Nowa generacja.

Moderator: GM

Uważasz , że Wii to konsola nowej generacji ?

Tak
16
41%
Nie
23
59%

Liczba głosów : 39

Re: Nowa generacja.

Postprzez Simon » Cz lut 21, 13 14:39

Tidus93x napisał(a):A ja na przykład kompletnie nie trawię pada do Xa, zdecydowanie wolę DS. Kwestia przyzwyczajenia i, jak zawsze, gustu.

Mam dokładnie tak samo.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Cz lut 21, 13 15:04

Żeby docenić pada od X360 trzeba na nim pograć kilkadziesiąt godzin z marszu. Bo tak z doskoku wychodzi właśnie kwestia przyzwyczajenia do DS. Ja miałem problemy z tym padem dobry miesiąc albo i dłużej po kupnie Xa. A potem już nie dało się wrócić do Dual Shocka. Teraz, kiedy gram więcej na PS3, wróciło to przyzwyczajenie do DS, ale i tak kiedy chwytam potem pada od X360, odczuwam małą ulgę :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Cz lut 21, 13 15:12

Ja tam na pada od 360 miałem w łapach parę razy,w empiku w PESa pocinałem.Generalnie dla mnie jako goscia który jest przyzwyczajony do Dualshocka nie było źle,ale może jest tak jak piszesz Twilite,może trzeba dłużej posiedzieć z 360 żeby w pełni docenić uroki pada :)
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Solidny » Cz lut 21, 13 15:15

twilite kid napisał(a):Żeby docenić pada od X360 trzeba na nim pograć kilkadziesiąt godzin z marszu. Bo tak z doskoku wychodzi właśnie kwestia przyzwyczajenia do DS. Ja miałem problemy z tym padem dobry miesiąc albo i dłużej po kupnie Xa. A potem już nie dało się wrócić do Dual Shocka. Teraz, kiedy gram więcej na PS3, wróciło to przyzwyczajenie do DS, ale i tak kiedy chwytam potem pada od X360, odczuwam małą ulgę :).

Generalnie z padem tak:
Kształt dużo lepszy w x360
Gałki lepiej leżą na palcach na x360
Rozstawienie gałek - w sumie nie robi mi, remis
Triggery - x360, bo na ps3 ześlizguje się palec z R2 :)
Krzyżak - zdecydowanie ps3, na x360 nie radzę sobie w żadnej bijatyce
Przyciski - tu kwestia gustu chyba, ale wolę ps3, mniej wypukłe to mniejsze odciski :D

Mam wrażenie, że zmienili kształt pada do ps4, ale nadal wygląda miniaturowo. Gałki są inne, dodali krawędzie jako anty-poślizg :D. Punkt dla Sony.

SALADYN, coś się pomyliłeś z tymi terminami gier Kojimy, MGS4 to było ich pierwsze spóźnienie, bo skopali początkowy proces developingu. Potem był zonk z Rising, a tak to nigdy nie odstawiali szopki z przesuwaniem.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gillian » Cz lut 21, 13 15:20

Solidny napisał(a):Generalnie z padem tak:
Kształt dużo lepszy w x360
Gałki lepiej leżą na palcach na x360
Rozstawienie gałek - w sumie nie robi mi, remis
Triggery - x360, bo na ps3 ześlizguje się palec z R2 :)
Krzyżak - zdecydowanie ps3, na x360 nie radzę sobie w żadnej bijatyce
Przyciski - tu kwestia gustu chyba, ale wolę ps3, mniej wypukłe to mniejsze odciski :D

Podpisałbym sie pod wszystkim :).
Również wolę przyciski na DS3, na Xowym padzie wydają się jakieś siermiężne i do tego śliskie.

A krzyżak w nowszych padach na X360 nie jest taki zły. Mam białego, którego dostałem z konsolą i to jest dramat. Rok temu dokupiłem czarnego na kablu i ten już ma całkiem spoko krzyżak.
Jeszcze są te srebrne z przekręcanym krzyżakiem (wyższy/niższy), ale nie wiem czy dotarły do europy, do konsol ich chyba nie dodają.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lut 21, 13 17:14

Pewnie się nie znam, lecz oprawa nie powala na kolana. Może za wcześnie na (r)ewolucyjny skok, na razie to doprowadzanie do perfekcji wypracowanego modelu, więc nie stękam z zachwytu.

W 24 wieku nadal używają C4?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz lut 21, 13 17:30

widziałem ostatnio Xboxowe pady do PS3, chyba czas pomyśleć o kupnie takowego
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Cz lut 21, 13 18:11

Swoją drogą, design może ulec zmianie tak jak to miało miejsce z srebrnym bananem.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » Cz lut 21, 13 19:32

Saladin01 napisał(a):Pewnie się nie znam, lecz oprawa nie powala na kolana. Może za wcześnie na (r)ewolucyjny skok, na razie to doprowadzanie do perfekcji wypracowanego modelu, więc nie stękam z zachwytu.

W 24 wieku nadal używają C4?

Nie? To fantasy od campcomu wyglądało naprawdę konkretnie. Ale ogólnie nie wiem czy był któryś filmik w porządnym HD, wszystki rozmyte...
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gillian » Cz lut 21, 13 20:45

Saladin01 napisał(a):Pewnie się nie znam, lecz oprawa nie powala na kolana. Może za wcześnie na (r)ewolucyjny skok, na razie to doprowadzanie do perfekcji wypracowanego modelu, więc nie stękam z zachwytu.

Na mnie demo Killzone zrobiło wrażenie. Przede wszystkim ta miękkość, naturalność grafiki - zasługa dobrego AA i oświetlenia. Efekty cząsteczkowe świetne, detale. Wiadomo, że to był tylko stream i dopiero na własnym TV będzie można się przekonać, jak wyglądają szczegóły - LOD, shadery, tekstury...

Bardzo podobało mi się też Watch_Dogs - to jest poziom nieosiągalny na obecnych konsolach, aż strach pomyśleć, jak ta gra będzie przycięta na currentach.

Ale też nic, co wyglądałoby lepiej niż chociażby Crysis 3 na PC to nie pokazano.

Saladin01 napisał(a):W 24 wieku nadal używają C4?

To samo mnie uderzyło...

Aha no i jak można było się spodziewać po zapowiedziach o braku wstecznej kompatybilności:
Current-gen PSN games won't transfer to PS4 - http://www.eurogamer.net/articles/2013- ... fer-to-ps4

Postawiono oczywiste pytanie - kiedy zakupione gierki znikną z serwerów. No chyba że chodzi o to, że gry nie zostaną przeniesione, ale informacja o ich posiadaniu zostanie zachowana w tej całej chmurze? Tylko skoro słyszeliśmy już o tym, że większość usług sieciowych zostanie objętych abonamentem, to pewnie i tak trzeba będzie zapłacić po raz kolejny, aby grać w swoje gry.

Dlatego ja się na cyfrową dystrybucję wypinam :).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Cz lut 21, 13 20:54

Co do Killzone'a-graficznie jest MEGA!!!
To dopiero poczatek a mnie juz ciekawi jak na nowych maszynkach będa wygladały sandboxy,nowe Red Dead Redemption,GTA.Pewnie bedzie ostro :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez SALADYN » Cz lut 21, 13 23:35

twilite kid napisał(a):Dlatego ja się na cyfrową dystrybucję wypinam :).

Spodziewałeś się innego obrotu sprawy ?
Nikt nam już od dawna nie mydli oczu komu ma służyć cyfrowa dystrybucja, to już nie jest nowy, tańszy, wygodniejszy i praktyczny sposób na granie a tylko i wyłącznie bezczelne sięganie do portfela klienta.
Mam tylko nadzieje że nowe PSN zachowa obecną formę dla wszystkich klientów za darmo a za te resztę social pierdół i "new way of gaming" mogą sobie kazać płacić skoro mi to lotto.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » Pt lut 22, 13 00:52

Cieszcie sie, ze w ogole nosnik zostaje a nie tylko i wylacznie cyfrowa...

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Sheva » Pt lut 22, 13 14:10

i uzywki zostaja!
Sheva
Arnold

Postprzez Gillian » Pt lut 22, 13 14:13

http://www.eurogamer.pl/articles/2013-0 ... lczosci-4k

Shuhei Yoshida, szef studiów deweloperskich Sony poinformował, że gry na PlayStation 4, przynajmniej póki co, będą działać w rozdzielczościach niższych niż 4K.

- Standard ultra-HD będzie wspierany, ale w 4K wyświetlmy jedynie filmy i zdjęcia - powiedział Yoshida w rozmowie z dziennikarzami serwisu IGN. - Gry na PlayStation 4 nie będą w 4K - dodał.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Pt lut 22, 13 14:16

twilite kid napisał(a):http://www.eurogamer.pl/articles/2013-02-22-na-playstation-4-obejrzymy-filmy-i-zdjecia-w-rozdzielczosci-4k

Shuhei Yoshida, szef studiów deweloperskich Sony poinformował, że gry na PlayStation 4, przynajmniej póki co, będą działać w rozdzielczościach niższych niż 4K.

- Standard ultra-HD będzie wspierany, ale w 4K wyświetlmy jedynie filmy i zdjęcia - powiedział Yoshida w rozmowie z dziennikarzami serwisu IGN. - Gry na PlayStation 4 nie będą w 4K - dodał.

Tak jak się spodziewałem :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez SaladinAI » Pt lut 22, 13 17:19

Pytanie czy nie za wcześnie wyskoczyli z ujawnieniem nowego hardware'u, szczególnie jak się słyszy że nawet głównodowodzący w Sony nie zna finalnego designu konsoli. Tymczasem na horyzoncie rysują się usprawnienia i nowe funkcje, jednak tąpnięcia nie ma.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt lut 22, 13 17:42

Puszka, do jakiej to wpakuja ma najmniejsze znaczenie. Ważny jest sprzet.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Pt lut 22, 13 17:44

twilite kid napisał(a):Puszka, do jakiej to wpakuja ma najmniejsze znaczenie. Ważny jest sprzet.

Sony zawsze miało ładnie prezentujace się sprzęty(oprócz PSX,PS one był juz ok) wiec myśle, ze i 4 bedzie ładna
Wombat
The Sorrow

Postprzez SaladinAI » Pt lut 22, 13 19:02

Taki detal a kłuje. Teraz się mówi o zabiegach propagandowych, żeby mieć czym zaszachować wroga i odwrócić uwagę w późniejszym okresie. Normalnie przedwczesny wytrysk (używając analogii z szałta).

Potem i tak to wszystko ścisną i upakują w mniejszy model, może więc nie ma się do czego przywiązywać.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Simon » Pt lut 22, 13 19:19

twilite kid napisał(a):http://www.eurogamer.pl/articles/2013-02-22-na-playstation-4-obejrzymy-filmy-i-zdjecia-w-rozdzielczosci-4k

Troche jestem rozczarowany, myslalem ze to ogarneli a nie ze beda to robic update'ami etc. Ale koniec koncow ich cyrk i ich malpy tylko niech sie nie zdziwia gdy X720 na dzien dobry wypali z 4K.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Solidny » Pt lut 22, 13 19:28

Simon napisał(a):

Troche jestem rozczarowany, myslalem ze to ogarneli a nie ze beda to robic update'ami etc. Ale koniec koncow ich cyrk i ich malpy tylko niech sie nie zdziwia gdy X720 na dzien dobry wypali z 4K.

Oj zdziwiliby się. Może nawet parsknęli śmiechem :P

Kiedy Sony startowało z PS3, HDTV było luksusem. W tej chwili ultra HD to perspektywa przyszłości, za jakiś czas będą w sklepach modele na pokaz.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Wombat » Pt lut 22, 13 19:43

Według mnie zanim 4k rozkreci sie na dobre, to bedziemy wyczekiwać PS5 :)
Wombat
The Sorrow

Postprzez ArecaS » Pt lut 22, 13 21:46

Poza tym nie wiem jak wy, ale wolę mieć ładniejsze gry w FullHD niż szpanerskie UltraHD. Nie mam fetyszu względem cyferek po prostu, a już to 1080p wygląda ładnie.
Ostatnio edytowano Pt lut 22, 13 21:51 przez ArecaS, łącznie edytowano 1 raz
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Pt lut 22, 13 21:48

Większość z nas ma tak samo, 4K to tylko sposób na sprzedanie telewizorów osobom które dobre telewizory już mają.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pt lut 22, 13 21:52

Ja wcale nie zdziwię się, jeśli niektóre bardziej dopasione graficznie gry będą w 720p z jakimś rewelacyjnym anty-aliasingiem. Bo czasem niższa rozdzielczość i dobre rozmycie da lepszy efekt niż ząbkowane 1080p. Moc zaoszczędzoną na renderowaniu mniejszej ramki będzie można wpakować w jakieś cuda niewidy, a przeciętny gracz z odległości 2-3m na 32 calach i tak nie zauważy, że gra nie hula w uberHD.

Zresztą UltraHD jest obecnie na tym etapie, na jakim było HD w okresie startu konsol szóstej generacji. Ja już pewnie gdzieś 2000 roku widywałem w jakichś sklepach plazmy za kosmiczne pieniądze. Choć wtedy bardziej popularne były TV tylnoprojekcyjne.
Szukając analogii - może niektóre gry będą dawały bonusowe wsparcie dla 4k. Tak jak np w amerykańskim GT4 był tryb 1080i, a w wielu innych grach było 480p dla osób, które miały TV z komponentem.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » So lut 23, 13 01:45

Solidny napisał(a):W tej chwili ultra HD to perspektywa przyszłości, za jakiś czas będą w sklepach modele na pokaz.

Juz sa, z wklęsłymi matrycami. Okay, rozumiem, ze perspektywa przyszlosci ale bez tego wsparcia to tak jakby nie do konca nowa generacja ergo Sony jest w goracej wodzie kąpane.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » So lut 23, 13 03:22

Tudzież brak wsparcia na chwilę obecną jest jedynie kwestią softu. Ta wersja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Simon » So lut 23, 13 08:11

Tak zapewne bedzie skoro Yoshida powiedzial 'poki co'. Nie zmienia to jednak faktu, ze jesli M$ lub Nintendo wyskocza z tym szybciej to Sony strzeli sobie tym samym w kolano.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Solidny » So lut 23, 13 08:45

X360 dał radę, chociaż ma zwykły napęd DVD i początkowy brak wsparcia dla 1080p. Sony wyskoczyło z takim molochem jak PS3 pełnym różnych bajerów, z których część poszła pod nóż dość szybko (podzespoły ps2 w środku dla wstecznej kompatybilności, dwa porty HDMI), przez co na początek wyalienowali fanów kosmiczną ceną za taką zabawkę.
Nie twierdzę że nie powinni dawać nowoczesnej technologii (bluray chyba uratował PS3), chodzi mi tylko o to, że jak konsola wyskakuje za bardzo w przyszłość, to się nikomu w teraźniejszości nie przyda. I ani klientów, ani tym bardziej Sony nie stać na to.
Solidny
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole