Moderator: GM
ArecaS napisał(a):Mówię Ci, nie marnuj kasy na Siódemkę, bo i tak jej nie polubisz. Dwunastka to po prostu inna gra. Zdzierżyłbym ją pod tytułem Vagrant Story 2, ale Final Fantasy zawsze opierało się na "wesołkach pokroju Tidusa", ATB (ILE RAZY MOŻNA POWTARZAĆ, ŻE TEN SYSTEM NIE JEST TUROWY!?) i specyficznym klimacie, a nie "chodzeniu po Tatooine", zrzynaniu fabuły z SW (wiecie jaką reakcję wywołało u mnie ujrzenie pierwszej walki airshipów?) czy bezpłciowych bohaterach (Quina się tutaj nie zalicza, bo nie o taką bezpłciowość mi chodzi).
twilite kid napisał(a):Zresztą i VS i FF XII otrzymały 40/40 od Famitsu, więc ja tu nie będę polemizował ; )
Ale ja będę. O ile mogę zrozumieć wysoką ocenę dla VS, to za FFXII brali się chyba ludzie, którzy pierwszy raz tę serię ujrzeli. FFkom można wiele rzeczy wybaczyć, ale na pewno nie odtwórczą fabułę. Po prostu nie wiem skąd oni te oceny wzięli - za przeproszeniem, z dupy chyba, bo poza kompletnym pozbyciem się tego co w serii było dobre, a zostawieniu niemal samych wad, Dwunastka nie jest żadną niezwykłą grą.
Nie mierz ludzi swoją miarą. Liczy się otwarty umysł i dobre chęci.ArecaS napisał(a):Mówię Ci, nie marnuj kasy na Siódemkę, bo i tak jej nie polubisz.
uci napisał(a):jakby FF 12 nazwali np. FF ''jakoś tam'' to też myślę że ludziie by się nie rzucali tak jak o to że jest tam właśnie to 12...
ps. twilite - za chrono triggera zabierz się po fajnalach - ta gra to istny kosmos nawet jak na dzisiejsze czasy, jak dla mnie bledną przy nim wlasnie wszystkie FFki
L-O-L.ArecaS napisał(a):Ale jak ma mu się spodobać, jak nie lubi ani FF7, ani FF9?
Jak ktoś ma Steam'a i średnio mocnego kompa to polecam demo.ArecaS napisał(a):Last Remnant
A gdzieś to znalazł? Przeszukałem całe allegro, komisy i nic...MrPayne napisał(a):The World Ends With You
ArecaS napisał(a):Pragnę zauważyć, że FFXIII ma chodzić na zupełnie iinym silniku niż Last Remnant, więc jest nadzieja.
Uzion napisał(a):Postacie same sie przemieszczaja, czy jest to zalezne od gracza?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości