Twór tzw. PSP

Moderator: GM

Postprzez Operator » Cz sie 18, 11 15:19

SALADYN napisał(a):nie wiem czy będziesz mógł skorzystać z funkcji transffaring w Peace Walkerze na PS3

Będzie, bo to przecierz po kablu idzie a nie przez Wifi.
Nie no, pomysł nie jest zły. Matowe wykończenie na plus. Ale dziwnie wygląda ładowanie płyt - prawie cała tylna pokrywa się odchyla.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Simon » So wrz 17, 11 16:02

'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » So wrz 17, 11 23:29

Hyhy, z tymi njusami to macie czasem zapłon :D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » N wrz 18, 11 19:21

Natrafiłem na to przez przypadek:P I podałem dalej tylko dlatego, że rozśmieszyła mnie forma:]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez SALADYN » So gru 31, 11 16:48

Możecie mi polecić jakiś serwis pogwarancyjny godny zaufania ?
Może być wysyłkowy, pełno tego typu ofert wygrzebałem ale w ciemno nie lubię wysyłać sprzętu.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Lazuli Lapis » Śr lut 22, 12 20:14

Ktoś z was już miał Vitę w rękach? Ostatnio będąc na mieście przyuważyłam w Empiku, i szczerze mówiąc to średnie wrażenie na mnie zrobiła. Przede wszystkim rzucają się w oczy mikroskopijne przyciski - są mniejsze od tych w PSP i dużo bliżej od siebie ułożone, więc jak ktoś ma szersze palce to może mieć problem... Analogi też szału nie robią, bo też są dość małe, i w rzeczywistości sprawiają zupełnie inne wrażenie niż te z promocyjnych fotek. O grafice itd. się nie wypowiem, bo konsolka nie miała wetkniętej żadnej gry, a po menu przecież oceniać nie będę :P choć za piękne to to nie jest, jakieś fruwające bańki i kula ziemska w tle, którą można obracać za pomocą panelu dotykowego... no cóż, zobaczymy jak to się rozwinie.
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez Gillian » Śr lut 22, 12 21:35

No ale te gry tam to chyba jakieś na karcie są.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » Śr lut 22, 12 21:40

Nie tylko na karcie, podobno na kartridżach czy czymś również.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Lazuli Lapis » Śr lut 22, 12 22:20

No nośnik gier w Vicie to cartridge, po przeżyciach z UMD widać poszli po rozum do głowy, choć z tego co mi się obiło o uszy to podobno loadingi nadal długie potrafi wywalać... i nie wiem, na tamtej konsoli był tylko folder z filmami (do którego nawet nie zajrzałam), jak były jakieś gry to po prostu nie udało mi się do nich dokopać :P

btw pudełka z grami też szału nie robią, jeszcze do tego zostawili tak jak było w tych od PSP jeden zaczep na instrukcję, dzięki czemu ta się obija w środku...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Pabian01 » Cz lut 23, 12 15:50

A jaką mają pojemność te kartridże ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Cz lut 23, 12 18:03

Tidus93x, tak tylko przedpremierowe zestawy PSV miały gry zainstalowane na karcie pamięci. Więc skoro LL nie widziała gier na tym egzemplarzu to pewnie ktoś je pousuwał : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » Cz lut 23, 12 18:15

twilite kid napisał(a):Tidus93x, tak tylko przedpremierowe zestawy PSV miały gry zainstalowane na karcie pamięci. Więc skoro LL nie widziała gier na tym egzemplarzu to pewnie ktoś je pousuwał : )

Chyba że tak. Bardzo możliwe. Czego to ludzie nie zrobią żeby innym struć życie.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Operator » Pt lut 24, 12 23:49

Pabian napisał(a):A jaką mają pojemność te kartridże ?

" The PS Vita card will come in 2GB and 4GB capacities. We will announce further details when ready. "
Oraz "[...] By adopting a flash memory based card, SCE will be able to provide game cards with higher capacity in the future, allowing developers to store more game data to deliver richer, more immersive games."
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez SALADYN » So lut 25, 12 00:06

Rozwojowe podejście do nośnika, przynajmniej nikt nie będzie narzekał że nowy nośnik ma zbyt małą pojemność ;)
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Re: Twór tzw. PSP

Postprzez Gillian » Wt sty 08, 13 18:16

Może mi ktoś powiedzieć, jak wygląda na PSP emulacja SNESa, N64 i GBC/GBA?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Wt sty 08, 13 20:07

Różnie. SNES emuluje się bez zarzutu, ale już GBA za moich czasów zaliczało pewne czkawki. N64 niby emulować się da, ale na tyle słabo, że przyjemność z gry żadna.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Coldman_9 » Wt sty 08, 13 22:11

A to nie jest nielegalne?
Coldman_9
Vamp

Postprzez ArecaS » Wt sty 08, 13 22:54

A czemu by miało być? Znajdziesz mi przepis, który by to warunkował?

Sama emulacja jest w 100% legalna. Nielegalne MOGĄ BYĆ (i niestety zazwyczaj są, bo ciężko je inaczej zdobyć) bios (tu tylko GBA dotyczy ten problem) i romy. Natomiast gwarantuję, że ani nikt nie będzie za to ścigał, ani wydawcy gier nie ponoszą praktycznie żadnej szkody, skoro 90% tych tytułów jest od dawna niedostępna.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Śr sty 09, 13 00:03

Mnóstwo hitów ze starych konsol jest na Virtual Console, który jest takim emulatorem. Więc Nintendo pewnie miałoby z tym problem :).
Ale ja za to mam problem z zepsutą cyfrową dystrybucją na konsolach Nintendo. Nie uśmiecha mi się kojarzenie gry ze sprzętem a nie z kontem. Odsprzedam Wii albo mi padnie to stracę wszystko. Najśmieszniejsze jest to, że Wii U działa tak samo.

Sama emulacja nie jest nielegalna, nielegalne jest korzystanie z czyjegoś zamkniętego kodu. A to dotyczy właśnie biosów no i samych gier.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr sty 09, 13 17:18

twilite kid napisał(a):Sama emulacja nie jest nielegalna, nielegalne jest korzystanie z czyjegoś zamkniętego kodu. A to dotyczy właśnie biosów no i samych gier.

Dokładnie. Dlatego właśnie emuluję tylko po to by sobie sejwować w Crash Bandicoot co każdą trudniejszą przepaść. :D
CHEATER!!!!! I am whitee
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Lazuli Lapis » So sty 12, 13 15:05

twilite kid napisał(a):Ale ja za to mam problem z zepsutą cyfrową dystrybucją na konsolach Nintendo. Nie uśmiecha mi się kojarzenie gry ze sprzętem a nie z kontem. Odsprzedam Wii albo mi padnie to stracę wszystko. Najśmieszniejsze jest to, że Wii U działa tak samo.

A nie jest przypadkiem tak, że są łączone z kontem przez e-mail? W końcu żeby korzystać z tych punktów musisz założyć konto na stronie Nintendo, z którego maila potem podajesz u siebie w konsoli, i ona chyba 'pamięta' potem co ściągałeś właśnie poprzez niego... zdaje mi się, że Soul kiedyś robił całkowity reset DSi czy nawet 3DSa i potem chyba mógł znowu ściągnąć to, co wcześniej na nich miał. Chociaż to dawno temu było i głowy sobie uciąć nie dam ;)
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Gillian » So sty 12, 13 15:22

Ten email to jest Nintendo Club a to nie kojarzy historii zakupów. Tak mi przynajmniej mówiono.

A nawet jeśli zrobił całkowity reset to i tak content na serwerze jest skojarzony z numerem konsoli w tym przypadku.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr sty 08, 14 21:41

Przed chwilą rozpakowałem to PSP Street. OMG jaka tandeta :D. Rzeczywiście słabo wykonane, ale za dwie stówki nie będę narzekał. Ekranik daje radę, zwłaszcza przy mikroskopijnym z 3DS classic :). Za to interfejs szkaradny przy tym z handhelda Nintendo, ale nie powinienem porównywać sprzętów z różnych generacji (bo GUI DS lite a nawet DSi -choć lepiej i bliżej 3DS- wcale super nie były).

Włączyłem MGy, bo tylko je mam na razie. PO nawet nie chciało pójść bez karty, na którą jeszcze czekam (znaczy na adapter do SD). Za AC!Dy też się nie biorę, poczekam na kartę.

I generalnie tyle można powiedzieć. Konsola jak za dawnych czasów - bez gier nieużyteczna :P. A bez karty pamięci granie sensu nie ma ;]. Poczułem się młodszy, chlip…
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Śr sty 08, 14 21:55

No, ale ta edycja ma tylko jeden głośnik (mono)? Jak się podłącza pod słuchawki to jest stereo? Ja bym w tą wersję nie celował ze względu na okrojenie funkcji, wykonanie i wygląd zabawki.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Śr sty 08, 14 21:58

No jest stereo normalnie na słuchawkach. Wifi nie potrzebuję, wygląd jest schludny, wykonanie badziewne, ale raczej rzucać tym nie będę, generalnie o sprzęty dbam, więc nie sądzę, by miało się zepsuć.

O używkę 3000 albo 2000 w dobrym stanie w podobnej cenie raczej ciężko, zwłaszcza w Polsce, gdzie na PSP to głównie dzieciarnia gra dostawszy konsolki na komunię ;].
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr sty 08, 14 21:58

Jest stereo, czemu nie ma być? Układ audio ten sam przecież.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Śr sty 08, 14 22:03

Tak się upewniam. Mam złe wspomnienia z tv mono, który rzekomo po podłączeniu słuchawek miał być w stereo. Nie był.

We wrocku jest niedaleko mnie fajny sklepik i są tam wszystkie wersje PSP każda za 270zł. Nie przyglądałem się im, bo jeszcze nie przyszedłem ich tam kupić, ale na zewnątrz wyglądały schludnie. Więc za taka cenę myślę że byłyby dobre taki 2000 np. Niedługo się tam wybiorę z moim PW i przetestuję. Street też tam był, ale on mnie nie przekonuje.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Śr sty 08, 14 22:46

2004? Nah. Wyjątkowo złe wrażenie robił w porównaniu z grubasem. 3004 zdecydowanie lepiej.

ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez kALWa888 » Śr sty 08, 14 23:04

Kiedyś w rękach miałem oba modele, ale już nie pamietam za bardzo jak to szło. Ale dzięki za radę, na pewno skorzystam przy zakupie. Na WiFi mi zależy bo chciałbym pewnie nieraz jakąś demówkę sobie sprawdzić, ot takie Syphon Filter. Znam te trzy części co na PS wyszły i mnie ciekawi w jakim to kierunku poszła seria na PSP. Dlatego taki 1004 E Street czy jak się zwie - odpada.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » Śr sty 08, 14 23:27

Demówki można przesłać z kompa po USB za pomocą MediaGo, więc Internet jest już w sumie w PSP zbędny. No chyba, że miałbyś z kim po ad-hoc zagrać.

ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole