God Of War ]|[

Moderator: GM

Postprzez kul » Pn lis 23, 09 18:11

Kupowales w allgame.pl moze?
Jak sie okazuje nie wszystkie pudelka zawieraly vouchery (paskudne slowo) z kodami udestpniajacymi demo.
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez greyfox » Wt lis 24, 09 02:29

Tak, dokładnie tam. Dzwoniłem również do kilku innych sklepów sprzedających grę w Polsce i od nich tez uzyskałem informację, że nie mam co liczyć na to że w pudełku będzie kod do ściągnięcia dema.
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul » Wt lis 24, 09 09:28

http://www.gamespot.com/ps3/action/godo ... pid=971800
Tak jak pisalem, nie wszystkie maja.
Ciekawa propozycja z tym amazonem prawde mowiac ;)
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Faja » Wt lis 24, 09 13:07

Kumpel kupił w sklepie Allgame w Katowicach za 157 PLN. Niestety też bez vauchera na demko trójeczki.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez greyfox » Wt lis 24, 09 14:07

Czyli po raz kolejny wniosek nasuwa się jeden. Nie kupować gier w PL. Za każdym razem gdy to robię dostaję za to po d..ie.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666 » Wt lis 24, 09 14:11

Nie tylko w PL nie dają voucherów.

Tak w ogóle co to za trend dawania vouchery na DEMO. Kuźwa z tego co pamiętam to demo zawsze było dla wszystkich i darmowe:/.
Gac666
Big Boss

Postprzez greyfox » Wt lis 24, 09 14:26

Gac wiem że nie tylko w PL, ale jeżeli byś zamawiał grę wiedząc że później możesz być delikatnie rozczarowany jej zawartością to zamówił byś ją z innego źródła tak ?
Tak jak KUL wyżej napisał, ciekawa jest propozycja na amazonie z GOWIII. Dosyć poważnie zastanawiam się nad takim preorderem gdyż nauczony doświadczeniem z fallouta, z polską wersją mogą być później problemy na PSN z ewentualnymi dodatkami.
Znając życie w śród znajomych na pewno trafi się ktoś z polską wersją więc i głosu Lindy posłucham.
A to że demo powinno być darmowe to się z tym w pełni zgadzam, niestety za darmo bardzo ciężko go dostać.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666 » Wt lis 24, 09 14:42

No pewnie że zamówiłbym, tak właśnie zamówiłbym Fallouta 3 by ten miał klucz CD, którego nie dostałem od Cenegi.

Ale chodzi mi o ten konkretny przypadek, że Vouchery do GoWIII są exclusive i musi ewidentnie na pudełku pisać, że jest i tak jest na całym świecie.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » Wt lis 24, 09 15:28

Ja myślę, że to demo i tak się prędzej czy później pojawi na PSS do pobrania. Zastanówmy się chwilę - Sony wspiera tą serię, więc chce ją dobrze sprzedać. W chwili obecnej chcą dobrze sprzedać wersję kolekcjonerską z GOW 1 i 2. Jak już osiągną target to będą mogli udostępnić to demo dla wszystkich. Przynajmniej ja bym tak zrobił.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt lis 24, 09 19:30

greyfox napisał(a):Dosyć poważnie zastanawiam się nad takim preorderem gdyż nauczony doświadczeniem z fallouta, z polską wersją mogą być później problemy na PSN z ewentualnymi dodatkami.

Ja nauczony doświadczeniem w ogóle nie preorderuje gier (chyba że kolekcjonerskie edycje) bo później trafiają się tego typu sytuacje , zwłaszcza gra taka jak GOW III czy GOW Collection której na rynku będzie po premierze od groma i do tego najczęściej taniej.

Poza tym Faja ma racje to Demo powinno być ogólnodostępne dla wszystkich już po E3 a nie tylko dla tych którzy kupią składankę czy dla ludzi czytających newslettery.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SALADYN » Śr gru 02, 09 17:43

To jak bierze ktoś udział w konkursie na głos postaci w God of War III ???
SALADYN

Postprzez SALADYN » Wt sty 05, 10 00:12

Jakoś żaden z was nie napisał o edycji kolekcjonerskiej GOW III

http://www.gram.pl/news_8gPgJOm1_God_of_War_III_amerykanska_EK_zapowiedziana.html

Jeżeli cena będzie na poziomie a nie jak to miało miejsce w przypadku MW2 to ja biorę.
SALADYN

Postprzez uci » Wt sty 05, 10 11:53

Metalowy Soundtrack brzmi bardzo ciekawie
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Wt sty 05, 10 12:01

Tak tylko że w formie DLC , na fizycznym nośniku pewnie można będzie kupić osobno.

A tak swoją drogą to język polski będzie można wybrać w opcjach w każdej kopii przeznaczonej dla Europy czy tylko w wersji wydanej na naszym rynku ???
Bardzo bym chciał sprawdzić jak tym razem wypadł dubbing ale wątpie żeby specjalnie wydawali osobną polską wersję kolekcjonerki a ta już się załapała na listę zakupów na marzec.
SALADYN

Postprzez uci » Wt sty 05, 10 12:12

ale z drugiej strony w formie MP.3 są wygodniejsze do słuchania

co ciekawe co edycja GoW3 to inne skórki na DLC ;d

na gamestopie skórka Phantom of chaos, w EK mamy Dominusa w play.com znów apollo armor.
Więcej ciuszków dla kratosa niż nawet Bayonetta posiada
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Wt sty 05, 10 12:27

Troszkę to pomieszane , właśnie czytam o tej edycji na necie i okazuje się że co inny serwis to inna informacja o kolekcjonerce.
Przede wszystkim jest podział na USA i Europe , w tej z USA poza grą ma być jeszcze artbook i kody do DLC , wszystko w puszce pandory poza tym nic.
W europejskiej ma być GOWIII i GOW Collection do tego kody na DLC wszystko w puszce pandory , jednak na zdjęciach nie widać artbooka który jest wymieniany w tekście , są za to płytki z wspomnianymi wyżej ścieżkami z gry i muzyką inspirowaną i zestaw pocztówek , co do ekstra kostiumów to przeczytałem uci że że wszystkie wymienione przez ciebie mają się tam znaleźć.
Troszkę to pogmatwane i z zamawianiem raczej poczekam aż będzie w końcu wiadomo co w czym będzie.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Wt sty 05, 10 16:08

No, choćby i w europejskiej tego artbooka nie było, to wygląda ona ciekawiej. A są już jakieś ceny podawane? Tak z ciekawości pytam. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Wt sty 05, 10 17:02

ArecaS napisał(a):A są już jakieś ceny podawane? Tak z ciekawości pytam. ;)

Ta amerykańska około 90$ czyli po przeliczeniu będzie 260-270zł , europejska mam nadzieje w podobnej cenie.
SALADYN

Postprzez Gillian » Wt sty 05, 10 22:08

uci napisał(a):ale z drugiej strony w formie MP.3 są wygodniejsze do słuchania
Ale z płyty można sobie zgrać mp3 ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr sty 06, 10 13:23

Dla mnie to już jest dziwne. Daliby soundtracki na płytach CD jak to w kolekcjonerkach kiedyś bywało, czyli coś co jest na prawde potrzebne do szczęścia kolekcjonerowi, a nie jakieś badziewia do ściągnięcia z DLC.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Śr sty 06, 10 15:41

Saladyn skąd ta cena ?
Ja dla mnie to zaniżyłeś, przecież samo GoW Coll. ~150 zł
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ArecaS » Śr sty 06, 10 17:01

Bo to cena za amerykańską? ;) Ale żeby o tyle bogatsza wersja europejska też tyle miała kosztować to już przesada. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » Śr sty 06, 10 19:29

europejska mam nadzieje w podobnej cenie.

To cena preordera z amazona i dotyczy edycji "Ultimate Edition" czyli amerykańskiej , europejska nazywa się "Ultimate Trilogy Edition" i z uwagi na dwie gry w Polsce jej cena zacznie się od 300-350zł , tak dobrze widzicie wątpie żeby sony za taki exclusive przy premierze chciało więcej jak 180 zł.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Wt sty 12, 10 23:02

http://gry.interia.pl/ps3/news/god-of-war-ute-za-500-zl,1423152

Ech , teraz sie waham czy warto z jednej strony za same obie gry musiałbym zapłacić z 350zł a z drugiej wykartkowanie na raz 500zł to ban na wiele innych rzeczy które chciałem akurat kupować w tym PS3 i telewizora.
SALADYN

Postprzez Gillian » Wt sty 12, 10 23:11

IMO bez sensu jest wydawać większą kasę na grę i ograniczać tym samym możliwość w nią zagrania przez brak kasy na konsolę. I tak to stanieje.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt sty 12, 10 23:18

Szczerze w to wątpie czy ta edycja stanieje , raczej pójdzie w górę.
A czy bez sensu to masz swoje zdanie ja np kupiłem MGS4 a PS3 wciąż nie mam , odkładam ten zakup bez końca bo konsola mi nie ucieknie i chyba jednak zdecyduje się na raty (choć strasznie nie lubię brania sprzętu na raty) bo przyjdzie mi kupować PS3 przy premierze Rising.
SALADYN

Postprzez Gillian » Wt sty 12, 10 23:57

Stanieje, w góre pójdzie za pare lat pewnie.
Jakiś sklep za jakiś czas będzie chciał się pozbyć towaru, to cena spadnie, tylko trzeba łapać okazję.

No sprawę z MGS4 jestem w stanie zrozumieć, bo to element kolekcji MGSowej. No chyba, że pozyczysz konsolę, żeby GoWIII ograć. Tak to rozumiem ; ). Sam tak zrobiłem z MGS4 i tak zrobię z Heavy Rain. Albo tworzysz kolekcję God of War a się nie chwalisz ; ).

Co do odkładania kupna konsoli - ona sama nie ucieknie, ale gry uciekają. Zaległości się robią. PS4 kupisz w takim tempie po premierze PS5 :p.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Śr sty 13, 10 00:06

Jasna cholera, co za cena?! :o
Aż się zaczynam bać, bo wiem, że bym to kiedyś chciał zakupić... ale raczej jak stanieje ;)(patrząc po kolekcjonerkach GoW2, to jest to możliwe).
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez SALADYN » Śr sty 13, 10 00:23

twilite kid napisał(a):Albo tworzysz kolekcję God of War a się nie chwalisz ; ).

Nie ma co zbierać :D
Choć takiego Kratosa Premium Format od Sideshow chętnie bym nabył

twilite kid napisał(a):Co do odkładania kupna konsoli - ona sama nie ucieknie, ale gry uciekają. Zaległości się robią. PS4 kupisz w takim tempie po premierze PS5 :p.

Nie wszystkie gry są warte mojej uwagi a po takim opóźnieniu mam 100% pewności co kupić i czy warto grę zatrzymać , bycie w tyle z grami wcale nie jest złe a wręcz pomaga w zaoszczędzeniu kupy kasy.

Co do ceny to jak tak się zastanowić to wcale nie jest wysoka , raz że mamy przy premierze nową grę która będzie na pewno system sellerem , dwa że mamy poprawione edycje dwóch poprzednich części , trzy dwie płyty na fizycznym nośniku (które osobno pewnie by tą stówkę kosztowały) i ekstra opakowanie , DLC nie liczę póki co.
SALADYN

Postprzez Faja » Śr sty 13, 10 10:08

To ja trochę z innej mańki - czy demkiem GoW3 można się dzielić w ramach usługi GameShare?
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole