Twór tzw. PSP

Moderator: GM

Postprzez ColonelAI » Wt sie 04, 09 11:22

Bardzo ładna okładka im wyszła. Mam nadzieję, że GT5 też będzie miało coś podobnego.

Obrazek

Jednak tego to już nie rozumie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O ile te pierwsze mogą pochodzić z GT5 (mimo, że pochodzą z artykułów o GTPSP), tak te ostatnie to już nie wiem. Trasy wyglądają jak z PSP, Corvette jakby z GT5... Głowa mała. Za ładne na photomode, auto ma mniej szczegółów niż w GT5P. Może jakiaś ściema marketingowa albo screeny z intra.

[ Dodano: Wto Sie 04, 09 12:13 ]
Edit: Sprawdziłem w grze. To jest ZR-1 z GT5. Podobny rendering.

[ Dodano: Wto Sie 04, 09 16:40 ]
Heh, sorry, ale muszę to napisać.

Bugatti i Lamborghini w Gran Turismo! http://blog.us.playstation.com/2009/08/ ... -revealed/ To na co fani czekali od zawsze zostaje spełnione. Brakuje tylko Porsche, ale mamy GamesCom w Niemczech więc poczekam. Yamauchi powiedział kiedyś, że to rok Gran Turismo. No panie Kazuori jest pan blisko. Na GTPSP i GT5 nie będzie mocnych.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Wt sie 04, 09 19:48

A ja wjadę ze zmiana tematu - w końcu skończyłem Patapony 2 i przyznam że choć zmiany w tej grze są tylko kosmetyczne, to gra dalej wciaga i pozwala na godziny zabawy. Poprawiono błedy jedynki, dodano nowe dodatki, więc wiele nowego tutaj nie mamy, ale to co dostajemy i ta urozmaica rozgrywkę, nie ma co tu dużo pisać, poprawiona jedynka z dodatkami, ale warta zagrania - teraz zostaje czekać na część 3cią.

Z wychodzących tytułów zbliżający się powoli AC: bloodlines zapowiada się naprawdę dobrze, kolejny przykład że PSP ma szczęscie do różnych odnóg z większych konsol.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Sylvan Wielki » N sie 30, 09 20:27

Enzo i Veyron, najpiękniejsze samochody .... kolejny powód dla którego warto złożyć pre order.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gillian » N sie 30, 09 21:16

Enzo jest jakies "przekombinowane". Klasyka Ferrari wymiata, na czele z 355 nie wspominajac o oldskulowej Testarossie ; ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » N sie 30, 09 21:59

Kwestia gustu. Akurat do wyboru, do koloru (byle byłoby czerwone=).
Stąd polecam Ferrari Challenge Trofeo Pirelli (PS3). Bardzo porządna gra (i trudna niebywale).

Jednak nie powiem, że to właśnie te dwa samochody najbardziej mnie cieszą w nowym GT - ciekawe czy w GT5 się załapią. Citroen to zrobił ze swoim wozem koncepcyjnym.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez SALADYN » So wrz 26, 09 21:48

No właśnie jak to jest z tym netem w PSP , co wystarczy aby sobie z kimś zagrać w MGS : PW , pytam bo coś nie umiem znaleźć instrukcji z mojego egzemplarza a na forach tematycznych to głównie o przeróbkach gadają , nawet oficjalna strona Sony coś nie pomaga a ja potrzebuje tak na chłopski rozum.
Od razu napisze że mam zamiar założyć sobie Hot spota dla PS3 która może niedługo u mnie wyląduje.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kul » So wrz 26, 09 21:51

I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Sylvan Wielki » Wt wrz 29, 09 12:53

Wiecie, iż cena PSP Go , to ponad tysiąc zł ....
Jak nie, to teraz już wiecie.

Dwukrotnie droższa niż 3004. lekka przesada.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez uci » Wt wrz 29, 09 18:13

+ GT psp jak po kupnie pspgo się zarejestruje na pss.
ale nawet ze ścigałką ta cena jest zbyt wielka.

do tego sklepy się buntują i nie chcą pspgo sprzedawać
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul » Wt wrz 29, 09 18:21

To w sumie rzecz na inny temat, ale ja im sie nie dziwie. Gry tylko w formie cyfrowej? Dla mnie to jakis kiepski dowcip. Niby przyszlosc, ale mnie to nie jara.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez uci » Wt wrz 29, 09 18:23

a gdzie tutaj ludzie z duchem kolekcjonera?
co innego paleta gier na PSP z MGS w tytule na półce, a co innego 5 plików na karcie pamięci.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Wt wrz 29, 09 18:24

Pewnie gry będą tańsze niż te z PSP zwykłego. Odchodzi cena pudełka, wkładki, logistyki, nadruku, napędu itp itd... oby tak było.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Wt wrz 29, 09 21:23

ja jak na razie nie widzę większych różnic między cenami gier na PSS a w sklepie, jeśli chodzi o PSP
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt wrz 29, 09 23:22

Faja napisał(a):Pewnie gry będą tańsze niż te z PSP zwykłego. Odchodzi cena pudełka, wkładki, logistyki, nadruku, napędu itp itd... oby tak było.

Chyba śnisz... Cena instrukcji, pudełka i płyty wraz z nadrukiem to grosze... dosłownie.
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt wrz 29, 09 23:33

Gac666 napisał(a):
Faja napisał(a):Pewnie gry będą tańsze niż te z PSP zwykłego. Odchodzi cena pudełka, wkładki, logistyki, nadruku, napędu itp itd... oby tak było.

Chyba śnisz... Cena instrukcji, pudełka i płyty wraz z nadrukiem to grosze... dosłownie.

Racja najwięcej kosi wydawca , później jest kampania reklamowa jeśli to spodziewany hit , potem dystrybutorzy a na samym końcu twórca a w takim wypadku odpadaja tylko dystrybutorzy.

Swoja drogą to cyfrowa dystrybucja mnie też się strasznie nie podoba ma ona swoje niewątpliwe zalety ale wady zbyt przesłaniają mi korzyści z tego typu sprzedaży gier czy filmów , wszystko się okaże jak pomysł wyjdzie w praniu.
SALADYN

Postprzez Gillian » Śr wrz 30, 09 02:08

Wystarczy popatrzeć na Steam czy Games on Demand na XBL. Gry drozsze niż w sklepie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Śr wrz 30, 09 10:00

No to ja już nie kumie. Cyfrowa dystrybucja z założenia jest tańsza, spójrzcie chociażby na rynek muzyczny.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr wrz 30, 09 11:08

Rynek muzyczny i gier to dwie różne branże.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Śr wrz 30, 09 14:33

Muzyki nie poprawiasz (chyba ze remix, ale to sie sprzedaje ponownie), nie musisz sie przejmować, że "panie symfonia Bacha ma tutaj źle nute, nie podoba mi sie poprosze zwrot pieniedzy" itp itd.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn paź 05, 09 10:40

PSP Go + GT za 1040 zł. Nie jest źle w porównaniu do samego PSPka nowego za niemal 1.4k, ale i tak przyrównując PSP 3004 ....
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez uci » Pn paź 05, 09 20:03

PSP za 1400zł ? za tyle to mamy PS3 z gramy i jeszcze pada sobie dokupimy.
Ja uważam że PSPgo z GT czy bez niego za 1100 to po prostu zdzierstwo.

Ale swoją drogą, czy ktoś był już z serwisem z PSP? bo zaczyna mi analog szwankować i ciekawi mnie ile może kosztować naprawa.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn paź 05, 09 20:37

uci napisał(a):PSP za 1400zł ? za tyle to mamy PS3 z gramy i jeszcze pada sobie dokupimy.
Ja uważam że PSPgo z GT czy bez niego za 1100 to po prostu zdzierstwo.

Ale swoją drogą, czy ktoś był już z serwisem z PSP? bo zaczyna mi analog szwankować i ciekawi mnie ile może kosztować naprawa.

Jeśli już gwarancja minęła to nie lepiej wpierw zajrzeć samemu? Zapewne jakieś śmiecie ci się tam nazbierały. Tak to przewiduje, że do stówki zapłacisz...
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn paź 12, 09 14:44

MINIS

Pod tą niepozorną nazwą kryje się wielki potencjał , pewno już słyszeliście co nieco o nowej usłudze Sony nie ???
No cóż założenia usługi Minis przypominają do złudzenia Xbox Live Arcade czyli niskobudżetowe , proste w obsłudze i krótkie gry tworzone przez dużych i małych developerów a także przez amatorów.
W przeciwieństwie jednak do oferty Microsoftu Minis mają być domeną PSP/PSP Go i poza możliwością pogrania w popierdółki rodem z komórek będą wydawane również klasyki z poprzednich generacji (choćby Tetris) jak i gry nowe tworzone tylko i wyłącznie dla tej usługi.

Jak się zapatrujecie na taki pomysł ???

Mnie osobiście bardzo on się podoba , po pierwsze zawsze uważałem że stacjonarne konsole które teraz są kombajnami multimedialnymi powinny nimi zostać i oferować gry najwyższej jakości tymczasem PSP które cierpi na brak nowych , nietuzinkowych tytułów będzie miało swój kolejny plus w postaci takiej zapchajdziury między poważniejszymi bardziej dopasionymi grami , po drugie ograniczenia sprzętowe , cenowe i narzucony limit objętości pliku wymusi na developerach pomysłowość w tworzeniu nowych gier , po trzecie spodziewam się od strony twórców jakiś akcji promocyjnych gdzie gry z tej usługi będą nagrodą za zaliczenie jakiegoś trudnego trofeum lub wyniki z mini-popierdółkowatej gry będą miały odzwierciedlenie (bonusy) w "dużej" produkcji na PS3 i na odwrót , coś wzorowanego na Dreamcast'cie i jego VMU.
No i w końcu będę miał powód do zakupu 8 GB karty do PSP.

http://pl.playstation.com/games-media/news/articles/detail/item230002/Ma%C5%82e-ale-pot%C4%99%C5%BCne-%E2%80%93-minis-na-PSP/

http://pl.playstation.com/games-media/news/articles/detail/item236279/minis-%E2%80%93-cz%C4%99sto-zadawane-pytania/
SALADYN

Postprzez Faja » Pn paź 12, 09 17:54

To trochę ostudzę Twoj entuzjazm. Minis w założeniu miało byc konkurencją dla AppStore. Wszystko ładnie pięknie tylko, że te same gry w Minis są kilka razy droższe niż te na AppStore. Sony mydli oczy ludziom obniżką ceny PS3, a tymczasem ciśnie ile wlezie z PSP.
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn paź 12, 09 17:59

No tak ale trzeba też brać pod uwagę możliwości docelowej platformy , nie wiem jak to wygląda w przypadku Iphone jednak o takie mini gry na PSP jestem spokojny byle tylko twórcy się wysilili i zaskoczyli czymś nowym poza odgrzewanymi kotletami.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Pn paź 12, 09 19:12

SALADYN napisał(a):No tak ale trzeba też brać pod uwagę możliwości docelowej platformy , nie wiem jak to wygląda w przypadku Iphone jednak o takie mini gry na PSP jestem spokojny byle tylko twórcy się wysilili i zaskoczyli czymś nowym poza odgrzewanymi kotletami.

W tym rzecz, że te gry na Apple'a są gówniane, a Minis nie mają być wcale lepsze.
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn paź 12, 09 19:40

Zależy co uważasz za gównianą grę.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Pn paź 12, 09 20:02

Kiepsko zaprogramowana, beznadziejna grafika i gameplay na 5 minut, a to wszystko za 5 dolarów czy ile tam. To nie są moje słowa, a słowa ludzi, którzy z tego korzystali (wiadomość z pierwszej ręki od kumpla, który ma iphone).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn paź 12, 09 20:07

Ale to wcale nie oznacza że te gry będą takie same na PSP , wszystko okaże się w praniu.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Pn paź 12, 09 20:55

Wierzysz w to? Taki wysyp gier mamy na PC od lat nieznanych, 7/10 gier to gówno, dwie są zjadliwe, jedna to perełka. To samo jest na komórkach, na iphone i to samo bedzie na PSP.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole