Aktualnie grane.

Moderator: GM

Re: Aktualnie grane.

Postprzez kALWa888 » So lis 07, 15 14:24

Ciągle to robiłem, ale jest naprawdę sporo teorii. Teraz znalazłem jednak coś jaśniejszego, mam nadzieję że będzie już cacy.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » So lis 07, 15 14:37

Ja zdobyłem w tym platynę, system alarmów jest taki nieczytelny że po prostu czyściłem miejscówki z wszystkich przeciwników. Porady, zainwestuj w kamuflaż i baterie, chomikuj żarcie kosztem amunicji i kolejnej pukawki, likwiduj wszystkich będąc niewidzialnym. Najlepsza taktyka to wyskakiwać zza rogu, znokautować gościa i szybko się chować żeby nie zużyć przypadkiem pojedynczej baterii (nie zużyta do końca zregeneruje się sama). Jednak przede wszystkim zapisuj jak pojebany zawsze na nowym slocie przed każdą ryzykowną akcją, żebyś mógł się wrócić. Najmniejsze podejrzenie że coś ci nie wyszło i wczytuj zapis.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kALWa888 » So lis 07, 15 15:16

No czytelność tego systemu to tragedia. Dotychczas trzymałem się zasady, że informacja "wrogi" przy radarze to znak alarmu, ale niestety nie jest to na tyle proste. Co więcej bossowie, czy choćby przeciwnicy z ostatniej walki też coś podobnego mogą zorganizować. Ogólnie jest to prawdą, że tymi biegaczami z końcówki nie ma co się przejmować? Ponoć ich nieumiejętność włączenia alarmu całkowicie likwiduje potrzebę skradania się, o ile chce nam się marnować amunicję. Co do czyszczenia miejscówek - w sumie dobry pomysł, ale nie wiem czy mi się chce, bo nie mam już cierpliwości do tej gry (co niestety może być problemem, bo na pośpiechu tym więcej błędów się popełnia). Z rady odnośnie baterii i niewidzialności jak najbardziej skorzystam, bo sam zauważyłem że niewidzialność to bardzo dobra rzecz. Co do zapisywania, to szkoda że jest tylko 20 slotów, ale powinno wystarczyć. Nie rozumiem tego ograniczenia. Dzięki za rady :).
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Wt lis 10, 15 23:57

Arkham Knight. Uuu jaka soczysta gierka! Tego mi trzeba bylo. Ciagle cos sie dzieje, historia nabiera tempa, gameplay cudny. No jak na poczatku (20% fabuly) to mi sie to chyba bardziej podoba niz AC. Ten batmobil wcale nie taki zly, akcje z nim zwiazane nawet mnie zaskoczyly. Dobre to, dobre... A grafika jaka ladna! Wszyscy chwala The Order (i slusznie) ale ta batmanowa kreacja podoba mi sie nawet bardziej. Klimat tworzy to nieziemski, wyglada bardzo filmowo-komiksowo. A ostrosc, plynnosc - mniam. Dla mnie to chyba w tej chwili najlepiej wygladajaca gra na PS4.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr lis 11, 15 05:03

Endless Legend
Gdyby ktoś nadal nie rozumiał dlaczego gry z gatunku 4X to największe zło świata... Cóż, widzicie godzinę napisania posta. Zacząłem grać chyba o 21:00. Przed chwilą wyłączyłem po skończeniu scenariusza. Ratujcie... ;_;
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Simon » Śr lis 11, 15 09:34

Arkham Knight to oczywista oczywistość, audiowizualna i gejmplejowa uczta. Aczkolwiek trochę się rozczarowałem, lekki niedosyt ScareCrowa, za dużo batmobila.
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Curtis » Śr lis 11, 15 12:03

Starcraft II Legacy of the Void

Obcy z wodogłowiem się puszą a ja czekam kiedy standardowo przyjdzie Kerrigan spuścić im manto ... :D
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez SALADYN » So lis 14, 15 14:12

Shadow of the Damned
Kolejny wynalazek Sudy51 na tapecie. Póki co widzę go jako nieco prostszego Resident Evil 4, w projekcie palce maczał Shinji Mikami co zaowocowało takim a nie innym gameplayem. Jest nawet fajnie, nic mnie szczególnie nie porwało póki co ale tez nie odrzuciło. Są czerstwe dialogi razem z sucharami roku, jest spora liczba głupot, gimnazjalny humor, płytkie postacie a gameplay jest utartym do bólu schematem. Muzyka jest sporym plusem, to chyba pierwsza gra w której udzielił się Yamaoka od odejścia z Konami ale sporo jej brakuje do dawnego geniuszu twórcy z cichych wzgórz a nawet z bardziej charakterystycznego Lollipop Chainsaw. Crapy jednak wolę nieco bardziej oryginalne bo tu Suda chyba chce zdziałać nieco klimatami meksykańskiego święta śmierci ale do takiego Guacamelee sporo mu brakuje. Raczej więcej już nie będę miał do dodania w kwestii tej gry, nawet po skończeniu.
SALADYN

Postprzez kALWa888 » Pn lis 23, 15 12:50

W przerwie od platynowania Kingdom Hearts Final Mix HD, wziąłem się za Kingdom Hearts Re:Chain of Memories. Jest to mój pierwszy kontakt z tą produkcją i jestem lekko zawiedziony. Przede wszystkim dlatego, że przemierzamy te same światy (choć wyglądające inaczej), co w pierwszej części. Coś podobnego było w Re:coded, ale w CoM fabuła jest przynajmniej ciekawsza. Jakoś lubię Organization XIII i niektóre postacie z niej, plus w końcu mogę zobaczyć co naprawdę działo się w tym Zamku Nicości. Dotychczas widziałem tylko krótkie streszczenie w postaci Intro do KHII, ale nie wyjaśniało ono zbyt wiele.

Co do gameplayu to ten karciany system nie do końca mnie przekonuje i jednak wyobrażałem sobie to raczej w formie turowej. Walka wygląda w zasadzie tak samo jak w poprzedniku, ale dopóki nie uzyjemy karty dzięki której wezwiemy towarzysza, będziemy walczyć sami. Przez to, że podczas walki zużywamy karty, mamy nieco ograniczone ruchy i trzeba sobie to wszystko zaplanować. Karty można ze sobą łączyć, co przekłada się na specjalne ataki o ile zsumujemy odpowiednie wartości. Trzeba jednak trochę ostrożnie z tego korzystać, bo pierwsza karta z takiego zestawu znika bezpowrotnie do zakończenia walki. Jest też coś takiego jak niszczenie kart - jeśli w danym ataku mamy silniejsze karty od przeciwnika, zepsujemy mu tę którą wyjął. W drugą stronę działa to tak samo.Walczę teraz z Vexenem i mam problem, bo pod koniec walki (dość długiej) zostaję z samymi słabymi kartami. Wygląda na to, że muszę wrócić na poprzednie piętra i zdobyć trochę doświadczenia.

Właśnie. Karty wykorzystujemy również podczas eksploracji. Każde z pomieszczeń ma drzwi, które otworzyć można kartami o odpowiednich wartościach. Co ciekawe, możemy wybierać spośród wielu rodzajów i tworzyć pomieszczenia które najbardziej nam odpowiadają na dany moment. Potrzebujemy doświadczenia - drzwi otwieramy kartą, która stworzy nam pomieszczenie z wieloma silnymi Heartless. To samo tyczy się pomieszczenia z zapisem gry, czy jakimiś skarbami. Ciekawe rozwiązanie i to akurat funkcjonuje tak jak należy, choć jest to mało przejrzyste i dopóki nie pograłem kilku godzin to nie byłem pewny co tak naprawdę wyczyniam. Dodam jeszcze, że jeśli nie podoba się nam pomieszczenie jakie stworzyliśmy możemy stworzyć je jeszcze raz, ale karty użyte poprzednim razem nie zostają zwrócone. No nic, mam nadzieję że niebawem pokonam tego złoczyńcę i ujrzę zakończenie, bo coś mi się wydaje że koniec z odwiedzaniem światów Disneya. No i po tym czeka mnie scenariusz Riku. A gdybym miał komuś polecić, to raczej tylko fanom, tym bardziej jesli te wydarzenia znają tylko w teorii.
Ostatnio edytowano Pn lis 23, 15 13:52 przez kALWa888, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Pn lis 23, 15 13:05

Znow sciana tekstu?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Pn lis 23, 15 13:51

Gillian napisał(a):Znow sciana tekstu?

Serio? Mi się to krótkie wydawało, bez potrzeby dzielenia na akapity... Edit w takim razie.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » Śr lis 25, 15 22:39

Męczę temat od ostatniego chatu, a czasu coraz mniej: podrzucie pomysł w co dobrego zagrać na ten okres świąteczny.

Myślałem nad nowym Falloutem ale recenzje nie zachwycają prezentując nawet jeżeli nie średniaka to grę bez polotu. Od biedy zacząłem zwracać się do Just Cause 3 - ale tylko ze względu na otwarty świat, swobodę bo klimat mi średnio podchodzi. A dalej? Długo nic. Bloodborne odpada z racji faktu wymęczenia ostatnio erpegowych klimatów u Geralta. W akcie desperacji mogę nawet rzucić się na remaster GTA V ale to tyle z kotletów. To już wszystko? Jakby nie patrzeć straszna bieda panuje na tej generacji.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Cz lis 26, 15 00:05

Moze Batek? Z indykow ponoc miazdzy Talos Principle a wyszlo to w pudle nawet. Ja sie przymierzam do tego.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz lis 26, 15 01:07

Uderzaj w crapy na raz, grania będziesz mieć do następnych świąt.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Cz lis 26, 15 14:14

Aha, czyli nie ma nadziei :<
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Zancudo » Cz lis 26, 15 14:46

Ostatnio edytowano Pt cze 26, 20 17:26 przez Zancudo, łącznie edytowano 1 raz
Zancudo
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Cz lis 26, 15 15:12

Hmm, a tego Batmana da się łyknąć bez znajomości historii poprzednich części? Trzeba przyznać w żadnego nie grałem i nie mam już na to czasu.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Cz lis 26, 15 15:53

Hmm bez poprzednich to ja nie wiem, czy to jest sens. Ale ma wyjść kolekcja HD poprzedniczek i na Twoim miejscu bym brał ją na 100%, bo to genialne gry. Jeśli już zupełnie nie masz zamiaru grać w Asylum i CIty, to mimo wszystko bierz Knight, najwyżej parę smaczków Cię ominie, ale gra jest bardzo dobra,
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz lis 26, 15 19:28

#niemamwcograc
Obrazek

Chyba że masz tylko nextgena, to bieda faktycznie :P

Tak w ogóle Bloodborne i Wiesiek to nie są zupełnie inne gry?
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Gillian » Cz lis 26, 15 20:31

W ogóle ciężko soulsopodobne gry nazwać rpgami.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Cz gru 03, 15 10:07

Gram w tego Arkham Knight dalej i jednak muszę przyznać, że jest to gra dla mnie słabsza niż Asylum i City. Jestem tak gdzieś po 50% całości i 70% głównego wątku. Fabularnie jest świetnie i to raczej najlepsza gra w serii pod tym względem - są mindfucki, są ciekawe zagrania, twisty itp. Ale gameplayowo gorzej. To już jest typowy open world, gdzie 90% akcji ma miejsce na zewnątrz z krótkimi wizytami wewnątrz budynków. Takich zeldo-dunegonów nie ma prawie w ogóle. Nie ma też klasycznych walk z bossami. Jednak ten klasyczny schemat hub-dungeon-boss znany z AA i dopieszczony open worldem z side-questami w AC zawsze się sprawdza. Tutaj mamy raczej takie bieganie/latanie/jeżdżenie w tę i nazad z obijaniem pysków pomiędzy. Trochę szkoda. Gra mimo wszystko bardzo dobra i nie żebym narzekał, ale muszę uznać wyższość AC i AA. AO to trochę inna historia i w sumie dobrze, że AK jest inne, bo Origins będące niejako powtórką z City mnie zmęczyło. Choć to mogła być też kwestia developera, a Rocksteady mogłoby pewnie zrobić lepszą grę niż Origins w podobnym do City sosie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » So gru 05, 15 10:54

Diablo 3: RoS
Napieram swoim mnichem hardkorem, akt V misja przedostatnia przed Maltaelem. Za moment wpadnie trofka, także lece bez spiny. Kolejne piwko, godzina późna, oko mi się przymyka, zabija mnie skarabeusz. Nie wierzę w to co się stało :|
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez ArecaS » So gru 05, 15 13:58

Wiem, że powinno być RE:CV, ale że łatwiej mi odpalić grę na kompie niż konsoli, to leci Fallout: New Vegas (na swoją obronę - też się pojawia Veronica ). Gra to zdecydowanie lepszy Fallout 3. Klimat to oczywiście kwestia gustu. Mechanika nieco bardziej złożona, ale nic, jakoś wyraźnie zauważalnego w zwykłej grze. To czym ta gra wygrywa z trójką to dużo bardziej spójny i dynamiczny świat. Frakcje są ze sobą w ciągłym konflikcie, żadna nie jest jednoznacznie dobra, a my możemy opowiedzieć się po każdej stronie. Poszczególne lokacje mają ze sobą znaczne głębsze powiązania niż w trójce. Nad naszymi działaniami nie wisi ciągłe widmo głównego questu. Nie ma okresów "nie mam co robić", bo jest od zadań gęsto. No ogólnie cudo.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » N gru 06, 15 02:49

Faja napisał(a):Diablo 3: RoS
Napieram swoim mnichem hardkorem, akt V misja przedostatnia przed Maltaelem. Za moment wpadnie trofka, także lece bez spiny. Kolejne piwko, godzina późna, oko mi się przymyka, zabija mnie skarabeusz. Nie wierzę w to co się stało :|

>:-> wyrzuciłbym komputer przez okno, nie gram na hardcorze, bo to nie na moje nerwy :D
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Faja » N gru 06, 15 17:09

Obczaiłem betę WoT na PS4. Matko jakie gówno. Błędy takie, że strach. Na serwerach pustki, chyba nikt się nie nabrał na tę produkcję.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » N gru 06, 15 22:35

World of Tanks ?
SALADYN

Postprzez Faja » N gru 06, 15 23:13

Ta
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Pn gru 07, 15 00:23

zdecydowanie gdyby komputer mi pozwalał i miałbym usiąść do WoTopodobnej gry to Warships miażdży bardzo
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Pabian01 » Wt gru 22, 15 21:57

Akurat zacząłem przygodę z BF4 :)

https://www.youtube.com/watch?v=JuuzmOXL1bc

Obrazek
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Wt gru 22, 15 22:42

Now thats an easter egg :). Musze w koncu kupic BF4 :)
Obrazek
Gac666
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole