Aktualnie grane.

Moderator: GM

Postprzez Gillian » So mar 07, 09 22:14

Nie ma. Pełny tytuł zestawu to The Orange Box. Przynajmniej na pudełku : ).
To Half Life niektórzy sobie dodają dla poszerzenia wyników podczas wyszukiwania.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So mar 07, 09 22:16

Nie ma

W sklepie jest, to i wyszukiwarka powinna znaleźć.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » So mar 07, 09 22:18

Wyszukiwarka kiepska i brak konsekwencji w podawaniu tytułów gier na ultimie. Poszukaj frazy "half-life", a nie "half life". Znajdzie.

Ok, koniec offtopa : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So mar 07, 09 22:49

W orange box znajduje się:

Half-Life 2
Half-Life 2 ep. 1
Half-Life 2 ep. 2
Team Fortress 2
Portal

Ja kupiłem HL2 w premierze, więc miałem gift'a jednego, oddałem kumplowi. No ale w Orange box nie ma Counter-strike: source, ani HL2: Deathmatch.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Operator » Pn mar 09, 09 17:43

Gac666 napisał(a):ani HL2: Deathmatch.
To jakim cudem ta pozycja znalazła się na mojej Steam'owej liście po kupnie OB ?
A tak BTW. prawie skończyłem SotC, następny przystanek: RE4 i GoW ^^ .
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666xx » Pn mar 09, 09 19:39

To najwidoczniej to zmienili, na początku miało nie być.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt mar 10, 09 02:32

A mnie wciąż Okami i Wiedźmin po nocach straszą , Amaterasu to mi się raz bawet śniła (na spacerze z nią byłem bo mi podczas gry o mało dywanu nie zapaskudziła :))

W moje łapki wpadła jeszcze gra pt "Freedom Figthers" , fajna strzelanka od twórców Hitmana , na razie tylko sterowanie mnie trochę zniesmaczyło.
No i na koniec zostawie sobie rarytas Metal Gear Solid The Twin Snakes , znacie taką grę bo pierwsze słyszę :) tylko muszę jakiegoś GameCube'a wykombinować.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Wt mar 10, 09 06:02

polecam freedom fighters, przterawisz sterowanie i czeka cię kawał naprawdę przyjemnej strzelanki
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ColonelAI » Wt mar 10, 09 10:03

Obecnie gram w Burnout Paradise The Ultimate Box. Nie spodziewałem się, że ta gra będzie aż tak dobra. Mnóstwo eventów, skoków, barierek i billboardów do zaliczenia zapewnia masę zabawy. Do tego online który jest świetnie zintegrowany z singlem. Niektórzy narzekają na otwarte miasto mówiąc, że lepiej by było, aby ten Burnout był taki jak poprzedniczki. Grałem we wcześniejsze części na PS2 i ta formuła zaczynała się przejadać. To co najlepsze wyciągnęli z trójki, dali do Paradise i dodali parę nowych patentów. Jak dla mnie super.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Bizon » Wt mar 10, 09 14:51

SALADYN napisał(a):tylko muszę jakiegoś GameCube'a wykombinować.

GC kosztuje pewnie mniej niż ty dałeś za TTS :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez SALADYN » Wt mar 10, 09 15:15

Ano byłem tego świadom , samą konsolę z padem i kablami mogę wyrwać na aukcjach nawet za 80 - 100 zł a TTS kosztował mnie 180.
SALADYN

Postprzez Gac666xx » Wt mar 10, 09 15:27

Pożycz Wii sobie.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt mar 10, 09 15:37

Gac666 napisał(a):Pożycz Wii sobie.

Taa szkoda tylko że mało który z moich grających znajomych wie co to jest Wii.
I tak chciałem kupić GC ze względu na TTS i dwie ekskluzywne części RE , no i jest jeszcze kilka gier na tą maszynkę w które chciałbym zagrać.
SALADYN

Postprzez Pabian01 » Wt mar 10, 09 15:44

Gac666 napisał(a):Pożycz Wii sobie.

Saladyn na pewno za rogiem masz u siebie wypożyczalnie konsol ;)
Ja ostatnim czasem wyrwałem nówkę w folii Midnight Club 3:Dub Edition za 20 zł. Liczę na dobrą grę ze świetnymi możliwościami tuningu. 2 była miła.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Wt mar 10, 09 17:29

SALADYN napisał(a):I tak chciałem kupić GC ze względu na TTS i dwie ekskluzywne części RE , no i jest jeszcze kilka gier na tą maszynkę w które chciałbym zagrać.

Ja miałem kupić jakoś GCN właśnie dla kilku ciekawych gier. Później zacząłem się zastanawiać, czy może nie lepiej najpierw N64 (bo jeśli to ma być moja pierwsza duża konsola Nintendo), a teraz rozglądam się za SNESem. Także długa droga przede mną pewnie, nim zagram w to TTS : ). Inna sprawa, że po zobaczeniu kilku przerywników filmowych z gry, jakoś nie mam ochoty w to grać. A przynajmniej na to patrzeć.

Wrócę może jeszcze do tematu GTA IV. Pojeździłem sobie wczoraj tak bez celu właściwie po Alderney i jakoś serio polubiłem tę miejscówkę. O ile Dukes/Broker mi się od początku jakoś podobało, choć nie wydawało się rewelacyjne, a Algonquin mi nie pasuje (bo to taka zupełnie nowojorska dzielnica, a nie czuję do końca klimatu tego miasta), tak rockstarowe New Jersey ma potencjał. Tak swojsko się tam czuję, jak w niektórych miejscówkach w San Andreas : ). Ulice jakoś bardziej charakterystyczne, mniej zatłoczone, bardziej skomplikowane (podobnie jak w Dukes), wyróżnia mi się to na tle tak samo wyglądających przecznic na "Manhattanie".
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Wt mar 10, 09 19:38

SALADYN napisał(a):dwie ekskluzywne części RE
Masz na myśli RE 4 i RE ? Bo konwersja dwójki została wykonana "na odczepnego". Anyway, jest jeszcze Zelda: Wind Waker ( Twilight Princess też) na tego Gacka całego (o ile takie rzeczy lubisz) , Super Smash Bros. itd.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez uci » Wt mar 10, 09 19:55

No a ja obecnie ruszyłem z X-men legends 2 na PSP (notabene nówka za 40zł - bo niby była używana) i jestem zauroczony i totalnie zassany, RPG + X-meni + plansze a'la diablo i mamy po prostu tyle miodu, funu i gameplayu wypływajacego z ekranika że jestem ciągle pod wrażeniem, jak już zabrne dalej to i powiem więcej.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gillian » Śr mar 11, 09 00:27

Operator napisał(a):Masz na myśli RE 4 i RE ?

Ekskluzywne. Czyli RE1 Remake i RE Zero.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Zychu(snipershit) » Śr mar 11, 09 02:00

GCN polecam bardzo, miałem tą konsole przed ps2, i szczerze niektóre tytuły były wybitniejsze niż mamy na ps2. Oprócz Residentów i MGS TTS, polecam Metroid Prime, Eternal Darkness. Aż bym chciał mieć gacka znowu:)
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez SALADYN » Śr mar 11, 09 09:57

No i wymieniliście prawie wszystko co chciałbym mieć na GC.
Operator chodzi mi o RE Zero i Remake pierwszej części reszta to zwykłe porty które przeorałem wieki temu.
Te inne tytuły to właśnie "Eternal Darkness" ciekawy horror od Silicon Knight twórców właśnie TTS , dwie części "Metroid" , najciekawszy FPS jakiego widziałem obok Portala , i jeszcze "Zelda Wind Waker" i "... Twilight Princess".
Może jeszcze jakieś ciekawe gry znajde na ten sprzęt , przy czym klimatów ala mały gruby wąsaty hydraulik nie trawie.

A słyszeliście o takiej grze "Odama" ???
Ostatnio edytowano So kwi 11, 09 09:34 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt kwi 10, 09 16:16

Wszyscy narzekają na FF XII, że ma system przejęty z MMO. Może to i prawda. Ktoś tu wspominał o tym, że fabularnie kopiuje Star Wars. Jeszcze nie jestem tak daleko, by z tym polemizować, ale jeśli już jesteśmy w temacie SW... System rozgrywki przywodzi mi na myśl właśnie starwarsowe Knights of the Old Republic! I między innymi za to po 10 godzinach gry mogę powiedzieć, że dwunastka podoba mi się nieziemsko! Sam klimat jest też taki starwarsowy - wydaje się, jakbyśmy łazili po Tatooine, zupełnie jak w poczciwym KotORze ; ). Ja tam jestem pod wielkim wrażeniem. 3-4 posiedzenia i 10h to dla mnie sukces jeśli chodzi o Final Fantasy. Dziesiątką rzuciłem po ponad 4 godzinach, które zrobiłem chyba w tydzień. I najlepsze jest to, że cały czas mnie ciągnie, by włączyć konsolę i dać się pochłonąć. Jak na razie rewelacja.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pt kwi 10, 09 23:29

Ja wytrzymałem do 60h. Zobaczymy jak Tobie pójdzie. Robiłem wszystkie Mark Hunty i questy, zdobywałem summony. Jednak po jakimś czasie fabuła się rozmywa, scenek coraz mniej...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez ArecaS » So kwi 11, 09 08:54

Dlaczego mam wrażenie, że Dwunastka podoba się wszystkim, tylko nie fanom serii?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Lost » So kwi 11, 09 09:46

Bo SquarEnix, to nie Squarsoft. Poziom możliwości tego teamu wspaniale odzwierciedlają słodziudkie, głupiutkie, plastikowe "Aniołki Charliego" w FF X - 2. Moja wiara w FF XIII maleje z każdym dniem(koleś z małym chocobosem we włosach. WTF?) i nie wiedzieć czemu, ja nadal pokładam nadzieję w FF versus XIII - jak to nie wypali, to era FF dla mnie przeminie.
Lost
Zanzibar

Postprzez Gillian » So kwi 11, 09 10:13

ArecaS napisał(a):Dlaczego mam wrażenie, że Dwunastka podoba się wszystkim, tylko nie fanom serii?
Bo jest po prostu inna i zrywa z rzeczami, które irytowały nie-fanów w poprzedniczkach? Najprostsze wyjaśnienie. Mi się podoba ze względu na świat, ze względu na design, gameplay to drugorzędna sprawa ; ).

Lost napisał(a):Bo SquarEnix, to nie Squarsoft. Poziom możliwości tego teamu wspaniale odzwierciedlają słodziudkie, głupiutkie, plastikowe "Aniołki Charliego" w FF X - 2.
Ale SquareEnix to nie jest "team", tylko wydawca. Różne teamy robiły różne FFy, ale pod szyldem SquareSoftu. Za dwunastkę wzięli się ludzie w dużej mierze odpowiedzialni za FFT czy Vagrant Story - gry uznawane za genialne, wydane jeszcze za czasów świetności Square bez Enix. Zresztą i VS i FF XII otrzymały 40/40 od Famitsu, więc ja tu nie będę polemizował ; )

Inna sprawa, że akurat ten FF wydaje mi się wreszcie poważny i nie tak infantylny jak IX z kotopodobnym dzieckiem czy X z wesołkami pokroju Tidusa. Choć ja tam nie wiem, bo mało grałem w poprzedniczki. Pierwsze wrażenie się tu liczy.

PS. Właśnie czytam, że Matsuno został odsunięty od prac przy FF XII przy końcowych jej etapach. Czyli w miare postępu w grze może robić się mniej ciekawie :/
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lost » So kwi 11, 09 10:42

twilite kid napisał(a):Ale SquareEnix to nie jest "team", tylko wydawca.

Tak, racja, my bad.
twilite kid napisał(a):Choć ja tam nie wiem, bo mało grałem w poprzedniczki. Pierwsze wrażenie się tu liczy.

Tym bardziej więc nie pojmuję Twojego zaangażowania w zachwalaniu "dwunastki" na tle wcześniejszych części...
Lost
Zanzibar

Postprzez Gillian » So kwi 11, 09 12:30

Wychwalam, bo chce mi się grać, wciąga mnie. Czego nie mogę powiedzieć o poprzedniczkach (pomijając ósemkę) które mnie irytowały po kilku godzinach. Grałem we wszystkie "numerowane" VII - X. I jedynie w VIII pograłem chyba do końca pierwszej płyty - ósemka zachwyciła mnie klimatem, pozostałe części były dla mnie niestrawne. Dwunastka nie irytuje, klimat mi się podoba, więc wychwalam ; ). Ale kiedy (mam nadzieję) skończę XII, biorę się za inne Finale. X i VIII (tym razem całość) już spoglądają na mnie z półki, a VII jest na liście zakupów. Może właśnie XII mnie przełamie. Chciałbym też dorwać Tactics, nawet na ebayu nie jest droga. Tylko najpierw muszę kupić PSXa, który by mi odpalił NTSC-U/C ; ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez greyfox » So kwi 11, 09 13:44

7 irytowało .....
Jak to mówią, o gustach się nie dyskutuje .....
Uważam jednak iż jest to bardzo odważne stwierdzenie
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gillian » So kwi 11, 09 14:31

greyfox napisał(a):7 irytowało .....
Tak. Kiedy odpaliłem to po raz pierwszy te 10 lat temu, nie mogłem na siódemkę patrzeć. Sam ten dysonans - z jednej strony postaci super deformed, później jakieś normalniejsze, a w filmikach jeszcze inne. Poza tym to był mój pierwszy kontakt z jrpgowym systemem turowym - nie mogłem tego zdzierżyć.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » So kwi 11, 09 16:21

Mówię Ci, nie marnuj kasy na Siódemkę, bo i tak jej nie polubisz. Dwunastka to po prostu inna gra. Zdzierżyłbym ją pod tytułem Vagrant Story 2, ale Final Fantasy zawsze opierało się na "wesołkach pokroju Tidusa", ATB (ILE RAZY MOŻNA POWTARZAĆ, ŻE TEN SYSTEM NIE JEST TUROWY!?) i specyficznym klimacie, a nie "chodzeniu po Tatooine", zrzynaniu fabuły z SW (wiecie jaką reakcję wywołało u mnie ujrzenie pierwszej walki airshipów?) czy bezpłciowych bohaterach (Quina się tutaj nie zalicza, bo nie o taką bezpłciowość mi chodzi ;)).

twilite kid napisał(a):Zresztą i VS i FF XII otrzymały 40/40 od Famitsu, więc ja tu nie będę polemizował ; )

Ale ja będę. O ile mogę zrozumieć wysoką ocenę dla VS, to za FFXII brali się chyba ludzie, którzy pierwszy raz tę serię ujrzeli. FFkom można wiele rzeczy wybaczyć, ale na pewno nie odtwórczą fabułę. Po prostu nie wiem skąd oni te oceny wzięli - za przeproszeniem, z dupy chyba, bo poza kompletnym pozbyciem się tego co w serii było dobre, a zostawieniu niemal samych wad, Dwunastka nie jest żadną niezwykłą grą.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole