Aktualnie grane.

Moderator: GM

Re: Aktualnie grane.

Postprzez Pabian01 » Wt gru 22, 15 22:49

Kupuj, kupuj ;) Pośmiejesz się z kampanii głównej :D ale za to multi wciąga.
Teraz masz świetną okazję na Origin (promocja pojawiła się dzień po tym jak kupiłem pudełkową wersję...). 29zł zwykła. 59zł premium.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt gru 22, 15 22:59

Panowie - prezent zaspojlowany wiec jak z tym RDR, gramy coś po świetach ?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666 » Wt gru 22, 15 23:05

Pabian01 napisał(a):Kupuj, kupuj ;) Pośmiejesz się z kampanii głównej :D ale za to multi wciąga.
Teraz masz świetną okazję na Origin (promocja pojawiła się dzień po tym jak kupiłem pudełkową wersję...). 29zł zwykła. 59zł premium.

Hmmm kuszące :D wolałbym pudełkową, ale zaraz obadam.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Wt gru 22, 15 23:11

Ja niestety odpadam z tym RDR :/
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Wt gru 22, 15 23:12

A ja gram w Fallout 4. Mam z 7h i na razie nic nie czuję. Żadnej przygody, która towarzyszyła mi od pierwszych chwil w F3 i FNV. Jeszcze ten tryb SimCity zdaje się narzucać. Aczkolwiek opuściłem osadę i ruszyłem w nieznane nie robiąc questów i coś zaczęło się dziać, ale mnie zwyczajnie jeszcze nie wciągnęło... Cóż zobaczę jak dalej.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr gru 23, 15 00:38

uci napisał(a):Panowie - prezent zaspojlowany wiec jak z tym RDR, gramy coś po świetach ?

Najpierw grę przejdź a potem będziemy działać.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez kALWa888 » Śr gru 23, 15 02:26

Jakiś czas temu (w przerwie od zdobywania platyny w Kingdom Hearts Final Mix HD (PS3) zabrałem się za pierwszą odsłonę serii Yakuza. Dobrze że zaopatrzyłem się w kabel component, bo w końcu mogę wrócić do grania na PS2. Co do samej gry, to wydaje mi się iż nawet na tle innych gier z tamtego okresu jest dość archaiczna. Najbardziej razi praca kamery, bo ujęcia mamy w większości ustalone, ale momentami (szczególnie podczas walki) można sobie ustawić kamerę za plecami bohatera. Nie działa to oczywiście najlepiej. Nie wiem też skąd te porównania do serii GTA, bo tutaj miasto to po prostu kompleks uliczek i tym podobnych oraz jakichś wybranych budynków do których można wejść. Jest to przestrzeń na tyle mała, że trudno mówić tutaj o jakimś otwartym świecie. Już bardziej pasuje porównanie do jakiegoś jRPG, tym bardziej jeśli weźmiemy pod uwagę poszczególne elementy rozgrywki. Jak już bym określał gatunek to byłoby to jakieś połączenie jRPG z beat 'em up.

Mamy zadania poboczne, zdobywanie doświadczenia, dialogi z przechodniami (bez głosów) i coś na wzór losowych walk. Najbardziej w tym wszystkim denerwują przydługie i częste ekrany wczytywania gry. Rozpoczęcie jednej walki to średnio 2 minuty bezczynności. No, ale fabuła jest bardzo ciekawa i dobrze wyreżyserowana. Teraz żałuję, że nie wstrzymałem się z "trójką" do momentu, aż poznam właśnie pierwszą część i drugą. Wtedy odbiór byłby jeszcze lepszy. Ale to jeszcze przede mną. Co ciekawe widzę sporo elementów które były obecne w trzeciej części, co jest tylko potwierdzeniem tego co piszą o serii - nie rozwija się. No ale wciąż jest to jedna z tych gier, które zapadają w pamięć przez scenariusz właśnie. A z GTA łączy to chyba tylko gangsterska tematyka.

Co jeszcze. Denerwuje mnie angielski dubbing, którego niestety nie da się zmienić. Te scenki aż proszą się o japoński va. Angielscy aktorzy brzmią jakoś powolnie, beznamiętnie, ale to pewnie przez to że znów mimika twarzy to rzecz typowa z anime, z tymi całymi wrzaskami itp. Nic nie poradzimy, niestety. Obecnie jestem w 8 rozdziale i jak dotąd trudno mi się oderwać. Skupiam się na wątku głównym, aczkolwiek kilka zadań pobocznych zrobiłem. Fajnie się prezentują, ale zostawiam je sobie na kolejne przejście, gdy już będę starać się o 100%. Aha, na koniec jeszcze wspomnę, że nie do końca wygodnie się walczy, bo Kazuma często gubi cel i uderza w powietrze. Mimo iż korzystam z namierzania pojedynczego celu.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Śr gru 23, 15 08:21

Porownanie serii Yakuza do GTA to jakis internetowy viral. Nikt tego nie stwierdzil a kazdy powtarza. Yakuza czerpie za to garsciami z Shenmue.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr gru 23, 15 21:04

Sal ja zawsze takie gry zaczynam od tej gorszej strony - męcze multi i zostawiam sobie frajde z singla na dłużej - tak mam m.in. w MK9
W AC3 też najpierw ogarłem multi
uci
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » Śr gru 23, 15 21:52

Jakbym w MK X zaczął od multi, to bym na nim skończył :I

Przyzwyczajenia ze starszych Mortali tylko przeszkadzają, a ludzie którzy w to grają od premiery to totalne reptiliony na sterydach, to nie ludzie.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez uci » Cz gru 24, 15 23:36

MK9 tak źle nie miało - gorzej z singlem gdzie trzeba wbić te 24H każdą postacią. Ale ja tak mam ze jak masteruje grę to zaczynam od MP jako samouczka do wykucia a potem wracam na spokojnie do singla.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Pt gru 25, 15 06:44

Ja tam zawsze mam zamiar zacząć od multi, bo chcę mieć spokój z trofeami które za jakiś czas mogą być niedostępne. Często jest to jednak na tyle długotrwały proces (Tomb Raider, Battlefield 3, Max Payne 3), że wymiękam i przechodzę jednak wątek fabularny, a mp odkładam ile się da.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Pt gru 25, 15 10:03

a tak wogole to Multi w RDR serio ma taki długi loading ? bo myślę czy nie trafiłem na jakąś wadliwa płytę, 10min czekam i dalej ekran łądowania
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt gru 29, 15 02:37

Nie wiem jak z tymi loadingami, ale jeśli chodzi o moje doświadczenie z multi od Rockstar to w takim Max Payne 3 jest sporo problemów z loadingami i stabilnością połączenia.

Wracając do tematu, to właśnie zacząłem sobie grać w Castlevania: Lords of Shadow (PS3). Bardzo przyjemna gra, ale mimo ciekawego początku pierwszy rozdział był jakiś nudnawy i bez szczególnego polotu. Na szczęście w drugim jest o wiele ciekawiej. Nie do konca podoba mi się system walki, albo może raczej sterowanie. Drugi analog mógłby być wykorzystany do choćby uniku (ale jak sądzę chodziło tu o kopiowanie) - ten z God of War to najlepszy z jakim się dotąd spotkałem. Po przyzwyczajeniu się do sterowania jest jednak lepiej. Największym problemem jest praca kamery i spadająca płynność.

Największe wrażenie zrobił na mnie design gry, klimat i świetna, epicka muzyka. Do tego dodajmy walki z ogromnymi tytanami rodem z Shadow of the Colossus. Fabuła też zapowiada się ciekawie. Spodobała mi się też reżyseria przerywników filmowych oraz voice acting - oba elementy stoją na wysokim poziomie. No i cóż, chciałem krótkiej gry na 8h, ale niestety dowiedziałem się że to przygoda na minimun 18, ale skoro już zacząłem to dokończę.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Wt gru 29, 15 07:56

jak uważasz że uniki z GoW są najlepsze to chyba w Bayo nie grałeś...-_-
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt gru 29, 15 14:42

uci napisał(a):jak uważasz że uniki z GoW są najlepsze to chyba w Bayo nie grałeś...-_-

No właśnie jeszcze nie :). Ale wszystko przede mną. Mam nadzieję tylko że wersja na PS3 nie okaże się tak tragiczną jak mówią.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Wt gru 29, 15 19:39

Patch + instalka gry na konsoli bardzo pomaga z problemem na loadingi, innych problemów jakoś nie zauważałem.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Wt gru 29, 15 23:53

Coś tam na sterowanie jeszcze narzekali. I ogólnie że to słaby port. Ale zagram i się przekonam, a raczej wyżej stawiam wersję na PS3 w każdym przypadku.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Śr gru 30, 15 07:56

oprócz loadingów nie zauważyłem w Bayo1 jakiś problemów (porównując do portu z WiiU) - ani sterowanie ani gameplay
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » Cz gru 31, 15 18:07

A właśnie, która wersja Bayo 1 najlepsza?
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » Pt sty 01, 16 16:07

nie grałem w wersjie z klocka, więc porównując PS3 vs. WiiU wygrywa wersja na sprzęt nintendo, z tego powodu że jest lepiej zoptymalizowana (śmiga jak ta lala) i posiada te bonusy z gier nintendo.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » So sty 09, 16 13:53

Hotline Miami 2
Totalnie nie rozumiem, jak można spierdolić taką grę, mając tak zajebistą część pierwszą jako bazę porównawczą. Wystarczyło dać jeszcze raz to samo, ale nieeeeee, po co, lepiej kombinować i spierdolić. Co spierdolić?
- maski
- muzykę
- mechanikę
- 5 wątków fabularnych
- całokształt

Kurtyna
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » So sty 09, 16 20:12

Muzyka ? Jeszcze w drugą część nie grałem ale muzyki już trochę liznąłem i wydaje mi sie tak samo dobra jak w pierwszej odsłonie.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Faja » So sty 09, 16 23:14

Ja patrzę po sobie, muzę z jedynki potrafię sobie przypomnieć, zanucić. Z dwójki kompletnie nic nie pamiętam
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pn sty 11, 16 18:06

Wiedźmin 2
Prolog zapowiada kawał solidnej fabuły. Wątpię by dalej to zepsuli.
Książkowy przykład idealnej kontynuacji (tak jak Assassin's Creed 2). Wszystko zostało poprawione względem pierwszej części. Walka jest dosyć trudna (poziom-normalny), ale za to bardzo satysfakcjonująca. Chociaż już trochę podłapałem mechanikę więc jest nieco łatwiej ;) Teraz tworzenie petard i picie eliksirów ma sens.
Wszystko inne poszło na bok, ale chyba będe musiał nieco zwolnić, żeby się zbytnio nie nasycić :P

Co ciekawe wszystko ładnie śmigało na maxa (oczywiście bez uberpróbkowania do którego jest potrzebnych 5xTitan X, a i tak nie widać różnicy w jakości...) aż nagle coś się spieprzyło i strasznie zmalał mi draw distance. Kombinowałem kilka godzin z plikiem ini, ale nic to nie pomogło. Jedynym rozwiązaniem wydaje mi się reinstall.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Pn sty 11, 16 18:06

Obecnie gram w Final Fantasy XIII (PS3). Bardzo obawiałem się tej odsłony, tyle złego się o niej nasłuchałem/naczytałem że uszy mi zwiędły i opadły na ramiona, a oczy wyschły. Okazało się jednak, że gra jest całkiem spoko, choć pierwsze wrażenie było bardzo niepozytywne. Brak otwartego świata (a przecież coś na ten wzór mieliśmy w Final Fantasy XII (PS2)), pełno wąskich korytarzy i system walki pozwalający nam kontrolować tylko jedną postać naraz (w Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (PS3) też bardzo mi to przeszkadzało). Do tego dodajmy pełno klisz, postaci wyjętych z czegoś gorszego od anime i bardzo słabe dialogi. Z czasem na szczęście robi się lepiej. Gorsze postacie (partyzantka NORA) zostają z tyłu, fabuła nabiera tempa i po prostu robi się ciekawiej. Nie zmienia to jednak faktu, że wciąż postacie mogą się nie podobać. Hope w przeciwieństwie do swojego imienia, nie ma w sobie ani trochę nadziei, ciągle marudzi i się potyka. Lightning uświadamia sobie że jest maskotką, a Snow krzyczy o bohaterach, ratowaniu świata i ciągle sobie żartuje. Jest jednak jedna ciekawa rzecz, jeśli chodzi o pewne postacie. Przechodzą dobre przemiany i całkiem fajnie się to śledzi. Cała fabuła też prezentuje się ciekawie. Bardzo podoba mi się wykreowany świat, ten podział społeczności i poruszona tematyka, choć nie jest to nic ambitnego.

Wciąż jednak najgorszą cechą tej gry jest system walki i eksploracji. W sumie twórcy mieli kilka ciekawych pomysłów, ale nie jest to tak dobre jak oddanie w ręce gracza pełnej kontroli. Jednak sztuczna inteligencja nie zawsze (ba, można powiedzieć że rzadko) działa tak jak powinna. Dochodzi więc do sytuacji, kiedy giniemy bo dana postać miała się czymś zająć, ale zrobiła to źle lub wcale. Cała walka sprowadza się do użycia odpowiednich zestawów klas, które charakteryzują się używanymi umiejętnościami. Jeśli wszystko połączymy dobrze, będziemy zadawać przeciwnikom spore obrażenia, a sami nie za bardzo oberwiemy. Siedzi się więc sporo w menu i kombinuje jak to poustawiać. Rozwijanie postaci to coś na wzór Sphere Grid z Final Fantasy X (PS2) i tak jak tam z czasem można doprowadzić do tego, że każda z postaci będzie miała (chyba) te same umiejętności (albo przynajmniej klasy). Początkowo każda z postaci ma kilka określonych klas, dodatkowo tylko w wybranych się specjalizuje. Trzeba więc wiedzieć jaką rolę dobrać dla każdej postaci do danego składu. To wszystko jest całkiem ciekawe i fajnie się kombinuje. Wolałbym jednak turowy system walki pozwalający na kontrolowanie wszystkich. Fajnie prezentują się też Eidolony (summony znane z całej serii), ale żeby na nich zasłużyć musimy ich najpierw pokonać, co w przypadku Odina było nieco trudne. Było jednak warto, bo chłopak w walce daje sobie radę z przeciwnikami aż miło.

Ogromne wrażenie robi grafika i design gry. Co prawda, początkowa lokacja nie jest najładniejsza i swoim klimatem przypomina prolog z Final Fantasy X (PS2), ale nieco później, gdy lokacja przechodzi przemianę, jest naprawdę pięknie. Skrystalizowane fale wody prezentują się przepięknie. Później też jest różnie. Jedna lokacja jest po prostu ładna, inna prześliczna. Stęskniłem się za tym przesmacznym designem, z którym kojarzy mi się seria. Gdyby tylko nie poszli tą dziwną drogą (pełno akcji, zautomatyzowany system walki i pełno bardzo kiczowatych postaci) byłoby naprawdę super. Dobrze, że fabuła jest na tyle ciekawa, że chce się dalej grać. Był jednak moment kiedy odechciało mi się dalej w to brnąć, bo cały system początkowo wydaje się bardzo nieprzejrzysty. Aha, co ciekawe w grze jest sporo ułatwień. Z tych co zauważyłem: po każdej walce resetuje nam się status – w następnej mamy więc pełne HP, żadnych debuffów oraz buffów itp. Traktuję to jako ułatwienie, bo po wygranej walce nie musimy się martwić o uzupełnianie HP, by w następnej dać sobie radę. Gra zrobi to za nas. Na szczęście nie zawsze jest tak łatwo - tak jak np teraz, w jedenastym rozdziale. Z drugiej jednak strony trudność wynika po prostu z braku doświadczenia. Pogrinduję trochę i znów wszystko wróci do "normy". Tak czy siak, bardzo ciekawi mnie druga część, bo ta ponoć jest lepsza niemal pod każdym względem.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Wt sty 19, 16 07:52

Silent Hill: Shattered Memories na PSP - czyli uderzam w lodowy remake 1 SH, jest mrocznie, starszno i klimatycznie, fabuła ma sporo zmian wiec na plus bo nie czuje ze gram w HD remaster a prawdziwy rimejk z nowym pomysłem przewodnim.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Wombat » So lut 06, 16 20:11

Army of Two: The 40th Day i Need for Speed: Hot Pursuit.
"Życie mnie nie ominęło. Usiadło mi na głowie"- Al Bundy
Wombat
The Sorrow

Postprzez Faja » N lut 07, 16 03:16

Taki post to sobie wsadz gleboko w rzyc, kaj je rozwiniecie?
Faja
Big Boss

Postprzez Faja » Pn lut 08, 16 11:39

Destiny: The Taken King Legendary Edition
Nigdy bym nie pomyślał, że będę napierdzielał w MMO bez wyraźnego uczucia wstrętu i obrzydzenia. Jest coś w tej grze co nie pozwala o niej zapomnieć. Od kilku dni gram tylko w to, wszystko inne poszło w odstawkę. Strzelanie do kosmitów zawsze na propsie. Historia nijaka, ale i tak potrafi zaciekawić światem przedstawionym. Fajnie, że jest ta appka mobilna, która służy m. in. jako encyklopedia, gdyż tylko w niej lub na stronie można przeczytać odblokowane w grze karty, które poszerzają wiedzę na temat uniwersum. Wreszcie ta appka się do czegoś przydaje. Szkoda, że gra dopiero nabrała uroków tak późno po premierze, ale to i nawet lepiej, bo cały pakiet można teraz wyłapać za mniej niż 150PLN. Zawsze lubiłem kosmiczne strzelanki bo widoczki, widoczki i jeszcze raz widoczki, a widoczki w Destiny są naprawdę bardzo ładne. Wracam napierdzielać do kosmitów z laserka piu piu piu
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole