E3

Moderator: GM

Postprzez uci » Wt cze 15, 10 20:50

tytuł troche zalatuje tytułami gierek z Pegasusa, ale fakt wygląda na jakąś przygodę miedzy MGS3 a PW
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gillian » Wt cze 15, 10 20:56

Faja, jakim cudem chcesz zobaczyć 3D na filmiki?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 15, 10 21:46

La-Li-Lu-Le-Lo napisał(a):Nowy MGS na 3DS to

Skok na kasę i promocja nowej konsoli

Star Wars: The Old Republic
http://www.youtube.com/watch?v=3tJhzJlzn0I

Do The Force Unleashed nie jestem przekonan, y ale The Old Republic to co innego. Ten trailer wydaje mi się nawiązuje do Clone Wars, ale też mamy w nim kogoś podobnego do Vadera i kogoś podobnego do Bastila Shan. Zapowiada się dość ciekawie i jak zawsze klimatycznie bo to w koncu Star Wars.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Wt cze 15, 10 23:02

Konferencja Sony za nami. Sam początek i od razu z grubej rury. Killzone3 pokazuje, że Halo Reach może się schować. Jakoś bardziej skłonny jestem do 3D w pełnym wymiarze z okularami niż 3D na 3.5 calowym ekraniku.
Move pokazało nowe tytuły, z których najbardziej mi się podobał Sorcery.
Cena samego Move dosyć niska, cena Move z kaemrą i grą bardzo niska.
PSN plus - nie wiem czy warto.
Nie było nic o Risng, może coś na konferencji Konami będzie, się zobaczy.
Na koniec Twisted Metal - zupełnie nie kumam fenomenu tej gry, niby fajna rozwałka autami, ale przecież to było wcześniej w postaci Vigilante 7.

Ogólnie konferecja raczej słaba poza kilkoma momentami - Killzone3, LPB2 i nieśmiertelny Kevin Butler heheh.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt cze 15, 10 23:06

Faja napisał(a):ale przecież to było wcześniej w postaci Vigilante 7.
Mylisz się. Twisted Metal było dużo wcześniej.

Dziwi że pokazali Portal 2 na konferencji Sony. I jeszcze bardziej dziwią słowa, że to ma być najlpełniejsza wersja. Tak, zdecydowanie na takim padzie jak DS3 w fpp będzie się grało najlepiej ;]
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Wt cze 15, 10 23:08

Faja napisał(a):Nie było nic o Risng, może coś na konferencji Konami będzie, się zobaczy.

Swoje już zrobili, pokazali gameplay i starczy do następnego razu oczywiście

Na koniec Twisted Metal - zupełnie nie kumam fenomenu tej gry, niby fajna rozwałka autami, ale przecież to było wcześniej w postaci Vigilante 7.

A gdzie słynna seria Carmageddon lub Interstate ?
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Wt cze 15, 10 23:11

To dzięki za sprostowanie, myślałem że było odwrotnie.

Anyway, nie nazywałbym Portala mianem FPS. Zresztą na padzie do PS3 gra się lepi niż na pdzie do X'a, a znam ludzi, którzy na padzie wymiatają w sieciowych rozgrywkach tych co grają klawą i mychą.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt cze 15, 10 23:16

Mnie się lepiej gra na padzie od X'a, rozgrywki w coopie na splicie to potwierdziły.

Dlaczego nie nazwałbyś portala FPS? First Person Shooter, a co z tego, że strzelasz tylko portalami:>? Ale strzelasz :>.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt cze 15, 10 23:46

Faja napisał(a):Anyway, nie nazywałbym Portala mianem FPS.
Dlatego napisałem FPP.

Faja napisał(a):Zresztą na padzie do PS3 gra się lepi niż na pdzie do X'a

No ja już na dual shockach nie umiem grać. Prawie 10 lat trzaskałem i po roku z X360 sie odzwyczaiłem. A jeśli chodzi o FPP/S to już zupełnie. W KZ2 próbowałem zagrać, tragedia...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt cze 15, 10 23:47

Kwestia przyzwyczajenia i tyle.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Wt cze 15, 10 23:50

Nieno, ogólna powszecha w miarę obiektywna opinia jest taka, że ułożenie i kształ analogów oraz triggerów z X360 lepiej sprawdza się w strzelankach wszelakich.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt cze 15, 10 23:55

A w DC to co , kicha totalna była ale jak w Soul Calibur'a szarpałem to nic mi nie przeszkadzało a taki np Unreal Tournament to był świetnie przemyślany jeśli chodzi o sterowanie.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Śr cze 16, 10 00:46

Ja i tak uważam, że granie w FPSy na padach to tylko jako rozgrywka na kilka osób w split screenie przy piwach, bo o profesjonalnym graniu na tym to sobie nie wyobrażam. Mnie osobiście po 2-3 godzinach grania na padzie odpadają łapy, a czas reakcji w czasie obrotu postaci mnie poraża, wygląda to jak zabawa paralityków z chorymi kręgosłupami ;]. Myszka i klawiatura to jednak najlepsze rozwiązanie dla mnie, a wielu moich znajomych potwierdzi, że jak na padzie są ode mnie lepsi lub im dorównuje tak na myszce i klawiaturze (pomimo, że sami są pctowcami) ciężko im mnie dogonić ^^.

Anyway zbaczamy z tematu.

Wiem zabrzmię n00biaszczo itp itd, ale są gdzieś całe nagrane konferencje E3? Czy tylko urywki Youtube?
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr cze 16, 10 00:46

Dla mnie pad od DC był bardzo dobry. Ja akurat sporo raceowałem i triggery były zbawieniem.
Jednak przyznam, że FPSy były niegrywalne wg mnie na DC. Quake, UT, Half Life. Wszystko pokraczne... Brakowało drugiego analoga.

Ale nie rozmywajmy. Żeby trzymać się tematu padów i E3 - szkoda, że MS w nowym Xie nie zmienił d-pada. Nic przynajmniej się na to nie zanosi. Bo to jedyna wada konstrukcyjna tego pada ; ).

Gacu, na gametrailers szukaj. Tam transmitowano.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr cze 16, 10 00:54

Gac666 napisał(a):Wiem zabrzmię n00biaszczo itp itd, ale są gdzieś całe nagrane konferencje E3? Czy tylko urywki Youtube?

http://e3.gamespot.com/press-conference/microsoft-e3/?tag=live%3Bpress-conf-list%3Bmicrosoft%3Btitle

Konferencja microsoftu a po bokach znajdziesz resztę.

Edit
O matko znowu jest ten gość od "Whoah Yeah" :D
SALADYN

Postprzez uci » Śr cze 16, 10 07:08

OMG Portal 2 na PS3, dla mnie to chyba największa i najbardziej zaskakująca informacja z konerencji Sony, potem standard - move, LBP2, KZ3, infamous2. A potem dla fanów PSP znów grubej rury, 70 tytułow do końca roku m.in. Resident evil, GoW, Parasite Eve, Ace Combat, Valkirya 2, Patapon 3 itd. (choć brak tego uncharted portable) ale coś czuje że moje psp przez jeszcze kilka lat sie nie zakurzy.

no i collection nowy dość zaskakujący - nie ico/sotc, a trylogia Sly'a
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr cze 16, 10 14:54

Portal 2 na PS3, bardzo ciekawe w jaki sposób ta wersja ma być lepsza.

http://www.gametrailers.com/video/e3-20 ... smo/101604

Mnie osobiście zmiótł trailer GT5. Widac zmienne warunki pogodowe. Ten rajd o zachodzie słońca wygląda przepięknie. Oświetlenie pierwsza klasa. Cały filmik jest świetnie dynamicznie zmontowany.

Może jednak nie będzie tak źle. Może się seria odrodzi.

Niechże to PS3 jeszcze trochę stanieje a doba niech wydłuży się o parę godzin ; ). Tak za 900zł kupię. Nigdy więcej za sprzęt do grania nie dałem i nie mam zamiaru dać.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr cze 16, 10 15:29

twilite kid napisał(a):Niechże to PS3 jeszcze trochę stanieje a doba niech wydłuży się o parę godzin ; ). Tak za 900zł kupię. Nigdy więcej za sprzęt do grania nie dałem i nie mam zamiaru dać.

Pod koniec wakacji jak zwykle wszelakie sklepy dla idiotów pewno zrobią wyprzedaż a ostatnio taka wyprzedaż oznaczała obniżkę o 300zł za 120gb PS3 która wówczas kosztowała jakieś 1500zł , promocja krótka bo trwała tylko weekend ale okazja była niezła.
SALADYN

Postprzez uci » Śr cze 16, 10 15:30

znając życie pewnie będzie posiadała na dzień dobry DLC który na inne wersje okaże się później lub coś w ten deseń.

trailer W40K space marines wyglądał słabo, MMO 40K wygląda o niebo lepiej i kurde szkoda ze tylko na Piece
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr cze 16, 10 15:40

W40K Dark Millenium... oh ah oh ah fap fap fap fap oh ah... Szkoda tylko, że już widać iż na grę Eldarami, Witchhunterami, Tau i tym podobnymi trzeba będzie poczekać do dodatków, no cóż.

Jednakże MMO już wygląda bosko i nie mogę się go doczekać O_O.

Co do Space Marine, no wygląda tak samo jak poprzednio, jest ciekawie, czekam też :).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr cze 16, 10 18:14

Gameplay Portal 2:
http://www.youtube.com/watch?v=5THiN8szSKM
http://www.youtube.com/watch?v=Bq2mZoKkqMw
http://www.youtube.com/watch?v=mGlyQmmvj0w

Co ja moge powiedzieć. Zapowiada się tak jak powinno. Bardzo fajnie, że mamy kompana, już można wnioskować, że będziemy tu mieli większy nacisk na opowieść. Humoru też nie zabraknie. Nowe patenty wyglądają przegenialnie, gameplay szykuje sie jeszcze bardziej złożony i wymagający kombinowania. No i ślicznie to wygląda. Słońce przedzierające się przez szyby, dzika roślinnośc tu i ówdzie...

Jak dla mnie na razie zapowiada się to na grę 2011. Byleby tylko główny wątek zajął 10-15h
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr cze 16, 10 19:50

FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAPFAP FAPFAPFAPFAPFAPFAPFAPFAPFAPFAP *PUFF*
Obrazek

Nie mogę się doczekać!
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr cze 16, 10 20:43

Btv Newell mówił, że Portal na PS3 będzie najlepszą wersją na konsolach. To zastanawiam się jakie cuda będą na PC ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr cze 16, 10 21:58

No ja wiem jakie CUDA będą na PC. Widziałeś to zastosowanie fizyki :D:D:D? Zaś po ruchu kamerą widać, że to demko PC jest za szybko koleś zmienia kierunki by to na padzie było robione.
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Śr cze 16, 10 23:09

http://www.ps3site.pl/e3-2010-jeszcze-w ... more-47607
Miazga.

MK nowy tez niczego sobie - tylko ta fatalna animacja....
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 16, 10 23:18

Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Cz cze 17, 10 00:12

Co oni z Ghost Recona zrobili :/. Z zaczepistego symulatora w Aw 1 i Aw 2 zrobili jakieś takie Cod'owe gówno :/. Żal jeśli ta gra będzie taka sama na PC to nawet na nią nie spojrzę. Nie chodzi mi tu o sprzęt czy co, ale rodzaj rozgrywki. Mamy już regenerujące się zdrowie, strzelanie zza przeszkód niczym Gears of War i co z tego skoro mamy teraz więcej akcji niż strategii i kompletnie zero symulacji :/.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Cz cze 17, 10 09:37

MK9 w krwawej wersji:

http://www.youtube.com/watch?v=t4cv5dQODH4&feature=player_embedded

krew, flaki, fatale i rany zostające po każdyn ciosie ładnie, no i nie wygląda to już tak sztywno.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Cz cze 17, 10 11:23

http://www.gametrailers.com/video/e3-20 ... ved/101734

Enslaved zapowiada się bardzo przyjemnie.
Takich klimatów mi w grach brakuje. Trochę przywodzi mi to na myśl Flashback i BG&E. Mam tylko nadzieję, że widoczne na filmiku problemy z kamerą i inne techniczne niedoróbki zostaną wyeliminowane. No i nie chciałbym, by gra polegała tylko na siłowym przeciwstawianiu się tym robotom.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Cz cze 17, 10 11:31

uci napisał(a):krew, flaki, fatale i rany zostające po każdyn ciosie ładnie, no i nie wygląda to już tak sztywno.

Nie zapominajmy też o fajnym pomyśle gdzie pojawia się coś takiego rentgen i widzimy jak łamane są w zwolnionym tempie kości przeciwnika. Fatality to zawsze był mocny punkt MK, ale teraz wygląda to jeszcze lepiej. Krew wycieka z ekranu dosłownie...
Snake_VR5
Jack the Ripper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole