Twór tzw. PSP

Moderator: GM

Postprzez uci » Śr paź 27, 10 19:47

jeżeli PSP2 miałby miec emulacje PS2 to i na PS3 powinna sie pojawic ta opcja.

Jak na razie ja bardziej patrze w to co na PSP2 zagrać będzie można a nie ile staroci na nim ruszy. Pod tym względem 3DS ma lepszy start.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ArecaS » Śr paź 27, 10 21:29

Tylko żeby na PSP2 gry mogli zapowiadać, to najpierw Sony musi zapowiedzieć samą konsolkę. Dopiero wtedy będzie można o tym kto ma lepszy start rozmawiać.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Pt paź 29, 10 14:05

http://kotaku.com/5675525/
No i nie będzie UMD... Coś czuję, że to będzie strzał w stopę dla Sony.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez ArecaS » Pt paź 29, 10 16:25

Ludzie... Co wyście się tak na to UMD uparli? Tak naprawdę to ono stanowi największe ograniczenie obecnej konsoli, a Go! upadło nie z powodu samego braku napędu, a wysokiej ceny i procentowo niewielkiej biblioteki gier na PSS. Jak konsola będzie na dzień dobry nastawiona na taką formę dystrybucji gier, to tylko się cieszyć.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Pt paź 29, 10 18:35

Na elektroniczną? Dude, wolałbym jednak w dalszym ciągu móc chodzić do sklepu i kupować pudełka. I nie chciałbym znajdować w nich ulotek z kodem do pobrania, chciałbym aby był tam jakiś nośnik.
Może wymyślą jakiś inny nośnik? Gry na kartach pamięci już kiedyś były (N Gage).
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SALADYN » Pt paź 29, 10 19:11

ArecaS fizyczny nośnik to jednak coś co znamy i ciężko sie przestawić na gry ściąganie , plusy są oczywiste jednak zaraz obok stoi sporo minusów a największym z nich jest dla mnie ograniczenia pamięci konsolki , w końcu dojdzie do tego że gry będzie trzeba kasować i nic mi po tym że będę mógł je znowu za darmo pobrać skoro w końcu gra może zniknąć z oferty , wygodne to też nie jest bo nie siedzi się w domu cały dzień przed kompem a i z taka specyfikacją trwało by to wieki.
Zgadzam się z tym że nośnik UMD z tą pojemnością byłby ograniczeniem dla PSP2 ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby stworzyć nowy nośnik danych.
Ciekawe też jak Sony obroni się przed piractwem ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Pt paź 29, 10 21:28

PS3 dało rade 4 lata, może przy PSP2 tez wymyślą coś na tyle ambitnego że trochę zajmie jego złamanie.
A gry ostatecznie moga sprzedawac na Memory stickach :]
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So paź 30, 10 08:30

Memory Sticki , uci nie żartuj , konsola o takim nośniku została by złamana błyskawicznie i sony mogłoby co najwyżej aktualizować firmware , nowy pojemniejszy UMD i tyle.
SALADYN

Postprzez Operator » So paź 30, 10 10:28

SALADYN napisał(a):nowy pojemniejszy UMD

Albo coś innego. Żeby nie było takich lolów z loadingami jak są teraz ze zwykłymi UMD.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » So paź 30, 10 13:19

Ale czego by nie wymyślili, to i tak będzie ich w przyszłości ograniczało. Żeby nie było problemów z loadingami, to muszą zrezygnować z napędu optycznego, a w stronę kartridży raczej nie pójdą. No i właśnie PSS jest dla nich najlepszą szansą na zabezpieczenie przed piractwem. Pomyślmy, jak hackerzy najczęściej łamali PSP? Przez exploity w grach? Tak, a przy dystrybucji elektronicznej można je łatwo łatać. Mówta co chceta, ale jednak dystrybucja elektroniczna jest najwygodniejsza dla Sony, a wasze problemy też na Zachodzie nie istnieją. Wszak tylko na polskich forach ludzie nad usunięciem UMD rozpaczają...
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » So paź 30, 10 18:32

ArecaS napisał(a):Ale czego by nie wymyślili, to i tak będzie ich w przyszłości ograniczało

To jest naturalna kolej rzeczy i na to nic nie poradzimy jednak całkowicie cyfrowa dystrybucja daje wydawcom nie tylko młot na piractwo czy handel używkami ale także pełną kontrolę nad dostępnym w ich sklepie towarem i boję się że gry będą wypuszczane na szybko bo zawsze przecież można łatkę dodać.
A co jeśli wyjdzie jakaś gra podobna do Okami czy ICO którą recenzenci będą sie zachwycać i ty jako gracz będziesz chciał sprawdzić tytuł ale okaże się że już jej nie można zassać bo niedzielni gracze olali tytuł a jak nie ma zysku to po co dalej dystrybuować nierentowny towar.

ArecaS napisał(a):Mówta co chceta, ale jednak dystrybucja elektroniczna jest najwygodniejsza dla Sony, a wasze problemy też na Zachodzie nie istnieją. Wszak tylko na polskich forach ludzie nad usunięciem UMD rozpaczają...

I ty sie dziwisz skoro Polska to dla zachodnich firm trzeci świat w który nie warto sie pchać , Xbox Live trzeba było sobie wywalczyć a z cyfrową dystrybucją też pewno niezłe cyrki będą.
SALADYN

Postprzez ArecaS » So paź 30, 10 19:12

SALADYN napisał(a):I ty sie dziwisz skoro Polska to dla zachodnich firm trzeci świat w który nie warto sie pchać

Dziwię się, bo PSN, w przeciwieństwie do XBL, pojawił się u nas dość szybko i nie sprawiał problemów. Akurat u kogo jak u kogo, ale u Sony takiego podejścia nie widzę.

SALADYN napisał(a):to po co dalej dystrybuować nierentowny towar.

A spotkałeś się z sytuacją by takie tytuły znikały z PSS? Bo ja nie. Jedyny wyjątek to Silent Hill na europejskim PSS, ale to sprawa w ogóle jest niejasna o co chodziło. W każdym razie nierentowność raczej nie stanowi dużego problemu, bo sporo gniotów już w ten sposób wyszło, a jakoś żaden nie został do tej pory usunięty. Ba, dzięki takiemu rozwiązaniu nie ma problemu z dostępem do gier, które normalnie byłyby powydawane w minimalnym nakładzie i na aukcjach osiągałaby horrendalne ceny.

Gwoli ścisłości, to wisi mi to, w którą stronę Sony pójdzie, bo pewnie hakerzy i tak pomogą w odpalaniu gier z kart pamięci, ale cyfrowej dystrybucji będę bronił własną piersią. Mówcie co chcecie, to JEST krok naprzód i prędzej czy później producenci konsol będą musieli wybrać, w którą stronę idą, a dystrybucja elektroniczna mimo wszystko jest wyjściem praktyczniejszym i tańszym.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » So lis 20, 10 12:19

http://www.vg247.com/2010/11/17/psp2-de ... -trackpad/
Ktoś zrobił zdjęcie devkitu... Niska jakość, ale jak dla mnie to to wygląda jak PSPgo. A może ostateczna wersja będzie wyglądać jeszcze inaczej?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SALADYN » So lis 20, 10 13:28

W newsie można wyczytać że nie jest to ostateczna wersja konsolki i że sony rozprowadza również dev kity które wyglądem przypominają stare PSP w którym znacznie efektywniejszy jest system chłodzenia.
SALADYN

Postprzez uci » So lis 20, 10 15:21

ważne że są w końcu 2 gałki, nareszcie będzie mozna normalnie grać w TPP i FPPki (resistance FPP czy uncharted portable). Reszta bajerów jak ten trackpad to nawet mnie nie rusza jak po prostu drugi grzybek ;]
uci
Uber Big Boss

Postprzez Albi_Saint » N lis 28, 10 14:05

Ważne żeby konsola miała dobry support na start. Mam nadzieję, że nadworni programiści Sony nie zawiodą.

Dzięki za poprawkę twilite.
Ostatnio edytowano N lis 28, 10 14:58 przez Albi_Saint, łącznie edytowano 1 raz
Albi_Saint
Marionette Owl

Postprzez Gillian » N lis 28, 10 14:51

*nadworni jak już coś ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » N lis 28, 10 16:50

no troche firm na dzień dobry tam cos dłubie, od sony pewnie wyskoczy jakieś Loco roco, patapon czy GoW6, z nadzieja na Uncharted portable czy resistance, + ratchety i Daxtery, więc klasykami na dzień dobry też mogą uderzyć.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Operator » So gru 04, 10 20:45

http://kotaku.com/5705801/video-surface ... tion-phone
Hell yeah. Będzie slider. Oby dali wsparcie dla gier z PSXa...
Przecież niektóre dzisiejsze telefony mają procesory (CPU nie GPU) mocniejsze od PS2, więc nie widzę problemu by takie coś zrobili.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SALADYN » So gru 04, 10 21:09

Nawet jak na sam telefon prezentuje się nieźle.
SALADYN

Postprzez ArecaS » So gru 04, 10 21:19

Operator napisał(a):Przecież niektóre dzisiejsze telefony mają procesory (CPU nie GPU) mocniejsze od PS2, więc nie widzę problemu by takie coś zrobili.

Tak, ale PS2 ma bebechy z PSXa. Z1 musiałby je emulować, a tu już ten 1GHz może sobie radzić różnie. Nie zmienia to faktu, że jak będzie miał swoją wersję POPSa (emulator PSXa od Sony), to biorę chętnie jak tylko będzie w zasięgu cenowym. Na nudnych lekcjach zamiast grać w Pokemony będę mógł sobie w FF8 popykać w końcu. :P No i nie będzie pewnie trzeba kupować po raz drugi gier, bo Andka względnie łatwo złamać.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Wt gru 14, 10 22:25

Lurkowałem trochę i znalazłem, co prawda stare informacje od Engadget, ale są w miarę pewne.
"Titles currently being shown off seem to be focused around some older PSX as well as new PSP offerings"

http://www.engadget.com/2010/08/11/excl ... g-platfor/
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SALADYN » Śr gru 15, 10 16:51

Chyba będzie trzeba zmienić telefon , jednak najpierw poczekam i sie przekonam czy sprzęt będzie miał jakieś konkretne wsparcie i czy przypadkiem sie nie rozlatuje podczas używania jak Aino.
SALADYN

Postprzez Simon » So sty 29, 11 13:05

'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Operator » Pt lut 18, 11 14:45

http://www.sonyericsson.com/play/main.a ... n#screen-1
No i proszę - oficjalny shit o Xperia PLAY.

Tylko kto teraz w Polsce to wyda?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez uci » Pt lut 18, 11 15:49

jedynie co denerwuje że trzeba by 3ci raz kupowac gry z PSXa teraz na telefon bo nie uznaje on zakupów z PSN;/
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pt lut 18, 11 16:12

Operator napisał(a):http://www.sonyericsson.com/play/main.aspx?cc=gb&lc=en#screen-1
No i proszę - oficjalny shit o Xperia PLAY.

Tylko kto teraz w Polsce to wyda?

To w Polsce telefony są wydawane?
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt lut 18, 11 20:58

Normalny kolejny model Xperii, ja myślę, że bez problemu sie pojawią normalnie w sieciach. Zwlaszcza w Play, z oczywistych względów.

Jak się iPhony pojawiały to też wszyscy się zastanaiwali kto taki drogi telefon zaoferuje w Polsce ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Pt lut 18, 11 22:14

Faja napisał(a):To w Polsce telefony są wydawane?

Damn you, chodziło mi o to jaki operator się podejmie zaoferowania takiego telefonu w swojej ofercie, czyli to co napisał TK >_< (zaoferować ofertę...? ciekawe)
Operator
Laughing Octopus

Postprzez SALADYN » So kwi 16, 11 01:12

Houston mam problem z PSP.
Otóż hasam sobie Ayą po Nowym Jorku aż tu nagle wyskakuje mi ekranik czy chce wyjść z gry, WTF myślę przeca nie wciskałem tego knefla, zaznaczam NO ale za chwile sytuacja sie powtarza a potem znowu i znowu i znowu i o mało co konsolka nie poleciała na czołowe spotkanie z ścianą.

Nie jest to pierwszy taki przypadek ale po raz pierwszy wystąpił on w takim natężeniu który uniemożliwił mi granie, zazwyczaj było raz a potem spokój.
Podejrzewam że przydałoby się wyczyścić konsolkę z syfu jaki się w niej nazbierał przez ten czas ale problemem mogą też być styki z gniazdkiem jack na słuchawki bo po ich wyjęciu konsolka przestała mi szaleć choć i tak sporadycznie pokazywała mi w ten sposób palec.

Żeby uspokoić wszelakich pieniaczy, szukałem już rozwiązania na specjalistycznych forach ale zazwyczaj kończyło się na tym że ktoś kogoś upominał że trza umieć szukać bo temat wałkowany i tyle.
Spotkał sie ktoś z taką usterką ?
SALADYN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole