Moderator: GM
twilite kid napisał(a):Podepnę się może tu, bo nie chcę zakładać nowego tematu...
Otóż kupiłem sobie GBA, wprawdzie jeszcze konsola do mnie nie dotarła, ale zastanawiam się, w co tu wartościowego pograć.
Kupiłem już na allegro kojimowe Boktai, akurat się trafiła aukcja pierwszy raz od kilku miesięcy chyba (przynajmniej w "zakończonych" nic nie widziałem).
Wiem, że kupię z pewnością któreś Advance Wars. Pewnie FF Tactics, Golden Sun, jakąś Zeldę. Muszę się też zaopatrzeć w Harvest Moon : ).
Także pytam Was, w co jeszcze warto zagrać na GBA. Głównie interesują mnie jakieś bardziej niestandardowe gierki, w które nie zagrałbym normalnie nigdzie indziej. Interesują mnie też ciekawsze jRPGi, bo może na przenośnej konsolce będę je w stanie przetrawić, na stacjonarkach jestem pod tym względem wybredny. Jakieś ciekawsze platformerki również wezmę pod uwagę. Po prostu - w co warto zagrać, w co trzeba zagrać na Advance.
Kto ma/miał GBA, kto grał, niech sypie ciekawymi tytułami i kilkoma słowami od siebie. Ja sobie je zgugluję, przeglądne też inne opinie, może ukradnę na momencik, żeby podejrzeć na emulatorze i jeśli mnie coś zainteresuje, wpiszę sobie na liste : ).
Z góry dzięki.
). No i Kingdom Hearts: Chains of Memories może być fajne (choć mi prywatnie do gustu nie siadło, bo to takie mało ambitne sprawiało wrażenie - pusta komnata z potworkami, pusta komnata z potworkami, pusta komnata z potworkami, a do jakiegoś fabularnego fragmentu nie dałem nawet rady dojść... mam nadzieję, że w zwykłym KH to lepiej wygląda, bo zamówiłem
). A poza tym to to co reszta: remaki FF 4,5,6, Castlevanie (zwłaszcza Harmony of Dissonance z GBA polubiłem), Advance Warsy, Golden Sun i FFTA. Chyba moje ulubione gry na tą konsolę. A nie! O jednej bym zapomniał - Penny Racers. Boskie wyścigi. 

uci napisał(a):No i nie zapomnijmy że GBA odpala tytuły z GB więc oczywiście Ghost Babel;)
Grałem w nie chwilę, wygląda odrobinę jak Advance Wars z odrobiną fabuły.SALADYN napisał(a):Zone of the Enders
twilite kid napisał(a):A Boktai dotarło do mnie wczoraj
Akurat na allegro mi się trafiła aukcja. Pierwsza od dłuższego czasu chyba. No i udało sie wylicytować. Za jakieś 60zł z wysyłką. Względnie tanio, patrząc na ceny na ebayu.A gdzie go znalazłeś?
twilite kid, gdybyś miał Game Cube'a to mógłbyś jeszcze zagrać (po połączeniu GBA z tą krową) w oryginalnego NES'owego Metroida. Ale na niego trzeba mocnych nerwów czasem...MrPayne napisał(a):Metroid Zero Mission
Gac666 napisał(a):W oryginalnego NESowskiego metroida można zagrać jak przejdziesz Zero mission na GBA, potem jest opcja grania w oryginał na GBA, nie trzeba Gacka w to mieszać.
. Gra jest fajna, efektowna i w ogóle, ale pierwsza część miała ten mankament, że praktycznie wchodziło się do jednego pokoju, wycinało kilku przeciwników, po czym tak do następnego praktycznie wyglądającego tak samo i kolejnych tych samych wrogów aż do znudzenia. Przeszedłem grę raz, ale drugi już nie mogłem. Wszystko przez to, że przez całą grę łazimy albo po biurowcach albo po biurowcach w budowie
.
ja napisał(a):uci napisał(a):No i nie zapomnijmy że GBA odpala tytuły z GB więc oczywiście Ghost Babel;)
Kupione : ). Jutro (dzisiaj?) skoczę odebrać osobiście.
a w MGSie mam wszystko na 100% :p, wie ktoś jak zresetować sejwa?
Wymień carta na oryginał. W GBA-owych ponoć nie stosowało się już baterii do podtrzymywania sejwów, jedynie w piratach.Operator napisał(a):Bo w moim carcie z Castlevanią (Circle of the Moon) padła bateria
Operator napisał(a):gdzie można dostać taki śrubokręt?
.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość