportowe wychodziły).

No support był ale po GoW II sytuacja szybko zaczęła zajeżdżać nekrofilią i odcinaniem kuponów
SALADYN

Postprzez Faja » Cz lut 21, 13 10:40

Najlepszym punktem tej konferencji były jak dla mnie:
- KZ SF - pierwsze ojapierdole na widok grafy
- Panta Rhei od Capcom i enigmatyczne Deep Down - kolejne ojapierdole na widok grafy
- Występ skośnookich braci - no nie mogłem się powstrzymać od śmiechu
- Występ czterech muszkieterów z Bungie - mogli jeszcze kogoś sobie wziąć do postania

Najsłabsze momenty:
- Występ synka z SE, który powiedział, że będzie nowe FF - kto by się kuwa spodziewał O_o

Ale i tak najbardziej jarają mnie możliwości około social-streamingowe yaaaaay
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Wombat » Cz lut 21, 13 10:49

Ja sobie obejrzałem wczoraj "Evolution of PlayStation" i bardzo bym sie ucieszył gdyby w nowej konsoli Sony dało sie ujrzeć ducha starego poczciwego szaraka. Kiedyś Sony potrafiło przyciagać developerów,dawało im wolną ręke. Wystarczy popatrzeć na Tekkeny,Silent hill czy nawet starego MGSa-te gry nie sa Sony a kojarza sie od razu z pierwsza maszyną Sony. Oczywiście i Sony wydawało świetne gry-Gran turismo,Crashe,Spyro,Wipeouty.Poźniej ogromny sukces PS2,masa kontynuacji,powiew swieżosci pod postacią Jaka,Ratcheta,Sly,świetne i oryginalne Ico i Kolosy(swoja drogą dobrze,że Ueda trzymało z Sony).
Pierwsza konsola Sony to była naprawdę rewolucja,powiew swieżosci na rynku.

Fajnie,że Sony zrobili "ewolucję PlayStation" oraz wczorajsza konferencje.Takie oczko puszczone do fanów.Życzę jak najlepszej Sony i po cichy licze,że "magia PlayStation" o sobie przypomni,przypomni dlaczego PSX czy PS2 zawojowały rynkiem i czemu przyciagały miliony graczy.

Co do blokowania używek-dobra wiadomość,że nie bedzie tego typu wynalazków.
Teraz czekać na konsole Microsoftu.
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » Cz lut 21, 13 10:55

Wombat napisał(a):Co do blokowania używek-dobra wiadomość,że nie bedzie tego typu wynalazków.

Raczej nigdy nie miało być, nikt nie kupuje samochodu którego tankować można tylko na jednej stacji, teraz pewnie developerzy coś wymyślą w stylu parowania swoich gier z zewnętrznym kontem w stylu Uplay czy EA Origins, bójcie się.
SALADYN

Postprzez Faja » Cz lut 21, 13 11:00

SALADYN napisał(a):
Wombat napisał(a):Co do blokowania używek-dobra wiadomość,że nie bedzie tego typu wynalazków.

Raczej nigdy nie miało być, nikt nie kupuje samochodu którego tankować można tylko na jednej stacji, teraz pewnie developerzy coś wymyślą w stylu parowania swoich gier z zewnętrznym kontem w stylu Uplay czy EA Origins, bójcie się.

te parowanie z kontem na PC już jest od lat, ale jak to zrobią w konsolach to nie widzę problemu, nowa gra to nowe konto
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz lut 21, 13 11:07

Dokładnie i gry będą sprzedawane razem z kontami a wydawcy dalej będą walczyć z wiatrakami utrudniając nam życie.
SALADYN

Postprzez Gillian » Cz lut 21, 13 11:17

Do blokowania używek był jakis patent ale ponoc nie ma nic wspólnego z PS4. Chociaż kto ich tam wie, jeszcze sie okaże ze Yoshida nie zrozumiał o co chodzi i bedzie sie tłumaczył swoim "poor engrish"

Zreszta pamiętajmy, ze patent mowil o fizycznym kojarzeniu plyty z konsola. W takim przypadku odpadalaby odsprzedaż konta!

SAL, na koniec konferencji widniało "Holiday 2013", nie wiem dlaczego wciąż mówisz o świętach 2014...

Zreszta kazdy, kto choc troche interesuje sie tym rynkiem juz dawno spodziewał sie, ze nowe konsole to przełom 2013/14, nie pozniej. Wystarczy popatrzeć na zapowiedzi nowych gier na obecne konsole (niewiele tego) i fakt, ze nowe Wii juz jest (choc slabo przedzie).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Cz lut 21, 13 11:34

twilite kid napisał(a):Do blokowania używek był jakis patent ale ponoc nie ma nic wspólnego z PS4. Chociaż kto ich tam wie, jeszcze sie okaże ze Yoshida nie zrozumiał o co chodzi i bedzie sie tłumaczył swoim "poor engrish"

Zreszta pamiętajmy, ze patent mowil o fizycznym kojarzeniu plyty z konsola. W takim przypadku odpadalaby odsprzedaż konta!

SAL, na koniec konferencji widniało "Holiday 2013", nie wiem dlaczego wciąż mówisz o świętach 2014...

Zreszta kazdy, kto choc troche interesuje sie tym rynkiem juz dawno spodziewał sie, ze nowe konsole to przełom 2013/14, nie pozniej. Wystarczy popatrzeć na zapowiedzi nowych gier na obecne konsole (niewiele tego) i fakt, ze nowe Wii juz jest (choc slabo przedzie).

Patent mówił, że Sony tylko opracuje technologię i da wolną rękę wydawcom.

Sal napisał:
a teraz jakoś nie widzę żeby to mogły być święta 2014.
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz lut 21, 13 13:14

No "teraz jakoś nie widzi", a ja się czepiam tego, jak ma widzieć, skoro zostało potwierdzone "święta 2013". Ale nieważne...

Ponoć nie będzie też wymaganego połączenia z netem. Co prawdopodobnie również pozostanie w gestii wydawcy.

Jak na razie jestem pozytywnie nastawiony do PS4, ale też poobserwuję pewnie sytuację przed kupnem, żeby nie było tak, że nagle każdy będzie korzystał z "dobrowolnej" blokady używek i wymagał "opcjonalnego" połączenia z netem. Ale jeśli tylko wolność zostanie zachowana i wciąż będę miał możliwość kupna gry w pudełku z drugiej ręki po x latach, kiedy o nówkę będzie ciężko w sklepie (a z mniej popularnymi grami tak jest), a przy okazji nie będę musiał uprawiać jakiegoś growego ekshibicjonizmu w dobie "social media" będąc 24/7 online, to PS4 biorę :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lut 21, 13 13:39

Ja z innej mańki...ten pad jest za mały. Wygląda jakby z dłoni miał wypaść. Kontroler do iska jest idealny, ciężki, dobrze leży w dłoniach i już po przejściu na Duala miałem problemy z dostosowaniem się do tamtego standardu. A to coś wydaje się jeszcze mniejsze, chyba że koleś który to trzymał ma wielkie łapy.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Faja » Cz lut 21, 13 13:53

ten pad jest większy od DS3, gały ma szerzej rozstawione
Faja
Big Boss

Postprzez Wombat » Cz lut 21, 13 13:57

Co do pada-na necie można przeczytać jak ludzie się pluja o rozmieszczenie gałek.Według niektórych powinno być tak jak na xboxowym padzie.
Wombat
The Sorrow

Postprzez Faja » Cz lut 21, 13 14:04

Niech się plują kogo to interesuje. Zawsze mogą sobie kupić pada, w którym można dowolnie ustawiać położenie analogów
http://madcatzmail.com/1CO6-1A96K-826YM9IV67/cr.aspx
Faja
Big Boss

Postprzez Tidus93x » Cz lut 21, 13 14:36

A ja na przykład kompletnie nie trawię pada do Xa, zdecydowanie wolę DS. Kwestia przyzwyczajenia i, jak zawsze, gustu.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole