Aktualnie grane.

Moderator: GM

Postprzez Bizon » N kwi 19, 09 19:37

Operator napisał(a):A tak z innej beczki - wróciłem do God of War, ponieważ w pewnym momencie znużyło mnie ciągłe przechodzenie jeszcze raz tego samego motywu

Możesz to rozwinąć? :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez ColonelAI » N kwi 19, 09 20:53

Na PS Store pojawiły się Wormsy. Są to stare dobre robaki w 2D. Lista broni jak z Amigi, oprawa z Armageddon w podniesionej rozdziałce oraz tłami 3D, tryb online dla maksymalnie 4 graczy oraz oczywiście local multi. Mnóstwo zabawy. Polecam.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez ArecaS » Pn kwi 20, 09 18:38

A ja gram w Kingdom Hearts II, jestem już przy pierwszej wizycie w Halloween Town i... nie jestem pewny kto mi mówił, że jest we wszystkim lepsza od jedynki (chyba MrPayne), ale, choć ciężko w to uwierzyć, to prawda. Walki są jeszcze efektowniejsze, drive'y i limity niszczą, a i fabuła nie wygląda źle (a jeżeli wróci potem do poziomu z początku, to w ogóle będę wniebowzięty). Gram już 15h i ani trochę mi się nie znużyła. Ba! Tutaj mnie nie nuży nawet expienie (ewenement)! Gra naprawdę niesamowita. Polecam ją szczerze każdemu, ale tylko w połączeniu z jedynką oraz (opcjonalnie, acz zalecane) Chain of Memories. Wtedy to jest czysta magia.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez ColonelAI » Pn kwi 20, 09 19:05

Tak uniwersum KH jest mocno rozbudowane. Do dwójki nie ma sensu podchodzić bez grania w jedynkę. Fabuła jest świetna. Pod tą pokrywą cukru kryje się coś bardziej głębszego. SE dawać KH3!!! Jedyne co mi się nie spodobało w dwójce to walka ala DMC.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez MrPayne » Pn kwi 20, 09 20:17

Tak, to ja, nie chwaląc się. ^^

Niestety, poziom niesamowitego Twilight Town już nie wraca (choć i obrona Hollow Bastion jest niesamowitym przeżyciem). Niemniej niewielka strata, bo cała gra jest wspaniała. Polecam grać na Proudzie, bo wtedy walka stanowi jakieś wyzwanie.

CoM NIE JEST OPCJONALNE! Grać bez tego tytułu w serię to mniej więcej tak, jak czytać Władcę Pierścieni bez wątku Sarumana i Gandalfa. To ważny interquel, który dorobił się remake'u i ma swój klimat. Powiem więcej - jako jedyna część igra z graczem!

ColonelAI napisał(a):Jedyne co mi się nie spodobało w dwójce to walka ala DMC.

Mi motywy z Reaction Commands. Nawalanie "na pałę" w trójkąt załatwiało większość takich wygibasów.

Czekam teraz na części na DSa i PSP. Chcę znowu poczuć tę magię!
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez ArecaS » Pn kwi 20, 09 20:40

MrPayne napisał(a):CoM NIE JEST OPCJONALNE! Grać bez tego tytułu w serię to mniej więcej tak, jak czytać Władcę Pierścieni bez wątku Sarumana i Gandalfa. To ważny interquel, który dorobił się remake'u i ma swój klimat. Powiem więcej - jako jedyna część igra z graczem!

Zdaję sobie z tego sprawę, ale w sytuacji gdy gra jest tylko na GBA (spory wydatek) albo w wersji NTSC (prawdę mówiąc, obecnie szkoda zachodu) można jakoś przeżyć jej brak. Na całe szczęście idzie jako tako połapać się w wątkach z dwójki o ile coś się wcześniej przeczytało.

MrPayne napisał(a):Polecam grać na Proudzie, bo wtedy walka stanowi jakieś wyzwanie.

A co ja robię? ^^ Choć od jedynki na normalu wiele trudniejsze to nie jest. W tym momencie jadę już bez większych problemów (choć na początku ginęło się często).

ColonelAI napisał(a):Jedyne co mi się nie spodobało w dwójce to walka ala DMC.

Żartujesz? To jest najpiękniejsza rzecz wprowadzona przez dwójkę! Walki są teraz genialne. Nie ma nic przyjemniejszego niż wypalić z Cyclone'a Soldierowi! ^^

MrPayne napisał(a):Czekam teraz na części na DSa i PSP. Chcę znowu poczuć tę magię!

No właśnie. To będzie moc. Na filmikach z Birth by Sleep gameplayem walki wyglądają jeszcze lepiej niż w dwójce. W każdym razie jeżeli coś mnie kiedyś przekona do kupna PSP, to Birth by Sleep właśnie. ^^
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Wt kwi 21, 09 16:47

SPOILERY
Bizon, doszedłem do jednego miejsca w Atenach i przejść tego nie mogłem (wspinanie się po ścianie i atakujący cię przeciwnicy). Po prostu w pewnym momencie zbrzydł mi napis "Game Over, Would you like to change difficulty to easy?" i odłożyłem tą grę. Wcześniej też utknąłem z przechodzeniem przez maszt, ale jakoś mi się udało.
Anyway - wczoraj (nareszcie) przeszedłem tamten kawałek i już idzie dalej ;) .
KONIEC SPOILERÓW
Co do powyższej dyskusji na temat KH: nie przechodziłem pierwszej części KH - po prostu wiedziałem o co chodzi (mniej więcej) a braki nadrobiłem czytaniem wpisów z journala. Potem przeszedłem "dwójkę" w 28 godzin (trochę za długo), ale jednak nie było problemów z fabułą (odpuściłem sobie Pridelands i Atlanticę oraz dodatkowe questy w Hollow Bastion [możliwe, że nadrobię później]). Oraz: niech SE wypuści KH III na PS3!
Notatka: zapomniałem jeszcze wspomnieć o CGI na początku i na końcu KH:CoM - wielki szacun dla SE za wyciśnięcie tego z małego niepozornego GBA.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Bizon » Wt kwi 21, 09 17:37

Operator napisał(a):Po prostu w pewnym momencie zbrzydł mi napis "Game Over, Would you like to change difficulty to easy?" i odłożyłem tą grę. Wcześniej też utknąłem z przechodzeniem przez maszt, ale jakoś mi się udało.

O kurcze... to na jakim ty grasz poziomie trudności, że tak ci słabo szło?! ;)
Porada na przyszłość - na takich ścianach staraj się pruć do przodu ile sił, bo w pierwszym GoW te sekwencje są dość trudne (oczywiście w GoW2 to poprawiono).
Bizon

Postprzez Kazuun » Wt kwi 21, 09 17:53

Tak się zastanawiam nad zaliczeniem KH II. Grałem w jedynkę, skończyłem ale dawno temu (zaraz po premierze), więc moja pamięć wyswobodziła ze swych uścisków wieeele faktów na temat gry. I tu pytanie. Tak wspominacie, że są bardzo powiązane. Czy trza by przejśc raz jeszcze KH I, żeby był sens zabierania się za dwójkę?

Pytanko dwa: za ile można wyrwać teraz KH II, tak żeby cena była rozsądna... ?
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez ColonelAI » Wt kwi 21, 09 19:26

Wypadałoby. Można grać w dwójkę, ale dużo więcej przyjemności daje jak się wie o co chodzi. KHII kupisz do 80 zł. Na Ultimie za 77 zł, a na Allegro pewnie jakiegoś używca taniej wyrwiesz.

Co do walki ala DMC. Może wygląda fajnie, ale często jest za bardzo masherska.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Operator » Wt kwi 21, 09 19:33

Bizon napisał(a):to na jakim ty grasz poziomie trudności
Hero - Normal
Kazuun, przejdź KH II - warto, oraz (przynajmniej w moim przypadku) powinieneś znać przynajmniej podstawy fabuły (kim jest Sora,
Kod: Zaznacz cały
oraz się nie ździwić na początku gry
). Co do ceny: ja kupiłem nową, a na allegro dostaniesz tą grę za około od 30 złych do 80.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SaladinAI » Wt kwi 21, 09 19:41

Blue Dragon. Nie gra, lecz demo o którego istnieniu dowiedziałem się po kilku miesiącach posiadania limitki Mass Effect...okej, co można stwierdzić po dwóch godzinach przygody? Dziecinny styl wcale mi nie przeszkadzał, jednak jako iż przy grze dłubały czołowe nazwiska związane z serię Final Fantasy, tak też było do bólu finalowo. Nie pod względem klimatu, lecz rozgrywki - miałem wrażenie powrotu do czasów dziesiątki. Turowe starcia, podobne rozmieszczenie komend - czułem się jak ryba w wodzie albo w odgrzewanej zupie ;) Zmieniono z lekka eksploracje, gdyż przeciwnicy są widoczni jak na dłoni ale to patent z dwunastki. Żal że przechodzenie na ekran walk zabiera tak długo czasu, no i te bezsensowne animacje końcowe - przy kilkunastu przeciwnikach wszystko zabiera dodatkowe minuty. Muzyka choć dobra, nie jest specjalnie wybitna. Ma się wrażenie płytkości, zwłaszcza słuchając krótkich zapętlonych motywów. I skąd ten rockowy kawałek z wokalem? Nie mam nic do niego ale żeby powtarzać go przy każdy starciu z bossem?

Ogółem - wrażenia były pozytywne. Nie taki jrpg na 360'tkę straszny jak go malują. Może warto wydać kasę.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez ColonelAI » Pt kwi 24, 09 17:31

Hurra! Przyszła przesyłka z Valkyria Chronicles. Trudną tą grę u nas zdobyć. Muszę powiedzieć, że jestem zauroczony. Już zresztą po demie byłem pod wrażeniem. Za muzykę odpowiedzialny jest Hitoshi Sakimoto. Pracował m. in. przy Final Fantasy Tactics, Vagrant Story, Final Fantasy XII więc o muzykę się nie balem. Jest genialna. Przez cały czas podkreśla sytuację na ekranie. Grafika, wiadomo. Ten kto widział filmiki czy demo wie czego oczekiwać. Ruchome malowidło.

Obrazek

Gram z dubbingiem japońskim. Angielski nie jest zły, ale to nie to samo. O historii na razie nie mogę wiele napisać ponieważ jestem dopiero na początku. Później postaram się coś więcej napisać. Wyszło już anime na podstawie gry. Jestem ciekawy jak im to wyszło. No i sama gra zaczyna się znowu sprzedawać. Może będzie druga część. Z tego co widzę to potencjał na kolejne części jest. Polecam wszystkim niezdecydowanym.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gillian » Pt kwi 24, 09 17:44

To jeden z kilku (do policzenia na palcach jednej ręki) interesujących mnie tytułów które obecnie wyszły only for PS3. Za te 5 lat, kiedy może się na PS3 zdecyduję, VC wpadnie jako jedna z pierwszych gier : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pt kwi 24, 09 18:04

Nie chce być chamski czy coś, ale dla mnie na X360 też mogę wyliczyć exy, które mnie interesują na palcach jednej ręki. Wiadomo wiele zależy od gustu. Ogólnie to cieszmy się, że wychodzi coraz więcej multiplatform i możemy wybierać konsolę która nam pasuje. Jedyną grą którą mogę pozazdrościć jest Mass Effect. Kompa mam cienkiego więc zostaje konsola. A na to, że druga część wyjdzie na PS3 się nie zanosi. No chyba, że...
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gillian » Pt kwi 24, 09 18:22

Ale o co Ci chodzi? Żadnej złośliwości nie miałem na myśli.

Wiesz, ja na X360 potrafię policzyć tylko jeden ex, który mnie naprawdę interesuje - PGR4 (Mass Effect jest na PC), ale to też nie tak, żebym biegł po niego do sklepu. Nic więcej, null. Na PS3 byłoby exów ze 3. Ale jeżeli liczyć exy Xboxowo-Pecetowe, to już zebrałaby się nieco większa liczba (która i tak nie przekroczyłaby liczby 5 - wliczając Orange Box i Fallout 3, których w wersji na PS3 bym nie kupił)...

Jakby nie było, w obecnej generacji jakaś bieda wg mnie panuje...

Aktualnie grane? Driver 2 sobie odświeżam, jeee ;D. Trudne te misje tam były. To nie GTA, raz zahaczysz o słup/inny samochód i trzeba zaczynać od początku. No i ten klimat! Wszystkie te pierwsze misje w Chicago to dla mnie kult. Znam właściwie na pamięć, przelazłem po kilka razy. Hawana też była fajna, ale tak jej nie katowałem. Druga płytka jakos już słabsza mi się wydawała. Aczkolwiek zdaje mi się, że nigdy nie dotarłem do Rio, jakaś przerąbana misja w Las Vegas mnie zatrzymała (gdzie o zaliczeniu lub nie decydowało tylko szczęście).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt kwi 24, 09 18:45

Street ULTRA COMBO FINISH Fighter IV. Gra się zawodowo. On line jest na piątkę jeśli tylko ze znajomym się umówimy, a sama gra to .... SSF2T w oprawie godnej nowej generacji z kilkoma nowymi patentami - bez rewolucji i jak sprawdza się po kilkunastu latach? Klasa sama w sobie.

A tam bieda twilite kid. Jeśli gracz dzisiaj kupi którąkolwiek z konsol, to na dobrą sprawę 4k może spokojnie na gry wydać i to te z górnej półki.

Wystarczy wspomnieć o takich wspaniałych tytułach jak SF IV, RE5, (tylko na konsole, no i ta pierwsza na automatach), Fallou3, Bioshock, Burnout Paradise Ultimate Box, CoD WaW, Dead Space (te tym razem są i na PC), czy wspaniałych pozycjach na wyłączność - GoW2, Ninja Gaiden 2 (x0), Little Big Planet, MGS4, Motor Storm PR, Killzone 2 (tu PS3).

A nadchodzące tytuły, tylko rozgrzewają - Bioshock2, Spkit/Second, Army of Two 2, Tekken 6 BR. Oj, zapewniam, że tej generacji nie wypada biednej nazywać, a przecież dopiero się rozkręca (bardziej PS3), God of War III, Gran Turismo 5 .... komuś trzeba je przedstawiać?
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gac666xx » So kwi 25, 09 23:36

A w co ja aktualnie gram? Na komórce Ultimate Doom'a przeszedłem (wraz z czwartym epizodem, Operator odpal sobie Legacy to zagrasz na Viście, taki engine specjalny do doomowych wadów), a teraz pykam Doom'a ][, potem będzie Evilution i plutonium hyuck hyuck, nic mi więcej nie potrzeba.

Zaś na kompie w domu i w pracy gram w Deer Hunter 2005. Bardzo miły symulator polowania na jeleni, odprężający, zabawny, a ze ma multiplayer to i konkurować z innymi online można :).
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt kwi 28, 09 09:27

http://www.allegro.pl/item621657339_val ... folii.html Ludzie jeśli macie PS3 i lubicie strategie i/lub RPG w wydaniu japońskim to naprawdę polecam. Ja brałem u tego allegrowicza i nadal nie mogę wyjść z podziwu. Dodam tylko, że ta gra jest u nas prawie, że niedostępna.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Operator » Wt kwi 28, 09 17:08

Gacu, dzięki za ten pomysł z enginem, działa świetnie, za pierwszym razem praktycznie zadziałało (co jest dużym szczęściem, w moim przypadku). Wróciłem do GT4, udało mi się zrobić drugą licencję i zaczynam powoli jakieś rajdy. (a WRC4 dalej nie działa...)
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gac666xx » Wt maja 05, 09 13:54

W co aktualnie gram?

X-men Origins: Wolverine...

I uch.... muszę przyznać, kawał siepaniny! Przykro mi to stwierdzić Bizon ale jak na razie to pod względem tego typu gier God Of War po prostu wymięka.

Nie jest to na szczęście gra robiona pod film, a produkcja do której ludzie z Raven software na prawdę się przyłożyli (ale w sumie nie dziwne, oni się do wszystkiego przykładają ^^).

Nie wiem, może to przez to, że tak obrazowo widać dekapitację przeciwnika, czy też odcinanie jego kończyn jest brutalnie satysfakcjonujące, a może po prostu widok poszarpanego od kul i ostrych obiektów Logana po prostu mnie poraża...
Logan w tej grze się nie bawi w grzeczne kocie ruchy, on rozszarpuje jak to na agresywną bestię zaopatrzoną w szpony przystało.

Powiem jedno, dawno tak krwistej gry nie widziałem... A dodatkowo dawno tak przyjemnej rozgrywki nie widziałem, właśnie od czasów GOW.
Śliczne animacje, śliczna grafika, niesamowicie rozbudowany gameplay (mnóstwo kombinacji to jedno, duża ingerencja w otoczenie to druga rzecz).
Trailery nie potrafiły tego tak pokazać, dopiero jak zagrałem dziś to zobaczyłem pełne możliwości Wolverine'a.

Dodatkowo mamy różne rzeczy do odblokowywania oraz umiejętności, które możemy ulepszać wraz z rozwojem Logana.

Polecam zagrać, ja nie mogę się oderwać hueheuehuehue.

SNIKT SNIKT MUTHAFUCKAAAZ!

Obrazek
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Wt maja 05, 09 14:07

byle do wypłaty..byle do wypłaty >_<
ogromnie czekam na tą grę
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Wt maja 05, 09 14:16

Nie zawiedziesz się, gwarantuję ^^.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Wt maja 05, 09 14:30

Gac666 napisał(a):Przykro mi to stwierdzić Bizon ale jak na razie to pod względem tego typu gier God Of War po prostu wymięka.

Widziałem video-recki i się nie dziwę. Wygląda świetnie :).
Bizon

Postprzez ColonelAI » Wt maja 05, 09 14:35

Gac666 napisał(a):I uch.... muszę przyznać, kawał siepaniny! Przykro mi to stwierdzić Bizon ale jak na razie to pod względem tego typu gier God Of War po prostu wymięka.

Grałem w demo, więc nie mogę ocenić gry jako całości. Mówienie, że GoW przy tym wymięka to gruba przesada. Walki są proste, ciosy zerżnięte od Kratosa, nieinteraktywne scenki, kiedy to Wolverine robi masakrę. Jeszcze ten UE3 wprost wyciekający z ekranu. Gra jest dosyć dobra, ale proszę mi tego nie porównywać do GoWa.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Wt maja 05, 09 15:19

Walki w GoW nie są też proste? Są, dopiero na najwyższym poziomie trudności jest jakieś wyzwanie. Wolverine ma podobne.

Weź mnie nie dobijaj, że gra ma zerżnięte z tej gry ciosy, bo GoW ma zerżnięte z DMC a DMC z pacmana, to już bardzo duża przesada tak porównywać. Wolverine ma swoje ciosy i wcale nie są zerżnięte, poza tym grałeś tylko w demo.

GoW jest bardzo dynamiczny, ale Wolverine go bije na łeb, a dodatkowo serwuje nam to w lepszej oprawie. Praca kamery bardziej dynamiczna (rzekłbym iście filmowa) dodaje dodatkowego smaczku.

Obie gry różnią sie dużo od siebie, ale GoW'a 1 i 2 przechodziłem z dużo mniejszym entuzjazmem i nie darłem się do ekranu "posmakuj tego śmierdzący wieprzu" (i niektóre nieco ostrzejsze XD) z morderczym uśmiechem na twarzy.

Przeszkadza Ci fakt, że gra jest na enginie U3? Mnie się to iście podoba, widok rozdzieranej koszulki logana, obryzganej krwią, a pod tym widok obdartej skóry, odsłoniętych mięśni i kości jest wręcz fenomenalny. Tam gdzie zostaniemy ciachnięci maczetą/postrzeleni kulą widać szramę/dziurę, która powoli się goi, po czym zamienia się w bliznę, a na końcu znika, zostawiając tylko krew.

No i najważniejsza rzecz... ciała zostają, krew zostaje na podłodze i ścianach, tak więc przy większej siekaninie jest niezły stos trupów, zupełnie jak w komiksie XD.

Nowa dieta Logana, bardzo skutecznie pozbawi Cię zbędnych kilogramów:

Obrazek
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt maja 05, 09 16:15

Porównywanie gry nowej generacji do tej z PS2 według mnie jest bez sensu, a GoWIII jeszcze nie wyszedł.

Walki w GoW czasami wymagały wysiłku, zwłaszcza z bossami.

IMO DMC ma inny system walki niż GoW, ale może się mylę.

Co do zrzynania. Jak widziałem Rosomaka wymiatającego dookoła to momentalnie Kratos z ostrzami mi się przypomniał. Tak samo moment wspinania się po zawalonym moście. Walki z bossami podobno są monotonne, GoW miał ciekawych bossów. Widziałem reckę.

Tak patent z rozwalającym się ciałem bohatera jest fajny. Nie mówię, że gra jest kiepska. Chętnie bym zagrał. Podobał mi się też render jak Wolvi masakrował żołnierzy. Niezłe to było.

[ Dodano: Wto Maj 05, 09 16:16 ]
Myślę, że Kratos może spać spokojnie.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » Wt maja 05, 09 16:34

Wiesz jesli GoW3 nie wniesie nic nowego oprócz grafiki to może mieć koszmary.

Co do zrzynania... gdybyś grał w poprzednie gry, czytał dużo komiksów Wolverine'a to byś wiedział, od czego ciosy są zerżnięte, bo na pewno nie od Kratosa ;].

A co do DMC, to sarkazm był, z pacmanem też jakbyś nie zauważył.

To też taka sama rzecz jak kłótnia, że Ryu jest zerżnięty z jakiejs postaci z Virtua fighter (omg mają ten sam styl walki, herezja!). Niestety tego nie da się uniknąć, ale dopóki nie widać bezczelnie, że jest klatka w klatke animacja ta sama to nie można mówić tu o zrzynaniu. Szczególnie, że ciosy Wolviego pojawiły się już w innych produkcjach, dużo wcześniej stworzonych niż GoW czy inna gra.

Mały spoiler easter egg:

http://img160.imageshack.us/img160/8240/frostmourne.jpg
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Wt maja 05, 09 16:48

Gac666 napisał(a):Wiesz jesli GoW3 nie wniesie nic nowego oprócz grafiki to może mieć koszmary.

Z tym akurat to się zgodzę. Jak nie dadzą czegoś ciekawego to się obrażę.

[ Dodano: Wto Maj 05, 09 16:56 ]
Może z tą kopią ciosów to pojechałem, ale sam system walki i ciosy są baaardzoo podobne. Możemy facecika podrzucić, zrobić brutalnego finishera...
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Blady » Wt maja 05, 09 21:02

Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Gatunek gry wymaga pewnych rzeczy, tak jak np. obecnie shootery tpp wymuszają cover system a gry fpp przybliżanie widoku. Nie wiem jak można by zrobić grę o Rosomaku, która nie przypominałaby symulatora malaksera.

A propo malakserów.

Przeszedłem właśnie remake Butcher Bay i zabieram się za Dark Athena. Jak na razie wszystko ok, ale boli fakt, że to jedynie remake. Nie poprawiono AI wrogów, w pewnych miejscach sztucznie zawyżono poziom trudności, a w innych ułatwiono to, co eitak już było łatwe. Grafika jest ok, modele postaci nie najgorsze, lip sync paskudny wielce, ale aktorzy tak fajni, że idzie wybaczyć.

Jeśli ktoś nie grał w Butcher Bay MUSI skosztować Dark Athena- choćby właśnie dla remake'u dzieła z 2004 roku.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole