Aktualnie grane.

Moderator: GM

Re: Aktualnie grane.

Postprzez Gac666 » N lip 05, 15 11:24

Chyba można zacząć grę z nim? A jak nie to na pierwszej mapie na samym początku (przed wejściem do statuy wolności).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Osvelot » N lip 05, 15 13:02

Gac666 napisał(a):Ja nie mogłem się przemóc do Deus Ex'a, pomimo, że bardzo chciałem i znam ten engine bardzo dobrze. Grafika mi nie przeszkadzała, fabuła zapowiadała się fajnie.
Nie mogłem jednak przeboleć faktu, że gra nie może się zdecydować odnośnie celności. Mam niską celność, ok kumam rozjeżdża mi się celownik. W snajperce zaś buja mi się optyka (tak powiedzmy w miare realistycznie w porónaniu do crosshair). Ale nie mogę przeboleć faktu, że jak na pistolet założyłem laser to nagle snajperka była bezużyteczna, a ja miałem celność na 100% na nieskończoną odległość...
BECAUSE FUCK LOGIC.

Próbowałem znaleźć jakiegoś moda, który to zmieni, ale nie dało rady i niestety musiałem po raz kolejny (prób było chyba 5) zrezygnować :/.

Nie pokonała cię grafika, nie pokonał cię stary silnik gry z lekko opustoszałym światem, pokonała cię celność pistoletu z laserem?

Obrazek

Damn, Jimmy. Zagraj bez broni palnej, co. Dyplomacja, skradanie i "perswazja +", czyli tłumaczenie sobie różnic poglądowych z użyciem broni białej. Polecamy serdecznie, bracia Jan Chryzostom i Paweł Dętka.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez uci » N lip 05, 15 13:37

miałem wykańczać gry na PS3 a zamiast tego wpadaja kolejne do ogrywania, oba tytuły tym bardziej uświadamiają mi że Legacy of kain musi wrócić.

Castlevania:LoS2 czyli drakula w akcji, momentami tak bardzo przypomina mi Blood Omen 1/2 - wampirze mocy, kontrola szczurów, nietoperzy, magiczne moce etc. plus slasher i rozwinięcie wątków dwóch poprzednich gier. Początek nie jest zły, bezproblemowe wejście w klimat, lepszy patent na 3 rodzaje broni (niż bezużyteczna czarna rękawica z C:Los1)
Ciekawe czemu taka średnio lubiana gierka.

Śródziemie: Cień Mordoru - czyli tym razem gram i wspominam Soul Reavera, początki ale gierka mega pozytywna, encyklopedie, detale, budowa świata. Gierka ogromna, więc chwile zajmie ale takich tytułów mogli by robić więcej.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Solidny » N lip 05, 15 14:00

uci napisał(a):Castlevania:LoS2 czyli drakula w akcji, momentami tak bardzo przypomina mi Blood Omen 1/2 - wampirze mocy, kontrola szczurów, nietoperzy, magiczne moce etc. plus slasher i rozwinięcie wątków dwóch poprzednich gier. Początek nie jest zły, bezproblemowe wejście w klimat, lepszy patent na 3 rodzaje broni (niż bezużyteczna czarna rękawica z C:Los1)
Ciekawe czemu taka średnio lubiana gierka.

A coś tam marudzili, z tego co pamiętam, że niepotrzebnie jest zapchana słabymi levelami, zwłaszcza tymi we współczesności i skradankowymi. Czekam na ostateczną relację, bo jedynkę wspominam naprawdę dobrze i już się prawie skusiłem na promocyję całej serii.

W tej chwili nacieszam się owocami wyprzedaży gier z Nipponu na psn. Na pierwszy ogień poleciała Castlevania: Symphony of the Night. Trochę sztywne sterowanie, ale poza tym eksploracja i odkrywanie nowych przeciwników / mocy / przedmiotów daje sporo frajdy i niemało frustracji. Dopiero teraz rozumiem skąd pochodzi seria Souls.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » N lip 05, 15 15:25

no ja zdecydowanie jak bedzie okazja łapie C:LoS1 z dodatkami i mirrorem do uzupełnienia fabuły. Zaś do słabych poziomów jedynka też posiadała plansze ot takie se (cmentarzysko tytanów) czy składające sie z jednej zagadki czy walki z bossem.
Misje skradane są spoko bo używamy wampierzych mocy i jak narazie była tylko jedna, a misje w dzisiejszym świecie to smaczek do zakończenia orginału
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pn lip 06, 15 01:45

No, to pierwsze misje skradankowe jeszcze pewnie mają sens, ale pod koniec gry, kiedy przeciwnicy są dla bohatera niczym, stają się conajmniej niepotrzebne. A smaczek smaczkiem, ale chodzi tu o ich jakość. Jednak to nie z autopsji, więc na tym kończę :)
Solidny
Zanzibar

Postprzez Gac666 » Pn lip 06, 15 07:00

Ocwelot napisał(a):
Gac666 napisał(a):Ja nie mogłem się przemóc do Deus Ex'a, pomimo, że bardzo chciałem i znam ten engine bardzo dobrze. Grafika mi nie przeszkadzała, fabuła zapowiadała się fajnie.
Nie mogłem jednak przeboleć faktu, że gra nie może się zdecydować odnośnie celności. Mam niską celność, ok kumam rozjeżdża mi się celownik. W snajperce zaś buja mi się optyka (tak powiedzmy w miare realistycznie w porónaniu do crosshair). Ale nie mogę przeboleć faktu, że jak na pistolet założyłem laser to nagle snajperka była bezużyteczna, a ja miałem celność na 100% na nieskończoną odległość...
BECAUSE FUCK LOGIC.

Próbowałem znaleźć jakiegoś moda, który to zmieni, ale nie dało rady i niestety musiałem po raz kolejny (prób było chyba 5) zrezygnować :/.

Nie pokonała cię grafika, nie pokonał cię stary silnik gry z lekko opustoszałym światem, pokonała cię celność pistoletu z laserem?

Obrazek

Damn, Jimmy. Zagraj bez broni palnej, co. Dyplomacja, skradanie i "perswazja +", czyli tłumaczenie sobie różnic poglądowych z użyciem broni białej. Polecamy serdecznie, bracia Jan Chryzostom i Paweł Dętka.

Pokonał mnie archaizm rozwiązań, nawet jak na te czasy. To nie jest jedyny problem mechaniki w tej grze, ale jeden z największych baboli ;).
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » So lip 11, 15 17:43

Cyfrowe przygody Nietoperza. Jestem wprost zachwycony jakością szaty graficzniej. Wg mnie to obok The Order najlepiej prezentująca się gra bieżącej generacji.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » Cz lip 30, 15 12:26

Child of Light
W zasadzie gra jest całkiem spoko, gdyby nie to, że partacze z Ubisoftu skopali coś i u mnie na PS3 praktycznie się nie da grać:
- po wduszeniu Start na menu czekam jakieś 7 sekund
- walka przycina przy każdej akcji
- muzyka przycina cały czas

ma ktoś podobnie czy to tylko moja konsola już nie daje rady?
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Solidny » Cz lip 30, 15 15:07

Dawno robiłeś defragmentację?
Solidny
Zanzibar

Postprzez Faja » Cz lip 30, 15 15:14

Eee nigdy, ale tylko z tą grą mam problem
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Cz lip 30, 15 19:25

A instalowała jakieś pliki na dysku? Może spróbuj je usunąć i jeszcze raz zainstalować.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Cz lip 30, 15 19:58

Już poleciała, ale może jeszcze kiedyś ją ściągnę jeszcze raz
Faja
Big Boss

Postprzez Faja » Pt lip 31, 15 08:12

Solidny napisał(a):Dawno robiłeś defragmentację?

to nie PC :P

zrobiłem odbudowę bazy danych, podobno pomaga, a ja tego nigdy nie robiłem, a sprzęt mam już 7 lat

gra się ściąga zaś to sprawdzę, ale nie wróżę rewelacji

EDIT: i miałem rację, patałachy z Ubishitu to jednak patałachy na 100%

EDIT2: podobno wypisanie się z PSN pomaga, bo te lagi są przez Uplay :D czyi patałachy znowu w akcji, no nic ściągam po raz trzeci

EDIT3: wreszcie działa jak należy, także dla potomności - Trza się wypisać z PSN
Faja
Big Boss

Postprzez Solidny » Pt lip 31, 15 18:28

Przynajmniej odświeżyłeś sobie dysk :D
Może będzie coś działać lepiej, może nie :P
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Pt lip 31, 15 18:58

co ubi to ubi - zobaczymy jak to dziecię światła smiga i jak się to je
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pt lip 31, 15 19:20

Gra sama w sobie jest bardzo fajna, aż dziw człowieka bierze
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn sie 03, 15 12:34

Child of Light jest świetna. Proste RPG z systemem walki ATB z czarującą, rymowaną historyjką w malowanej plakatówkami oprawie, udźwiękowieniu też niczego nie brakuje. Jedyny minus to brak polskiej wersji językowej, bez niej gra nie nadaje się dla młodszych odbiorców a to przecież bajka którą można by dzieci usypiać gdyby pominąć walki i eksploracje.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Pn sie 03, 15 18:36

Ale dialogi straciłyby chyba z 90% swojego uroku i klimatu gdyby jakiś ktoś znów to tłumaczył z translatorem
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Pn sie 03, 15 18:44

Z tego co kojarzę to wszystkie teksty w Child of Light są rymowane? Takie tłumaczenie to ranga mistrzowska. Nie wspominając o tym, że podobno nawet w oryginale już męczyli się z wymyślaniem rymów ;)
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Pn sie 03, 15 18:59

jak są rymowane, to chyba za słabo się wczytałem i jeszcze nie zauważyłem:)

ale np. dialogi z Rubellą kiedy jej brakuje ostatniego słowa i wrzuca jakieś podobnie brzmiące, a Aurora i Igni musza ją poprawiac sa serio urocze
uci
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr sie 19, 15 17:04

W sumie gra kupiona na zasadzie - jak nie teraz to nigdy i ogrywam na PSP AvP Requiem w oparciu o film.
Biegamy predatorem po terenach znanych z filmu eliminując ludzi i obcych, od czas do czasu bawiąc się w miniquesty i inne tam znajdźki.
Gierka ogólnie dobra - mamy punkty honoru, całkiem duże mapy, wybory drogi którą chcemy iść i Predatorski sprzęt do masterowania konkretnych misji.
Świetna jak ma ktoś możliwość zagrać i lubi klimaty
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Cz sie 20, 15 11:28

Aktualnie pogrywam w Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots i nie wiem, w sumie dlaczego zawsze tak tę grę idealizowałem. Teraz jestem po pierwszym akcie i mam już dość. Za dużo cutscenek, za dużo gadania, za mało grania. W ogóle ta mechanika taka z dupy, widać, że gra jest z 2008 roku. Hype przed TPP zrobił swoje, GZ odświerzyłem, więc teraz MGS4, PW mam już za sobą, zresztą jak całą kolekcję. Coś jednak mi w tej czwórce nie pasuje. W sumie nawet się cieszę, że TPP jest ostatnim MGSem Kojimy, bo jeszcze by go naszło, żeby domykać wszystkie wątki Big Bossa, tak jak w czwórce to chyba bym tego nie przeżył.

Murdered: Śledztwo zza grobu
Celowo użyłem polskiego tytułu, bo wg mnie pasuje bardziej niż oryginalny. Gra jak dla mnie świetna, nie ma strzelania, nie ma skryptów szalejących niczym Ebola w Nigerii. Jest za to fajna historia (przynajmniej na razie) i fajna mechanika. W sumie ogranicza się ona tylko szukania śladów i dedukcji prostej jak drut. Dostajemy pytanie i musimy podać kilka poszlak, które w odpowiedniej kolejności tworzą odpowiedź na to pytanie. Masa znajdziek, które tworzą background świata gry. Ja jestem kupiony.

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments
Kolejna przygodówka w nowym stylu, tak jak tytuł wyżej, ale zupełnie inna. Trochę nawet trudna. Mechanika w sumie podobna, ale bardziej rozbudowana. Matko jak ja bym chciał więcej takich gier. Jestem po pierwszej sprawie i zaskoczyło mnie to, że można było ją zakończyć na różne sposoby, niekoniecznie prawidłowe. Każdy kto ma PS+ powinien sprawdzić.

Final Fantasy VIII
Ale bym prał tego Squalla po pysku
Faja
Big Boss

Postprzez ArecaS » Cz sie 20, 15 13:41

Faja napisał(a):Final Fantasy VIII

Prawda? Aż trudno uwierzyć, że tatuś taki sympatyczny. :/
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Tidus93x » Cz sie 20, 15 17:28

ArecaS napisał(a):
Faja napisał(a):Final Fantasy VIII

Prawda? Aż trudno uwierzyć, że tatuś taki sympatyczny. :/

No panowie, rzadko mamy taką zgodność, ale podpisuję się ręcami i nogami.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » So paź 10, 15 18:08

w sumie w końcu MGSV:TPP, ale gdy siedze na kompie i nie mam co robić to Undertale - oceny oscylują w kosmos, ale ciągle "potęgi" tego indyka nie łapie, godzina za mną, kawałek gry też.
Zagadki trochę ssą (choć fajnie wykorzystują temat 2D gry) ale za to system walki jak najbardziej pro - rewolucja dla turowych jRPG jak nic
uci
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt paź 30, 15 05:57

takie zapytanie - grywa ktoś jeszcze w RDR i byłby w stanie wspomóc z trofikami online?
Bo po TPP myślę że dam rade w końcu się zabrać za ten western, a chańba zostawić jedna z top gier zeszłej generacji nie ruszoną
uci
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pt paź 30, 15 08:59

Ja podchodziłem po raz kolejny do RDR, ale nagle znikąd V has come to. Mam zamiar wrócić po ukończeniu PP. Tylko, że nie jestem w stanie określić Ci kiedy by to było. Może jak będzie wolne w grudniu to pocisne mocniej (myślę, że wtedy już powinienem skończyć V).
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pt paź 30, 15 11:42

Chętnie dobije te parę pucharów w RDR. Jak już będziecie gotowi to dajcie znać, załatwię sobie grę i możemy jechać z koksem.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Pt paź 30, 15 21:51

w sumie jak na grudzień - za drobne RDR stoi to też bym się zabrał

Singiel i multi w RDR są połączone czy niezależne? (tj. trzeba coś w singlu zdobywać żeby w multi było łatwiej?)
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole