Twór tzw. PSP

Moderator: GM

Postprzez SALADYN » Pn paź 12, 09 21:55

Takie proporcje jakości obejmują cały rynek gier , zarówno PC jak i konsole ale tu zawsze chodzi o te kilka perełek na danym sprzęcie.
Sprawdź wyniki sprzedaży gier z Iphona i jemu podobnych , potem zobacz to samo z XLA , mimo że posiadacze tych platform doświadczają poprzez te usługi zalewu crapów nie z tej ziemi to jednak zawsze trafią się gry za które będzie warto wykartkować odpowiednią sumkę , sytuacja taka miała miejsce w przypadku PSX gdzie na prawie osiem tysięcy wydanych na świecie gier setka była warta uwagi , połowa tej setki była średnia , jedna czwarta była ciekawa , jedna ósma dobra a później te resztki to gry bardzo dobre i na samym końcu czyste growe złoto (choćby MGS).

Zresztą co ja ci będę tłumaczył , rynek PC (który z pewnością znasz na wylot ;) ) dzięki internetowi również doświadcza analogicznego zjawiska gier DLC czy innych flashowych wynalazków na kilka minut a wśród nich wypłynął taki Alien Hominid który doczekał się nawet oficjalnego wydania na konsolach.

Pozostaje tylko mieć nadzieję że sony wyjdzie naprzeciw graczom i umożliwi nam darmowe sprawdzenie tego typu gier przed zakupem , na pewno takie zagranie zaniży sprzedaż ale tez wymusi na developerach przyłożenie się do pracy.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Pn paź 12, 09 22:07

A jak będzie z narzędziami do produkcji? będą tylko dla developerow czy podobnych, czy każdy szary ludek będzie mogł sprobować w tym swoich sił.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666 » Pn paź 12, 09 22:44

Tylko zapomniałem dodać, że chodzi mi o gówna, które na PC są jako Freeware, a na XBLA czy PSS są już do kupienia. Nie chodzi mi o gry tworzone przez studia developerskie, a gry robione przez zwykłych ludzi.

Takie też gry właśnie mają wylądować do Minis.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn paź 12, 09 23:15

Ale bardzo szybko społecznośc zweryfikuje, co jest gównem a co perełką. Także o to nie ma co sie bac. Oczywistym jest, że to taka odpowiedź na apple store, tylko o ile Apple się to udało, bo rzeczywiście trafili z odpowiednim pomysłem i z odpowiednim sprzetem, tak wątpie, żeby Sony mialo przejąć choćby część tego rynku. iPhonowe aplikacje są mocno postawione na community. Cały SDK został oddany w ręce ludu, wystarczy mieć maca i już można pisać.

Prawdą jest, że wiele z iphonowych aplikacji to shit na kilka minut. Ale tu jest coś, czego PSP nie ma - mozliwości iPhone'a i pomysłowośc ludzi na to, jak je wykorzystać. Taki przeciętny posiadacz iP jest w stanie wydac ten dolar czy dwa na jakis bajer wykorzystujący i żyroskop, i dotykowy ekran, coś fajnego, czym można się pobawić, pokazać znajomym. PSP zostają tylko gry, które pewnie będą na poziomie tych z XBL Indie (nie Arcade, Arcade to inna klasa), gry w które tak samo można zagrac na komórce czy tam w przeglądarce.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn paź 12, 09 23:26

Jednym zdaniem: Strata czasu.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn paź 12, 09 23:36

uci napisał(a):A jak będzie z narzędziami do produkcji? będą tylko dla developerow czy podobnych, czy każdy szary ludek będzie mogł sprobować w tym swoich sił.

W linku który wrzuciłem było coś o tym.

Gac666 napisał(a):Jednym zdaniem: Strata czasu.

Racja ale kto wie czy w ramach tej usługi nie ukaże się tych kilka świetnych gier , sam dość często w czasie jazdy busem zagrywam się w "PIPES" na telefonie a jest to prosta logiczna gierka stworzona przez amatora i rozprowadzana za free , byle mieć dobry pomysł.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Wt paź 13, 09 00:11

Tak Saladyn, ale kieszonsolka jaką jest PSP słuzy do gier właśnie w autobusie czy w posiedzeniach na klopie i już do tego gier jest mnóstwo. Po co mi gówienka za 5 dolarów? Co innego jakby to był właśnie iphone gdzie to standardowo jest telefon, a chciałbyś sobie coś pograć. Tu nie ma sensu po prostu.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt paź 13, 09 09:27

Gac666 napisał(a):Co innego jakby to był właśnie iphone
Który jest taką przenośną namiastką DSa i Wii.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt paź 13, 09 10:57

Sensu Minis trzeba się doszukiwać w dotychczasowej polityce sony jeśli chodzi o PSP , przede wszystkim ma to być sposób na przyciągnięcie nowych klientów (casuali na pewno) ale ja tu widzę także próbę zamaskowania faktu że przez ostanie dwa lata PSP było olewane przez developerów bo wszyscy patrzyli na maszynkę do pieniędzy jaką jest DS i każdy chciał mieć w ofercie coś na tej maszynce.

Ja w Minis'ach widzę szansę na ukazanie się kilku ciekawych gier które umilą mi czas między poważniejszymi tytułami a także szansę na pojawienie się drugiego Ready at Dawn które nie pozwoli zakurzyć się mojej konsolce.
SALADYN

Postprzez Faja » Wt paź 13, 09 11:09

Jak dla mnie sensu Minis należy dopatrywać się w kolejnym sposobie na wyciągnięcie kasy z ludzi i tyle. Jak Gac napisał szkoda czasu.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt paź 13, 09 15:59

twilite kid napisał(a):
Gac666 napisał(a):Co innego jakby to był właśnie iphone
Który jest taką przenośną namiastką DSa i Wii.

No ale główne założenie iphone to telefon, a to że aplikacje dodatkowe są grami to już sprawa drugorzędna. PSP,DS,ruskie jajeczka to konsole, których założeniem są gry gdzie inne funkcje to rzeczy drugorzędne. Przez co na PSP/DS już standardowo są gry...
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt paź 13, 09 17:40

Gac666 napisał(a):No ale główne założenie iphone to telefon,

Nie wiem czy wiecie ale niedawno Jobs przyznał że w Apple sami nie wiedzieli co ostatecznie wyjdzie z Iphona , czy będzie to telefon , odtwarzacz , konsolka czy bajerancki pendrive z dotykowym ekranem.
Dlatego właśnie urządzenie to zostało ukierunkowane jako telefon z wieloma funkcjami , przy okazji wyszło że popierdółkowate gry w formie DLC to dość spora sumka to wyrwania z kieszeni klientów , możliwe że to właśnie owa sumka i sukces Iphona był motorem dla powstania pomysłu Minis.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Wt paź 13, 09 17:41

Nooooooooooo... ale my tu mówimy o PSP, który docelowo jest konsolą do grania, więc ma gry i to całkiem sporo, więc nie ma potrzeby dawania kolejnych gier, szczególnie, że te będą gówniane.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt paź 13, 09 17:52

Jak to nie ma potrzeby im więcej gier ukazuje się na dany sprzęt tym coraz więcej potencjalnych hitów a PSP akurat potrzebuje hitów jak mało która konsola bo w porównaniu z DS wypada blado , no i Gac nie przekreślaj tych gier choć jeszcze żadnej nie widziałeś poczekajmy z takimi stwierdzeniami na start usługi i pierwsze opinie.

Nie wiem jak ty ale ja już wyczerpałem zasób argumentów i chyba cię nie przekonam do tego typu rozrywki , tak więc czekam na pierwsze gry.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Wt paź 13, 09 17:54

Po prostu ja uważam, że takie gry powinny być za darmo to wszystko. Zaś powinni się skupić na zwiększeniu biblioteki gier PSP, chociażby konwertując wszystkie tytuły z PS2 jak leci.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Wt paź 13, 09 18:20

a ja nie uważam że DS ma aż taką bibliotekę gier żeby np. mnie przyciągnąć do siebie, za wyjątkiem Zeld i kilku innych wyjątków dla mnie to konsola pełna popierdułek.
Ale zgodzę się z Gacem, PSP służy domyślnie do grania i lepiej rozwijać na nią bibliotekę konkretnych tytułów, lub konwersji z PSX niż tworzyć na to gierki poziomu gierek na komórkę, bo jak dla mnie będzie to cofanie się PSP a nie ruch do przodu
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Wt paź 13, 09 18:21

Nie zapominajcie, że wielki sukces AppStore i miliony pobrań to zasługa głównie darmowych aplikacji.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Operator » N lis 01, 09 18:05

http://uk.playstation.com/psp/hardware/ ... al-Comics/
To mi się podoba. Gdyby jeszcze to było dostępne w Polsce...
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Sylvan Wielki » Pn lis 02, 09 15:50

Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez SALADYN » So gru 26, 09 13:03

Nigdy nie miałem zaufania do oprogramowania dołączanego do komórek i innych przenośnych urządzeń , pewnie wiecie o czym mówię , często są one mało przejrzyste i trudne w obsłudze.
Z tym większym zdumieniem zaskoczyło mnie Media Go czyli swoisty menedżer plików na PSP , wszystkie pliki mamy ładnie wyłożone na tacy i nie trzeba skakać między folderami w moim komputerze.
Jednak najważniejszą funkcją tego softu jest możliwość połączenia się z Media Store bez używania bezprzewodowej łączności PSP i przy okazji zassysania wszystkie dema itp. automatycznie lądują w odpowiednich folderach,
Jeśli macie PSP a nie macie hot spota to szczerze polecam.
SALADYN

Postprzez uci » So gru 26, 09 19:08

no i świetnie przerabia filmy na psp
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So gru 26, 09 22:05

uci napisał(a):no i świetnie przerabia filmy na psp

Racja , choć do tego używam innego programu.
SALADYN

Postprzez Sylvan Wielki » So gru 26, 09 22:16

Ja ostatnio na PSP częściej słucham muzyki niż gram, ale to do czasu dorwania Tekken 6 nań.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez uci » So gru 26, 09 22:40

Sylwan ze szczerym sercem polecam ci zostać przy T6 na PS3, a na PSP przy T5...
T6 - pspkowy posiada tylko nowe postacie/ciosy/balans. reszta to jakieś żarty, obcięta ilość strojów, story mode z 4 walkami i brak tekken dojo, ba nawet nie pograsz z kumplem bez 2 kopi gry. A graficznie to ciągle DR.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » So gru 26, 09 22:46

Czyli graficznie, to i tak lata przed DS xD Story mode i tak jest lichy, więc to żadna strata.
A balansu ta gra i tak nigdy nie mała.

uci, masz dużego T6? Jak tak , to gramy ^^'
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez uci » N gru 27, 09 11:53

mały T6 tak mnie zniechęcił że chyba jak będę się zabierał za bijatykę to wezmę MK vs. DC
uci
Uber Big Boss

Postprzez krzysiekao » N gru 27, 09 13:10

ja mam psp od niedawna i jestem zadowolony kazda gra chodiz ale oczywiście po przerobieniu,ogółem dobra konsolka,moze w kwietniu PSP Go kupie :)
krzysiek
krzysiekao
Machinegun Kid

Postprzez Sylvan Wielki » N gru 27, 09 22:59

:blackknight: Potrzebują statystów do Piratów z Karaibów IV.
Spójrz na link w mojej sygnaturce. Nie miło będzie po jakimś czasie taką kolekcję mieć na półce Oo
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez ArecaS » Pn sty 25, 10 19:02

Przed chwilą zamówiłem sobie tą wspaniałą maszynkę w wersji FAT i kolorze czarnym i chciałbym poprosić zorientowanych o jakąś listę najciekawszych tytułów. ;) Primo jRPG, ale resztą w żadnym wypadku nie pogardzę. Oczywiście "mniej więcej" orientuję się w co ciekawszych tytułach, ale zawsze mogło mi coś umknąć. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Pn sty 25, 10 22:05

z tych co grałem jeżeli chodzi o jRPG

FF1 i 2 - odnowione na psp
Tales of eternia - naprawde dobry tytuł
Tales of world - uboższa wersja poprzednika, ale od biedy może być
FF7 - crisis core - co prawda to taki action rpg ale dobry
Crimson gem saga - co prawda nie ma go w europie, ale demo było świetne

+ klasyki z PSX na PSS

z tych co grałem

polecam też kilka dobrych cRPGów na PSP bo słyszałem że są dobre, ja grałem tylko w X-men legends 2 i marvel ultimate alliance, ciekawe tytuły.
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole