Batman: Arkham Origins

Moderator: GM

Re: Batman: Arkham Origins

Postprzez Simon » Cz paź 31, 13 01:11

Podpisuje sie recami i nogami!
Arkham City tez obowiazkowo, chociazby dla muzyki.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Cz paź 31, 13 01:21

No City też - wiadomo, ale Asylum wypada sprawdzić jako pierwsze. Te gry są dość różne od siebie pod wieloma względami i jednak radziłbym grać chronologicznie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz paź 31, 13 01:35

Za mało crapu w Batmanach żebym się nimi zainteresował ;)
Tak na poważnie to gry z gackiem (!!!!) na mojej liście oczywiście widnieją tylko że zawsze coś wyskoczy pod bokiem albo mnie smak na coś innego złapie. Nie mniej bije się w pierś że najwyższa pora nadrobić te zaległości.
Ostatnio edytowano Cz paź 31, 13 01:37 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Simon » Cz paź 31, 13 01:37

Gillian Seed napisał(a):No City też - wiadomo, ale Asylum wypada sprawdzić jako pierwsze. Te gry są dość różne od siebie pod wieloma względami i jednak radziłbym grać chronologicznie.

Trzeba miec nie po kolei, zeby w przypadku batkow zaczynać od dupy strony:]

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Cz paź 31, 13 01:58

To sa gry bedace na szczycie w tej generacji, laczace klasyke z nowoczesnoscia oraz znana marka ;). Wstyd grac w jakies szity a tych cudenek nie znac!!!!
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz paź 31, 13 02:06

Bez przesady z tym wstydem, jakie by to cudo nie było to i tak tylko gra i do życia mi nie potrzebne. Poza tym spoko wodza, przyjdzie kolej i na Batmany.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Pabian01 » Cz paź 31, 13 08:32

Nie o to pytałem :P

Wiem, wiem, że gra jest co najmniej bardzo dobra. Grałem w demko i coś mi tam nie pasowało. Gdzieś chyba o tym tutaj pisałem.
Obecnie cena spadła tak nisko, że już chyba niżej się nie da. Jednak obecnie mam trochę inne rzeczy na głowie + tak jak SAL mam kilka zaległości. Tak czy siak Batman jest na liście.
Sprawdzał ktoś stereoskopowe 3D w wersji GOTY ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Simon » Cz paź 31, 13 09:06

Mowisz o Asylum? Mam GOTY ale bez tych smiesznych dwukolorowych okularow a wiec nie bylo mi dane sie zapoznać.
Zaś AC w 3D wyglada wysmienicie i to jedyny sluszny tryb wyswietlania:P

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Cz paź 31, 13 09:43

3D w AC jest słabe szczerze mówiąc. Nie jest to "prawdziwe" stereoskopowe 3D - raczej 2D z dodatkową głębią. Przez to 3D wydaje się być płaskie - kolejne plany sprawiają wrażenie kartonowych rekwizytów poustawianych w różnych odległościach. Nie jest to na pewno poziom 3D znany z exów Sony - Uncharted 3, ICO&SOTC, KZ3 albo Resistance 3 wyglądają w 3D o wiele bardziej naturalnie. Tak BTW szkoda, że Sony trochę olało sprawę...

Ale zgadzam się, że i tak lepiej grać w Batka w 3D, jak w sumie w każdą grę.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pt lis 01, 13 11:29

Grales w okularach pasywnych czy aktywnych? Nie wiem skad ci sie to uroiło bo wg mnie momentami lepiej w 3D wyglada AC niz U3. Nie pamietam bym natknal sie na jakies 'kartonowe pudla'. Wiadomo, ciezko przebic pustynie ale nie wszystkie momenty w U3 wygladaly zjawiskowo.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Pt lis 01, 13 12:15

Rodzaj okularow nie ma zadnego znaczenia. Ja mowie o implementacji 3D w Batmanie. Nie jest to prawdziwe 3D. AC korzysta z technologii wbudowanej w UE3, ktora konwertuje obraz 2D na 2D+glebia. Nie jest to obraz renderowany dwukrotnie z perspektywy kazdego oka. Wiec sila rzeczy to 3D jest udawane i nie daje takiego wrazenia jak prawdziwe stereoskopowe 3D w grach od Sony. Innymi slowy - jest slabe i nie zalezy to od rodzaju TV a wlasnie od implemetacji.

Takze to nie sa moje urojenia, a fakty. Moze Tobie sie cos znowu uroilo - tak jak Ci sie uroilo, ze upscalowane 720p czy nawet 640p do 1080p to jest prawdziwe Full HD.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » So lis 02, 13 10:46

To bardzo ciekawe co mowisz bo pamietam, ze zanim kupilem swoj telewizor, sprawdzalem w sklepie na wystawie jak sobie radzi z 3D. Wtedy byla to animacja jakichs żółwi bodajże ale mniejsza o to. Wyobraz sobie, ze aktywne 3D tej samej animacji w Sony i Samsungu w porownaniu z pasywnym 3D w LG i bodajze Panasonicu wygladalo o niebo lepiej, przede wszystkim głębia. Wiec ponawiam moje pytanie - grales w pasywnym czy aktywnym? I nie mow mi ze telewizor nie ma znaczenia bo to juz jest bzdura totalna.
A co do samego efektu w AC to moze i jest udawany - nie znam sie - ale mi to wygladalo swietnie, momentami lepiej niz w U3.

I jeszcze krotko o upscalowaniu...Juz ci tlumaczylem, ze NIE MA TO DLA MNIE znaczenia czy to natywne 1080p czy nie tak dlugo jak obraz jest bardziej szczegolowy niz w 720p.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gillian » So lis 02, 13 11:24

Simon, jak widze dyskusja z toba nie ma zadnego sensu. Wypowiadasz sie na tematy, o ktorych nie masz pojecia. A fakty konfrontujesz ze swoim widzimisie.

Aha, upacaling nie dodaje szczegolow, no ale jak mowilem...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » N lis 03, 13 14:32

To z tobą dyskusja nie ma sensu bo nie bede trzeci raz pytał o to samo. Wiec lepiej skonczmy bo ta rozmowa prowadzi donikad.
Fakty konfrontuje ze swoja percepcja a nie widzimisie. A co do upscalowania to zlego slowa uzylem - chodzilo mi o obraz bardziej wyrazny.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gillian » N lis 03, 13 14:56

Stary... Ale Ty naprawde nie wiesz o czym mowisz. Twierdzisz, ze aktywne 3D ma wieksza glebie niz pasywne, co jest bzdura. Bo sposob otrzymywania efektu nie wplywa na jego glebie. Nie ma roznicy czy przyslonisz mechaniczne jedno oko na zmiane z drugim czy zrobi to filtr. Glebia jest ta sama, bo zalezy od softu. Hardware sluzy jedynie do osiagniecia tego efektu. Nie zmienia wyrenderowanej klatki.

A ze w sklepie tak widziales? Chlopie - to jest jak z plazma i LCD. W sklepach celowo ustawia sie gorsze kolory na plazmie, zeby nie zjadaly jakoscia kazdego LEDa. To samo jest z 3D. TV z aktywnymi okularami sa drozsze - ba... samo osiagniecie efektu 3D jest tansze na aktywnych tv, bo nie trzeba dostosowywac panelu - jedynie wcisnac drogie okulary, od ktorych wiekszosc boli glowa. Takze "spece" w sklepach majstruja z ustawieniami, zeby drozszy TV wydawal sie lepszy. Technologia pasywna jest pod wieloma wzgledami lepsza niz aktywna - stad chocby jest czesciej stosowana w kinie, bo caly mechanizm generowania 3D pozostaje w gestii nadajnika sygnalu, a nie odbiorcy. Zero migotania itd... Zeby nie bylo - robilem na ten temat prace badawcza na studiach w ramach Systemow stereowizyjnych. Od Ciebie zalezy, czy wolisz dawac sobie wciskac kit, ktorym marketingowcy karmia sprzedawcow w MM.

Aha - obraz po upscalingu nie jest wyrazniejszy. Chyba ze masz naprawde slaby TV, ze konsola potrafi lepiej podniesc rozdzielczosc (u mnie tak było na starym TV/monitorze, gdzie skaler konsoli lepiej sobie radził). Bo - nie uwierzysz - kazdy sygnal o rozdzialce mniejszej niz natywna jest upscalowany przez TV! Czyli idac Twoim tokiem rozumowania - wszystko masz w Full HD.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pn cze 16, 14 11:13

Grał ktoś w ogóle w tego crapika nie od mistrzów z Rocksteady? Ja myslałem, że zagram sobie w AK pod koniec roku, ale skoro mistrzowie przesunęli premierę na bliżej nieokreślony 2015 rok, zamówiłem Origins, bo byłem już głodny kolejnego batka. Mam nadzieję, że nie trafię na jakiegoś niszczącego grę buga i tu właśnie pytanie do kogoś, kto grał - jest bardzo źle z bugami?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Zancudo » Pn cze 16, 14 11:51

Ostatnio edytowano So cze 27, 20 18:32 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Pn cze 16, 14 12:15

Origins nie jest takie złe, po prostu nie widać tego efektu wow tak jak w przeskoku z Asylum do City. Sam jeszcze nie przeszedłem, ale z takimi opiniami się głównie spotykam.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn cze 16, 14 12:54

Zancudo, na PS3.

Oj popełniłeś błąd biorąc się za serie od jej najgorszej odsłony robionej przez zupełnie inne studio. To tak jakbyś sobie wyrabiał opinię na temat GTA po ograniu Liberty City Stories, albo MGS na podstawie jakiegoś Portable Ops.

Kup sobie Arkham Asylum.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pn cze 16, 14 16:37

Potwierdzam Asylum mocno a potem City bo to wspaniałe giery,
Origins to pewnie opcjonalny zapychacz, ktory mam dopiero w planach ale na pewno ogram przed AK.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Aszyn » Pn cze 16, 14 17:24

TK, a po ile wyhaczyłeś? Jak się zepnę to za 70zł dostanę z wysyłką? Bo nie wiem, czy do plusa tego nie dadzą za miesiąc lub dwa.
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez Gillian » Pn cze 16, 14 17:30

Ja wziąłem w komplecie z kilkoma grami od tego samego sprzedawcy i sam AO wyszedł 60zł. Ale jak patrzyłem po zakończonych aukcjach to za tyle z wysyłką ustrzelisz jeśli będziesz cierpliwy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pn cze 16, 14 20:16

Ostatnio widzialem za 55zl + przesylka. Sprzedal sie w ten sam dzien.
Ale to fakt, bardzo mozliwe, ze rzuca w plusie.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Pabian01 » Wt cze 17, 14 08:24

Oj popełniłeś błąd biorąc się za serie od jej najgorszej odsłony robionej przez zupełnie inne studio

Wszedłeś na temat odnośnie oceniania gier o którym pisałem na poprzedniej stronie :)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez DejaVu » Śr cze 18, 14 16:28

Najsłabsza odsłona tej serii. Zmienione studnio z Rocksteady na Warner Bros. Games Montreal a przez to brak pomysłów i świeżości to największy grzech tej gry. Chociaż nie co ja wygaduje, jest większy. Chodzi oczywiście o ''Tower Bug'', bo jak można wydać coś co nie przeszło testów a potem ratować się patchem ? ;/ Dla samej serii Arkham lepiej żeby ta gra nie powstała. Co do fabuły, liczyłem na lepszy wątek Anarky a ogranicza się on właściwie tylko do rozbrajania bomb. Wątek Bane jest ciekawy, ale trzeba było uratować tożsamość Batmana jego amnezją (mały zgrzyt). Nie będę czepiał Jokera, choć brakuje głosu Marka Hamilla. Szczerze powiedziawszy bardziej podobał mi się Batman: Arkham Origins Blackgate, uproszczona gierka na PS Vita ale mająca ciekawą fabułę. Różnorodne i pomysłowe walki z bossami, ale przede wszystkim te klimatyczne komiksowe cutscenki
Obrazek
DejaVu
Running Man

Gram: Carmageddon: Reincarnation
Czytam: Uncanny X-Men: Second Genesis

Postprzez uci » Śr cze 18, 14 19:56

lepiej że ją ratowali patchem a nie zostawili jak lezy jak to w przypadku Lotr:Won było
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez DejaVu » Cz cze 19, 14 00:30

Ale to i tak nie najlepiej świadczy o samych twórcach
Obrazek
DejaVu
Running Man

Gram: Carmageddon: Reincarnation
Czytam: Uncanny X-Men: Second Genesis

Postprzez Gac666 » N cze 22, 14 09:45

Batman Arkham origins w promocji steam jeszcze przez godzine. Można kupić za 5 euro/dollarów.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Cz cze 26, 14 11:33

Zakupione dzięki uprzejmości przedmówcy z predatorem w awatarze.
Ten Blackgate narobił mi smaka na Batmana, także szybko wracam nadal męczyć City na Game+, a zaraz potem zabieram się za Origins.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Cz cze 26, 14 11:36

Ja zaś cały czas zastanawiam się nad kupnem blackgate, ale chyba najpierw przejdę dlc do city, a potem origins, więc kupno blackgate zostawię na winter sale :P
Obrazek
Gac666
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole