Najbardziej wyczekiwane.

Moderator: GM

Re: Najbardziej wyczekiwane.

Postprzez uci » Śr kwi 22, 15 19:06

total war : warhammer - chyba czas trochę kompa podrasować
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Pabian01 » Cz kwi 23, 15 16:34

Zapowiada się bardzo ciekawie. Oby tylko poziom trudności nie był za łatwy.

https://www.youtube.com/watch?v=9hDPmTvqob0
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Cz kwi 23, 15 17:12

batman + postapo ścigałka - dla mnie powoli pewniak roku, a co do poziomu zawsze zostaje szansa na hard ;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gab06 » Cz kwi 23, 15 19:23

Na dzień dzisiejszy najbardziej czekam na trzeciego Wieśka, nowego Batmanka, oczywiście MGS5 i Mad Max. Wrzesień to dla mnie osobiście spełnienie marzeń gracza i tylko trzeba sobie jeszcze urlop załatwić, bo będzie się działo :)
Do września Wiedźmin jak i Batman powinny mnie usatysfakcjonować. Do tego jeszcze partyjki w Dark Souls 2 i grania od cholery jest :)
MGS for Life!
Gab06
Arnold

Postprzez Solidny » Wt maja 05, 15 15:08

http://www.gamespot.com/articles/star-w ... 0-6427079/

Póki co 12 mapek w nowym Battlefront, nie licząc tych z misji coop. Robią sobie wycieczki na lokację :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » Wt maja 05, 15 15:52

jak nie bedzie bitwe w kosmosie to gra ssie !:P
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Wt maja 05, 15 16:44

uci napisał(a):jak nie bedzie bitwe w kosmosie to gra ssie !:P

To że wywalają z listy rzeczy do zrobienia kosmos czy kampanię solo to moim zdaniem bardzo dobry znak. Takie Battlefieldy 3-4 (Hardline w sumie też) cierpią między innymi przez to, że mają wciśnięte na siłę drogie, ciężko oskryptowane single, które nikogo poza inwestorami i militarnymi zboczeńcami nie obchodzą. Wolę, żeby się skupili na czymś konkretnym i zrobili to najlepiej jak się da zamiast się rozdrabniać. Na resztę przyjdzie czas przy okazji sequela czy tam dlc (bleh).
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Wt maja 05, 15 16:50

ale wiesz, kiedys battlefronty miały to wszystko i jakoś przez to nie cierpiały tak bardzo

a ten nowy to bardziej jest pod film robiony na szybko żeby bitwę o jakko (czy jak to tam się zwie) pokazać
uci
Uber Big Boss

Postprzez Zancudo » Wt maja 05, 15 17:03

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 18:15 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Solidny » Wt maja 05, 15 17:41

uci napisał(a):ale wiesz, kiedys battlefronty miały to wszystko i jakoś przez to nie cierpiały tak bardzo

a ten nowy to bardziej jest pod film robiony na szybko żeby bitwę o jakko (czy jak to tam się zwie) pokazać

No i niestety ta epoka się skończyła. Gry AAA są teraz zbyt duże żeby mieć "wszystko". Albo jakość albo ilość.
Solidny
Zanzibar

Postprzez ArecaS » Wt maja 05, 15 17:47

Ale jeżeli z tego zrobią taką grę czysto pod multi, to przystępność dla "zwykłych" graczy mocno ograniczą, że nie wspomnę o tym, że gra pewnie będzie cierpiała na syndrom "klęski urodzaju" znany ze współczesnych FPS, czyli pierdyliard klas, jakiś rozwój postaci, odblokowywanie broni etc. Wolałbym gdyby Battlefronty nie wychodziły z epoki "prostych" FPSów, bo bardzo dobrze sobie tak radziły. Do tego mnie bardzo boli brak epoki Clone Wars.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Wt maja 05, 15 18:30

dziwne bo pod ilość/jakość 5 dużych DLC jakoś potrafią zrobić nawet nie wydając jeszcze właściwej gry

takie durne gadanie ze gry drogie - muszą zdążyć przed Ep.7 więc okroili te star warsy z czego można żeby tylko się wyrobić do listopada, a jak dla mnie to niestety przez brak "wszystkiego" ta gierka niczym sie wyróżniac nie będzie
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Wt maja 05, 15 19:20

Tylko że ten plan "zdążenia przed premierą" zaczął się niemal dokładnie 2 lata temu, tuż po zdobyciu praw przez EA. Wtedy też zapowiedzieli grę i to jest normalny czas produkcji. Nie oszukujmy się, premiera filmu to idealna okazja na wydanie gry, a czasu mają wystarczająco akurat żeby dopieścić, nazwijmy to, "esencję". Tutaj robią grę od nowa, to nie jest CoD, którego co roku tylko dopieszczają (co swoją drogą zajmowało im 2 lata, a teraz 3). Nie sądzę też, że sprawiedliwe jest nazywanie tego skórką dla Battlefield 4 (nawiązując do wszelakich komentarzy w internecie). Regularnie czytywałem krytykę wciskania na siłę trybu online do dobrych gier single (Spec Ops: The Line się kłania) czy vice versa (Battlefield 3-4), bo to tylko niepotrzebnie zżera środki. A tutaj tego nie ma.

Z DLC to póki co jest mowa tylko o filmowej bitwie. No i nie przesadzaj, daj chociaż jeden przykład 5 "dużych" dlc (co to znaczy "duży"? rozmiar 10% samej gry?) gotowych przed premierą.

ArecaS, nie bój żaby, boty zapowiedziane, więc pewnie będziesz mógł sobie zrobić playlistę bitew w filmowej chronologii :). Na Clone Wars jeszcze przyjdzie czas (DLC ;) ), zresztą patrząc na to jak szczegółowo badają temat, przeglądając archiwa itp, to skupienie na pojedynczej tematyce wydaje się normalnym posunięciem. Esencja :). Prequele miały zupełnie inną estetykę, technologię i postacie, więc zakładam, że to drugie tyle roboty. Poza tym nie pomogłoby to w utrzymaniu jednolitego tonu, chociaż tu mogę się mylić.
Solidny
Zanzibar

Postprzez ArecaS » Wt maja 05, 15 20:22

Solidny, fajnie, że się cieszysz, ale chyba dajesz się zbyt łatwo ponieść hype'owi i marketingowej nawijce. To nie jest nowa gra, tylko kolejny Battlefield z raptem "nieco" inną skórką. Jestem gotów założyć się o piwo, że przyjmą przy tym podobny model biznesowy co w BF i faktycznie z gry elementy wycięto na etapie planowania w celu wydania ich jako DLC (a mówię to jako przeciwnik takich teorii spiskowych). Ba, pewnie niedługo usłyszymy o wersji Premium i tu jestem gotów postawić piwo.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Wt maja 05, 15 20:41

ja sie zgodzę z Arecasem - nie ma się co oszukiwac gre robi DICE - dostaniemy skórkę do BF3/4 tylko w wersji star wars. Ledwo procent tego czym były jej poprzedniczki.

Zaś DLC obastawiam raczej jako postaci bohaterów i mapki/planety z Ep.7 których nie można dać do gry żeby nie spoilowac filmu przed premierą.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Wt maja 05, 15 21:13

Bez takich, to że jestem w stanie wybaczyć brak singla którego nie warto ruszać i nie opluwam gry przed premierą to chyba nie znaczy że daję się ponieść hype'owi. Nie zamawiam pre-ordera i nadal pamiętam że to EA. Przecież ja nawet nie chwaliłem samej gry, tylko tą jedną decyzję by nie stawiać na ilość.

Jakieś premium sremium pewnie będą, ale taki jest dzisiaj biznes. Nie śledziłem dokładnie planu wydawniczego BF4, ale to chyba nie są day-one dlc? Devy wydają grę zwykle najszybciej jak się da, więc po co mają marnować czas na robienie mapek, którymi mogą się zająć po premierze? Mogą część wyciąć i wrzucić żeby do dlc żeby paczka była pełniejsza, to tak, ale już czytaliśmy historie o tym jak wstrzymywano prace nad dlc żeby naprawić zepsutą grę, prawda (BF4, AC:Unity)?

No i co do skórki, to uważam, że to jest porównywanie z dupy. Tak, format będzie podobny i w zasadzie na to liczę, ale chyba za wcześnie na nazywanie tego w ten sposób? Jak zagram to mogę wydać taki wyrok.

Ledwo procent tego czym były jej poprzedniczki.

The Elder Scrolls: Arena był o wiele większy niż Morrowind, Oblivion i Skyrim razem wzięte, ale nie widzisz żeby ktoś narzekał.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Śr maja 06, 15 03:53

tak bo w kolejnych częściach na rekompensatę rozmiaru dano multum innych rzeczy których w Arenie nie było, tutaj wedle zapowiedzi nie dostaniemy nic w zamian - stąd moje kiepskie podejście do tytułu

zresztą https://www.youtube.com/watch?v=2WeX41WfOsY
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr maja 06, 15 08:40

Ale w takim Skyrimie sporo odebrano wzgledem Obliviona. Jesli sie nie myle to podobnie bylo w przypadku Morrowind -> Oblivion.

Mniejsza z tym. Ja bym tam wolal gre full single w swiecie SW. Ale to jest Battlefront i lepiej by skupili sie na tym co najwazniejsze dla tego tytulu niz tracili srodki na przyszywanego singla na 5h.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr maja 06, 15 09:52

The Elder Scrolls: Arena był o wiele większy niż Morrowind, Oblivion i Skyrim razem wzięte, ale nie widzisz żeby ktoś narzekał.

Daggerfall był jeszcze większy :D.

Battlefront może być udany, nawet okrojony przez to, że właśnie robi go DICE. Co jak co, ale tego typu rozgrywk to oni mają opanowaną do perfekcji. A to, że będzie wersja Premium mnie akurat nie dziwi. Popularna metoda rozbudowy gry. Jeśli FINALNIE dostaniemy więcej map, pojazdów i może jeszcze jakiś tryb kosmiczny (w końcu DICE w Battlefieldach ma też siły powietrzne) to ja będę happy :).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr maja 06, 15 11:27

Tylko to nadal będzie Battlefield. Jeżeli ktoś nie lubi obecnych Battlefieldów, to nie polubi i Battlefronta. Nie ma też raczej co oczekiwać jakiejś nowej jakości czy rewolucji.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Solidny » Śr maja 06, 15 15:33

Gillian napisał(a):Ja bym tam wolal gre full single w swiecie SW.

Czekam na dobrą grę single w świecie SW od czasu The Force Unleashed, a na świetną od Kotora 2. Najwyższa pora.

Visceral i rok temu nabyta przez nich Amy Hennig z Naughty Dog coś tam smarują. Znając portfolio obu, może wskrzeszają Star Wars 1313. Podobno trwają tez jakieś prace nad grą z otwartym światem, o ile to nie to samo. Problem w tym, że to wszystko EA.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Zancudo » Śr maja 06, 15 16:14

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 18:13 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Solidny » Śr maja 06, 15 17:59

To zdecydowanie było o TOR, do którego dlc cały czas powstają.

Zresztą gdyby coś smażyli to nie byłoby takich historii:
http://uk.ign.com/articles/2015/05/04/b ... r-wars-rpg

Fajnie że tęsknią, może kiedyś tam coś wyjdzie. Gdyby weszli w spółkę z Obsidian, to już w ogóle byłaby bajka.
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Śr maja 06, 15 18:09

A Mass effect 4 ? samo się nie robi przecież

chyba że biowara rozmieniają na drobne
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr maja 06, 15 18:42

Przecież BioWare już nikogo, odumieli się robić gry.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr maja 06, 15 19:32

co nie znaczy że Mass "star wars" effect powinien tez niedługo ujrzeć światło dzienne
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Śr maja 06, 15 20:52

Uci co masz na myśli? Rozdrabniają się nie od dzisiaj, są ekipy od TORa, Dragon Age'a i Mass Effecta. Nie wiem na ile się mieszają. Poza tym dlatego napisałem "może kiedyś". W najbliższych latach raczej niczego nowego nie zaczną. Ciekawe jednak co dalej będzie z torem, bo ostatnio jakiś trailer wyszedł gdzie jest walka z Imperatorem. Wygląda to bardzo... rozstrzygająco. No i sami mówili że tor robi jako kotor 3, 4, 5.
Obrazek
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Cz maja 07, 15 15:59

no że przez rozmienianie robia gry na jedno kopyto - ale to moje zdanie
uci
Uber Big Boss

Postprzez Zancudo » Pn maja 11, 15 19:36

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 18:14 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Solidny » Pn maja 11, 15 21:04

http://www.gram.pl/news/2015/05/11/wied ... iera.shtml

Bardzo elegancko. Ja sobie niedługo może jedynkę odpalę, bo czekać do końca Skyrim nie chce mi się :P
Solidny
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole