Deus Ex: Human Revolution

Moderator: GM

Postprzez deadspace6 » Pt paź 21, 11 14:35

[quote="SALADYN"]ty mi lepiej napisz czy jesteś zainteresowany dodatkiem "Missing Link". [/quote

Na razie nie mam ochoty wracać do DE.
deadspace6
Fortune

Postprzez Snake_VR5 » Pt paź 21, 11 14:44

Ukończyłem to i się wypowiem

[spoiler]Deus Ex: Human Revolution - The Shit Link
Final boss was lame, Ending was lame... still cool ? O really?!
[/spoiler]
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » N paź 23, 11 01:24

Przesadzasz Raiden, "walka" z bossem mnie sie bardzo spodobała bo nie jest to już tępe wywalanie magazynków i rzucanie granatów na arenie, oparcie się o podstawy samej gry wyszło na dobre tej potyczce, co do fabuły to jej komplikowanie mozna zrzucić na jej cały konspiracyjny charakter, nie spodobał mi sie backtracking który sztucznie wydłużył czas gry i fakt że w rzeczywistości cały dodatek jest tylko jedna wielką furtka pod kontynuacje a może nawet całą serię, no i tak z dwie misje poboczne ekstra by sie przydały.
Nie mniej warto było wybulić kasę zwłaszcza że przy zrzutce to było ledwo 9 zł.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » N paź 23, 11 14:02

SALADYN napisał(a):Przesadzasz Raiden

Wcale nie, wolałem czyste standardowe pojedynki 1na1 z bossem w zamknięciu. Poza tym sądziłem że przez (jak zapowiadali twórcy) około 5 godzin zabawy dostaniemy naprawdę porządnego kopa w tym epizodzie, fakt zapowiadało się ciekawie w pierwszych kilku minutach ale potem czułem już mocno rozczarowany wraz z zakończaniem. Klimat oczywiście został zachowany, ale cofając czas i wiedząc co oferuje Missing Link nie wydał bym na niego gorsza bo po prostu nie warto. Lepiej obejrzeć playthrough na Youtube i cieszyć się zaoszczędzonymi pieniędzmi w kieszeni. Co więcej skoro po tym co napisałem można między wierszami wywnioskować że całość sssie, to i po twórcach sobie pojadę. Mam dziwne wrażenie że chcieli zarobić po prostu na czymś co z różnych przyczyn nie znalazło się w podstawowej grze, odniosłem też wrażenie że tego ''dodatku'' nie robili ci sami ludzie.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pn paź 24, 11 10:52

Troszkę w tym racji że nie robili tego ci sami ludzie bo np walki z podstawki to był outsourcing dlatego wyszły one tak odmiennie od całej reszty gry, Missing Link natomiast został w całości stworzony przez Eidos Montreal a takie czyste standardowe pojedynki 1 na 1 może by i były dobre gdyby było w nich trochę więcej kombinowania i oryginalności a tak mamy walki z bossami jak w każdej innej grze co na pochwałę nie zasługuje.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » Pn paź 24, 11 12:01

Pocieszam się jedynie tym że z przychody z podstawki i Missing Link, jak i sukces nowego Deus Ex przyczynią się do powstania kolejnej gry. Seria, a chyba mogę tak mówić poszła w całkowicie dobrym kierunku po niezbyt uważam udanym Invisible War. Duża w tym zasługa nacisku na promocje, już od pierwszego świetnego trailera z muzyką Michaela McCanna. Potem były komiksy, figurki itd Pozostaje jedynie jeszcze jedna kwestia, mianowicie czy Deus Ex: Human Revolution będzie grą roku i wygra starcie z np Batman: Arkham City ? Tyle jeśli chodzi o podsumowanie z mojej strony.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pn paź 24, 11 12:03

Grami roku nie zostają najlepsze gry a najlepiej sprzedające się co w dobie wszechobecnego nacisku na casualizm zupełnie zatraca sens takiego tytułu.

Co do kontynuacji Deus Ex możemy być właściwie pewni, Human Revolution sprzedał się świetnie a w napisach końcowych w Missing Link twórcy wyraźnie zaznaczyli że dopiero sie rozkręcają.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » Pn paź 24, 11 12:05

SALADYN napisał(a):Grami roku nie zostają najlepsze gry a najlepiej sprzedające się co w dobie wszechobecnego nacisku na casualizm zupełnie zatraca sens takiego tytułu.

SAL jak w takim razie wypada pod kątem uzyskanego keszu Deus EX: Human Revolution ?
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pn paź 24, 11 12:06

Raiden napisał(a):SAL jak w takim razie wypada pod kątem uzyskanego keszu Deus EX: Human Revolution ?

Marnie bo na święta wychodzi kolejny Modern Warfare.
SALADYN

Postprzez Soul » Wt paź 25, 11 14:44

Właśnie oglądam napisy. No niby dodatek nie był zły, ale za dobry też nie. Sama jego fabuła była mocno średnia. Walka z bossem była taka nijaka. Minuta i już po nim. Dał bym mu tak 6/10. Klimat Deusa jest więc jest spoko.

Takie pytanie mam
[spoiler]Kogo uratowaliście, tą babkę czy więźniów?[/spoiler]
Soul
Predator

Postprzez SALADYN » Wt paź 25, 11 23:59

Nie umiałem sie zdecydować w tej sprawie więc zrobiłem save'a i wypróbowałem oba warianty, spodziewałem sie jakiegoś trofeum za ten wybór ale że nic nie wpadło to sprawdziłem i okazało sie że [spoiler]można uratować zarówno więźniów jak i naukowca[/spoiler], jak to zrobić zobacz w temacie o pucharkach.
SALADYN

Postprzez Snake_VR5 » So lis 05, 11 18:05

SALADYN napisał(a):
Raiden napisał(a):SAL jak w takim razie wypada pod kątem uzyskanego keszu Deus EX: Human Revolution ?

Marnie bo na święta wychodzi kolejny Modern Warfare.

Jak poinformowali przedstawiciele Square Enix, od dnia premiery do 30 września Deus Ex: Human Revolution – Bunt Ludzkości sprzedał się w liczbie 2,18 miliona egzemplarzy, z czego 800 tysięcy nabyli Amerykanie, a 1,38 miliona Europejczycy.

Wynik finansowy zły nie jest
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » N lis 06, 11 11:16

Sequel jak nic :) albo chociaż jakis fajny DLC jeszcze.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » N lis 06, 11 12:18

Na zavvi na konsole gra już jest do dostania za 12 funtów. Po prostu szokers.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lis 07, 11 01:54

Gac666 napisał(a):Sequel jak nic :) albo chociaż jakis fajny DLC jeszcze.

W napisach do Missing Link dali tekst że sie dopiero rozkręcają także spokojna twoja rozczochrana.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn gru 05, 11 00:35

Hmm ten Missing Link podoba mi się chyba bardziej niż podstawka. Podoba mi się taki klimat samotnego infiltratora w obcej bazie - typowo MGSowo. Co prawda podobnie było w podstawce, ale tam mieliśmy tylko tego typu misje, a poza tym były huby, ludzie i można było się poczuć bezpiecznie. Tutaj zaś od początku jest ten świetny klimat.

No i pograłem kolejną godzinkę i niewiele dalej się ruszyłem ; ). Myślę że grania mimo wszystko będzie sporo (tych zapowiadanych 5h minimum, mam już ze 3 na oko, a jestem gdzieś w połowie) - zwłaszcza w stylu skradankowym, z czajeniem się i wyczekiwaniem odpowiedniego momentu.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn gru 05, 11 11:41

Ale jak już wszystko obcykasz to będzie bułka z masłem, spodziewałem sie sporego wyzwania przy przechodzeniu dodatku bez zestawów praxis a tymczasem zaliczyłem wszystko poniżej tych 5h bo wiedziałem gdzie spodziewać się strażnika, jak sobie z nimi radzić lub po prostu znałem okrężna drogę.
SALADYN

Postprzez Gac666 » Pn gru 05, 11 21:11

SALADYN napisał(a):Ale jak już wszystko obcykasz to będzie bułka z masłem, spodziewałem sie sporego wyzwania przy przechodzeniu dodatku bez zestawów praxis a tymczasem zaliczyłem wszystko poniżej tych 5h bo wiedziałem gdzie spodziewać się strażnika, jak sobie z nimi radzić lub po prostu znałem okrężna drogę.

Hmmm coś jak w MGS ale tam nikt nie narzeka na to ;]
Obrazek
Gac666
Big Boss

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole