Twór tzw. PSP

Moderator: GM

Postprzez Gac666xx » Śr cze 17, 09 23:28

Mnie to mówisz? Jakbym nie wiedział =='.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Cz cze 18, 09 01:30

Nie po to kupiłem PSP żeby się bawić w wynalazki Homebrew , nic a nic mnie to nie interesuje tylko gry , oryginalne oczywiście

---

Tez tak myslalem kiedys. I sie rok zbieralem z modyfikacja:P softu. Jak juz zobaczylem co moge robic na swoim PSP, to gry naprawde przestaly mnie interesowac;]
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Griffith » Cz cze 18, 09 09:52

Jeśli macie UMD to bardzo dobrze( ja też posiadam w swoich zbiorach ich sporo), ale moja wypowiedź chodziła o romy do różnej maści emulatorów na naszą małą konsolkę, których posiadanie jest chyba piractwem.
Griffith
Arnold

Postprzez Gac666xx » Cz cze 18, 09 13:10

ale moja wypowiedź chodziła o romy do różnej maści emulatorów na naszą małą konsolkę, których posiadanie jest chyba piractwem.

A ja mówiłem o kartridżach do NES'a, jesli posiadasz oryginał to nie jest piractwo.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz cze 18, 09 19:00

Johny Sasaki napisał(a):Nie po to kupiłem PSP żeby się bawić w wynalazki Homebrew , nic a nic mnie to nie interesuje tylko gry , oryginalne oczywiście

---

Tez tak myślałem kiedyś. I sie rok zbierałem z modyfikacja:P softu. Jak już zobaczyłem co mogę robić na swoim PSP, to gry naprawdę przestały mnie interesować;]

Ja tam Johny jestem stały w swoich przekonaniach (zazwyczaj) , poza tym PSP jest konsolą i wyszła po to żeby ludzie mogli na niej grać , filmy oglądać itp a i znając mój anty talent do takich bajerów jak homebrew to bym sobie pewnie konsolę zbrickował :)
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Cz cze 18, 09 19:06

Ja po tym jak usłyszałem i zobaczyłem w akcji X360 z grą uruchomioną z płyty i porównałem z grą uruchomioną z dysku na pewno przerobiłbym PSP właśnie po to, by odpalać gry z karty i zostawic UMD w spokoju.
A dotychczas byłem też konserwatywny w takich sprawach... Ten wielki, ciężki biały wyjec mnie odmienił :p.

(A btw X360 czytając gry z pierwszego X'a zachowuje się zupełnie cichutko, jakby żadnej płytki w środku nie było - to pewnie prędkość wydaje te dziwne dźwięki).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz cze 18, 09 19:09

(A btw X360 czytając gry z pierwszego X'a zachowuje się zupełnie cichutko, jakby żadnej płytki w środku nie było - to pewnie prędkość wydaje te dziwne dźwięki).

Odpal sobie CD-rom x52 na maksymalnych obrotach na PC to ocipiejesz, tak samo wyje X360. Wszsytko przez potrzebę szybkiego dostępu do dysku.

Ja dlatego osobiście preferuję zrobic sobie Image gry, bo nawet na DVD momentami jest za głośno.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz cze 18, 09 19:19

A wczoraj miałem przyjemność posłuchać sobie PS3 - cichsza nawet od PS2 i mojego laptopa.

Ale zboczyłem z tematu, sorki.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz cze 18, 09 19:34

No i zahaczamy o cyfrową dystrybucję.
Od kilku lat nie używam już piratów więc już z samego przekonania nie chciałbym przerabiać PSP , niby można przerobić i jednocześnie kupować UMD choćby dla spokoju sumienia ale według mnie mija się to z celem.
Do tego Sony w niedługim czasie planuje wypuścić PSP GO czyli nową wersje bez napędu UMD , ciekawi mnie tylko jak rozwiążą sprawę ograniczonego miejsca ???
Bo o pojemności porównywalnej z Ipod'ami liczonej w setkach GB chyba możemy zapomnieć choćby ze względu na późniejszą cenę takiego sprzętu , no i wychodzi na to że wsadzanie napędu UMD do PSP było ślepą uliczką.
Już sobie wyobrażam głosy nie zadowolenia tych którzy zgromadzili kolekcję gier na dyskach a i o nowości sie teraz boję że będą wychodzić tylko w formie do zassania , z drugiej strony ci którzy skuszą się na nową wersję mogą nie mieć mozliwości zagrania w starsze tytuły.

Ja na pewno będę się czuł oszukany jeżeli w skutek polityki Sony zaistnieje konieczność zakupu drugiej konsolki bez możliwości pozbycia się starej lub będę musiał kupić gry drugi raz przez sieć.

Co wy o tym myślicie ???
SALADYN

Postprzez Operator » Cz cze 18, 09 23:37

SALADYN napisał(a):Bo o pojemności porównywalnej z Ipod'ami liczonej w setkach GB chyba możemy zapomnieć choćby ze względu na późniejszą cenę takiego sprzętu
O ile sobie dobrze przypominam to ta nowa wersja ma mieć około 8 Gb pamięci wewnętrznej. Jeżeli dołożymy Memory Stick'a jakiegoś większego (coś w stylu 32 Gb krat SD do Wii) to wtedy spokojnie wystarczy. Robienie sobie blackupów na dysku w komputerze nie było by takie złe (chociaż to częściowo ułatwiłoby piratom robotę...).
Gac666 napisał(a):Odpal sobie CD-rom x52 na maksymalnych obrotach

Pomnóż to jeszcze razy dwa, włącz stacje dyskietek i dolicz jeszcze kawałek blachy zahaczający o wiatraczek (jak chcesz to jeszcze można dowalić taki jeszcze jeden).
Efekt: sąsiedzi z widłami i pochodniami pukają do twych drzwi...
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666xx » Pt cze 19, 09 00:22

O ile sobie dobrze przypominam to ta nowa wersja ma mieć około 8 Gb pamięci wewnętrznej. Jeżeli dołożymy Memory Stick'a jakiegoś większego (coś w stylu 32 Gb krat SD do Wii) to wtedy spokojnie wystarczy. Robienie sobie blackupów na dysku w komputerze nie było by takie złe (chociaż to częściowo ułatwiłoby piratom robotę...).

Przy 80gb iPODzie Classic, który kosztuje koło 800zł to zrobienie PSP4000 z taką pojemnością nie wydaje mi się problemem.

Jako, że teraz robią SSD (a iPOD classic ma HDD) po 256gb to spokojnie możemy się przestać martwić o miejsce.

Aczkolwiek widziałem torrenta z dużą ilością gierek na PSP, który zajmował 120gb, więc *cough* może być kiepsko jesli ktos by chciał wszystko upchać.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez plazi » Pt cze 19, 09 02:24

Operator napisał(a):mieć około 8 Gb pamięci wewnętrznej.
16. Ma mieć 16 GB. Ano i nie jestem pewien czy PSPGo! będzie miało wejście MS. Nic nie wspominali, ale prawdopodobnie tego zabraknie.

Jak dla mnie to mało pamięci. 10 giga to mój iPod ma zapchane samą muzyką, a jak oni mają zamiar z Go! zrobić "Bardziej" multimedialne urządzenie (muzyka, filmy, gry...) to może być z tym problem. Kumpel ma kartę 16 w PSP i gra na kopiach zapasowych, to zmieści 3-5 filmów i kilka gier. Może nie będzie tak źle. Ogólnie, jeśli chodzi o taką dystrybucję, to czemu nie.
plazi
rofl

Postprzez Griffith » Pt cze 19, 09 12:07

plazi napisał(a):
Operator napisał(a):mieć około 8 Gb pamięci wewnętrznej.
16. Ma mieć 16 GB. Ano i nie jestem pewien czy PSPGo! będzie miało wejście MS. Nic nie wspominali, ale prawdopodobnie tego zabraknie.

Jak dla mnie to mało pamięci. 10 giga to mój iPod ma zapchane samą muzyką, a jak oni mają zamiar z Go! zrobić "Bardziej" multimedialne urządzenie (muzyka, filmy, gry...) to może być z tym problem. Kumpel ma kartę 16 w PSP i gra na kopiach zapasowych, to zmieści 3-5 filmów i kilka gier. Może nie będzie tak źle. Ogólnie, jeśli chodzi o taką dystrybucję, to czemu nie.

Psp GO ! będzie miało wejście na Mini MS. Tak na wielu portalach było napisane, więc o brak pamięci nie mamy się co martwić.
Griffith
Arnold

Postprzez plazi » Pt cze 19, 09 14:35

No to w sumie luz. Szkoda, że kartę będzie trza dokupić ale to już pół biedy :)
plazi
rofl

Postprzez SALADYN » Pt cze 19, 09 18:29

SALADYN

Postprzez Sylvan Wielki » N cze 21, 09 14:36

Tak cenowo. W ubiegłym roku kupiłem Przyjacielowi na imieniny PSP. 649 bodaj, bundle z LocoRoco 2. Model 3004. Wczoraj również kupowałem na imieniny bliskiej osobie ową konsolę Sony i .... 699zł już.
Ale i zestaw z dwoma grami. Było to w Galerii Krakowskiej. Co ciekawe, w Empiku, cena była taka jak napisałem, a w Saturnie .... zestaw 3004 z Resistance, 140 zł tańszy. Proomocja trwać miałą 4 dni, jednak już w drugim (tj. przedwczoraj) sprzedano wszystkie. Stąd , jeśli ktoś miał zamiar kupić, miał świetną ku temu okazje.

Ciekawe tylko , czy przy okazji premiery, PSP Go, konsola poprzednia stanieje, czy zaproponują zestaw z 4 grami.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gillian » N cze 21, 09 14:58

Jeżeli jesteśmy przy cenach to te w ciągu ostatniego półrocza skoczyły mocno do góry. Skoro jeszcze końcem listopada można było spokojnie kupic X360 Arcade za 599zł... Elite kosztowały mniej niż 1100zł. Teraz to prawie tyle za Premium trzeba dać.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Znamir » N cze 21, 09 16:49

Wszystko przez skok kursu euro i dolara w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Niskie ceny sprzętu utrzymywały się do czasu gdy w magazynach był sprzęt zakupiony za "drogą złotówkę". W tej chwili sprzedaje się sprzęt sprowadzony gdy kurs złotówki spadł na łeb na szyję. Powoli kurs się stabilizuje, więc za kilka miesięcy sprzęt powinien stanieć.
...
Znamir
Red Blaster

Postprzez Sylvan Wielki » Wt cze 30, 09 13:43

W rzeczy samej, pamiętam jak dzisiaj, że niedługo po kupnie karty do PC, ta poszybowała jakieś 300-400zł w górę.

Chyba dopiero przy premierze PSP Go, coś stopnieja ceny, choć raczej dalej będzie to 649, ale z 4 ma grami.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez ColonelAI » Wt lip 21, 09 20:03

http://www.youtube.com/watch?v=TV4L5GZ_1B4

Nowy zwiastun Gran Turismo. Widać na nim Corvette ZR-1 i tor Nurburgring. Mimo, że krótki to fajny. Zauważyłem, że cień samochodu nakłada się na drugie auto prawie jak w GT5P. jeśli model jazdy będzie pasował do PSP, a po zapowiedziach można wywnioskować że pasuje. Czemu nie mam PSP?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Wt lip 21, 09 20:07

Czekaj czekaj, ty myślisz, że PSP taką grafike wycisnie ? ;]

Przecież to pre-render jest i tyle. Ewentualnie zgodze się, że to jest nagrany film z gameplayu GT5P na ps3
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt lip 21, 09 20:11

http://www.gtplanet.net/gran-turismo-ps ... rari-enzo/

http://www.gtplanet.net/stunning-gran-t ... y-footage/

Jednak mamy tylko 4 auta jednocześnie. Nie będzie jednak eventów, za to w GTPSP znajdzie się zestaw misji więc może PD jakoś to mądrze wykorzysta.

[ Dodano: Wto Lip 21, 09 20:15 ]
BTW czy ludzie testujący wyścigi na standach zawsze są pijani?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Wt lip 21, 09 22:58

No i widać. Grafika jest bardzo ładna, ale to co zaprezentował trailer wcześniej to zupełnie inna rzecz niż teraz w gameplayu... Uwielbiam te gówniane chwyty.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Wt lip 21, 09 23:28

No cóż... wygląda jak zmniejszone GT4 - czyli super. Tylko ten limit czterech wozów :/. Oby poprawili AI, bo inaczej może szybko zrobić się nudno...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez ColonelAI » Śr lip 22, 09 09:48

Tylko co do Corvette i Nissana GT-R jeżdżących w tle mogę się zgodzić, że są polepszane. Mimo wszystko w jakości HD widać, że są kanciaste. Te filmiki na latających PSP to już replaye. Możliwe, że podczas nich animacja spada do 30 FPS by było można zastosować fajne efekty.

Mimo wszystko GTPSP wygląda gorzej od GT4. Trasy są na podobnym poziomie, ale już w samochodach mimo, że ładniejszych nie odbija się otoczenie tak szczegółowa jak to było w czwórce.

Obrazek

http://www.gtplanet.net/new-batch-of-gr ... -psp-02-3/

Wiem to wygląda za ładnie wydaje mi się, że na tym obrazkach widać modele i trasy prosto z gry plus 10x AA.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Śr lip 22, 09 10:11

No ja ci mówie, że to jest upiększana grafa.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Śr lip 22, 09 10:38

No, ale jedynym prerenderem w tym filmiku jest ta animacja w tle.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Śr lip 22, 09 13:08

Ok fakt tu się zgodzę, na początku mnie to faktycznie zmyliło.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Cz lip 23, 09 22:32

Gac666 napisał(a):Ok fakt tu się zgodzę, na początku mnie to faktycznie zmyliło.

Punkt dla Ciebie.

To tło pochodzi z GT5. Na początku na siłę chciałem wierzyć, że to GTPSP i faktycznie takiej jednej Corvette to nawet PSP by nie wygenerowało.

Obrazek

Tutaj widać także lepszy dym niż w GT5P.

Obrazek

Polyphony zaczyna się bawić niczym KojiPro.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gillian » Cz lip 23, 09 23:38

ColonelAI napisał(a):takiej jednej Corvette to nawet PSP by nie wygenerowało.
Może za 10 godzin by wyrenderowało : )
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole