E3

Moderator: GM

Postprzez Operator » So cze 11, 11 22:18

Raiden napisał(a):WipEout 2048

Wczoraj w Saturnie grałem z tym całym cholernym 3D na PS3... Potem podszedłem do pani z obsługi stojącej nieopodal i powiedziałem "3D to ściema, nic nie działa".
Ale dobra, mniejsza o to. Jak nowy Wipeout to cóż... Brałbym gdybym miał na co.
Btw. Pulse na PS2 zszedł już z ceny, czy dalej w takiej samej jak rok temu?
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gillian » Cz cze 23, 11 17:49

Jeśli dobrze liczę, to PS Vta jest piątą konsolą Sony. Czyli PSV czyli PS5 wydaje się w tym kontekście trafne. Tak się zastanawiam, czy może nie jest to jakaś zapowiedź pewnej zmiany w nazewnictwie. I być może wcale nie doczekamy się PlayStation 4, a właśnie PS-cośtam.

A poza tym jak patrzę na bibliotekę nadchodzących gier i na prezentowane gameplaye to szykuje się super konsolka. Taki idealny kompromis między dopasionymi tableto-smartfonami a przenośnymi konsolami. Jeszcze przy cenie 249USD to w ogóle super. Nie zdziwiłbym się też gdyby Sony odstawiło Nintendo w tej generacji kieszonsolek. Zwłaszcza patrząc na to jak 3DS kiepsko sobie radzi...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Cz cze 23, 11 21:50

Z jednej strony tak, a z drugiej... w końcu wszystko obija się o tytuły. PSP też było o wiele bardziej multimedialne i wypasione od DSa, a jednak efekt końcowy jaki jest każdy widzi... Myślę, że kieszonsolka od Nintendo jaka by nie była, to zawsze będzie pewien krok naprzód od Sony właśnie z tego względu, że N miało już wcześniej wyrobione marki - od Game Boya, przez GB Colora aż do GBA nazbierało się kilka charakterystycznych serii, które na innych konsolach się na pewno nie ukażą, a do tych bardziej "łopatologicznych" od Nintendo właśnie przyciągają. Nie mówię tu oczywiście, że źle wróżę Sony czy że ich konsola to pewna klapa, skąd, ale jakoś mnie osobiście te konwersje z PS3 nie przekonują i mam wrażenie, że po prostu znowu nie mają pomysłu na jakieś ciekawe gry i dają te stare w nowym opakowaniu... Ale oczywiście mogę też się mylić i PSV okaże się hitem :P

swoją drogą obecny 3DS mi się też właściwie w ogóle nie podoba i czekam na wersję Lite/i/Bógwieco... a dlaczego z tych dwóch konsol rozważam kupno akurat jego? Właśnie dlatego, że kontynuowana jest na nim jedna z najlepszych (w moim mniemaniu) serii na DSa...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez Gillian » Cz cze 23, 11 21:54

Kasiu :), za czasów NESa i SNESa Nintendo też miało wyrobioną markę. Przyszedł PSX i pozamiatał.

Zaś pod względem innowacji i interakcji Nintendo nie posunęło się w żadnym sensownym kierunku dalej z 3DSem. To taki upgradę DSa z niewygodnym dla wielu graczy ekranem.

Natomiast PSV ma szansę bezpośrednio zakonkurować z iPhonem i trafić w sam raz w graczy, których kręci granie na iP a jednocześnie chcieliby kieszonsolki. Bo mamy wybajerzony pojemnościowy panel dotykowy jak w smartfonach i nawet drugi panel z tyłu. Oraz wreszcie sensowne AR ze względu na sporą moc obliczeniową.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Cz cze 23, 11 22:04

Ależ ja tylko tak sobie snuję takie przypuszczenia, PSP też miało dużo lepsze bebechy od DSa a jednak go nie zmiotło, może PSV zmiecie 3DSa - nie wiem, jednak chodzi mi o fakt, że w momencie gdy Nintendo wciąż wypuszcza nowe gry, Sony zdaje mi się zostawać z tym aspektem jakoś z tyłu... a jeśli o PSXa chodzi, to on też był swego typu przełomem, bo na niego też zaczęły wychodzić konkretne gry o zupełnie innej tematyce niż te od N - które to do dziś stara się być bardziej "rodzinne" - ale mam wrażenie, że wraz z upływem czasu gdzieś się to wszystko pogubiło... Poza tym mówimy o handheldach, a nie stacjonarkach bo to akurat inna bajka i nawet Nintendo tu nie ukrywa, że ich konsole to raczej dodatek do jakiejś konsoli HD, którą się już posiada. W każdym bądź razie, zapewne mówię tak bo dla mnie konsole nadal mają służyć do grania, a nie mieć pierdyliard bajerów - staroświecka jestem, wiem ;] dlatego dla mnie w tym momencie liczą się tytuły, a nie to, co wymieniłeś.
No cóż, ale po to właśnie mamy różne konsole, nie :P coby każdemu dogodzić...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Gillian » Cz cze 23, 11 22:20

Lazuli Lapis napisał(a):że w momencie gdy Nintendo wciąż wypuszcza nowe gry, Sony zdaje mi się zostawać z tym aspektem jakoś z tyłu
Zauważ, że teraz jest inaczej. N mocno popuściło z grami. Dostajemy na razie odgrzewane konwersje i kolejne edycje Mario pod kazdą postacią w zapowiedziach. Kiedy zaś Sony prezentuje pokaźną bibliotekę gier...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Lazuli Lapis » Cz cze 23, 11 22:28

Noo, nie chodziło mi może o TEN konkretny moment, odnosiło się to bardziej do wspomnianego DS vs PSP. Bo owszem, teraz to N dało dupy - chyba że wszyscy marzyli o kolejnych Nintendogsach... Pożyjemy, zobaczymy. Mam tylko nadzieję, że kolejne podwyższenie standardów grafiki ani w pierwszym, ani drugim przypadku nie odbije się na jakości gier, chociaż już podejrzewam jak to zapewne będzie wyglądać...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez uci » Cz cze 23, 11 22:32

cóz - racja taka że do Casuali PSV trafi setka opcji, do graczy trafi dobrze zapowiadająca się lista tytułów.
A widzac przypływy i odpływy na rynku - teraz po dominacji N zapowiada sie dominacja Sony lub M
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ArecaS » Pt cze 24, 11 00:12

Wiem, że fanboj jestem, ale raczej jednak Sony. :P No chyba, że MS zupełnie niespodziewanie wyskoczy z nową konsolą, bo X360 ma ewidentnie krótszy lifespan od PS3 i to zaczyna być widać.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Pt cze 24, 11 00:26

ArecaS napisał(a):bo X360 ma ewidentnie krótszy lifespan od PS3 i to zaczyna być widać.
Zaczyna? MS pokazało już na E3 rok temu, czego możemy po ich konsoli oczekiwać :)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Pt cze 24, 11 11:46

Chodzi o Kinecta czy coś przegapiłem? W zasadzie fakt, że najbardziej rozbudowany z tych pseudowiiowych kontrolerów i ewidentnie przebija Move, ale dla przeciętnego gracza jakiejś drastycznej różnicy nie będzie. Natomiast takie rzeczy jak brak Blu-Raya czy słabszy procesor powoli zaczynają wychodzić.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 24, 11 12:20

Do PlayStation Vita osobiście podchodzę na razie z dystansem i ostrożnością, wiadomo nowemu towarzyszy zawsze wielka kampania reklamowa i szumne zapowiedzi. Z PlayStation Portable by podobnie, a wcale konsola nie powaliła na kolana. W ogóle nie odczuwam słowa ''moc'' w przypadku przenośnych konsol do gier wideo, dobrze jednak że Sony wyciąga wnioski i prawdopodobnie w przypadku swojego produktu zrezygnuje z blokady regionalnej. Co do walki o rynek pomiędzy PlayStation Vita a Nintendo 3DS, zwycięzcą będzie chyba Sony. Bo raz że jej konsolka będzie nieco tańsza od tej oferowanej przez Nintendo, a dwa że 3DS jest słabszy technicznie. I to może być główny punkt który przesądzi, albo już przesądził.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pt cze 24, 11 12:33

No tona shitu oraz Girsy+Forza. Nic nowego w tym roku nie pokazali.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt cze 24, 11 13:20

pokazali Papa & yo
http://www.youtube.com/watch?v=fnchl8Mv6BY jest tez kilka innych ciekawych perełek ale utoneły one w morzu Codów czy innych goWów
uci
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Pt cze 24, 11 22:07

No, i darmowa gra w Ninje zaprezentowana przez Indie Devów, z trzydziestoosobowym multipla[wali się po ryju, bo to nic specjalnego]
Tak, co dalej? Vita kusi ciekawszym zasobem tytułów. Niestety, Nintendo się nie postarało. Ale mam taką głóśną nadzieję, że to nadrobią jakoś później... Np. nieco jRPG by nie zabolało. Metroid na porządniejszym sprzęcie, oraz nowa Zelda, która nie będzie O-MÓJ-BORZE-LIŚCIASTY-OKARYNA-CZASU-BEST-GAEM-EVAR!111!!oeoneoneoneleven. Btw. Ocarina of Time jest rzeczywiście taka dobra jak mówili?
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez uci » So cze 25, 11 10:32

Darksiders 2 też gdzieś tam mignął w tle
uci
Uber Big Boss

Re: E3

Postprzez SaladinAI » Wt cze 11, 13 09:36

Z całej sieci pierdół, na E3 zwraca uwaga The Division

Licencja na Clancy'ego, bioterrorystyczne klimaty i świat w ruinie (po raz 24544874984). RPG i otwarty świat:

https://www.youtube.com/watch?v=FFHwI-D ... dded#at=97
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Wt cze 11, 13 09:56

Oglądam ten "zwiastun", myślę sobie "nie mają czego pokazać, więc leci render z NY", a tu zaraz kamera zjeżdża za ramię bohatera i zaczyna się gameplay. Wow.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Wt cze 11, 13 10:27

twilite kid napisał(a):Oglądam ten "zwiastun", myślę sobie "nie mają czego pokazać, więc leci render z NY", a tu zaraz kamera zjeżdża za ramię bohatera i zaczyna się gameplay. Wow.

O to to. Zwiastun świetny. Ubi widać mocno uderza na przyszłą generację, najpierw Watch Dogs teraz The Division.
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Gillian » Wt cze 11, 13 10:43

Watch_Dogs wygląda jak taki middle-gen. Ale Division czy ten The Crew to już jest next gen pełną gębą.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » Wt cze 11, 13 10:48

Faktycznie patrząc na oba tytuły widać, że graficznie TD> WD, co nie oznacza oczywiście, że WD wygląda słabo.
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole