Deus Ex: Human Revolution

Moderator: GM

Postprzez Snake_VR5 » Pn lip 25, 11 22:12

kALWa888 napisał(a):O walce słów kilka
http://www.youtube.com/watch?v=wHBrJLy8tCY

kALWa888 ale to już było wrzucane w ten temat
Popełniasz ten sam błąd co Operator wcześniej...
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Pn lip 25, 11 23:30

Hehe, no coż nie sądziłem że Eidos Montreal na swój kanał wrzuca po kimś. Eidos Montreal wrzucił ten filmik dzisiaj myslałem że to nowość.

Oczywiście przepraszam za mój błąd, więcej to się nie powtórzy.
:)
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez kotlet_schabowy » Śr lip 27, 11 03:56

Na początku zwisała mi ta gierka (pierwszy trailer), ale niedawno się zajawiłem na nią mocno (poniekąd za sprawą dobrej kampanii marketingowej, świetna sprawa). Postanowiłem jednak przejść Deus Ex, żeby mieć jakieś fundamenty do zabawy z dalszą częścią. Zapowiada się to bardzo ciekawie, fajne uniwersum, no i mocny klimacik w Human Revolution.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kALWa888 » Śr sie 03, 11 21:45

Świeżo wrzucony "zastrzeżony" trailer od IGN (to samo w EidosMontreal ale pod inną nazwą "GameplayTrailer 6")

http://www.youtube.com/watch?v=bi3_CJcP1O0

Zacny rzekłem
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Śr sie 10, 11 01:17

DE:HR straszy trofeami, łatwo nie będzie.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » Cz sie 18, 11 20:43

A ten http://www.youtube.com/watch?v=Qaji-Tkn ... re=related widzieliście?
Jeżu, Jeżu ta gra będzie zaiste ultimate epicka! Muzyka i wygląd z lotu ptaka tego Detroit nocą po prostu mnie miażdżą...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » Pt sie 19, 11 18:33

Było już temacie.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Pt sie 26, 11 23:20

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7flNuAX9g0E

Podsumowanie jednej z najlepszych kampanii reklamowej jakiej doczekały sie gry w tym roku, zwykła reklama plus wrzucony do shouta przez Pabiana filmik pokazujący że taka przyszłość to tak naprawdę teraźniejszość, nic tylko grać.
SALADYN

Postprzez Gillian » N sie 28, 11 01:20

Pograłem nieco dłużej. Wygląda to na razie na najlepszą skradankę tej generacji. Gra się prawie tak jak kiedyś w pierwszego Splinter Cella.

No oprócz tego, że jest to oczywista kontynuacja starego DX i tego skradania niczym z SC, mamy tu trochę designu jak z MGSa oraz również tego klimatu skradania pomiędzy biurkami w laboratoriach itp. No i prosty system rozmów niczym z Mass Effect oraz uproszczone elementy RPG, które może przypominać trochę ME1.

Może mówię to na wyrost, bo jestem zachwycony po pierwszych godzinach, ale to wygląda dla mnie na najlepszą grę tej generacji. Przynajmniej widzę tu wszystko, czego oczekiwałem od takiej gry. Jest duszny klimat, jest futurystycznie, jest skradanie, jest rpg, są konsekwencje wyborów i nieliniowość gameplayu. No czego chcieć więcej? Muzyka miażdży suty. Graficznie nie jest tak źle, jak mogło być - postępu względem bety nie da się nie zauważyć. Fabularnie dopiero się rozkręca, ale czytam co mi tylko w łapy wpadnie i praktycznie liżę ściany. Nikogo nie zabijam, musiałem kilku strażników tylko ogłuszyć, a tak to przemykam im za plecami. I wcale łatwo nie jest, bo głusi ani ślepi nie są. Nic tylko grać. A grania jest, wg różnych źródeł na 20 do 40 godzin, w zależności od tego jak się kombinuje.

Spodziewałem się, że grą roku będzie LA Noire, ale tamten tytuł już na wstępie okazał się jednak nie tym, czym miał być. A w Human Revolution po prostu od pierwszych minut i przez kolejne godziny gra śmieje się ze mnie, że ja głupi nie dowierzałem, że się uda. Na każdym kroku pokazuje, że jest to dokładnie to, na co czekałem.

Btw widzę, że całe Graphic Novel ma wyjść w jednym zeszycie. Trzeba będzie się zainteresować.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » N sie 28, 11 15:51

Powiem tylko tyle, twórcy Deus EX: Human Revolution wycisnęli z cyberpunku chyba wszystko. Gra jest długa, wciąga i miażdży w niemal każdym aspekcie (zwłaszcza w klimacie). Miłośnik pierwszego Deus Ex odnajdzie się w grze, nowicjusz również. Moim zdaniem chyba gra roku 2011.

[spoiler]Powracając do moich osobistych przeżyć związanych z grą, po krotce powiem o końcówce. Hong Kong nie dość że tętni jeszcze większym życiem, to jeszcze jest znacznie większa lokacją niż Detroit. Tu akcja nabiera jeszcze większego tempa, więcej robotów na drodze a całość kończy pojedynek z kolejnym bossem w świetnie klimatycznym pomieszczeniu. Szwankuje czasami system przyklejania się do ścian, czy też innych wszelkiej maści zasłon. Drobny minus, gdy ktoś mocno stara się przejść po cichu lokacje.Za dużo nie chce zdradzać, ale pojawia się AI, Majestic 12 i wreszcie wątek Iluminati. Z kolei w NY, w pewnym momencie (była to walka z kolejnym bossem) poczułem się jak na wystawie "Bodies...The Exhibition". Na koniec trzeba powiedzieć o epickim wręcz zakończeniu, a właściwie trzech zakończeniach. Wybór należy jak zawsze oczywiście do gracza, co cieszy.[/spoiler]
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » N sie 28, 11 18:31

Już się na temat gry rozpisywałem ale mogę podpisać się ręcami i girami pod tym co napisał TK.

Sam teraz przechodzę od początku i powoli zbliżam się do miejsca gdzie skończyła się beta. Betę przeszedłem dwukrotnie, to jest trzecie podejście i każde podejście było inne. Poszedłem inaczej, zrobiłem coś inaczej, normalnie swoboda o jakiej zawsze marzyłem w grze :).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » N sie 28, 11 18:52

Gac666 napisał(a):Już się na temat gry rozpisywałem ale mogę podpisać się ręcami i girami pod tym co napisał TK.

To ze mną się już nie wypada zgodzić ? aha ok :icon_smile:
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » N sie 28, 11 19:35

Nie doszedłem tak daleko, więc nie mogę się jeszcze zgodzić.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Hal » N sie 28, 11 20:28

Czy jest sens sięgać po Human Revolution, jeśli nie grało się w poprzednie odsłony Deus Ex?

Sens na pewno jest. Inaczej - jak wiele bym stracił?:)
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Gac666 » N sie 28, 11 20:56

Nic nie stracisz, bo to Prequel, a sądząc po tym jak bardzo dobra ta gra jest to restart serii :)
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » N sie 28, 11 21:40

Hal Emmerich napisał(a):Sens na pewno jest. Inaczej - jak wiele bym stracił

Gra skonstruowana jest tak że odnajdą się w niej zarówno nowicjusze jak i starzy wyjadacze

Gac666 napisał(a):restart serii

Jeżeli miałby powstać sequel Deus Ex: Human Revolution to nada musi być prequelem, restartu serii i zaczęcia wszystkiego od nowa sobie nie wyobrażam bo zaraz dojdzie do niekanoniczności pierwszego Deus Ex. A remaku tej gry również sobie nie wyobrażam, zważywszy na to jak bardzo dobra jest do dziś. Ewentualnie sequel Deus Ex: Invisible War, czyli popchnięcie wszystkiego dalej. Tak to widzę, oby twórcy również tak to widzieli.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » N sie 28, 11 23:16

twilite kid napisał(a):Btw widzę, że całe Graphic Novel ma wyjść w jednym zeszycie. Trzeba będzie się zainteresować.

Noż K...urka wodna przeca ci polecałem poczekać na integrala gdy pytałeś o jakość komisowej serii.
SALADYN

Postprzez Gac666 » N sie 28, 11 23:20

Ja bym widział remake Deus Ex, na tym samym enginie co HR :)

PS. TK jakbyś chciał odsprzedać te komiksy to chętnie bym wział kiedyś :)
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn sie 29, 11 01:23

Gac666 napisał(a):TK jakbyś chciał odsprzedać te komiksy to chętnie bym wział kiedyś
Eee? Ja dopiero czekam na premierę ;]

SALADYN napisał(a):Noż K...urka wodna przeca ci polecałem poczekać na integrala gdy pytałeś o jakość komisowej serii.
A może ;D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn sie 29, 11 07:08

Ah myślałem, że już masz, a to nie wazne w takim razie ;]
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn sie 29, 11 11:13

Jeżeli chcecie robić jakieś większe zakupy to polecam ten sklep , tania wysyłka, komiksy w cenie rynkowej, nowe i używane, świetnie zabezpieczone paczki.
SALADYN

Postprzez Operator » Pn sie 29, 11 22:30

Takie coś wpadło mi do głowy:
Niektórzy porównują MGSy do DX:HR i zauważyłem coś co można by było nazwać "podobieństwem": Że trzecia część to prequel serii.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez ArecaS » Pn sie 29, 11 23:19

Ale tak jest w wielu wypadkach naprawdę. Weźmy jeszcze DMC3 chociażby. ;) Pewnie jeszcze kilka bym znalazł, ale już za późno na myślenie.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Wt sie 30, 11 00:19

Jako że z internetu korzystam stosunkowo rzadko i jak ognia unikam różnych serwisów informacyjnych także wielce mnie zdziwiło że moja kolekcjonerka Deus Ex jest pozbawiona lokalizacji !
Ja sie pytam czy to był aż taki problem aby wszystkie edycje miały lokalizacje ?
SALADYN

Postprzez Gillian » Wt sie 30, 11 08:37

Przeciez na stronie sklepu w ktorym kupowales powinna byc stosowna informacja. A jesli nie bylo to masz chyba podstawe do zwrotu.
A jeszcze powiedz czy to kolekcjonerka czy augmented?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Wt sie 30, 11 12:24

Operator napisał(a):Niektórzy porównują MGSy do DX:HR i zauważyłem coś co można by było nazwać "podobieństwem": Że trzecia część to prequel serii.

I to jest w zasadzie jedyne prawdziwie podobieństwo i to co je łączy
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Wt sie 30, 11 14:39

Ja bym rzekł, że design pomieszczeń jest bardzo podobny do tych z MGS2 na przykład.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt sie 30, 11 22:17

twilite kid napisał(a):Przeciez na stronie sklepu w ktorym kupowales powinna byc stosowna informacja. A jesli nie bylo to masz chyba podstawe do zwrotu.
A jeszcze powiedz czy to kolekcjonerka czy augmented?

No informacja jest tylko że ja tak bzdurnie kliknąłem i dodałem do koszyka ufając że jak sie trąbi na cały kraj że wydaje sie najbardziej wyczekiwany tytuł roku w polskiej wersji językowej to będzie to dotyczyło wszystkich edycji.
Nad zwrotem lub odsprzedażą poważnie sie zastanawiam zwłaszcza że nie jest to wydanie najwyższych lotów ale z drugiej strony odzywa się mój kolekcjonerski instynkt który mówi mi że już jej nie odkupie.

Zobaczę jak będę z kasa stał w tym miesiącu to może dam zarobić twórcom dwa razy i złapie jakiś tani egzemplarz podstawowego wydania.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » Wt sie 30, 11 22:49

twilite kid napisał(a):Ja bym rzekł, że design pomieszczeń jest bardzo podobny do tych z MGS2 na przykład.

Raptem kilku, ale jedno w stylu Arsenal Gear szczególnie jest godne uwagi
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Śr sie 31, 11 07:33

Saladyn ale na co ci lokalizacja... wszyscy mówią bardzo wyraźnie i płynnie, jedynie Jensen troche chrypie (ale klimatycznie) i wymawia street jako "szśtreet" ;)
Obrazek
Gac666
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole